Op zijn minst referendum voor amnestie Suriname

40

PARAMARIBO, 21 mrt – Er moet op zijn minst een referendum worden gehouden om amnestie te sanctioneren. Dit stelt universiteitsdocent August Boldewijn. De Decembermoorden zijn van te groot gewicht om maar even over te laten aan politici. De samenleving zal geraadpleegd moeten worden. Pas dan kan gedacht worden aan een eventuele amnestieregeling.

Nu doorvoeren zou onrust in de hand kunnen werken. “Laat eerst een rechterlijk uitspraak komen, waardoor nabestaanden en de samenleving precies weten wat er toen gebeurd is”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Volgens verdachte Desi Bouterse is een strafzaak daar niet geschikt voor. Een verzoeningscommissie zou eerder de waarheid naar boven kunnen halen. Nu het eenmaal zo ver is en een vonnis er echt aan komt, wordt amnestie ingezet als politiek antwoord.

Nabestaanden van de vijftien slachtoffers zijn tegen een referendum. Toen Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, ermee aankwam, stuitte dit op fel protest. Dat was tijdens de vorige regering. Volgens de nabestaanden heeft de samenleving “niets in te brengen.” Er zijn strafbare feiten gepleegd en die moeten vervolgd worden. De maximale straf voor moord in Suriname is levenslang. In de praktijk komt het meestal op twintig jaar cel aan.


40 REACTIES

 1. De waarheid moet boven water komen Bouters en de anderen die meegedaan hebben moet staf krijgen .Ook Ronny Brunswijk en Paul Somohardjo moeten in de bak.


  Maak melding

 2. Terecht, kijken we naar wat het gevolg is geweest om de onafhankelijk van ons land op te dringen aan het volk…velen vluchten naar nederland ( ze hebben na het brengen van vele offers het veel beter, ook hun nageslacht), Wijlen arron en co waren megalomanen die het wiel opnieuw probeerden uit te vinden in west suriname, ook waren ze corrupt en arrogant koppig. Toen kwam de mislukte coup, moorden,mensenrechtenschendingen,perscensuur,onrust,onvrede,armoede ( tijdens jaren tachtig begonnen vele militairen drugs te verhandelen en wapens), telefooncoup. Devaluatie blablabla. Tien jaren Front met een onberechte bankrover hebben nooit werk gemaakt om baas en lon op te sluiten, want het was meten met tien maten tbv partijbelangen en macht.

  Kunnen we een referendum verwachten naar het volk toe……NEEN, en waarom tijd is te kort voor deze moordenaars aan de macht die alles voorover hebben om hun macht te behouden, vooral met al die dolgedraaide ndpidiote aanhangers die straks de straten op gaan als de oppositie en een groot deel van het bezorgd volk tegen deze amnestiewet protesteren.
  De toekomst van dit land ziet er vreselijk somber uit als deze amnestiewet toch wordt doorgedrukt. Ook voor het gros van de domme aanhangers zal het heel zwaar,moeilijk worden om het recht aan hun kant te krijgen bij conflicten, het zal zo erg worden dat er brandharden komen, en die zullen in het binnenland beginnen, het land wordt onbestuurbaar, wanneer delen van de bosnegers lon en co verantwoordelijk gaan houden voor de komende ellende in het binnenland. Er komt weer oorlog,onrust,onvrede,armoede,grote schaarste. Zevenmaal erger dan tijdens de jaren tachtig, omdat er vele politici lafhartijg van geest zijn en niet een van hen daadwerkelijk in de bres wil gaan staan voor land en volk, Allen gaan ze de brede weg op en ook hun aanhangers leiden ze de verdoemenis in. Ook de valse ndp profeten zullen zeer kwalijk genomen worden door vele godvrezenden, vanwege het dienen van twee meesters, naast het ontvangen van grote geldsbedragen voor hun zgn blijde boodschap (Prijs di di bri, god heeft ons de lijder gegeven die we verdienen). Alleen door vasten en gebed kan men deze amnestiewet tegenhouden, want ze is afkomstig van de duivel zelfs.


  Maak melding

 3. toen arron en co de zwaarwichtige onafhankelijkheid van suriname in 75 ging doorpersen (waarmee het lot van meer dan 350.000 zielen mee was gemoeid), ging geen enkel op boldewijn lijkende figuur praten over referendum!


  Maak melding

 4. Art. 131, derde lid GW: Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging EN IN ZAKEN BIJ DE RECHTER AANHANGIG, is verboden.

  Dit geldt dus ook voor DNA. Derhalve kan aanname van de amnestiewet als onrechtmatig worden afgedaan wegens strijdigheid met art. 131. derde lid van de Grondwet.


  Maak melding

 5. Als er getornd wordt aan de rechtelijke uitspraak en een acceptatie of verwerping door een referendum moet geschieden,dan kan men de rechtstaat op doeken.Want elke moordenaar gaat om een referendum vragen.Ook nadat gebruik is gemaakt van de beroeps mogelijkheid.Boldewijn heeft gelijk door te stellen dat de december moorden een maatje te groot is voor onze vroede vaderen.De meeste hebben meestal ook even in Boma gezeten.

  Cobie.


  Maak melding

 6. gewoon voor de rechter slepen elke moordenaar wie het ook moge zijn..

  niemand heeft het recht een ander te doden ook deze hoofd verdachten niet..

  dat moeten elke advocaten weten,of ze het leuk vinden of niet moord is moord door wie dan ook,dus voor de rechter ,die bepaald wat de straf is..

  verder moeten politiesie parlementariërs zich buiten houden en geen oordeel uitspreken..
  zij moeten zich bezighouden met wet en recht ..


  Maak melding

 7. Volgens de nabestaanden heeft de samenleving “niets in te brengen.”

  Maar de nabestaanden betrekken wel elke keer het hele volk en delen van de politiek mee wanneer het haar goed uitkomt? Wanneer gaan de nabestaanden van de binnenlandse oorlog achter Ronny Brunswijk en consorten aan? Laat die ook veroordeeld worden dan zijn wij verlost van zowel Brunswijk als Bouterse.


  Maak melding

 8. Hoe haalt wie dan ook dit in zijn hoofd om hiermee tekomen.
  Volk van Su of je nu van de DiDiBrie houdt of niet deze amnestie mag niet geaccepteerd worden.
  Dit kan absoluut niet.Waar is die grote bek van deze DUIVEL gebleven?
  Met zijn eigen grote BEK heeft DiDiBrie gevraagd om een onderzoek in deze zaak(decmbermoorden)nu het moment daar is a BEEST Bouta e bibber.
  Is dit de man die Tigri zou terughalen.
  Ik heb me altijd verzet in mijn vriendenkring tegen bepaalde grapjes bv als men zou zeggen Coronmang dong jere.Maar als ik Paal nu hoor in deze kwestie dan zeg ik Paal go baka pe joe kmopo.Panka ik zou denken hmmmm jaja je werkt in de stad dus je zou de modder van mijn plantage niet meenemen naar de stad,maar a tokotoko de ete in joe ede.Misiekaba je bent uit het bos gehaald.maar dat bos is niet uit je gehaald. zie je meegaan met de onzin van amnestie.
  Paal jij Panka,Bouva en alle andere oen keba jereh.Hoe willen jullie en Su serieus genomen worden?
  Panka,Paal,Bouva,Doekie,Misiekaba en andere DiDiBrie is gewoon je partijleider en kijk hoeveel dingen jullie bedenken om hem zijn gang te laten gaan.
  Hoe denk je Paal dat de familie Slagveer en de familie Riedewald zich zullen voelen of hebben zij geen gevoel meer na zoveel jaar? Maar jullie hebben wel zoveel gevoel voor een DiDiBrie die niets en niemand van j is.
  Paal luister terug naar je zelf toen je bij Limbo was op 20 mrt2012 dang ie sa pikie a Su volk baka mie jezus mi gado soso toe letter ie leg uit.
  Paal zul jij en Cherwin nooit meer kutten over de witteman,want jullie waren er 400 jaar geleden niet bij
  toen je voorouders werden gemarteld.Het beste om de straf en lafheid van jullie te ontlopen is bij de Bosjebrug met zijn allen te springen.
  Volk van Su stree def stree oen no frede Bouta trong wand zwakiemang.
  En a buitenland o jepie oenoe nanga a DiDiBrie koenoe.
  Niemand gaat dat amnestie gedoe oogluikend toestaan.
  Of hebben jullie deze keer DiDiBrie met een dode mus willen blij maken? Ehhhh Paal hoe zit het trouwens met de DC van Coronie? Heeft ze soms van jouw amnestie gekregen en mag ze door haar gang gaan in je huis en achter tuin in goronie?Trouwens waar stond botersacht in deze?
  Fawaka case close?Begin eerst deze dingen in orde temaken. Dingen die jou aan gaan,maar een wel of niet veroordelen van wie dan ook gaat je niets aan.
  Ga aub op 31 mrt 2012 naar dat optreden van A Sa Go in goronie getiteld Doe Nanga Litie na mama foe Obia.Soema doe ogrie moes kisie strafoe.Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. als suriname zo door gaat wat is het te vertouwen voor buitenlanders die daar willen vestigen of investeren,Inplaats dat ze de wet indienen voor een nieuwe kiesstelsel,dat er een eerlijk verkiezing komt en dat de hele land mag stemmen op wie hij wil in het hele land en niet per distict,hun moeten voor dit haast maken,en van Suriname een goede land van maken ,dat de hel wereld weet dat Suriname ook bestaat,Nederland is klein maar de hele wereld weet dat er een land is die Nederland heet


  Maak melding

 10. Als je niets strafbaars doet hoef je ook geen amnestie te krijgen, zo eenvoudig is dat. Als je wil moorden, stelen of andere criminele activiteiten wilt ontplooien dan moet je ervoor zorgen dat je niet gesnapt wordt. Ben je wel gesnapt, dan wordt je veroordeeld en dan moet je je straf maar ondergaan. Ga anderen niet 30 jaar lang lastig vallen om ervoor te zorgen dat je, ondanks je eigen stommiteiten/schuld, uit het gevang blijft. Je was toch zo flink om de wet te overtreden (je dacht dat je God op aarde was) en zo stom om je te laten snappen (je alibi moest geen Zwitserse gatenkaas zijn), dan moet je het nu ook niet erg vinden dat je door de wet gestraft wordt.


  Maak melding

 11. Geen referendum en ook geen amnestie, Bouterse moet worden gestraft.
  Wat zou Bouterse ervan vinden als iemand zijn zoon vermoordt, laat hem publiekelijk hier antwoord op geven.

  Deze man heeft niet alleen gemoord,geroofd maar het land vernietigt en gemaakt tot een van de onveiligste landen in Zuid-Amerika.

  School uitval is heel groot, want 70% van de jeugd spiegelt zich aan deze crimineel wat Bouterse kan kan ik zegt men.

  Dankzij topcrimineel Bouterse heeft Suriname een heel slechte naam in het buitenland.

  Ik heb mensen horen zeggen dat de kleine boef met rust gelaten moet worden en eerst de moordenaar president gepakt moet worden.

  Hoe kunnen wij als land zo diep gevallen zijn.


  Maak melding

 12. Straks kunnen al deze criminelen zich beroepen zoals hun grote voorbeeld leidende criminelen en moordenaars op deze wet.

  Venetiaan bezorgd over ‘inpikking’ Fort Zeelandia-complex ( back to the eigthies)
  Hok: ‘Reshuffeling wordt twee maal nul’ ( van die Amnestiewet als toetje)
  Mr. Freddy Kruisland: ‘Wijziging Amnestiewet is schending rechtsorde’( ook straks de zware decreten )

  De toemost van al die oliedomme stommelingen die onberechte moordenaars als leiders verafgoden ziet er pikdonker uit.


  Maak melding

 13. Straks kunnen al deze criminelen zich beroepen zoals hun grote voorbeelden ( de nu misleidende criminelen en onberechte moordenaars ) op deze wet.

  Venetiaan bezorgd over ‘inpikking’ Fort Zeelandia-complex ( back to the eigthies)
  Hok: ‘Reshuffeling wordt twee maal nul’ ( van die Amnestiewet als toetje)
  Mr. Freddy Kruisland: ‘Wijziging Amnestiewet is schending rechtsorde’( ook straks de zware decreten )

  De toekomst van al die oliedomme stommelingen die onberechte moordenaars als leiders verafgoden ziet er pikdonker uit.


  Maak melding

 14. Hel referendum.Opsluiten die klootzakken.De nabestanden en het volk heeft al genoeg geleden.Nu worden alle ndp-ers vals en vulgair.Ze gaan zich nu misdragen.Waar zijn jullie poep-profeten?Die klap krijgen jullie dubbel en dwars van jullie eigen ONZICHTBARE VUILE HANDEN.Hoop dat het volk in opstand komt tegen deze moordenaars en de poepprofeten.God vergeeft mischien een moordenaar,maar niet een dictator die maar blijft moorden.Volk wordt wakker en wees niet bang.

  Danitia


  Maak melding

 15. Proces stopt
  Panka benadrukt dat als en wanneer de wet wordt aangenomen door het parlement het 8 december strafproces onmiddellijk ophoudt. De fractieleider legt uit dat de amnestiewet voor alle gevallen van misdaad geldt vanaf 1 april 1980 tot 19 augustus 1992.

  Werkelijk vervloekt zijn alle moordenaars en allen die deze moordenaars als herder en afgod verafgoden. Al hun daden zijn bij voorbaat gedoemd tot mislukken vanwege de moordenaarsvloek. Geen rust,vrede noch zegen zullen deze moordenaarsaanhangers hun naasten kunnen waarborgen, leugenaars zijn het. Als een tsunami zal de misdaad vnl moord en doodslag als #1 op de misdaad prijken, gevolgd door mishandeling en doodsbedreigingen. Wacht maar af en doe snel wat gedaan moet worden, jullie duivelmoordenaars aanbidders want uw tijd om dood en verderf te zaaien zevenmaal erger dan in jaren tachtig zal het gevolg zijn van jullie leugens.


  Maak melding

 16. GOD, het is niet eerlijk dat misdadigers zegevieren over recht en wet, kom al degenen te hulp die op U vertrouwen en recht en wet steeds voor ogen houden.

  Omdat een groot deel van dit volk de mammom als god heeft,omdat een groot deel van dit volk leugens naleven inplaats van de waarheid,omdat een groot deel van dit volk mensen aanbidt en belijdt, omdat een groot deel van dit volk niet heeft willen luisteren,hun oren en ogen bewust sluiten voor de tekenen en waarschuwingen,omdat een groot deel van dit volk bewust kiest voor moordenaars……..

  daarom zal hen het loon der moordenaars worden gegeven.


  Maak melding

 17. Beroep op gemeenschap
  Seedorf merkt op dat er in juli 2011 een overeenkomst was bereikt met Binnenlandse Zaken. De raadsvoorstellen zijn toen door Ameerali aangehouden. Sedert februari 2011 is de bond bezig te onderhandelen. “In december van het afgelopen jaar hebben we een overeenkomst bereikt. Deze is getekend door de vp en enkele ministers. In januari zouden we die inpassing al merken. Helaas, is er niets van terecht gekomen. We zijn het wachten zat en dit is nu een gepasseerd station voor ons. We willen snel een oplossing hiervoor hebben”, meent Seedorf.

  Deze hele marionettenregering zit er alleen voor hun moordbaas en zichzelf

  Ze doen er alles aan om hun positie te verstevigen, vele oliedomme aanhangers beginnen hun geloof te verliezen en gaan het pad der misdaad op.

  De toekomst ziet er pikdonker voor hen uit.


  Maak melding

 18. De nat.zender STVS wordt overspoeld met het goedpraten van die stomme amn.wet door zielige,bedelende idioten alsof hun leven er letterlijk van af hangen.O,o wat heeft die arme dikzak limbo het druk mee.


  Maak melding

 19. Op zich is een referendum de meest democratische manier van besluitvorming. Zie Zwitserland. Echter, in het huidige politieke bestel in Suriname is het houden van een referendum of de geloofwaardigheid daarvan, niet toe te passen. Of je zou iedereen moeten VERPLICHTEN aan het referendum deel te nemen. De huidige politieke scheiding der machten maakt een objectief referendum onmogelijk.


  Maak melding

 20. Er valt nergens over te praten Moordenaars dienen gestraft te worden dat gebeurt in elk land wat zich zelf serieus neemt.
  Suriname maakt zich belachelijk om 10 man buiten de poorten van de gevangenis te houden die gemoord hebben.
  De 6 papieren moordenaars (indieners van het initiatief) moeten zich diep schamen dat ze het geliefde Suriname internationaal belachelijk maken.


  Maak melding

 21. Suriname valt diep, heel diep. Dit is echt funest het morele aanzien van het land, de kans op economische en politieke vooruitgang. Diep triest.

  En Suriname deed een plas en alles bleef zoals het was…..

  Een volk zonder lef en moraal


  Maak melding

 22. Bouterse en de mensen die amnestie willen, zijn uit hetzelfde hout gesneden. Geen eigenwaarde meer hebben en diep gezonken zijn tot in de goot.


  Maak melding

 23. Jullie vragen je opneens af, waarom is Brunswijk voor amnestie. Hij was als lijfwacht van Bouterse aanwezig in Fort en heeft een en ander daar uitgevreten. Daarna was hij opeens goedheilgman en zijn samenwerking met Bouta nu is precies omdat er een proces op gang kwam. Hij is aleen niet gedagvaard omdat hij al gratie van Vene heft gekregen.


  Maak melding

 24. Geen enkele referendum, fronters hebben toen ook geen referendum gehouden toen ze dit politiek proces geinitieerd hebben, het is ons waarachtige en oprechte Surinamers opgedrongen.

  Amnestie volgende week, punt uit.


  Maak melding

 25. Wat referendum?

  25 mei 2010 was er niet voor de kat zijn snor. Het volk van Suriname heeft zich met een gekwalificeerde meerderheid uitgesproken in het voordeel DDB. 36 van de 51 stemmen was niet niks! Jullie tegenhangers konden aan je houten klompen aanvoelen dat dit zou volgen. Die kromme amnesty regeling van haatdragende kodjo wordt hier en nu gereviseerd!!!


  Maak melding

 26. NDP-er
  Jullie vragen je opneens af, waarom is Brunswijk voor amnestie. Hij was als lijfwacht van Bouterse aanwezig in Fort en heeft een en ander daar uitgevreten. Daarna was hij opeens goedheilgman en zijn samenwerking met Bouta nu is precies omdat er een proces op gang kwam. Hij is aleen niet gedagvaard omdat hij al gratie van Vene heft gekregen.

  Hier heb ik niet eens bij stilgestaan. Wanneer het platvoeters uitkomt is Brunswijk wel goed. Brunswijk is misbruikt om Vene in het zadel te houden. Het eigen belang spreekt overigens alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige.


  Maak melding

 27. Beste Paraman,

  Helemaal met u eens. U slaat met uw opmerking “Het eigen belang spreekt overigens alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige” precies de spijker op z’n kop. Dit is namelijk precies de destructieve ziekte waar Suriname en met name de Surinaamse politiek al heel lang aan lijdt.

  Het geldt dus niet alleen voor voorgaande regeringen e.d., het geldt zeer zeker ook voor de huidige machthebbers. Die doen niet onder.

  Daarom begrijp ik totaal niet waarom zoveel mensen, net zoals u achter deze heren blijft staan en alles proberen goed te praten. Conclusie mijnerzijds kan dan alleen maar zijn dat ze zelf ook alleen maar bezig zijn met en alllen maar denken aan het eigen belang. Zolang dat voortduurt zal er geen vooruitgang komen in Suriname, zeker niet als land.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 28. Ter info:

  “Den sma fu Moiwana no wani yere neks fu amnestie.
  Zo reageert André Ajentoena, voorzitter van de Stichting Moiwana.

  “Ajentoena waarschuwt, dat wat het parlement ook mag beslissen: Den man mus sorgu dat den no bruya a tori fu Moiwana. Er moet vervolging komen.”

  “Eén van de belangrijke onderdelen in het vonnis van het tribunaal is, dat de Staat Suriname de schuldigen van de moorden strafrechtelijk moet vervolgen. Nu heeft het land al een deel van het vonnis goedgekeurd. Ik denk dat Suriname geen keus heeft dan voort te gaan en het vonnis van het tribunaal uit te voeren, en dus ook de moordenaars van die mensen van mij voor de rechter te brengen. We maken ons ook zorgen om de nabestaanden van de slachtoffers van de decembermoorden.”

  “André Misiekaba (MC/ NDP), één van de indieners van de initiatiefwet: Wees opgepast wanneer je iemand verdedigt, vooral als die persoon bloedschuld draagt. Laat hem goed nagaan waarmee hij bezig is en de mensen, die hij in bescherming neemt.”

  http://suriname.nu/101/dewest.html


  Maak melding

 29. Oh my God,Panka lanka.Wat lollig.Sinds wanneer heb jij rechten gestudeerd?Sinds wanneer ben je jurist?Weet je wat wet en regel is?Kom je niet van de ULO-school Lelydorp?Ben je niet politiek geregeld?Wat een lachertje.Wij zijn echt niet paniekerig hoor.Daar schrik je het volk niet mee op.De juristen en rechters in Su zijn voornamelijk de hidostanen en die weten wat wet en recht is.Het volk is al lang wakker en zijn niet meer bang.Hulp zal altijd van buiten af komen.Kijk maar naar de laatste ontwikkelingen, Libie, Egypte. Syrie en ga zo maar door.Suriname wordt al sedert augustus 2011 in de gaten gehouden voor wat betreft onderdrukking en drugs.Ie no sabie.Pe joe tong tong de.Heb je soms napie, gember of awara’s als hersens.Ben je zo dom om niet te weten dat je niet pats boem regels en wetten kan veranderen.Gaat het volk dit pikken.Ook zij die voor de paarse boerikies hebben gestemd zijn het er niet mee eens.Ze zien liever die dictator op santo boma.Voor hun is het alleen maar profiteren, omdat hij ons belastingsgelden grof blijft verdelen.Bij Vene moesten ze keihard werken.Ik ken een heleboel van ze die steeds zeggen.MI HABI K…NANGA BOUTA, MIE FEN SA MI WANI KABA.MEKI DENG SROTO ING M….RS.Het volk is nu al onrustig.Moet je niet verwonderen als ze masaal het DNA gebouw bezetten en jullie eruit batten.Niemand zal dit ooit pikken.SRIBIE SWITIE en droom maar lekker over amnestie.Fantaseren jullie maar.Troost jezelf.

  Danitia


  Maak melding

 30. Ook Ronny Brunswijk en Paul Somohardjo moeten in de bak. Voor altijd !!!!! Daar mogen zij verrotten !!! Naar Integere mensen ben ik op zoek in Suriname.

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 31. Ik snap wat Boldewijn bedoelt, alleen het zal er niet van komen, want je kan al raden wat uit de bus komt.
  Want stel dat, dat het referendum er komt, en dan, ok het pakt vervelend uit voor baas, dan ben ik benieuwd wat er gebeurd in het land.Allemaal zaken die nu spelen, van als dit gaat gebeuren dan zo.
  Dat gene wat velen denken en willen, gaat so wie so
  niet plaatsvinden.

  Maar goed leuk tenminste voor mij om het te volgen.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 32. De Nooit Uitgevoerde Coup. Al die schreeuwers hier om gerechtigheid. Velen willen dat Nederland ingrijpt terwijl ze de rol van Nederland niet eens (onder)kennen. Het was de bedoeling na terugkeer van de democratie Bouterse een lesje te leren door hem gevangen te zetten en te berechten. Omdat niemand de lef had dat te doen is Artie (ook 1 van de 16) benoemd tot bevelhebber. Wat die grappenmakers (Nederlandse regering en Front regering) niet door hadden is dat hun spelletje al voorspeld en doorzien was. Om 3 uur in de ochtend landde op Zanderij in het diepste geheim een Hercules Orion (vertrokken vanuit Curacao)met een grote lading moderne wapens voor het leger ol.v. Artie. De zwaar bepantserde Mercedes voor de bevelhebber moet ook in dit licht gezien worden. Gorre ook als echte Surinamer heeft zich niet laten misbruiken voor het Nederlands spelletje om Suriname weer in de ellende te dompelen. De houding van Nederland is sindsdien ook niet veranderd. Behalve dan dat ze aan Indonesië wel verontschuldiging hebben aangeboden voor de ellende die ze daar veroorzaakt hebben . o.a. Massamoord en schending van mensenrechten. Al was het maar uit economisch belang. Als jullie willen blijven dieken (spitten) in het verleden, doe het dan Goed.


  Maak melding

 33. In het poldertje aan de Noordzee worden regelmatig referenda genegeerd. Bijvoorbeeld bij de invoering van de Europese munteenheid. Wat is dan het nut van een referendum? Amnestie NU!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.