Ex-minister Santokhi: amnestie dwarsboomt recht

46

PARAMARIBO, 22 mrt – Nu amnestie doorvoeren komt neer op het dwarsbomen van de rechtspraak. Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Het valt niet goed te keuren dat een amnestiewet door het parlement wordt gejaagd. En dat al helemaal niet op een moment dat er een uitspraak wordt verwacht in het strafproces rond de Decembermoorden.

Het moment is absoluut verkeerd gekozen. “Nu de zaak op afronden staat, betekent amnestie doorvoeren niets anders dan een inmenging in een zaak die al ver gevorderd is. Men gaat de rechterlijke macht ondermijnen”, zegt Santokhi. Het argument dat het nieuwe wetsvoorstel een correctie is op de oude amnestieregeling, snijdt geen hout. Die regeling uit 1992 moest schendingen dekken die gepleegd waren in oorlogstijd. Van oorlog was er geen sprake in december 1982.

Daarom ook zijn de Decembermoorden niet opgenomen. De oude regeling betreft bovendien allerlei misdrijven, behalve levensberoving. “Wij zeggen duidelijk dat levensberoving niet meegenomen mag worden. Als men correct wil handelen, moet het Hof van Justitie zijn werk kunnen doen en het proces worden afgerond. Dan kan men altijd nog in hoger beroep gaan”, aldus Santokhi. De fractie van de Mega Combinatie, de grootste coalitiepartner, wil de wet zo snel mogelijk behandeld krijgen.


46 REACTIES

 1. De dictator en mede moordenaars geven zichzelf gratie. Deze belachlijke gratie zal nimmer internationaal erkend worden dus maar lachen naar deze idioten. Mischien moet Adek binnenkort de 16 coup plegers een ere doctoraat verschaffen om hun idiocracy te camoufleren en nog meer legietiematie geven. President Dr Bouterse klinkt gevaarlijk op internationale conferenties net als Dr Brunswijk. En de slimste van allemaal is natuurlijk Prof Dr Ir Drs ING Mr Veldmaarschalk Ramon Abrahams. En de allergrootste der allertijden Prof DR Ir Mr Drs ING generaal Boerenveen MBA PHD, analfabete soldaat en foetoeboi van bouta benoemd tot president commisaris bij staatsolie. hahahahaha.


  Maak melding

 2. Net als je denkt Bouterse en co niet dieper kunnen zakken, doen ze dat alsnog. Het Surinaamse parlement houdt moordenaars nu actief uit de gevangenis. Suriname is nu echt overgeleverd aan criminelen en ze zitten in het parlement. Schokkend!!


  Maak melding

 3. Parlement houdt moordenaars uit gevang

  “Een handjevol door het volk gekozen parlementariërs kan er voor zorgen dat de gruwelijke moorden van december 1982 waarbij vijftien tegenstanders van het toenmalige schrikbewind van legerleider Desi Bouterse om het leven zijn gebracht, onbestraft blijven en de moordenaars vrijuit laten gaan”

  Commentaar in DWT van gisteren dat de spijker op zijn kop slaat.

  Suriname is hard op weg om zich internationaal te presenteren als ultieme bananen republiek waar criminelen de dienst uit maken, en de grootste criminelen zitten in de regering en in het parlement


  Maak melding

 4. De nabestaanden hebben levenslang gekregen ! Bouterse zsm berechten en uitleveren aan Nederland. Linea recta naar de scheveningse gevangenis. Binnen de muren van de vestiging Scheveningen bevindt zich ook de United Nations Detention Unit (UNDU). Deze unit staat onder leiding van de Verenigde Naties en maakt geen deel uit van de Penitentiaire Inrichting Haaglanden. Verdachten van het Joegoslavië-tribunaal en van het Internationaal Strafhof verblijven er in voorlopige hechtenis onder verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties. Laat de gevangenschap van Bouta over aan de VN. Weer een zorg minder voor de surinamers. Door Bouta niet te veroordelen slaat suriname een pleefiguur in de rest van de wereld.


  Maak melding

 5. Ja ,natuurlijk,wordt het recht gedwarsboomd,sterker nog,als of indien het zover komt,dat er amnestie wordt verleent,dan kunnen of kan de hele rechterlijke macht naar huis,omdat die dus geen uitspraken meer kunnen doen.Als ddb,zijn stiefzoon amnestie verleent,in zijn eentje,zonder advies,zal hij in het vervolg ook als rechter kunnen funtioneren.Man te gek voor woorden,dat brunswijk ook meedoet,terwijl er honderden djoeka,s zijn vermoord,nee,hier speelt er meer dan je denkt,geld…geld..geld.Aan allen die ddb steunen,en zo geweldig uit hun nek lullen,als jouw,zus,moeder,broer,of vader vermoord zou zijn,en de dader op vrije voeten zou komen te staan,zou je anders uit je nek kraaien.Hoe zou je deze stomme domme idioten kenbaar kunnen maken,dat een land nooit en te nimmer door een ex-militair geleidt kan worden,lees de geschiedenis maar,nergens ter wereld is dat ooit gelukt.Daarnaast heeft de man de kennis en allure niet,sterker nog hij is veroordeeld voor drugs.Een voorbeeld,in de nederlandse,duitse.spaanse,zweedse,en noem maar op ,regering zitten allemaal mensen met een gedegen opleiding,economen,artsen,juristen enz…in suriname zit ronnie met een bankoverval als-achtergrond zit ddb,met tig,s moorden,lindscheer,sital,allemaal rovers,moordenaars,jongens hou toch op ,en laat je verstand eens goed werken.


  Maak melding

 6. Hè hè, eindelijk iemand uit de politiek die het duidelijk verwoordt waarom de amnestieregeling niet kan!
  En nu hopen dat de mensen de krant ook lezen en hun verstand gebruiken.


  Maak melding

 7. Vanmorgen hoorde ik een NDPer op de radio zeggen dat hij geen vertrouwen heeft in de rechterlijke macht wanneer het over de 8december moorden gaat. En toen werd uitgelegd dat de desbetreffende rechter niet onafhankelijk is omdat de echtgenoot van haar een tegenstander zou zijn va de verdachten(weet je nog dat verhaal uit 2008 of 2009).

  De echtgenoot van de rechter zou karate les geven in Grun Dyari en daardoor zou dus geconcludeerd mogen worden dat de rechter niet onafhankelijk is.

  En 2 maanden voor uitspraak in het proces komt er zo’n reactie van de NDP.
  Wie gelooft nou nog dat deze NDPers oprechte surinamers zijn?

  Wat is de reden voor die gegeven wordt voor de amnestiewet? Orde en rust brengen in de samenleving..
  wie gelooft dat nou??

  iedereen weet dat het gedaan wordt zodat Boutersse, op dit moment nog de hoofdverdachte, zijn straf ontloopt.

  NDPers..alles behalve oprechte surinamers


  Maak melding

 8. Elke vaderlandslievende en oprechte Surinamer weet dat dit een politiek proces is geinitieerd door front om de enige volksleider te berechten omwille van politieke macht. Het is alom bekend dat Spong als adviseur diende van de front regering, lees het goed niet als adviseur van de PG of het OM.

  Santokie is de laatste die hier iets over moet zeggen, deze mensen zijn schaamteloos.

  Santokie voor het geval je het niet weet.

  DE DNA is het hoogste wetgevende orgaan in het land, alle wetten en regels worden door de DNA goedgekeurd en de wtgevende macht zal zich daaraan moeten houden.

  De DNA is het volk, als de DNA de amnestie wet goedkeurd hoor de rechterlijke macht zich daaraan te houden.

  Wat ik frappant vind is dat deze mensen eigenlijk nu al uitsluiten dat mensen vrijgesproken kunnen worden door de rechtbank. En deze dwaas was minister.


  Maak melding

 9. Zijne Excellentie DD Bouterse Zij laatst nog ,’ wat wij planten dat zullen wij oosten ‘ . Verder heeft hij altijd beweerd dat het om een politieke proces ging .
  Nu blijken beide stellingen waar te zijn . Je mag toch niet alleen aan een bepaalde groep Amnistie verlenen en de andere groep in de kou laten . Temeer dat de ene groep verschillende soorten misdaden heeft gepleegd , waar-onder moord en doodslag . Tevens het voeren van oorlog tegen de staat Suriname , met buitelandse assistentie en inmenging . Dus het planten van die ongerechtigheid door het front wordt nu geoost , door te wijzen naar die politieke Amnestie-wet van 1992 . Bovendien kan het Strafproces te Boxel nooit goed gevoerd worden zonder de informatie die voor 60 jaren in de geheimhoudings-kluis is weg-gezet door de Nederlandse Regering . Wonderlijk vinden de Zwartepieten dat nederlandse politici zoe goed zijn , fatsoenlijk !!!!


  Maak melding

 10. Voor wat mij als gewezen combattant betreft is de strijd gestreden en het leed geleden. Aan weerskanten zijn er onevenredig veel koppen gerold. Hebben die 7 jongemannen, die door jullie te Kraka in hun slaap zijn doodgeschoten geen nabestaanden? Heeft die Javaanse soldaat, die in stukken werd gekakt geen nabestaanden? Heeft die Sergeantmajoor, die levend werd verbrand te Witagron geen nabestaanden. Jullie moeten vooral zo stijfkoppig door blijven gaan dan zullen wij zien waar deze hele soap in zal eindigen.

  Ik weet dat de dieven en massa-oplichters van dit land wachten op de val van Bouterse. Als dan zullen wij nog niet allen dood zijn. Reken maar. Amnesty voor 1 amnesty voor allen, ergo gelijke monniken, gelijke kappen, otherwise zal vroeg of laat hier de hell losbarsten.


  Maak melding

 11. Ik hoop het niet: maar als de MACHTIGEN in het land alleen voor het zeggen krijgen, zonder rekening te houden met de burgers, ben ik bang dat wij straks in een DICTATUUR land zullen wonen.

  =Ik hoop niet dat de amnestiewet doorgaat. Dit omdat er dan geen eerlijk proces komt. Het is al jaren met opzet vertraagd om te horen dat het verjaard wordt.
  Sterkte aan een ieder.


  Maak melding

 12. Bouters zeg dat hij niet bij was bij de moorden ,dan moet hij voor de rechter veschijnen en de waarheid vertellen ,als nu de regering amnestiewet wil betekend dat bouterse bang is en hij is wel in alles schuldig,Dus om z´n eigen te beshermen is hij aan de macht gekomen , dit had hij de bevolking niet beloofd want anders was hij niet aan de macht Hij en SOMMO en RONNY moeten opgesloten worden in een cel om daar de macht uit te voeren.


  Maak melding

 13. lieve mensen stel dat de president veroordeeld wordt, wat zal er verder gebeuren met jullie zogenaamd geliefde land zullen de tegenhangers allemaal terugkeren.
  Merken jullie niet dat dit de ontwikkeling van Suriname al 30 jaar achterhoudt. Ben voor de amnestie wet dan kan men zich beter richten op het ontwikkelen van het land dus ophouden met dit gezeur


  Maak melding

 14. Beste Vleermuis,

  Goed weergegeven. Geen speld tussen te krijgen, maar z’n aanhangers zullen er allerlei kul argumenten bijhalen om het allemaal weer goed te praten.

  Beste Paraman,

  Ik geloof graag , dat u veel ellende hebt gezien en meegemaakt, maar daarom begrijp ik juist des te minder waarom u zo achter DDB en z’n bende aanloopt en het goed probeert te praten wat deze lieden allemaal uitspoken.
  Het is eerder al eens gezegd. Amnestie kan je alleen krijgen als je ergens schuldig aan bevonden bent en vervolgens veroordeelt voor bent. De heren worden echter zenuwachtig en proberen uit alle macht en met alle middelen dit alles te voorkomen.

  Het is echt stuitend en diep droevig om te zien hoevelen in Suriname daarin meegaan. Als men er zelf op wat voor een manier beter van wordt begrijp ik dat het gebeurd, maar kan zeker geen begrip voor zulk immoreel gedrag opbrengen.
  Echter voor de meeste Surinamers die achter die bende staat en het kennelijk niet afwijzen wat er gaande is, geldt toch dat zij niet eens in de positie zijn om überhaupt met die bende mee te (mogen) doen. Dat maakt het allemaal des te triester, omdat kennelijk bij hen het gezonde verstand inmiddels tot het nulpunt is gedaald en niet meer goed funktioneert.

  Ik blijf hopen op een goede toekomst.
  Gr. Polderman


  Maak melding

 15. TTheo: jij blijft als slaafse volgeling jou meester Bouterse tot het einde verdedigen. En dat terwijl Bouterse lacht om types zoals jij en ze volledig minacht en misbruik voor eigen glorie.

  Bouterse is als een kapitein van de boot Suriname die ten onder gaat en als eerste in de reddingssloep stapt.


  Maak melding

 16. Bouterese probeert alle wegen te bewandelen om onder het strafproces eruit te komen maar wat hij vergeet dat er ook een universeel recht bestaat en dat is gerechtigheid en deze duurst meestal heel lang en zelfs eindeloos maar komt wel zekerrrrrrrrrrrr.


  Maak melding

 17. Een volk dat kiest krijgt de leiders die het verdient. Een drugssmokkelaar als president, een medeplichtige aan moord, een couppleger, banden met de FARC en daar houdt de lijst niet op. Door amnestie te verlenen raakt suriname straks geisoleerd. Je kan erop wachten dat VS en Nld straks sancties en boycotten gaan opleggen en de overige zuid amerikaanse landen kiezen eieren voor hun geld. Beslag bank tegoeden, verbod op financiele transacties, reis verbod diplomaten en burgers en verbod op handel. Pijnlijk…Een zeer groot deel van de bevolking van Suriname is jong. Zo jong zelfs dat ze de Decembermoorden niet bewust hebben meegemaakt. Zij lopen achter de man aan, die de meest mooie beloftes maakt voor de toekomst, en om het hardst schreeuwt dat de regenten niet voldoende voor ze doet of heeft gedaan. En dat hij het allemaal beter zal gaan doen en maken. Dat deze man een moordenaar en een drugsdealer is doet er voor deze jeugd niet toe. Helaas zullen ze eerst zelf moeten ondervinden, dat deze man beslist niet de oplossingen heeft voor Suriname. De bevolking kan schoonschip maken door deze man te berechten en z’n straf uit te laten zitten in het buitenland. Suriname is niet in staat zulke misdadigers te huisvesten.


  Maak melding

 18. Zelfs na 30 jaar wordt er niet gekeken naar de nabestaanden, dit is te erg voor woorden. Echt waar.

  De vlag van suriname moet veranderd worden: in plaats van de gele ster moet er een gele banaan komen.


  Maak melding

 19. Mneer santoki had de mogelijkheid om bepaalde wetten te veranderen dat een veroordeelde geen deel mag maken van de regering maar dat heeft hij niet gedaan en nu zit hij aller lei dingen te zeggen
  zelf de toenmallige prsdent van su had verzuimd en zeurt hij ook all


  Maak melding

 20. De partij waartoe deze klojo behoort, heeft 15 jaren deel uitgemaakt van de Frontcoalitie, die zogenaamd Suriname weer tot een echte democratie hadden gemaakt.
  In een echte democratie wordt je in de moeilijkste gevallen binnen een jaar berecht en veroordeeld.

  Deze mensen hebben altijd met de gevoelens van de nabestaanden gespeeld, ze hebben er nooit wat aan willen doen, alleen maar om de mensen steeds bang te maken met jaren 80 en decembermoorden, om zodoende de verkiezingen steeds te kunnen winnen, wat ze inderdaad een tijdje gelukt is.
  Maar het Surinaamse volk heeft ze doorgehad en heeft ze bij de laatste verkiezingen afgestraft.


  Maak melding

 21. Dankbaarheid aan de President D.D Bouterse, een echte Nationalist die hard gestreden heeft om te voorkomen dat Suriname geen Kolonie is geworden van Nederland, ondanks dat Sur. onafhankelijk is en deze sluwe plannen van de Kolonisator begrijpen bepaalde surinamers niet.
  Alle gemaakte belanggrijke wetten waren i.o.v de Kolonisator(Baas) tijdens de Front Regeringen geregeld en bedoeld was om puur D.D Bouterse te beoordelen en hem van zijn weg op te ruimen om alleen zijn sluwe doelen te bereiken namelijk weer Baas te spelen in Suriname. Alle grote gebeurtenissen in het verleden zoals 1 Staatsgreep, 2 Coup en Binnenlandse Oorlog waren i.o.v de Kolonisator gebeurd en is dus daarom automatisch ook de Hoofdverdachte, maar de mensen zijn juist het omgekeerde aan het doen en daarom is Amnestie dringend en noodzakelijk nodig. Er zijn zaken die 20 – en 30 jaren geleden gebeurd waren waarin in die tijd er geen sprake was van een strakke Democratie. De hele wereld waren toch op de hoogte en waarom hadden ze dan niet ingegrepen, omdat ze wisten dat de Kolonisator een rol daarin speelde. Nu is er een strakke Democratie en een ieder moet strikt daaraan houden. Lees verder Politiek 6666666
  op mijn faceboek Radjkoemar Rajaram Dit is mijn vrijheids mening. Vast beraden zonder vrees.


  Maak melding

 22. Donderdag 22 maart 2012 om 12:36 uur, door Jozef

  Niemand is onmisbaar!
  Nog jij,
  nog die president van je.

  Kap eens een keer met die slaafse houding!
  Mensen als jij houden de ontwikkeling van Suriname tegen, met je minderwaardigheidscomplex.

  Stoppen dat kuddegedrag!


  Maak melding

 23. Eerst vertel je aan die domme en achterlijke schapen als TTheo, Sempa. Paramanpinto dat jij degene bent die om deze rechtszaak hebt gevraagd, en nu de grond heet onder jou poten begint te worden kom je met amnestie.
  Dames en heren Bouterse weet precies hoe hoe dom en achterlijk een bepaalde deel van de Surinamers zijn daarom speelt hij om zeer kinderlijke wijze met hun. leest u stuk voor stuk de reactie van die stomme en achterlijke volgeling van die narcistische massamoordenaar dan schaam ik mij als Surinamer voor mijn eigen landgenoten.


  Maak melding

 24. Voor al die domme NDPers, en vooral voor die asembleelieden met een hersencel, die denken met een wijziging van de amnestiewet hun hoofdverdachte president uit de gevangenis te houden, zal blijken, dat het tevergeefse moeite blijkt te zijn, doordat er gelukkig nog andere instanties zijn, die deze moordenaars voor het tribunaal kunnen dagen, want Suriname is gebonden aan verdragen, die het mogelijk maken om deze kliek moordenaars alsnog te berechten, en op te sluiten. Dus het recht zal zegevieren, en kom niet met rotzooi praatjes aan door te stellen, om dit in het belang van het land te doen, om rust en vooruitgang in het land te krijgen, die onzin moeten deze analfabeten op de berm verkondigen, want daar schijnen jullie wel geloofwaardig over te komen.


  Maak melding

 25. Donderdag 22 maart 2012 om 11:20 uur, door Paraman
  “otherwise zal vroeg of laat hier de hell losbarsten”
  Wel Paraman; ik zou zeggen: We have nothing to lose – so let’s go for it !!!!

  Suriname gaat inderdaad een Giga Plee- figuur slaan in de hele wereld !Met Bouterse en consorten slaan we nú al een pleefiguur in het buitenland.Deze gasten laten keer op keer zien, uit welk hout zij gesneden zijn. Zij zijn duidelijk met verdeel en heersverdeel-en-heers-politiek bezig.

  En elkaar de hand boven het hoofd houden zodat de boter niet smelt.En de makke lammetjes(Surie`s)van de NDP riepen weer…..zoals Paraman, Afoe Sensie, Anna -Z ect ,ect,…..Na wang Hiep Hiep….stelletje sloofjes, niet weldenkende brave boeren. Ik zoek nóg steeds integere Surinamers in de Surinaamse politiek.Wie kan mij hier mee helpen ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 26. Chandrikapersad Santokhi moet niet zeuren. Suriname is beter af met een algehele amnestie. We zullen samen verder moeten en elke andere optie lijkt mij niet verstandig.


  Maak melding

 27. Ik was de slaveneigenaar en in 1975 is dit van mij afgepikt. Nu ben ik terug en ik zal jullie laten zien dat ik nog steeds de slaveneigenaar ben van jullie pres.
  Ik zal zorgen dat jullie Surinamers elkaar kapot maken, moreel in verval geraken en weer de slaven genen krijgen. Dan ben ik weer, zoals vroeger, de slaveneigenaar . Jullie betalen mij goed en daarom zal ik Suriname van jullie overnemen. Ik heb tenslotte de beste genen. Amnestiewet is mijn idee, en niet van jullie outcasts van de DNA. Zeg:”Lang leve Klinker”.


  Maak melding

 28. Als deze wet er komt kan men beginnen met inpakken,hamsteren,valuta opkopen, zware wapens aanvallen, want dan is niemand meer veilig voor de steeds groter wordende ndpmoordenaars.


  Maak melding

 29. Er zijn helaas te veel Surinamers met een mindset als die van TTheo. Dit zijn mensen die de materiële vooruitgang van Suriname propageren, maar tegelijkertijd het failliet van de rechtstaat Suriname een gezicht geven.

  TTheo schrijft: “Zijne Excellentie DD Bouterse” op 22 maaart om 10:57.
  Hoezo Excellentie? Ja, Excellentie in praatjes maken met een Hugo Chavez en een Theodoro Obiang. Excellentie in het vervroegd vrijlaten van een pleegzoon Meriba. Excellentie in zwijgen over de waarheid van al die moorden en brandstichtingen welke Paramaribo gekend heeft.

  Bouterse, de “Excellentie” door wie 15 en nog veel meer andere Surinamers eerder in hun graf terecht gekomen zijn? Als Anetta’s hof en de muren van Fort Zeelandia hun geheimen eens prijs gaven…

  TTheo, jouw Bouterse is een moord-president.


  Maak melding

 30. Para-awara

  De 7 jongemannen van Kraka zijn door Lonnie doodgeschoten, omdat ze te veel droomden over hun baas.
  De javaanse soldaat in stukken gehak, omdat ze geen vlees meer hadden in het bos.De sergeant-majoor werd levend verbrand te Witagron.Was tijd voor de barbeque-party.Ronnie heeft ze allen opgegeten en niet Vene.
  Domme paraan, we zijn niet bang voor je bedreigingen.Je schijnt een gefrustreerd,verslaafde militair te zijn.Bouta lacht je uit.Jij moet het vuil werk voor hem doen.Snap je dat niet dong paramang.Joe jeje no de na ing presie moro.Go tek wang wasie kande joe kang kisie joe srefie.

  @ Beste Ira

  Suriname is sedert augustus 2010 een Dictator land.Laat ze de amnestiewet maar doordrukken.Het geldt voor hun en niet voor ons en de rest van de wereld.Gewoon negeren.Er komt wel een oplossing.De EU heeft al wat van zich laten horen.Met of zonder amnestie, het staat als een paal boven water:”hij wordt opgepakt en opgesloten.Onthoud dit goed Ira,niet alle militairen staan aan zijn zijde.Ik heb ze vaak horen zeggen dat het om het salaris gaat en niet om bout.Als er paniek uitbreekt laten ze hem in de steek.
  Denk je dat onze surinaamse jongens voor hem zullen vechten.Ook Paraman en Panka zullen als een savannahert
  hard lopen als er paniek uitbreekt.God weet, krijgen ze ook nog vleugels en bereiken zij de top van de awaraboom.

  Groetjes,

  Danitia


  Maak melding

 31. Laat Santaki rustig zaken doen met Khan of een andere Segibaai.
  Daar heeft zijn politieke front rechtsstaat hem duidelijk in bescherming genomen…hij moet ook weten dat hij Boyke dood neergeknald heeft…deze zaak is nooit door rechtsstaat in behandeling genomen…dus dan vraag ik welke rechtsstaat….MC beoem ook eigen rechters hoor.


  Maak melding

 32. Moet hij zeggen of zijn mening geven, Santokhi hou je bij leest, je hebt ook geen schone agenda. Je was minister van Justitie en toen, toen helemaal niets.
  Als je een kerel was geweest was je baas zelf gaan ophalen en hem vastgezet, maar nee hoor. Er zijn ook praktijken van jou bekend, heb ik gehoord hier in Ned en in Suriname. Boi hoor joe srefie, en no diekie inie tra torie.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 33. Amnestie!

  Velen in ons land horen of lezen dit woord voor het eerst in hun leven. Velen denken dat het gaat om een vorm van betalen voor de kinderen die je overal verwekt hebt en zullen JA zeggen.
  Amnestie is geen Alimentatie en ligt daar ver van af.

  Santhoki wordt de nieuwe president van ons land en hoort zich tegen dit soort belazerij te keren. Allen die zullen mee werken aan de totstandkoming van de AmnestieWet dienen in een dik zwart boek de Surinaamse geschiedenis in te gaan. Ook Jenny! En OWee als men later een straat naar hen gaat vernoemen. Dan pis ik elke dag 4 keer op het asfalt in die straat.


  Maak melding

 34. Anna Zoeloe: “We zullen samen verder moeten”

  Wie is “We” en heb jij wel eens een poot uitgestoken om Suriname verder te helpen?


  Maak melding

 35. anna,
  Hoe doe moet je zijn om de vooruitgang en de belangen van jou land te laten af hangen aan de lot van een narcistische massamoordenaar, vertel mij dat a.u.b.
  Bouterse Misbruikt jullie en dat hebben achterlijke figuren als anna niet door. als Bouterse een vent is dan had hij dit voor de verkiezing gezegd.


  Maak melding

 36. Klinker is Back!!!!

  Je krijgt van mij 100+, omdat ik vermoed, dat dit de waarheid is.

  ” Ik was de slaveneigenaar en in 1975 is dit van mij afgepikt. Nu ben ik terug en ik zal jullie laten zien dat ik nog steeds de slaveneigenaar ben van jullie pres.
  Ik zal zorgen dat jullie Surinamers elkaar kapot maken, moreel in verval geraken en weer de slaven genen krijgen. Dan ben ik weer, zoals vroeger, de slaveneigenaar . Jullie betalen mij goed en daarom zal ik Suriname van jullie overnemen. Ik heb tenslotte de beste genen. Amnestiewet is mijn idee, en niet van jullie outcasts van de DNA. Zeg:”Lang leve Klinker”.

  Goed gezien!
  Een prachtig staaltje verdeel en heers politiek.
  Komt ervan als je ongeschoold bent en domweg alle adviezen opvolgt.

  En de kudde maar wachten op die documenten….
  De belangen zijn te groot, goud, olie, drugs?


  Maak melding

 37. @Danitia

  Beste Danitia,
  Over welke paniek heb jij het eigenlijk? Let op beste Danitia, er komt gewoon amnestie en daarna niets. Het verlenen van amnestie is nergens verboden. Het mag dus gewoon. Ik denk wel dat amnestie voor sommige lieden onverteerbaar is en dat ze zeker in paniek zullen raken. Maar ik kan je geruststellen dat in Suriname de trein gewoon verder gaat. Het vechten zal voornamelijk uit woorden bestaan. Dat schijnt men beschaving te noemen.


  Maak melding

 38. Als Misbaksel-Kaba en Steve Klets-Meyer morgen in een brandend brantimakka bosje de stem van hun God horen, die zegt dat Baas schuldig is, moeten ze, na aanname van deze wet, proberen dat aan hun gemeenteleden te openbaren en gaan eisen dat Baas opgesloten wordt. Dan zul je eens zien hoeveel rechten ze in de rechtstaat Suriname hebben. Zo lang je Baas naar de mond praat en zijn zaakjes voor hem opknapt heb je alle rechten die normale burgers in een normale rechtstaat ook hebben en nog een paar extra rechten erbij (als bezoldigd adviseur hoef je b.v. slechts ‘Sieg Heil’ of ‘Heil Baas’ te roepen en je krijgt SRD 6000,-), op het moment dat je dat niet meer wil doen, ben je aan ‘der Teufel’ overgeleverd. Geen enkele politieagent of rechter zal je in bescherming kunnen of willen nemen als je normale rechten geschonden worden of zijn. (zij kunnen immers alleen functioneren bij Baas zijn goedvinden)


  Maak melding

 39. anna_z ,je bent hier Superdom bezig !Jij hebt totaal geen algemene ontwikkeling, wat betreft amenstiewet. Jij zit hier alleen dom weg dingen te roepen én de boel op te stoken . Kun niet iets nuttigs gaan doen ? Ga koken of de was doen of je kinderen opvoeden ????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 40. Beste anna_zulu,
  Het is nu 7x paniek in jullie ndp-kamp.
  De verklaringen van rozie en de reacties van International Amnesty bezorgt jullie diaree en slapeloze nachten.Laat je president maar doordrukken, ze zullen hem komen ophalen.
  Ik slaap dank zij Rozie vanavond LEKKERRRRRRR…………

  Dag anna, droom van amnestie.

  Danitia

  Danitia


  Maak melding

 41. Ferdinand Hossembux,
  Bouterse schiet mensen dood zonder vorm van proces en santokhi laat het recht zijn werk doen.
  De misstanden binnen de katholieke kerk worden ook via het recht of een parlementaire anquete aangepakt waar jij ook voorstander van bent.Ferdinand dit nog Santokhi is nooit veroordeeld nationaal niet en ook internationaal niet. Ik denk dat jij het met mij eens bent dat iedereen die een misdaad heeft begaan berecht moet worden, als het binnen de katholieke kerk is of een meedogenloze narcistische massamoordenaar.


  Maak melding

 42. mensen de amnestie wet aan nemen is domste wat deze man kan doen ten eerte heeft hij geschiedenis zonder mbo diploma president van een land hij kan niet eens nederlands praten en engels is heeeel ver van huis en hij de domste president van hele wereld doei


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.