Uiterlijk juni vonnis proces Decembermoorden

17

PARAMARIBO, 21 mrt – Voor juni dit jaar wordt vonnis geveld in het strafproces rond de Decembermoorden. Dit heeft de krijgsraad afgesproken met advocaten en de vervolging. Auditeur militair Roy Elgin maakt in april nog de strafeis bekend. De advocaten mogen daarna hun pleidooi houden. De zaak moet tegen eind mei zijn afgerond.

Dan ook wordt de uitspraak verwacht. Volgens Irvin Kanhai, advocaat van onder meer Desi Bouterse, moet tegen die tijd de zaak zijn afgerond. Voor Soeniel Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982 is alleen levenslang goed genoeg. De nabestaanden zijn niet te spreken over de amnestieregeling die nu bij het parlement ligt. Ook de oppositie wijst de optie af. “Men probeert het proces dat nu ten einde loopt, te torpederen”, zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan tegenover de Ware Tijd.

De aanleiding ligt volgens hem in het vooruitzicht dat “het er niet zo goed uitziet voor de verdachten.” Het proces kreeg onlangs een opmerkelijke draai. Ruben Roozendaal, voormalig strijdmakker van Bouterse, kwam terug op een eerdere verklaring. Hij zegt nu dat Bouterse wel in het Fort Zeelandia was toen de moorden plaatsvonden. De krijgsraad hecht er zoveel waarde aan, dat er een extra hoorzitting komt voor Roozendaal. Hij is trouwens zelf ook verdachte.


17 REACTIES

 1. Fadeh a moord-president e pai na Kanhai wan frak monie.
  Voor geld kan je de duivel laten dansen.

  Je moet toch ook een geweten van 0,0 hebben om iemand van wie je weet dat hij mensen gedood heeft vrij te willen pleiten.
  En al helemaal als de moord-verdachte blijft zwijgen en ontkennen.

  Maar ja, een deel van het Surinaamse volk heeft er voor gezorgd dat deze foute man president van de republiek geworden.


  Maak melding

 2. Mocht de volks-vertegenwoordiging beslissen dat er Amnistie komt , dan houdt het op voor de rechterlijke-macht. Zij dienen zich dan te houden aan de wet .


  Maak melding

 3. Geen geleuter,een extra rechtzitting voor een leugenaar.
  een leugenachtige getuige en verdachte!

  wat voor POPPENKAST WORDT ER DOOR DE krijgsraad gevoerd!


  Maak melding

 4. TTheo: “Mocht de volks-vertegenwoordiging beslissen dat er Amnistie komt , dan houdt het op voor de rechterlijke-macht. Zij dienen zich dan te houden aan de wet”

  Typische DNP groupie: aan de wet houden als het ze uitkomt. Minder moreel besef dan straathonden


  Maak melding

 5. Hoe is het mogelijk dat dit soort gastwn geen boete hoeft te doen een ander wordt opgespoort, gaat voor velen jaren achter de tralies gevangenis in, dit is weer klasse justitie en vriendjes politiek.


  Maak melding

 6. Hoe is het mogelijk dat dit soort gasten geen boete hoeft te doen een ander wordt opgespoort, gaat voor velen jaren achter de tralies gevangenis in, dit is weer klasse justitie en vriendjes politiek.


  Maak melding

 7. TTheo: Je snapt het nog steeds niet, he? Amnestie kan pas gegeven worden als er een veroordeling is geweest. Niet vooraf. En de wetswijziging is er nog niet door. Mocht de wetswijziging worden aangenomen, is dat een vrijbrief voor alle moordenaars en verdere criminelen om ongestraft te doen en te laten wat ze hebben willen. Terug naar Afrikaanse toestanden.


  Maak melding

 8. De amnestiewet is geen paniekreactie, het is een laxans(een laxeermiddel)
  Amnestie, wie schopt ze.De wereld kijkt mee.
  Ndp-ers, troost je maar met amnestie.Gado doe ing wroko keba.Jullie vette jaren zijn al voorbij.Mischien kan Obiang hem nog een vergiet watra daar in Afrika geven.Dat is mischien ook de reden waarom hij zo een haast heeft er naar toe te gaan.God is goed en is machtig.De natuur is bezig zijn werk te doen.

  Danitia


  Maak melding

 9. @blaka bakra. amnestie kan wel gegeven worden voordat er een schuldige wordt aangewezen. get your facts right.

  Laten we nou niet gaan doen of Rozendaal iets kan verklaren wat belastend is. Hij heeft zichzelf al volstrekt belachelijk gemaakt en als onder zn matras gekeken wordt, vind men ineens een stapel verse euro’s rara?!? Waarom denk je dat Front ineens zo pressed op het voortgaan van de rechtszaak? Die deal hebben ze allang veilig gesteld, zodat ze weer verder kunnen frommelen op het pluche.


  Maak melding

 10. Recht en waarheid maken vrij.Tuurlijk weet ze waarover zij praat.Daar heeft zij toch voor gestudeerd en heeft ook haar titel.Wat hebben de paarse ezels.Domme garnalen.

  Danitia


  Maak melding

 11. Als de amnestie doorgaat is zonder meer aangetoond dat de politiek in SME bestaat uit een stel smerige stromannen van de grootste en walgelijkste moordenaar uit de geschiedenis van SME. Het zou een onvergevelijke daad zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.