Tweede Kamer wil reactie kabinet over Surinaamse amnestiewet

59

De Tweede Kamer wil een reactie van het Nederlands kabinet op berichten dat er in Suriname gewerkt wordt aan een amnestiewet, waardoor daders van de Decembermoorden in 1982 mogelijk hun straf ontlopen. dat meldt het ANP.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans vroeg gisteren om een brief van het kabinet naar aanleiding van het ‘schokkende nieuws’ uit Suriname. Volgens hem hebben de moorden diepe wonden geslagen in zowel Suriname als Nederland en is er daarom ‘een rechtstreeks Nederlands belang’. Andere fracties steunden zijn verzoek.

Timmermans wil weten wat het kabinet gaat doen om te voorkomen dat de wet ertoe leidt dat daders die mogelijk veroordeeld worden in het nu lopende proces, uiteindelijk toch hun straf ontlopen.


59 REACTIES

 1. Nederland is weer eens hondsbrutaal om zich te bemoeien met Surinaamse aangelegenheden. Hebben ze ook zo bezorgd gereageerd toen deze originele amnestiewet werd aangenomen door de fronters? Ik denk het niet.

  Waarom verzwijgt Nederland haar aandeel in dit gebeuren? Als dat aandeel zuiver en oprecht was dan zou men deze niet onder de mat vegen voor 60 jaren lang. Nederland moet dus haar grote mond vooral dichthouden.


  Maak melding

 2. Calimerostan wil het maar niet afleren. Suriname is een onafhankelijk en soeverein land en de aardappeltjes dienen zeker een toontje lager te zingen wat de maatregelen van onze regering betreft. Maar kan zich daar beter druk maken om het rechtsextremistische bruine zooi dat zich een regering noemt. Hero Brinkman staat om het punt dit bruine gedoog-gedrocht op te blazen dus er is genoeg waar Calimerostan zich zorgen om dient te maken. Suriname vaart haar eigen koers en Calimerostan mag vanuit het eitje blijven toekijken. Niet meer dan dat! Als het bruine drek zich niets aantrekt van wereldwijde kritiek op hun racistisch Polen-meldpunt dan moeten ze eens in het woordenboek opzoeken wat hypocriet eigenlijk betekent.


  Maak melding

 3. Ik ben geen lid van de NDP, noch een aanhanger van DDB. De gebeurtenissen welke hebben plaatsgevonden op 7 en 8 december 1982 en de massamoorden te Moiwana zijn onder geen beding goed te praten. Zij die voor deze daden verantwoordelijk zijn, moeten strafrechterlijk vervolgd worden. Maar, dat Nederland nu opheldering wil van de op handen zijnde amnestiewet in Suriname is wel vreemd. De Nederlandse regering heeft langer dan een decennia de gelegenheid gehad om de vorige regering te steunen in een x-aantal zaken (inclusief Tigri; de vuile burgeroorlog, en de staatsgreep). Helaas heeft Nederland in de laatste jaren de zangdienst altijd vroegtijdig verlaten voordat het zingen begon.


  Maak melding

 4. Frans,

  timmer dit maar in je hoofd:

  Een rechtstreeks Surinaams belang is dat de Slavernij vele negatieve mentale denkbeelden heeft achtergelaten in de kolonien.

  “Bevrijden van mental slavery” na bijna 200 jaar moet wel lukken!!!Helaas worden er noch steeds vormen van discriminatie toegepast door de nazaten van de kolonisator op de nazaten van de slaven.
  Dit slaat Diepe wonden aan de Surinaamse nazaten.Voelen de nazaten van de kolonisator die ook!!Gaarne Geen bemoeienis in INTERNE aangelegenheden van De Republiek Suriname!

  Het Schokkende nieuws is dat er na bijna 200 jaar slavernij alleen de zweep is verdwenen!!
  Democratie is een tijger op papier!!!!


  Maak melding

 5. Nederland kan bijvoorbeeld aangeven dat alle parlementariers die voor amnestie stemmen geen visum voor Nederland krijgen. En dat ook Hun familie en vooral kinderen geen visum krijgen. Dat moet de eerste stap zijn.


  Maak melding

 6. Vindt het absoluut geen goede zaak die amnestiewet! Maar het is een Surinaamse aangelegenheid. Ik weet niet waarom de Tweede Kamer zich altijd inlaat met Surinaamse aangelegenheden. De Surinaamse Assemblee bemoeit zich toch ook niet met die rotzooi die Nederlandse politici uitkraaien!


  Maak melding

 7. Heeft de binnenlandse oorlog geen diepe wonden geslagen misschien?????? Waarom is Brunswijk nooit vervolgd en is hem wel amnestie verleend. of je vervolgt Brunswijk en Bouterse of je vervolgt geen van beiden. Maar je kan niet zoals nu het geval is de ene wel en de andere niet vervolgen. Dat is pas ondemocratisch!


  Maak melding

 8. Nederland, bemoei je er niet mee…

  Niet dat ik het eens ben met de gang van zaken, maar het is een Surinaams ding – geen Nederlands ding.

  Eerst maar de uitspraak van de krijgsraad afwachten, dan pas (eventueel diplomatiek) reageren.

  Gran’ Tangi.


  Maak melding

 9. Dit snap ik even niet, wat voor reactie.Hoezo, mag Suriname niet zelf zijn zaakjes regelen en doen.Weer Nederland die zeurt maar geen heilig verleden heeft.
  Weer dat vingertje, van weet je wel.
  Ik denk maar zo, laten ze in Den Haag maar goed gaan nadenken hoe verder na de laatste zaken die zich voordoen sinds 20 maart, ik hoop, even mijn mening, dat dit kabinet opdondert.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 10. Leuke vraag aan het kabinet, wat ze er aan kunnen doen dat de daders hun mogelijke straf ontlopen…..
  Ik ben benieuwd hoe NL dat denkt tegen te kunnen houden….

  Ik ben zelf ook tegen de amnestiewet, maar de Suris zijn uiteindelijk de enigen die het nog kunnen tegenhouden.


  Maak melding

 11. Buitenlanders bepalen niets meer in Suriname . Wij zijn de baas in eigen huis . Ik zou zeggen ; nederland is geschiedenis voor Suriname . Nu werkt de echte democratie in Suriname . Het is nu eemaal zo in de democratie dat de rechtelijkemacht de wet-gevende-macht moet volgen , m.a.w. de rechter dient de wet te respecteren . De rechter mag niet over de inhoudelijke-waarden van de wet oordelen , maar de wet naar de letter en naar de geest toepassen . Bovendien is de DNA in Suriname bevoegd de Amnestie-wet aan te passen .
  Men moet respect hebben voor democratisch genomen besluiten , als men zich democraat noemt . De tegenstander van deze regering kunnen wel willen dat vooral de hoofd -verdachte gevonnist wordt , Maar dan hadden zij niet de verkiezing moeten verliezen .


  Maak melding

 12. eey Wilders,

  ,,wat vind jij van die amnestie

  ..I am Nesty,..man dat was tog surinaamse trots,helaas zijn daar niet veel van!!

  ,,Nee blonde idioot..ik heb het over amnestie!!

  ..oohh dat…tja wat moet ik zeggen..ik heb thuis (2e kamer) mijn eigen problemen!!

  ,,vertel!!

  ..ja,kijk, die Brinkman gaat weg en kaapt al mijn suri-kiezers weg,…mijn eigen Henk & Ingrid,…met de dag wordt het moeilijker voor hun omdat ik het niet voorelkaar krijg een subsidie voor hun wip gedrag.
  En dan die Islam,…ik word elke nacht gestenigd in mijn droom!!

  ,,Ja maar wat vind U van onze eigen arme Mahinder & Marlene??

  ..Wat kan mij dat verrotten pot verdorie,..overal waar jullie zitten is het een grote t*r**gzooi en ben ik van plan om de Bijlmer te verplaatsen naar Bombay

  😳 😯


  Maak melding

 13. frans,

  je lijkt net een baas met een zweep die een soeverein land wil dicteren!Kom in su mnet je nederlands passpoort en je moderne nederlandse dictatuur.
  Ondemocratisch!!!


  Maak melding

 14. Nederland mag zich er mee bemoeien omdat er ook Nederlanders zijn vermoord. Dat in Suriname zoals het nu naar laat aanzien het als normaal word beschouwd dat je ongestraft door het leven gaat als je 15 mensen vermoord dient er toch rekenschap te moeten worden gehouden dat in de meest beschaafde landen er toch anders over wordt gedacht.
  Het wordt tijd dat Nederland internationaal een strafklacht tegen de verdachten deponeert.
  Het kan nimmer zo zijn dat je vrijuit gaat indien bewezen dat je een moordenaar bent.


  Maak melding

 15. Ttheo,

  10.44 uur

  Men moet respect hebben voor DEMOCRATISCH genomen besluiten!

  Het is de vraag of nederland het kan..500 miljoen kreeg bouterse in 80’coup beloning!
  82’kende nederland wel democratie door geen 500 miljoen beloning.Vreemd.


  Maak melding

 16. De meeste nabestaanden zijn Surinaamse Nederlanders, vanuit dit oogpunt mag Nederland bemoeien!
  En dan heb ik het niet eens over de vluchtelingen van de jaren 80, allen Nederlandse staatsburgers.

  Mee eens: eerst afwachten of deze amnestieregeling door gaat.
  Is somo ondertss niet in Nederland voor een tussenstop?
  Brunsie ken een deal sluiten met Ned, heeft hij reeds eerder gedaan.
  Oeps…………..

  Shhhhht Theo, buitenlanders bepalen alles in suri, kijk maar naar de adviseurs, de buitenlandse bedrijven en instellingen die actief zijn in su, 99.9% Nederlanders.


  Maak melding

 17. Ook al is de leugen zo snel, de waarheid achterhaald haar wel. Ook wat men ook doet om de dood te ontlopen, hij nadert elke dag een stapje bij, ook al proberen deze driestige moordenaars hun straffen te ontlopen, de Rechtvaardigheid zal nooit toelaten dat ze ongestraft blijven, op aarde niet en ook daarna niet.
  Leve dus de Waarheid, de Gerechtigheid en het Licht….waaaaiiiii krijsen de ndpidote aanhangers bezten van didibri..waaai help ons nou luegenaars,ongerechtigheid en duisternis…….ze krijgen hun verdiende straffen. 16x Levenslang


  Maak melding

 18. Surinaamse zaken zijn onze zaken aangezien meer dan een half miljoen nederlanders Surinaamse roots hebben, en enkele tienduizenden personen woonachtig in Sur. de Nederlandse nationaliteit hebben.
  En daar komt nog bij dat het hier gaat om schending van mensenrechten op 8 dec. 82, is het ook een zaak voor het International Strafhof in Den Haag en de V.N. in New York.
  Amnestie of niet DDB en zijn rovers gaan vroeg of laat voor de bijl.
  Is het niet in Sur., dan in Den Haag.
  Ik heb het al eerder gezegd Den Haag moet alles uit de kast halen op Nationaal en Internationaal nivo in Brussel en New York om het gespuis achter de tralies te krijgen, al is het in een rolstoel of ziekenhuisbed.
  En voor de hypocrieten die de slavernij er bij halen, wanneer die hun slavernijtrauma opzij kunen zetten en de ned. kunnen vergeven en amnesty verlenen voor de hun slavernijverleden, zullen we in Den Haag bekijken als DSDB en consorten amnestie verleend wordt.
  Holland Forever, Nederland het centrum van de wereld…………….


  Maak melding

 19. best wel veel domme reacties hier hoor.
  Het is toch duidelijk waarom Nederland zich hiermee bemoeit? Het 8 december strafproces heeft zoveel invloed op mensen in nederland die relaties hebben met suriname. Ook die nieuwe generatie, die zoveel familie heeft in suriname. Zij maken zich ook zorgen met de toestand van hun familie in suriname.

  Als deze moordenaar zijn straf ontloopt dan heeft dat zeker invloed op de mensen in nederland die op veel wijzen gerelateerd zijn aan Suriname. Vergeet niet dat de decembermoorden de grootste misdaad is die ooit gepleegd is in Suriname.


  Maak melding

 20. Misdaden tegen de menselijkheid worden door de internationale gemeenschap afgekeurd. Nederland maakt deel uit van die gemeenschap, dus heeft zij het recht haar afkeuring uit te spreken over het niet bestraffen van de plegers. Ik zou zeggen: Mensen, laat die antikoloniale houding varen, want het valt Nederland te prijzen, dat zij misdadigers tegen de menselijkheid geen vrijheid in Suriname gunt. Een zeer nobel streven van de patata’s!


  Maak melding

 21. Typische reacties hier: ipv schande te spreken over de misdadige voorgenomen amnestie gaan zeuren dat Nederland zich er niet mee moet bemoeien…


  Maak melding

 22. nederland heeft suriname de onafhankelijkheid bezorgd.
  nederland had george hondorie omgekocht om de onafhankelijkheid te laten doen plaatsvinden.
  nederland had hans valk instructies gegeven om de coup te laten plegen.
  nederland had suriname aan zijn lot overgelaten als voormalig moederland toen guyana tigri binnenviel.
  nederland maakt het voor de doorsnee surinamer moeilijk als iemand een visum wilt aanvragen om zijn fam in NL te bezoeken.
  nederland verscherpt de immigratieregels elk jaar om het voor o.a. de surinamer moeilijker te maken om op vakantie/fam.bezoek naar NL te gaan of zich daar te vestigen.
  nederland voert de honderd procent controle volgens de etniciteitsbeginsel op mensen met een gekleurde huidstint.
  en vul maar zelf aan..


  Maak melding

 23. ohw ja in alle boosheid ben ik vergeten erbij te vermelde: wat ouweh**** NL dan helemaal vanuit de Noordzee dan in de surinaamse belangen met mpp.


  Maak melding

 24. Kosten om te mogen bemoeien 650 miljard euro.

  Daarvoor ! amnestie …want…niemand is zo dom om zijn eigen president te veroordelen op basis van die heeft gezegd die heeft het gedaan….want mi sabi san paza.

  I LOVE SU..incl PRES.


  Maak melding

 25. de decembermoorden zijn allemaal het gevolg van de handelen van NL in Surinaamse interne aangelegenheden. Ze zouden Suriname toch vanuit Curacao binnenvallen?

  er wordt geschreeuwd om dat magisch woord “referendum”. maar in godsnaam bestond dat woor “referendum” niet in de woordenboeken toen NL Suriname de onafhankelijkheid via een slinkse en sluwe wijze opdrong d.m.v. omkoperij?


  Maak melding

 26. Die domme achterlijke volgelinge van massamoordenaar Bouterse zijn op hun teentjes getrapt omdat een Nederlandse Kamerlid vraag aan de Nederlandse regering om reactie op wat er gebeurd in die bananenrepubliek Suriname, waren het niet deze zelfde paarse laffe beesten die staan te trappelen om Nederlandse belasting centen om hun bananen Industrie te redden.Als ik Nederland was had ik mijn handen helemaal van Suriname afgetrokken dan wil ik grote smoel van paarse laffe honden horen.Bouterse laat met deze amnestie wet zien wat voor lafaard hij is.


  Maak melding

 27. De hele wereld mag bemoeien. Moordenaars dienen opgesloten te worden. De normale man moet in de bak voor elk moord waarom mogen de hoge pieten dan rond lopen. Waarom zijn wij zo geheimzinnig bezig? Als jou vader, moeder, broer of zus , oom of tante vermoord zou worden dan zou je heel anders reageren. Je zou de moordenaar zelfs willen vermoorden. De vorige reacties zijn gewoon reacties van hypocrieten en lafaards.

  Jammer dat jullie kwaad goed willen spreken. Maar vergeet niet dat er een natuur wet is. De moordenaar van 82 is een levende lijk. De natuur werkt al op hem,en zo zal de natuur ook op jullie hypocriete werken.

  Velen van jullie leven in Holland, waarom kom je niet in Suriname leven hypocrieten. Nee ,dat ga je niet doen, dus hou je ook buiten Surinaamse aangelegenheden.

  Hypocrieten.


  Maak melding

 28. BESTE SURINAMERS EN OOK NEDERLANDERS,

  Wanneer gaat nederland zijn spijt betuiging uiten tegen de afro-surinamers voor hun slaven verleden. Warren zij niet erger dan de december moorden?
  Het doel heilig de middelen en in elk land die zich willen bevrijden van hun koloniale verleden, vallen er doden.

  En is nederland vergeten hoe ze zo rijk zijn geworden:
  Wat voor werk deed Piet Hein
  en Willem van Oranje

  Laat me niet lachen…..
  Ik vind het heel erg voor de mensen die vermoord zijn in december 1982, en de daders moeten hun gepaste straf krijgen, ook bouterse want hij gaf aan dat hij politiek verantwoordelijk is. Maar het is een surinaamse aangelegenheid en de surinamers zijn mans genoeg om het zelf op te lossen.

  Toen Shankar als president van Suriname naar nederland kwam voor een bezoek, lieten ze hem letterlijk in de kou staan.

  Venetiaan hebben ze helmaal niet ondersteund om bouterse aan te pakken. En nu hij aan de macht is willen ze hem tegen werken. dat is zand in het oog gooiene van de nabestaanden van de 8 december moorden.

  Dus laat nederland zich richten op Geert Wilders en zijn consorten die nu de koningin aan een kant hebben gezet zodat zij meer macht kunnen krijgen.

  Terwijl deze lieve vrouw ons bindt.

  alfa


  Maak melding

 29. Ik heb het idee dat velen hier op dit forum van een bandeloos leven houden.Ik merk dat velen deze man willen eren,terwijl hij gewoon surinamers heeft vermoord.En dan nog schreeuwen dat hij alles voor land en volk doet.Nou mij hoela.
  Een rechtstaat is altijd goed voor land en volk,maar onze gangster liefje anna_z heeft liever een moordpres.
  Virago zullen we niet over praten,want dat is een antwoord automaat.Hhahaa soso lobi gangster liefje.


  Maak melding

 30. Sommige mensen kunnen het onderscheid tussen Nationaal en Internationale regels niet maken.
  Buitenland hoeft niets te bepalen voor Suriname schrijft de een, maar wel de leningen ontvangen. Waar blijven de Surinamers om het land voorruit te brengen. Zie het goud waarvoor er gemoord wordt. Een land breng je niet voorruit door met HAAT te leven.
  Kennis heb je ook nodig van een ander.

  De ander praat over de Polen, maar in Suriname zijn er zovelen die niets moeten hebben van de Guyanezen en Brazilianen. Jammer.

  Nogmaals: Al de leningen die President DDB heeft gedaan in het buitenland moeten een keer teug betaald worden. Het is het arme volk die het galg terug gaat betalen en voelen via de belastingen.

  Ik zou mij eerder bezig gaan houden met het salaris van de Minister en het gratis gebruik maken van alle voorzieningen, Dit terwijl aan de ander kant mensen niet eens een behoorlijk bordje eten hebben.

  De mensen die negatief zijn en de waarheid niet onder ogen willen zien, weerspiegelt het beeld waarop hij of zij gestemd heeft. De politieke kleur. JAMMER


  Maak melding

 31. Het lijkt mij niet aan Nederland hier “iets aan te doen” hoewel ik mij de verbijstering wel kan voorstellen. Er zijn hier genoeg zaken waaraan onze regering zijn handen al vol aan heeft; Suriname heeft geen prioriteit, tenzij je er politieke munt uit wilt slaan.
  Overigens zei mr. Spong zoiets als “als je NIET SCHULDIG bent, behoef je ook GEEN AMNESTIE”.
  Het krijgen van amnestie houdt al in dat je iets op jouw kerfstok hebt dat niet door de beugel kan; in dit geval de gewelddadige dood van anderen. Need we say more?!


  Maak melding

 32. TTheo,wat ben jij toch zo dom en bekrompen.Zeker militair van beroep of chauffeur van ddb.Weet je wat het woord DEMOCRATIE betekent.Zoek het maar op in je woordenboek.Er is in SU helemaal geen democratie , wel onderdrukking.Je shrijft hier:”DE TEGENSTAANDER VAN DEZE REGERING KUNNEN WEL WILLEN DAT VOORAL DE HOOFD-VERDACHTE GEVONNIST WORDT”

  Bij deze heb je al duidelijk bevestigd dat jou president de hoofdverdachte is.Don’t worry.Time will tell.Je weet nog meer dan dit.A natuur de bezig foe mek joe spiet moro kong.Moro e doro.

  Danitia


  Maak melding

 33. Al diegenen hier die denken dat nederland ooi iets zal ondernemen zitten gewoon te dromen. Nederland heeft niet voor niet alle documentatie over hun rol bij de staatsgreep, hun rol bij de binnenlandse oorlog etc., als top geheim, voor de komende 50 jaar opgeborgen. Denken jullie echt dat nederland zijn smeerlappen rol aan de hele wereld gaat laten zien alleen omdat jullie zo hard roepen?? Think again…


  Maak melding

 34. Hee timmermans,

  kijk naar mijn reactie op de gma:geen moer als president!!!!

  Zie daar het verschil in aanpak en onafhankelijkheid…natuurlijk heeft die klootzak van gma ook ned passpoort,pleit het zelfde en is het zelfde gelul als jij!!!!


  Maak melding

 35. Wat een gekletst steeds over die documenten!

  Echt gevalletje “klok horen luiden etc. etc.”
  Wat in die documenten staat is bekend bij de uitvoerders.

  De hoofdverdachte kan de inhoud dromen, hij kan er een boek overschrijven.
  De inhoud is geen geheim voor dat sujet.
  Waarom verteld hij niet wat er in deze documenten staat, hij was /is Hoofd Operationele zaken?

  In principe heult hij met de “vijand”, Nederland, want hij zwijgt in alle talen.
  Wie speelt welke smeerlappenrol?

  En nu jij…………………………


  Maak melding

 36. @ Danitia,
  EEN groot applaus…klap klap…je hebt die spijker vol op zijn kop geslagen en die kop is van ttheo…wat een oer stom rund is deze man…het zijn echt die figuren die overal met je meelopen en totaal geen besef hebben wat er daadwerkelijk gebeurd in de wereld. Echt Danitia, grote klasse. bigi odie.


  Maak melding

 37. John.
  Ik vraag mij af waarom die volgelingen van massamoordenaar desi Bouterse zo paranoide reageren.
  Meneer timmer man vraag aan zijn regering om een reactie van wat er zich nu afspeeld in het land waar meer dan helft van zijn inwoners hier in Nederland wonen,een land waar Nederland heel veel projecten financieel ondersteund, een land die miljoen steun heeft gevraagd aan de EU voor hun bananen industrie.
  Bouterse is nu bezig Suriname weer in het verdomd hoekje te plaatsen waar het de jaren 80, 90 was.
  @ Alfa , daarom blaka mang nooit e kon na fesi, ze blijven hameren over de slavernij. Ik vindt respectloos om iedere keer de wreedheden die onze voorouder hebben moeten doorstaan te gebruiken om een meedogenloze moordenaar als Bouterse te verdedigen.Alfa jij en de rest van die paarse varkens kunnen volgens mij niet verder zakken.


  Maak melding

 38. Uitspraak: besluit dat iemand de straf waartoe hij of zij is veroordeeld niet (verder) hoeft te ondergaan `iemand amnestie verlenen` `amnestie voor alle politieke gevangenen`.

  Er is nog geen rechtelijke uitspraak . Hoezo begint Bouterese en zijn maties nú al over amnestie ???? Stelletje……zakken !!!!

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 39. Als de coupplegers zg verdachten naar Den Haag moeten komen op he tribunaal, dan is Nederland ook verplicht om zijn dossiers te moeten openen die zij voor 60 jaar gesloten hopen te houden.
  En ik denk niet dat Nederland zich in de eigen vingers zou willen snijden, omdat ze een hele dikke vinger in de pap hebben.
  Daarom weinig of geen bemoeienis van Nederland in voor het tribunaal strafhof, ze zijn niet gek


  Maak melding

 40. Hey vulgaire rajj

  zulke termen gebruik men niet op dit forum.Is dat soms een teken van zwakte?Je doet als crazy frock man.Volg effe mijn advies:Ga voor de spiegel staan, dan zal je zien dat jou gezicht het even beeld is van dat woord(mpp)

  Goede nachtrust

  Danitia


  Maak melding

 41. altijd klagen over die moordenaar en dieven, maar als de Nederlandse regering iets over Su te zeggen heeft komt plotseling het vaderlandsliefde bij vele los. Gebruik je gezond verstand…..het zijn moordenaars en dieven en Ned mag zich ermee bemoeien.


  Maak melding

 42. Jozef,
  Ik weet dat die volgelingen van Sekte leider Bouterse domme dogmatische idioten zijn dus jullie hoeven het niet dagelijks hier te etaleren .
  Ik heb vraag an jou jozef, waarom heeft Bouterse voor de verkiezing dit niet voorgelegd aan de samenleving? waarom komt Bouterse nu ineens met amnestie wet ?Dit laat zien hoe dom de aanhangers van Bouterse zijn ze kunnen niet na denken. ga lekker gedwongen in de bussen zitten als een stelletje stem vee.


  Maak melding

 43. Zielige Alfa: Typische NDP retoriek: begin maar weer over ‘jou’ slavernij verleden om elke discussie af te kappen.

  Blijkbaar heb je er nog steeds last van: Altijd handig zo’n excuses om je eigen falen verklaren.

  Ik vraag me toch af waarom Chinezen net van de boot, binnen 6 maanden meer hebben bereikt door hard werken dat sommige bevolkingsgroepen na 6 generaties klagen. Geeft toch te denken…..


  Maak melding

 44. Beste Kondremangs,
  Ik vind dit een GEVOLG van de historische fout, die Nederland gemaakt heeft…..tot 2 keer toe!!!!!
  De eerste historische fout was om Bouterse NIET op te pakken op Schiphol in 1990, toen enkel nabestaanden een kortgeding hadden aangespannen(waaronder de broer van de NEDERLANDER Frank Wijngaarde)……..
  de tweede histrische fout, die Nederland maakte, was om Bouterse te laten LOPEN in 1997, toen Brazilie(conform het internationaal opsporingsbevel notabene op verzoek van Nederland)hem had opgepakt en WILDE uitleveren wegens cocaine handel……….
  Maar Hans van Mierlo en Sorgdrager wilden dat NIET!!!!!
  Dus sorry Nederland…..U HAD SURINAME MEER ELLENDE KUNNEN BESPAREN, ALS U HET BOVENSTAANDE HAD LATEN UITVOEREN!!!
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 45. Nederland en nederlanders, bemoei je met je eigen verleden. het is dezelfde retoriek die jullie nu uitblaten als 60 jaar geleden. alleen de namen zijn veranderd. toen was het: Sukarno is een moordenaar en nu luidt het: Bouterse is een moordenaar. Jullie eigen “vadertje staat”, Drees, die opdracht gaf tot het vermoorden van 2 miljoen indonesiers tussen 1945 en 1949, wordt nergens als een moordenaar betiteld. nederland en nederlanders ga je diep schamen over je eigen geschiedenis, met joden, zwarten, indonesiers enz. enz. enz. ga je diep schamen over de bezetting tot heden van de abc en sss antillen, ga je diep schamen over de behandeling van niet westerse mensen in je samenleving. hoe durven jullie schaamteloze autisten over een ander te oordelen? mijn antwoord op julie: bah, bah, bah


  Maak melding

 46. Als bevelhebber van het leger en als dictator is Desi Bouterse hoofdverantwoordelijk voor alle politieke misdaden in deze periode.

  Internationaal strafrecht en volkenrecht maakt geen onderscheid hierin, aangezien misdaden tegen de menselijkheid ten eerste nooit verjaart en ten tweede de hoofd-verantwoordeljke volgens dit recht de persoon is die leiding geeft aan de misdaden. In dit geval is dat onomstotelijk Desi Bouterse.

  Ik ben benieuwd welke stappen Nederland gaat nemen. Aangezien het Internationaal Strafhof in Den Haag is gevestigd en Nederland eveneens partij is in deze kwestie kan het zelf naar het Strafhof stappen om Desi Bouterse aan te klagen voor volkerenmoord.

  De amnestie-regeling door tussenkomst van het Surinaams parlement is zeer nadelig voor Suriname, aangezien het Internationaal Strafhof nu als enige instantie kan worden gezien om hierin recht te mogen uitspreken.

  Suriname wordt als dusdanig, vanaf het moment dat de amnestiewet in werking treedt, volgens het internationaal recht niet meer als een rechtstaat beschouwd.


  Maak melding

 47. Soso las teng, komt niets uit, ze zitten in Den haag tot hun strot in de rommel, en nu kijken ze naar Suriname van jongens wat gaan jullie nu doem.
  Boi, we gaan een leuk weekje tegemoet. Ik wacht af.


  Maak melding

 48. ik vindt het jammer dat situaties of uit hun context worden gehaald door emoties, of wil men de realiteit geweld aandoen door gebrek aan kennis.

  als we kijken naar;G.Bush jr. in zijn oorlogsdriften, waarbij er meer te betreuren is in de wereld dan blijdschap; als we kijken naar de kersverse V.Putin en zijn regeer perioden en systemen, nietbepaald democratisch; als we kijken naar ons Oranje koningkrijk en Princes Maxima`s vader,de verzegeling van dossiers voor 60 lange jaren,enz.enz. dan zeg ik ieder volk krijgt de leiders die zij verdiend.Waarom moeten wij hypocriet zijn, terwijl wij allen Gods heerlijkheid dagelijks schenden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.