Ruben Rozendaal ziet geen plaats voor politiek

43

PARAMARIBO, 21 mrt – Ruben Rozendaal, verdachte en getuige in het proces rond de Decembermoorden, ziet geen ruimte voor politieke spelletjes. De amnestieregeling die nu in de maak is, is een misslag. De parlementariërs die het betreffende voorstel indienden, hadden beter moeten weten. “Parlementariërs moeten ver weg blijven van deze zaak”, aldus Rozendaal.

Een eventuele amnestieregeling zou pas kunnen na afronding van het proces. De parlementariërs (voornamelijk van Desi Bouterse’s politieke partij NDP, red.) bemoeien zich in feite met iets dat hen totaal niet aangaat. “Want ze weten niet wat er is gebeurd op acht december”, zegt Rozendaal tegenover de Ware Tijd. Hij zei onlangs tijdens de rechtszitting, dat Bouterse ter plekke was tijdens de moorden. Bouterse zelf heeft dit altijd ontkend.

Rozendaal zegt zelf onder meer Andre Kamperveen te hebben opgehaald en afgeleverd bij Bouterse. Dit gebeurde in het Fort Zeelandia. Bouterse zegt niet in het fort te zijn geweest toen de moorden plaatsvonden. Het zou allemaal ‘uit de hand’ zijn gelopen. Hij acht zich wel ‘politiek verantwoordelijk’, omdat hij toen regeringsleider was. Ruben Rozendaal behoorde tot de groep van zestien onderofficieren die in 1980 een staatsgreep pleegden.


43 REACTIES

 1. De moord-president verleent zichzelf uiteindelijk amnestie.
  Het voorstel tot de wijziging van de amnestie-wet komt voornamelijk uit zijn eigen NDP keuken. Zo glad als een aal, die man.

  Ricardo Panka, Andre Misiekaba, Anton Paal, Melvin Bouva, Rashied Doekhi en Ronnie Tamsiran, zijn door Bout voor het karretje gespannen.(ook met de complimenten van de immer politiek-onbetrouwbare Salam Somohardjo)


  Maak melding

 2. De Heer Rozendaal heeft helemaal gelijk!

  De politiek mag niet bemoeien. Die kansen hebben ze eerder gehad.
  Het is nu aan de Rechter om een oordeel te vellen.
  Dat de Krijgsraad heeft besloten om een extra zitting te houden op verzoek van het OM, is bijzonder.
  Hr Rozendaal fingers crossed!!!!

  Hr. Rozendaal heeft niet in zijn eentje de slachtoffers opgehaald.
  Wie heeft de rest van de mensen opgehaald? Wees geen lafaard.
  Je hebt nu de kans om naar voren te komen, ook de chauffeurs.
  Dit zou de zaak versnellen en versterken.

  De mensen die denken, dat met het verlenen van amnestie, deze zaak in de vergetelheid raakt,ik zeg: vergeet het maar.
  Het zijn niet alleen de nabestaanden die hieronder, nog meer,zullen lijden.
  Deze slachtoffers hadden ook vrienden, collega’s, buren en andere Suri’s die dit van dichtbij hebben meegemaakt, de Grote Stille Zwijgende Meerderheid!

  Het recht moet zegevieren, Suri zal niet verder kunnen zonder een eerlijk proces.
  Ik blijf het zeggen, velen zijn nog steeds niet in staat om 300jr geleden te vergeten, dus een kleine 30 jr stelt niet veel voor.

  En die old soldiers, die bedreigingen uiten van dat de pleuris zal uit breken, bij een veroordeling, nou ik dacht het niet.
  De wereld kijkt mee.
  Mocht het inderdaad zo ver komen, dan zal hun eigen stemvee eronder lijden.
  Dus bij de volgende verkiezing worden ze sowieso weggestemd, linksom of rechtsom het is voorbij, eindelijk!

  Karma is a Bitch!


  Maak melding

 3. Elke burger van de Rebubliek Suriname dien zich te houden aan de wet . Mocht de DNA de Amnestie-wet verruimen , dan kan ook Rosendaan niets tegen in-brengen . Het is heel Simpel , de volkvertegenwoording keurd de wetten goed en neemt ze aan in de DNA . Er is geen hogere instantie dan de DNA . Ook de rechterlijke macht dient de wet naar de letter en naar de geest uit-te-voeren . Bovendien heeft deze Rosendaal meineed gepleeg , door onder ede te liegen in zijn eerste algelede verklaring bij de krijgsraad . In het algemeen maakt een Advocaat gehakt van zulke verklaringen. Bovendien de uitlatingen in het openbaar over financiele zaken die Bouterse niet zou zijn nagekomen met hem , doet zijn verklaringen geen goed .


  Maak melding

 4. En toch krijsen vele ndpidioten dat Ruben jokt. Ook de twee valse ndp profeten die twee onberechte mensenrechtenschenders hebben opgedragen aan god moesten beter weten, ma kut, geldzucht is de wortel van alle kwaad, velen hebben hun zielen en levens gegeven aan didibri voor een beetje aardse slijk. en wat zo erg is…met de bijbel in de hand eisen deze mensen tienden, giften en ook nog een salaris. Het zijn nep apostelen, zal het later blijken, want vooral de rust die men nodig heeft om dit land op te bouwen wordt door didibri en co niet gegeven, ook de vrede niet, ook voorspoed niet. Ze hebben bewezen roofvogels te zijn met een duistere pluimage. Machtzucht,hebzucht en geldzucht.


  Maak melding

 5. Hee ruben,neem een voorbeeld aan de Regeringsleider die de politieke verantwoordelijkheid heeft van land en volk:

  Het proces wordt afgerond,de regeling komt er.De verantwoordelijkheid wordt gedragen door President Bouterse.

  Dat is Democratie met hoofdletter D,ruben!

  Ruben ga de nabestaanden bedelen als ze je niet willen onderhouden en drugs voor je kopen!schoft!!!!!


  Maak melding

 6. Ze zijn in grote paniek de Bouta-groeppies. Van Roozendaal kan je niet beweren, dat hij niet over ‘inside information’ over de gebeurtenissen van 8 december 1982 beschikt. Daarom heeft hij de Boutalikkende volksvertegenwoordigers op juiste wijze terecht gewezen. Ruben zal nog meer uit zijn hoge hoed toveren.


  Maak melding

 7. Eigenlijk is deze zaak heel simpel. Als één getuige A zegt en twintig andere getuigen zeggen B, dan bepaald het meerderheidsbeginsel dat A liegt. Elke rechter waar dan ook ter wereld zal verklaren dat A liegt. Let wel, ik ben geen jurist.


  Maak melding

 8. Dit heel proces vn de decembermoorden is politiek.Men wil bouta aan een kant zetten,om letterlyk en figuurlyk te komen graaien.Maar jammer de bevolking hft jullie allang door.


  Maak melding

 9. In welke wet staat eerst rechterlijke uitspraak dan amnestie.
  Wie neemt die domme achterlijke verhalen over van Front met zijn Vniksaan.

  Als wij het zelf willen is het “” duidelijk”” elkaar met wortel en tak uitroeien.


  Maak melding

 10. Schandalig,triest,verschrikkelijk,maar dit was al vooraf geplant,suriname een bananenrepubliek,jazeker nu wel 100%.Waarom denk je dat deze moordenaar al die bezoeken aan die landen brengt die hun mensen vermoorden en de mensenrechten schenden,meneer wil en zal aan de macht blijven.Voor hen die het niet willen geloven,ddb wordt nog erger dan hij nu is,het model chavez,fidel,amin,enz…is in de maak.Jeugd,maak je borst maar nat,jullie hebben gekozen,eens kijken hoe jullie kinderen het zullen hebben,geen geschiedenis gelezen,en of naar de ouderen geluisterd wat deze tiran suriname heeft aangedaan.Het is altijd een feit geweest dat je surinamers met mooie woorden en praatje,s om de tuin kon leiden,zie ook lachmon,en arron,en somo,tijdens hun verkiezing,s campagne,s toendertijd,nu heeft deze griezel dat ook gedaan.Als ddb amnestie krijgt,dan behoort suriname ook in het rijtje landen waar een mensen leven niets en totaal niets waard is.Gegarandeerd dat de mensen die nu met het amnestie voorstel komen op de loonlijst van deze tiran staan,het kan niet anders,zelf,s die hond somohardjo helpt zijn eigen natie te vernietigen,en dat allen maar om geld en macht.Zie maar wat voor post de vrouw van deze vieze javaan heeft gekregen.Er is maar een ding dat ik kan zeggen,ik wens al de genen die gestemd hebben op deze griezel,en vooral de jeugd,heel veel sterkte.


  Maak melding

 11. Hahaha die rozie toch.

  Je ziet de bui al hangen nog mi boi, de politiek heeft zich altijd al mee bemoeit, al bijna 30 jaar kregen Surinamers 8 dec. filmpjes voorgeschoteld voor verkiezingen.

  Ben je vergeten hoe Santokie zich op de stoep uitliet over het 8 dec. proces, hij wist precies te vertellen hoe lang het gaat duren.

  Rozie geef die mensen hun geld terug, want de uitkomst is niet wat ze wilden.


  Maak melding

 12. Rozie, ik hou mijn hart vast voor jou. Ik hoop dat je nog vele jaren mag leven. Anderen zijn je op mysterieuze wijze voor gegaan.Wees waakzaam!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. @anna_z

  Je bent zo dom dat je niet weet waar je het over hebt.
  Bij democratie geldt het meerderheidsbeginsel.
  In de rechtsspraak gaat deze vlieger niet op omdat anders het openbaar ministerie en de verdachte een wedstrijdje getuigen oproepen zouden houden. Met als gevolg dat een rechtspraak tientallen jaren lang zouden duren.

  ALs je het niet weet, hou dan je mond. Zeker wel gehoor van “Schoenmaker hou je bij je lees”, maar zeker nooit begrepen.


  Maak melding

 14. Beste Esmerald,

  ik heb jou reaktie wel 40 keren gelezen.Nou het heeft me heel erg goed gedaan.Ik was wel effe stom verbaasd.Dapper van je.Dit mocht in de jaren 80 niet he.Je werd zo opgepakt en voordat je dacht werd het lijk van je in een trens of een rijstveld gevonden.
  De ndp-parlementariers zij echt te dom om te weten dat er regels zijn en dat de wereld meekijkt.Ik denk dat we binnenkort een burgeroorlog hier krijgen.Het volk komt zeker in opstand.Nederland heeft ook al wat van zich laten horen.Een invasie is mischien het beste middel(denk aan Bischop).Die was ook de leermeester van bouta.Die is als zout gesmolten.Die Steve Meye, wat voor geestelijke leider is die.Hij wordt door het volk gehaat.Laat hij nu bewijzen als God werkelijk met hem is.De duivel regeert.God heeft nu bewezen dat hij machtig is en heeft Rozendaal gekozen dit alles te openbaren.Rozie, power a.s. vrijdag.Let goed op je omgeving.Wij zullen dag en nacht voor je bidden.
  Danitia en nog vele duizenden staan achter je.

  Danitia


  Maak melding

 15. @Reality

  Ik zei heel duidelijk dat ik geen jurist ben. Hopelijk kan ik dus wat van je leren. Zie mijn statement dus als onwetendheid en niet als feit. Ik heb er overigens geen enkel probleem mee als de rechtzaak honderd jaar duurt. Wel zonde van alle tijd en geld natuurlijk.


  Maak melding

 16. TTheo: Domste opmerking die ik van je heb gelezen: “Iedere burger van de republiek Suriname dient zich te houden aan de wet”. In facto juist. Maar zelfs de eerste burger van de republiek heeft maling aan de wet. Hij is nog geen enkele keer verschenen op het 8-december-proces, waarop hij aangeklaagd is. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen, en dat is er op dit moment aan de hand. Proberen je kop uit de strop te houden door wetswijzigingen door te drammen. Suriname glijdt langzaam af naar een anarchie waarvan ze zelfs in Afrika zullen likkebaarden.


  Maak melding

 17. ben zeer bedroeft.
  heb heel veel pijn ,wat er allemaal in sur aan de hand is.zo een mooi land en al deze mensen die er een puinhoop van maken.zielig is dat.


  Maak melding

 18. Gaat Rozendaal ook nog eens vertellen hoe Andre Kamperveen is afgeleverd? Meer dood als leven met 2 letterlijk kapotgeslagen armen en verder zwaargewond.
  Rozie , je hebt 1 probleem. Jouw meineed valt buitn die periode van die amnestiewet.


  Maak melding

 19. De bouta groep voelt de bui al hangen en wil zo haar baas van de galg redden.
  Mooi geprobeerd,de meerderheid in het parlement,baas als president.idiale senario zou je zeggen.
  De waarheid mag van deze groep niet naar buiten komen.
  Maar groep van 6 het gaat jullie niet lukken.
  De lafhartige MOORDEN moeten berecht worden en de daders inclusief bouta gestraft worden.
  Bouta is een valse surinamer,net als wilders zgn komt men op voor de bevolking.
  Weg met bouta als suri.
  Weg met wilders als ned.
  Weg met chaves als ven.
  De fok a grontapoe.


  Maak melding

 20. Het NDP stemvee heeft nu hopelijk door dat ze zijn misbruikt om Bouterse zijn straf te laten ontlopen.

  Wat een zielige stumpers: wachten op hun 18.000 volkswoningen, laptops voor hun kinderen en dikke rijen investeerders die miljarden in Suriname willen pompen.

  Het enige wat wel snel lukt: een amnestiewet er door jaren om een straf te ontlopen.. wat een farce….dit verzin je niet…..


  Maak melding

 21. anna_z
  Eigenlijk is deze zaak heel simpel. Als één getuige A zegt en twintig andere getuigen zeggen B, dan bepaald het meerderheidsbeginsel dat A liegt. Elke rechter waar dan ook ter wereld zal verklaren dat A liegt. Let wel, ik ben geen jurist.

  Ergo: Unus testes nullus testes, 1 getuige is geen geen getuige en 2 spreken elkaar tegen.

  Algehele amnesty NU!!!

  Het gezond verstand zal prefaleren in dit land.


  Maak melding

 22. Lasede_Bouta
  Ze zijn in grote paniek de Bouta-groeppies. Van Roozendaal kan je niet beweren, dat hij niet over ‘inside information’ over de gebeurtenissen van 8 december 1982 beschikt. Daarom heeft hij de Boutalikkende volksvertegenwoordigers op juiste wijze terecht gewezen. Ruben zal nog meer uit zijn hoge hoed toveren.

  Flapuit,
  Die wet is eerlang een feit! Wij weten wie jullie een grote sta in de weg is. Eliminating him is a waste. Wij zijn meer dan alert!


  Maak melding

 23. blaka bakra
  TTheo: Domste opmerking die ik van je heb gelezen: “Iedere burger van de republiek Suriname dient zich te houden aan de wet”. In facto juist. Maar zelfs de eerste burger van de republiek heeft maling aan de wet. Hij is nog geen enkele keer verschenen op het 8-december-proces, waarop hij aangeklaagd is. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen, en dat is er op dit moment aan de hand. Proberen je kop uit de strop te houden door wetswijzigingen door te drammen. Suriname glijdt langzaam af naar een anarchie waarvan ze zelfs in Afrika zullen likkebaarden.

  Voor dat 8 december 1982 verhaal gaat niemand de bak in. Er valt overigens heel wat te wreken onder de Surinaamse zon. Onder andere zal de dood van 90 jonge militairen, niet onaangeroerd blijven.


  Maak melding

 24. Ruben was eerder een ordinaire moordenaar en wordt thans door diezelfde hypokrieten bekroond tot “REDDENDE ENGEL”?
  Laten jullie mijn land met rust!


  Maak melding

 25. Het gezond verstand van de rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinanmers zal prevaleren, ja, die zijn gelukkig in de meerderheid.

  Aan wraakzuchtigen en leugenaars hebben we nooit iets gehad en zullen ook nooit iets hebben.

  Amnestie nu


  Maak melding

 26. Hoe kan tante simon de amnestie-wet zo vreselijk snel doordrukken..

  Als je weet dat er verschillende wetten al jaren in de map liggen om behandeld te worden..

  wat dacht je van

  de antie-corruptie wet
  de antie-conseptie-wet
  de verziekings-wet het evenredigheids stelsel
  de wet tegen de dubbele nationaliteit

  en zo zijn er nog vele die maar wachten op behandeling.

  wat is de haast van tante simons om dit te doen..

  krijgt zij hierdoor een extra bonis van baas..


  Maak melding

 27. Anna_z, soms als je reageert op anderen vraag ik mij af wat voor schoolopleiding je hebt gevolgd.
  = Ik begrijp vaak jou reactie niet.
  = Ik heb het gevoel dat je reageert wat een ander tegen jou zegt

  === Ik zou zeggen ga je zelfs te raden voordat je reageert, omdat je heel onduidelijk bent.


  Maak melding

 28. wat er nodig is in suriname een nieuwe brunswijk iemand die niet bang is voor bouterse en iemand die rugegraat heeft en nooit de kant van bouterse zal kiezen ik vind het goed van rozendaal dat hij zijn verleden recht wil zetten hij was er bij maar hij ziet in in dat het fout was en dan ben je al een heel eind op de goede weg en hij laat zien dat hij niet bang is dat is een groot voorbeeld voor heel surinaame laat zien dat je niet bang bent voor bouta want dan wordt hij onzeker ruben ik vind het goed wat je doet


  Maak melding

 29. Triest en respectloos. al is de leugen zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. de NDP volks vertegenwoordigers zijn gewoon schaak pionnen in dit geheel wat politiek heet. Regering List en Bedrog


  Maak melding

 30. Zo te zien weet zekere John meer over de decembermoorden.Hij kan nu na vertellen hoe Kamperveen werd afgeleverd.MORO E DOROOOOOOO, oen spiet kong.
  Amnestie ai djie oen loesbere, we braak te wie e spiet poere no.Ding onzichtbare didibrie anoe drai kong wiep oenoe na oen fesie.Wahahahahahahaha.Die kankantrie-boom dreigt nu af te sterven.Waar is die valse profeet en waar die voodoo-priesteres.HEEEEEEEELP.Pes vraagt om hulp.Hij moet binnenkort naar HOTEL SANTO.

  Danitia


  Maak melding

 31. he he , weeeeeer heel wat wraakzuchtige surneds.

  Ik ben toch wel verslaaft aan dit forum……ik wil steeds weer weten “wat hebben ze vandaag geschreven,wat hebben ze vandaag geschreven”…..maar steeds weer bloed mijn hart.

  Amnesty of niet,er moet wel wat gebeuren…..dit kan niet zo doorgaan. Wij Surinamers moeten hier een punt achter zetten.
  Wat de beste keus is laat ik in het midden…..waar we wel voor moeten waken is dat de stabiliteit niet in gevaar word gebracht en dat we niet vernietigen wat we reeds hebben opgebouwd


  Maak melding

 32. Maar dan hoe kan men negatief reageren als dit de waarheid is.

  Woensdag 21 maart 2012 om 15:22 uur, door anna_z
  Reactie verborgen door negatieve beoordeling. Reactie bekijken.

  Eigenlijk is deze zaak heel simpel. Als één getuige A zegt en twintig andere getuigen zeggen B, dan bepaald het meerderheidsbeginsel dat A liegt. Elke rechter waar dan ook ter wereld zal verklaren dat A liegt. Let wel, ik ben geen jurist.


  Maak melding

 33. Wat een idioot die Brian. Als je recht na streeft ben je wraakzuchtig. Waarom. Wel omdat zijn baas het leuk vindt om mensen te vermoorden en die heeft volgens Brian alle recht op een verzetje.

  Idioot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.