GMAP: ‘Suriname schrappen als vrij land’

37

[INGEZONDEN] – Het Suriname Comité GMAP, ‘Geen Moordenaar Als President’, heeft in een brandbrief aan Freedom House in de Verenigde Staten gevraagd bij eventuele aanname van de initiatief amnestiewet tegen het 8 decemberstrafproces, ‘Suriname te schrappen als vrij land’.

Freedom House is een gezaghebbende internationale NGO die precies bijhoudt hoe het is gesteld met de vrijheid in de wereld. Afhankelijk van criteria als democratie, rechtsstaat, vrije pers en mensenrechten worden landen ingedeeld als vrij, of als semi-vrij of onvrij.

Suriname dankt haar vrije status aan de democratisering, persvrijheid en het opgang komen van het proces de straffeloosheid te stoppen. Het 8 decemberstrafproces was daarin een belangrijke positieve factor. Volgens GMAP is ‘met de anticonstitutionele parlementaire aanslag van de president-hoofdverdachte en zijn handlangers op de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht een eind gekomen aan de rechtsstaat in Suriname. Vrijheid is dan een illusie.’

Volgens het Suriname comité kan vrijheid niet bestaan zonder de ‘rule of law’. GMAP typeert het huidige bewind als ‘een crimineel regime dat internationaal geïsoleerd moet worden’. Zij betoogt ‘dat de parlementaire medeplichtigen van de decembermoordenaars ook met geschreeuw van aanhangers hun bedrog en leugens niet aan het publieke oog kunnen onttrekken. Ze zijn verraders van de meest fundamentele nationale en menselijke waarden. Hoe kunnen zij nog hun eigen volkslied – ‘recht en waarheid maken vrij’ –zingen?!’ GMAP betoogt dat de haast achter de amnestiewet een bevestiging is van de schuld van de hoofdverdachte c.s.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. De kleine GRAP wordt met de dag zieliger. Suriname is en blijft een vrij land. Surinamers zullen voor waken om weer in de boezem gegooit te worden van de kolonisator en onderdrukkers.

  Wij rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamers hebben hier geen boodscap aan.

  Lees goed, AMNESTIE NU, leef er mee.


  Maak melding

 2. Afu Sensie: “Suriname is en blijft een vrij land. Surinamers zullen voor waken om weer in de boezem gegooit te worden van de kolonisator en onderdrukkers”

  En dat zegt deze slaafse volgeling van leider Bouterse met droge ogen. Een vrij land waar moordenaars hun straf ontlopen en weigeren te verschijnen voor een rechtbank.

  Suriname als de ultieme bananenrepubliek van Zuid Amerika. Ik zou mij diep schamen voor deze walgelijke vertoning als ik Surinamer zou zijn.


  Maak melding

 3. In deze wereld bepalen Barbaren wat recht en vrijheid is,politieke figuren en machthebbers(beware of the dogs) bepalen de mate waarin recht en waarheid VRIJMAKEN, wat je moet denken ,hoe je moet denken,waarin je moet geloven,hoe je moet leven(waarden/normen) in je eigen huis binnen de maatschappij!

  Suriname en surinamers zullen een VRIJ land en volk blijfen tenzijn de Comite’ Geen moordenaar Als President de Huidige president Om het leven brengt.Dan is er geen “Rule of Law” meer en Suriname is overgelaten aan de :

  -Bewezen gevolgen van het Kabinet venetiaan(nps-front)Tigri aan z’n lot overgelaten.
  -front en cornuiten hadden meer dan 2 ambtstermijnen om de Decemberkwestie op te lossen!De verantwoordelijke regeringsleider moest zelf komen om zaken voor land en volk weer op te lossen!
  -De Coalitie in de lelijke vorm van President venetiaan tekende namens Suriname; Tekende voor Suriname en het Surinaams volk. 95% van de goudopbrengsten weg naar canada.Suriname kreeg 5 %.

  Beste mensen Dat heeft het front voor ontwikkeling voor Suriname gedaan!Helaas wordt het als een prestatie gezien door de aanhangers van het nieuw-front en cornuiten!!!

  Hoe stom moet je niet zijn!!!!


  Maak melding

 4. Toch begrijpen mensen niet hoe democratie werkt, het is gewoon verder een goed plan, het zal zeker rust in de samenleving brengen.( dan hebben wij geen hibi meer waar mee men steeds op zeer ongepaste wijze mee om gaat)
  Maar nu zijn tegenstanders tegen een democratie’s(besluit)…..maar toen zij aan de macht waren en deden en deden…. daar hebben de anderen, anderen nooit erbij gehaald om het land economische kapot te maken of te boycotten…ik zie duidelijk dat er Suri’s zijn die het land haten.(en al is er niks de bevolking vernietigen)


  Maak melding

 5. Surinamers die voorstanders zijn dat massamoordenaars ongestraft eb vrij rond mogen lopen in Suriname zijn in mijn ogen geen rechtgeaarde en vaderlandslievende Mensen.
  Degene die toejuichen dat de moordenaars van onschuldige landgenoten vrij mogen rond lopen zijn naar mijn mening inhumane BEESTEN zonder enige menselijke waardes.
  Ten tijde van Nazi duistland had je ook Figuren zoals Sempa en TTHeo.


  Maak melding

 6. ttheo en afu sensie,

  kruip toch aub terug in jullie hol…mijn god wat zijn jullie toch een verschrikkelijk dom volk een ongedierte verdiend meer lof dan wat jullie allemaal op dit forum zetten. zo oerdom!! dat je moeder dit had geweten dan zou ze je nooit gebaard hebben.


  Maak melding

 7. Zonder aanname van de amnestiewet kan ook en zeer dikke streep gehaald worden door Suriname als zijnde vrij land.De stempel Dictatoriaal en politiestaat is meer op zijn plaats.


  Maak melding

 8. He GRAP shit happes, but life goes on.

  Laat die GRAP nou eens, pak je spullen en ga naar Suriname, daar kunnen jullie je luie uitkerings klauwen uit je mauw steken en het land helpen opbouwen. Die brieven zetten toch geen zoden aan de dijk, jullie worden met de dag belachelijker.

  Trouwens jullie hebbben jaar in jaar uit op de verkeerde Nederlandse paard gewed, nu hebben jullie verloren dus neem je verlies en inpakken.

  Suriname onder Bouterse has the future.


  Maak melding

 9. Volhouden GMaP,want groot ben je als je je fouten kunt erkennen.
  En weet dat jullie niet alleen staan als GMaP hoe klein je ook bent.
  Eens wordt je groot en DAN wordt er met JOUW rekening gehouden.
  Krachtie GMaP en odi.
  Glenny


  Maak melding

 10. Afu Sensie,je bent één Super Super makke lammetje van de NDP !!!

  Had je maar iets meer hersencellen dan die afu sensie van je. Als alle NDP-ers net zo denken zoals jij,dan is het erg treurig gestelt met jullie. Met jullie valt er geen oorlog te winnen !With you there is no war to win !

  Groet,Ram Ram ,Geoda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 11. Volgens G(gr)ap moet suriname niet als vrij land beschouwd worden, maar deze grapjassen vergeten dat de president door het vrije volk democratisch gekozen is


  Maak melding

 12. GMaP doorgaan.De moed niet verliezen.Ga door en zoek hulp voor de echte surinamers.De rioolratten moeten bestreden worden, anders bijten ze ons dood.
  Power GMaP.Kraktie.

  Danitia


  Maak melding

 13. GMAP GM®APpenmakers – Pursang OPPORTUNISTEN – rasechte MEELOPERTJES clubje. Geef Me Altijd Patat – Give Me Always Patatoes – Geef Maar Aardappelen Potverdorie. Het clubje rasechte MEELOPERTJES blijft zichzelf maar belachelijk maken. Om een brandbrief – alarmerend schrijven – te versturen naar een organisatie in een land, in dit geval de Verenigde Staten Van Amerika (VS)- die de hele wereld letterlijk onder schot houdt – is jezelf ronduit onsterfelijk belachelijk maken. Deze OPPORTUNISTEN pursang vergeten dat vandaag de dag elkeen plaats kan nemen achter een/zijn computer, de wijde wereld in kan kijken en de media volgt. Verder vergeten deze GM®APpenmakers dat je voornamelijk de jeugd/jongeren die van deze faciliteit (computer) voornamelijk gebruik maakt in Suriname, je geen knollen meer voor citroenen kunt verkopen. Omdat ze dingen over vandaag, gisteren en m.b.t. het verre verleden kunnen achterhalen. Het gaat niet meer om Moesje die niet kan lezen. Deze GM®APpenmakers dachten zeker dat voornamelijk de Surinaamse jongeren die zij te kijk dachten te kunnen zetten – gezien zij voornamelijk deze Surinaamse zittende regering in het zadel hebben geholpen -, niet weten dat miljoenen zwarten nog relatief recent 1968 in de VS (amper 12 jaar voor de staatsgreep in Suriname) niet zeker waren van hun leven en vaak zelfs werden gelyncht – opgehangen zonder berechting -. Weten deze dementerende GM®APpenmakers – lees nu: gemakshalve lafaards/bangeriken – niet dat nog recent een zogenaamde “oorlog” beëindigd zou zijn in Irak door de Amerikanen – waar zij te biecht gaan – , waar zij hoofdzakelijk – de Amerikanen met handlangers – min of meer verantwoordelijk worden gehouden voor pakweg 500. 000 doden waaronder hun duizenden eigen soldaten die ze de dood in hebben gejaagd onder valse voorwendselen. Dat deze Amerikanen het Tribunaal in Den Haag om bedenkelijke redenen vermijden. Suriname werd destijds verzocht voor ondersteuning om geen verantwoording te hoeven afleggen voor gepleegde misdaden. Als onze jeugd/jongeren en een ieder iets verder het verleden in duiken, dan zien wij dat onze Europese broeders tezamen met de Amerikanen – weliswaar hier in een ander verband – een vete hebben beslecht in de Tweede Wereld Oorlog waarbij – schrikt u niet – 50 miljoen mensen het leven hebben gelaten, waaronder geschat10 miljoen van onze Joodse broeders. Om te gaan biechten in het hol van deze MONSTERS en/of MURDERS die tot op heden niet tot inkeer konden komen is de grootste opportunistische GM®AP die men zich kan voorstellen. AMNESTIE voor de “jammerlijke gebeurtenissen” in Suriname is het juiste ANTWOORD en WAPEN die men moet inzetten in Suriname. Of Jantje, Pietje Puk en dergelijke – volgens sommigen – er beter van wordt, moeten wij dan maar op de koop toe nemen en ermee leven. Ook vanwege de complexheid van deze affaire, waaronder revolutie enzovoort en waarbij anderen – in dit geval Nederland – het laten afweten en zaken doodgewoon voor zestig (60) jaren onder de mat vegen.

  De GM®AP stelt uit het Surinaamse volkslied: ‘recht en waarheid maken vrij’. Waarom respecteert de GM®AP dan niet een verkiezingsuitslag? Waarom noemt de GM®AP een ander moordenaar, alvorens recht is uitgesproken? GM®AP is een vooringenomen en bevooroordeeld gefrustreerd clubje. OPPORTUNISME is troef bij deze GM®APpenmakers.

  ‘Recht en waarheid maken vrij’ zijn namelijk relatieve begrippen, derhalve dienen wij de invulling en interpretatie ervan te accepteren. Een ieder heeft zijn eigen beleving. Niet op de laatste plaats de Surinaamse jongeren die en masse en in groten getale deze Surinaamse regering hebben gewild. Opeens zijn sommigen de slogan vergeten en respecteren deze niet waar het ze uitkomt: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

  Dat de minderheidsgroepen, waaronder de Binnenlandbewoners – lees: Boslandcreolen met name en de Javanen nu met de eer dreigen te gaan strijken door deze briljante, gedurfde, praktische en prominente oplossing, zal niet te verteren zijn voor de “vergane glorie”, met name NPS maar voornamelijk VHP (Verschrikkelijke Hypocrieten Partij) gezindten.

  Dat de GM®APpenmakers steeds denken gebruik te kunnen maken van de 8 december issue is GOEDKOOP en DOORZICHTIG. Als dit dementerende vals clubje niet de durf aan de dag kan leggen om zaken in een breder verband te zien, moeten wij geen aandacht aan dergelijke ROMMELPRAAT van hen verspillen.

  Dat deze GM®APpenmakers denken iedere nabestaande met de haren mee te kunnen slepen, is de grootste illusie, droom, zelfbedrog en verworden frustratie.

  De schrijver van dit stuk is en kan nooit door wie dan ook worden omgekocht. Ik ben de neef en peetzoon van wijlen de GROTE SURINAMER wijlen Cyrill Daal.

  Namen van omgekomenen worden door de lafaards en gemeneriken herhaaldelijk misbruikt alsof zij het zogenaamd menen, terwijl het hier om een manifestatie van valsaards, slappelingen en angsthazen zijn. Cyrill Daal stond voor de arbeidsklasse met name. Niet door zijn naam te misbruiken, met als doel anderen de grond in te helpen boren, doe je zijn naam eer aan. Trouwens de slachtoffers overigens waren niet allemaal van dezelfde signatuur of karakter. Het respect voor elke slachtoffer blijft hoe dan ook. Niet te vergeten de slachtoffers van de Binnenlandse oorlog en de militaire slachtoffers. Vanwege onze – vooral bij sommigen – racistische insteek en het zogenaamde superioriteitsgevoel, weigeren wij om het gebeurde ook als een geheel te zien. Cyrill Daal was een correct persoon en voelde zich niet meer als een Binnenlandbewoner. Maar nee het racistisch gevoel moet ook hier voor deze hypocrieten invulling krijgen. Als RECHTGEAARDE SURINAMER ben ik voor Amnestie vanwege de kijk in breder verband.

  De genen die beoordelen – politici, rechters en het volk, moeten durf tonen, zaken in de juiste context te plaatsen en simpelweg tekenen voor de VREDE oftewel AMNESTIE.

  Mogen zij die ons zijn voorgegaan, RUSTEN in VREDE.

  Wie zonder zonden is, werpt de eerste steen. Derhalve is AMNESTIE de OPLOSSING.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 14. hahahahah ha ha,bij gmap worden ze al helemaal gek…..niets aan te doen he,jongens…Bouterse is veel slimmer dan jully.Meer dan tien jaar in het zadel geweest,de hele Surinaamse bevolking achter jully….en je hebt toch je arts vijand niet opgeruimd…goi,hoe stom kan je zijn….en weet je,wie zijn kanzen niet pakt,laat ze liggen…..Bouterse doet dat wel…dus….winner take’s all….%#@#%..OPSODEMIETEREN!!


  Maak melding

 15. Oh Jozef!

  Met zo een naam moet je toch beter weten? De president is door het vrije volk democratisch gekozen en handelt dictatoriaal de dingen af in Suriname? Kom op man en wordt toch wakker!


  Maak melding

 16. TTheo en Afu Sensie, voor jullie geldt: eenmaal een slaaf, altijd een slaaf. De voorouders van jullie waren slaven van de blanke, jullie zijn dat van Bouta. Verslaafd zijn aan een meervoudig moordenaar is met geduld te behandelen. Zoek geestelijke hulp!!!


  Maak melding

 17. Het politiek misbruik van de 8 dec. doden moet een keer afgelopen zijn, vandaar deze amnestiewet.

  Ik kan mij niet voorstellen dat de nabestaanden NOOIT een oproep hebben geplaats dat met deze zaak geen politiek bedreven mag worden.

  Nu is het Surinaamse volk zo ver en hebben in mei 2010 bewezen genoeg van 8 dec. te hebben, ze hebben gewoon massal op Bouterse gestemd, ja wie het niet wil weten mag het nu weten, Bouterse heeft de meeste stemmen gehaald dan welke ander politicus dan ook, Bouterse is de populairste politicus van Suriname, hij wordt op handen gedragen door heel veel Surinamers, hij is de meest charismatische leider totnutoe van Suriname na Pengel.

  Door de keuze voor Bouterse heeft het volk een signaal gestuurd dat zij snakken naar eenheid en ontwikkeling, dat is wat nu telt.

  Aan de tegenstaanders van amnestie die voor het grootste gedeelte buiten Suriname wonen, wat willen jullie precies dat in Suriname moet gebeuren, wat hadden jullie verwacht? Stelletje naivelingen.

  Ik heb het hier meermaals gezegd, het volk zou NOOIT akkoord gaan met een berechting van de President, momenteel wordt het volkswil uitgevoerd.

  Ik bedoel hiermee het volk in Suriname.


  Maak melding

 18. Jozef,
  Die grapjassen worden verplicht in bussen gezet om hun grote Lijder te steunen om de democratie in suriname de nek om te draaien en om Suriname in de rij van schurken staten te plaatsen.


  Maak melding

 19. Vrijdag 23 maart 2012 om 12:33 uur, door Afu Sensie
  Afu Sensie; de Surinamers die in het buitenland wonen zijn beter geschoold, hebben meer informatie,zijn beter belezen, nemen tijd en zijn bereid energie te steken om na te denken over wat in Suriname speelt.
  Zijn niet lui van aard. Zoals de meesten van jullie.Heb ik gelijk of niet ? Niet van uit je lange tenen reageren a.u.b.

  Jullie makke lammetjes van de NDP houden elkaar willens en wetens dom en achterlijk ! Van daar kunnen de meeste Surinamers géén gefundeerde mening geven, die in het belang is van een goeie discussie .Ga goed er over nadenken !

  Suriname én de Surinamers worden op deze manier generaties achterlijk en dom gehouden. Door mensen zoals julliie.Ga maar zelf na man !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!!)


  Maak melding

 20. Weer zoiets, het GMAP gaat iets ondernemen, en laten we dan afwachten of er wat van komt. Ik weet het niet.
  Weten ze in hoeveel landen er gasten wonen en rondlopen die een duister verleden hebben, bloed aan de handen ga zo door, en daar kan het gewoon.
  Maar goed, nog een dikke zeven dagen, en dan zal eea bekend zijn wat er met baas kan gebeuren.

  En ik zeg het maar als eea negatief uitpakt, dang a torie kang porie dape.
  Goed zal het niet zijn voor het land

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 21. In tegenstelling tot velen ben ik blij dat DDB en zijn struikrovers met deze amnestiewet op de proppen zijn gekomen, want dit legt hun true colors, hun ware bedoelingen bloot, en geeft tegelijkertijd aan hoe politiek ongeschoold ze zijn ,en moreel corrupt, en monumentaal dom, geen ruggegraat of pixeltje moreel besef hebben.
  Ze hebben voor zover ze dat al niet waren zichzelf nationaal en internationaal volledig gediskwalificeerd.
  Hen rest alleen nog maar een handjevol kuddedieren zoals anna_z en de rest van de grasgriezels zoals paraman TTheo c.s.
  Aan hen heb ik maar 1 boodschap: Ze zitten op een zinkend schip.
  En op het moment dat ratten het schip verlaten, wil dat zeggen dat het schip zinkend is, ook al heb je het gevoel dat er niets aan de hand is.
  En ik hoop dat die Ruben Roozendaal en de rechterlijke macht in Su. ruggesteun krijgen uit Washington Parijs en Den haag, zodat ze niet per ongeluk expres een onverkaarbaar ongeluk krijgen.


  Maak melding

 22. De Peetje van Sleur!

  Nu je weet dat Desi eigenhandig je Peetje heeft doodgeschoten moet je als goed Godlievend mens tot de conclussie komen dat Peetje zijn geen waarde heeft.
  Je Sleurt jezelf en anderen in ellende door goed te keuren wat fout is gedaan. Denk goed na en reageer.


  Maak melding

 23. GMaP ga zo door, geef de strijd niet op. Na zoveel tegenslagen kunnen we nu zeggen dat wij over 2 maanden uitspraak hebben.

  ..althans als het proces niet verstoord wordt door de amnestiewet


  Maak melding

 24. Ik ben klaar met deze sellout Site en ik raad mijn mede strijders aan deze site ook te verlaten.als mensen net wikileaks de grootste onzin uitkermen en dan ook nog een +11 beoordeling krijgen en de ware patriotten zodra ze iets nuttig. Zeggen een negatieve is de koffie klaar. Ik ga het hier ook niet misse wordt tocc alleen slap gelult ben al jaren dit aan het volgen en zie alleen maar bla. Heer dey taktaki


  Maak melding

 25. Whatever, maar die zelfde Bouta staat wel op nr 1 in de peiling als topper in de regering gezozen wederom door de burgers! Hoe is het mogelijk??

  Ik zeg niet dat ik voor of tegen hem ben!! hou mij dat ten goede svp!!!!


  Maak melding

 26. GMAP ik merk wel dat je geen balle verstand hebt!! Jou zou ik eerder een hufter noemen! Oordeel maar zelf!! Jouw dierbaren worden vermoord en een lullkoek die gaat Suriname moordvrijland noemen.

  Neen he? het is niet meer leuk om aan te horen! dat dach ook al!!


  Maak melding

 27. Boni tula: “Medestrijders”, “Ware Patriotten”.

  We zullen je bijdragen missen, beste Strijder en Ware Patriot.

  We zullen je waarschijnlijk weer treffen met je paarse petje en t-shirt tussen de verdwaasde bejaarden die jou baas heef ingehuurd voor het Bermplein. Stumper.


  Maak melding

 28. Afu Sensie: ” Bouterse is de populairste politicus van Suriname, hij wordt op handen gedragen”

  Elk volk krijgt de leider die het verdiend……

  heb je je grote leider als een ordinaire struikrover zien schreeuwen. Wat een blamage en dat domme paarse stem vee maar blerren….

  Ik hoop niet dat die beelden de wereld zijn rondgegaan want Suriname maakt zich met deze vertoning volkomen belachelijk.


  Maak melding

 29. wijlen zijne exelentie henk aron PREMIER en EERSTE MINISTER van su zei het zo mooi: ” als je een vinger wijs naar een ander wijzen drie van jou eigen vingers naar jou”. we zitten in de vaste periode bij de christen. zondag is het palmzondag de intocht van ONZE HEER EN HEILAND in Jeruzalem. en dan gaan de jezuieten hem overleveren aan kajafas. wie dat zijn zult u weten.het geschreven moest en zal uitkomen . ook voor bout dat hij zal moeten boeten voor zijn zonde.GODS molen maalt langzaam maar zeer fijn.


  Maak melding

 30. Bouterse zou toch publiekelijk samen met een dominee schuldbelijden? Laten we ons maar druk maken over de brug bij Carolina. Wie gaat deze nu afmaken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.