‘Bestuurslid Nationale Unie mishandeld door CTU-lid’

62

PARAMARIBO, 19 mrt – De politieke partij Nationale Unie, NU, heeft afgelopen zaterdag aangifte gedaan van mishandeling van één van haar bestuursleden. Het NU-lid Monique de Vries zou vrijdagavond in Paramaribo, om voor haar onbekende redenen, zeer ernstig mishandeld en met de dood bedreigd zijn.

Volgens een verklaring die De Vries gaf, werd zij geslagen met een glazen voorwerp op haar achterhoofd. Vervolgens werd zij van de trap naar beneden getrapt en aan het haar gesleurd over de grond, waar zij op brute wijze trappen en klappen toegediend kreeg. Nadat ze opstond, kreeg ze met de vlakke hand nog een harde klap in het gezicht met de woorden: “Ik vermoord je, je weet niet wie ik ben en ik schiet je dood.”

Volgens getuigen zou de mishandeling gepleegd zijn door Andy van Eer, die lid zou zijn van de Counter Terrorism Unit, CTU, de antiterreureenheid die rechtstreeks onder president Desi Bouterse valt. Van Eer heeft zich intussen bij de politie gemeld, die een grondig onderzoek belooft. Volgens Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van Bouterse, is Van Eer geen lid van CTU. De politieke partij heeft de procureur-generaal verzocht deze zeer ernstige mishandeling en doodsbedreiging te onderzoeken en strafrechtelijk te vervolgen.

Bekijk ook:


62 REACTIES

 1. Weer een politieke partij die boven water komt drijven!
  Alsof er niet genoeg politieke partijen al zijn!!!!

  De getuigen moeten verhoord worden.Hoor en wederhoor!!!!
  Het slachtoffer moet een officiele aangifte doen bij de politie,dat genoteerd wordt!!!!


  Maak melding

 2. Kon zij na al die mishandeling nog praten ? Is zij naar de dokter geweest om de mishandeling vast te laten stellen . Verder moeten er getuigen zijn , om haar verhaal te bevestigen . Bovendien valt de CTU NIET meer onder de president , maar onder de procureur generaal . Naar wat ik nu begrijpt , wordt alles uit de kas gehaald om de regering te dwasbomen . Dat zal vergeefse moeite zijn , want de investeringen gaan gewoon door . zie daar Staatsolie en Imgold . verder zit er nog heel wat in de pijplijn dat de zwarte pieten wrevelig maakt dat zij tervergeefs nog harder gaan schreeuwen van frustratie . Wie niet snel werkt en de tempo van de president kan bijhouden , wordt te schande gezet . Degene zal dan tempo maken met het werk dat gedaan moet worden of vertrekken . Dit geeft hoop voor de ontwikkeling van Suriname , omdat men vroegen niet durfde kritiek te leveren op coalitie genoten .


  Maak melding

 3. Respectloos, schandalig, onwaardig, primitief, enfin, er schieten mij op dit moment niet zoveel superlatieven te binnen. Wat de reden ook moge zijn (zo die er al is), zo ga je niet met mensen om. En zeker niet als het om een vrouw gaat. Hieruit blijkt maar weer uit welk soort saka saka’s die CTU bestaat.


  Maak melding

 4. Was het niet deze zelfde crimineel Desi Bouterse die een grote smoel had over GESTAPO activiteiten? Nu is zijn zoon Dino Bouterse de Heinrich Himmler van Suriname.


  Maak melding

 5. Het mag toch niet zo zijn dat burgers uit het niets aangevallen word ? Is er dan niet al veel te doen aan opruiming criminaliteit in het land of mogen we tegenwoordig wat we willen ?!!


  Maak melding

 6. Intimidatie van politieke tegenstanders door Bouterse eigen privé militie geleid door zoonlief Dino. Dit heb ik al 2 jaar geleden voorspeld….


  Maak melding

 7. Dit CTU lid krijgt als hij al gearresteerd en berecht wordt daarna gelijk gratie van DDB.
  Het ware Zimbabweiaanse gezicht van dit dictatoriaal regiem begint zich langzaam maar zeker af te tekenen.


  Maak melding

 8. Dada wil de olifant aan de ketting,

  Goodluck Lonnie dreigt met een Hutu opstand,

  KTPI is in een DjarangKePang fase,

  Doekhi zegt : Joh,..die Jogi pleziert zich met een geit,

  Misiedjan toont zijn CLEVIA kwaliteiten,

  !!!Mama Sranang krijgt keer op keer een miskraam!!!


  Maak melding

 9. PARAMARIBO – De Counter Terrorism Unit (CTU) wordt geleid door de procureur-generaal (PG), Subhaas Punwasi. President Desi Bouterse deelde dit mee in DNA naar aanleiding van vragen gesteld door verschillende DNA-leden van de oppositie


  Maak melding

 10. dat CTU onder de PG valt is een camouflage van Bouterse. Denk je dat de PG het gaat toelaten dat een veroordeelde voor wapen- en drugshandel(DINO) een topman wordt van de CTU?


  Maak melding

 11. Oogsten!

  Wij zijn nu al aan het oogsten van wat we gezaaid hebben. Haat, marteling, dood en bedreiging zijn de vruchten die we nu plukken.
  het gat van kwaad tot erger in het land en vrijheid van meningsuiting wordt bestraft met marteling.
  En die arme TTheo ontwijkt weer de realiteit en gaat op zoek naar de leiding van CTU? Alsof dat in deze martelzaak belangrijk is?


  Maak melding

 12. Doet mij denken aan het paartje dat een rustieke plek had opgezocht in de avond op Geyersvlijt in de jaren tachtig.Ze werden beschoten met een automatische wapen.De man die politie agent was,overleefde de aanslag niet.De dame werd zwaar gewond de volgende dag gevonden.Na een lange genezing proces,werd ze als nog heel vroeg in ochtend dood geschoten toen ze haar erf uit reed op weg naar haar werk.Weer met een automatische wapen die alleen de militairen toen hadden.Het onderzoek stuitte op een blinde muur,die nooit enige opheldering toeliet.

  Cobie.


  Maak melding

 13. @ TTheo
  CTU onder leiden van de PG? Mijn neus. Zij zijn de baas van de PG. Hun baas is DDB en ik web je $1000.00 indien het lid dat het feit gepleegd heeft wordt gearresteerd.


  Maak melding

 14. Toen in Calimerostan een zwarte man demonstreerde tegen wat hij noemde een racistisch kinderfeest werd hij met harde hand door de Calimerostaanse gestapo-politie aangepakt. De reacties van de zwarte pieten op dit forum waren meteen tegen de man gericht. De redimusu’s verklaarden dat de man zich wellicht vreselijk misdragen moest hebben want de Calimerostaanse politie was immers van onbesproken gedrag. En dat ondanks dat camerabeelden een ander verhaal vertelden. Tegen deze lieden zou ik willen zeggen: heeft deze mevrouw Monique de Vries zich wellicht misdragen? Kan het niet gewoon zo zijn dat deze mevrouw ontzettend brutaal is geweest en de bevelen van het CTU weigerde op te volgen. Het lijkt me namelijk niet aannemelijk dat deze mevrouw zonder een grondige reden nogal hardhandig is aangepakt. Let wel, ik vraag het me af. Mocht iemand erbij zijn geweest dan hoor ik het graag. Filmbeelden zijn natuurlijk toegestaan.


  Maak melding

 15. Ach, worden de vrouwen nog mishandeld en vermoord in ons lekker swietie Sranan? Vrouwen zijn moeders van zonen en dochters, moeten verwend, vertroeteld en op handen gedragen worden! De persoon die haar had geslagen, geschopt etc. etc. zou het wel merken en voelen als het met zijn moeder, vrouw of dochter zou zijn gebeurd. Mannen, waar is jullie mentaliteit? Jullie zijn om de vrouwen te beschermen! Het wordt erger met jullie. Hopenlijk dat de politie snel wat eraan doet want het kan en mag niet in ons swietie Sranan en tang bung.


  Maak melding

 16. Hallo Pasew:
  Je posting gelezen.
  Mijn vraag is hoe kan mama sranang keer op keer een miskraam krijgen als het nieteens zwanger kan worden!!!
  Zelfs de geit van jogi wordt niet drachtig.
  Maar Doekhi wil de activiteiten van jogi graag over nemen.Ik vrees dat de geit zal komen te overlijden bij
  mijnheer Dhooookhi.
  Groetjes
  Jagte-Raho


  Maak melding

 17. Zonder het bericht van deze mevrouw te verifieren worden roddels de wereld ingeholpen. Elk gek kan zich uitegevn voor wis dan ook. Het is dan de taak van journalisten om waarheidsgetrouw zaken te publiceren.

  Zuivere journalistiek principes is het toepassen van hoor en wederhoor. Een telefoontje aan de leiding van de CTU was voldoende om te concluderen dat dit heerschap niet voor CTU werkt.
  maar ik snap het wel. Het is 1 van de weinige diensten zonder infiltranten en daarom moet die kapot gemaakt worden door geruchten te verspreiden.

  Bovendien als iemand zo zwaar mishandeld is als zij stelt was ze niet meer opgestaan.


  Maak melding

 18. Zeer Geachte Mevrouw De Vries,

  Vol Ongeloof neem ik kennis van een bladzijde nog zwarter dan het vorige

  Ik hoop op een spoedig herstel,en dat U hierna nog krachtiger ten tonele verschijnt

  … na een donkere nacht komt er altijd een mooie dag…


  Maak melding

 19. Switie anna…kusje kusje Mmmuuaahhh

  Wat dacht jij van deze:

  Mevrouw de Vries zegt dat Roozendaal gelijk heeft en dus is Dada The Killer Elite , CTU krijgt een code oranje bevel..

  sla iedereen kort & klein/opblazen/op de vlucht 🙂

  hou de hangmat warm…ik kommmmmm


  Maak melding

 20. Linscheer heeft ontkend dat deze Van Eer niet tot de CTU behoort. Maar dat kan ik en u niet controleren. Dat maakt het feit overigens niet minder ernstig.


  Maak melding

 21. Zie hier hoe een stelletje domme gewetenloze BEESTEN de mishandeling van een vrouw goed proberen te praten.anna jij moet jou als (vrouw) diep schamen.Bouterse en zijn zoon bepalen wat er in Suriname gebeurd, daardoor zijn alle leden van zijn regering en een deel van de samenleving geneigd Bouterse kritiekloos te volgen,we weten allemaal wat er gebeurd wanneer één iemand het voor het zeggen heeft. mensen die niet stevig in hun schoenen staan zullen diegene naar de mond praten om hun eigen toekomst veilig te stellen.
  In de jaren 80 heeft het nationale leger onder leiding van Bouterse zelf ongeboren kinderen en zwangeren vrouwen afgeslacht de geschiedenis is zich aan het herhalen in Suriname, ook toen waren er landverraders die de misdaad tegen de menselijkheid probeerde goed te praten of te Bagatelliseren.


  Maak melding

 22. Erg is het als het gebeurd is zoals aangegeven, maar we hebben nu maar een kant van het verhaal gehoord.
  En laat mij voor opstellen dat ik geen mening over hebt tot dat de andere partij zijn verhaal geeft.


  Maak melding

 23. Maandag 19 maart 2012 om 18:08 uur, door @wikkiLeaks zwarte pietje en gekke henkie,

  Eerlijk is eerlijk. Als in Nederland AT langs komt dan kun je beter je mond dicht houden en hun bevelen volgen. Het zelfde geld voor CTU mond dicht en volg de bevelen. Het zelfde geld voor de MP mond dicht en volg de bevelen.

  Nu mag je juridisch gaan klagen.


  Maak melding

 24. Net als je denk dat Anna_Zeepbel moreel niet dieper kan zinken, lukt het haat toch. Een gebeurtenis waar een machteloze vrouw zwaar wordt mishandeld vergelijken met een verwijdering door agenten tijdens een Sinterklaas feest in Nederland.

  Hoe laag en gefrustreerd moet je zijn om beide zaken met elkaar te vergelijken. Hoe donker moet je ziel zijn om zo te reageren als Anna_Zeepbel.
  “Kan het niet gewoon zo zijn dat deze mevrouw ontzettend brutaal is geweest en de bevelen van het CTU weigerde op te volgen. Het lijkt me namelijk niet aannemelijk dat deze mevrouw zonder een grondige reden nogal hardhandig is aangepakt”

  Beste Anna_Z: Misschien was de vrouw wel zo brutaal dat ze eigenlijk doodgeschoten had moeten worden. De brutaliteit van deze vrouw!!!!

  Je maakt me misselijk!  Maak melding

 25. @Henk Molenaar

  Niet overdrijven malle Henkie. Die mevrouw is nog heel levend, net als de protesterende man in Calimerostan overigens. De man heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. Misschien zou deze mevrouw dat ook moeten doen. Suriname is nog steeds een rechtsstaat met een door het volk gekozen president. Aan emotioneel geblaat hebben we niets. Wel aan feiten!


  Maak melding

 26. @pasew

  Je weet dat ik een fan van je ben en dat er altijd een plaatsje in mijn hangmat voor jou is. Maar wat deze mevrouw de Vries betreft: heb je bewijzen? Kun je het hard maken dat de door jouw genoemde mensen iets met deze zaak te maken hebben? Ik neem aan dat je slechts een persoonlijke eigen mening ventileert en niet rept over keiharde feiten. Maar afin, jou warme plekje in mijn hangmat staat nimmer ter discussie. You’re welcom! 🙂


  Maak melding

 27. Anna-z na wan law mang.
  Ze heeft een zware nederlandse trauma.Ik denk dat ze een ptata man heeft gehad,die haar als een calimero heeft onderdrukt en mishandeld hahahah.Hij heeft haar echt klein gekregen,en nu praat ze alleen maar over calimero .


  Maak melding

 28. Nou, je moet een echte saka-saka blakka abrabroki wijf zijn om zo wreed te praten over een vrouw netals jijzelf die afgetakkeld werd.Voor deze mensen als anna-zulu is dit normaal.Gruwel en moordpraktijken is hun gewoonten.Walgelijk.Sinds wanneer valt CTU onder de PG.Is dat hem plotseling voorgeschoteld.Moet hij de slechte naam dragen of de VHP.Iedereen heeft een beurt.
  De tijd zal het wel leren.Dit is toch duidelijk:TIDE. TAMARA, WE K.. GO MORO FARA en HERI LIBIE TE NA DEDE FI SA FETI GI WAN PRETI NJANG.

  Waneer worden jullie echt wakker?????

  Danitia.


  Maak melding

 29. Ergens begin 2000 werd Belgie opgeschrikt door een reeks aantal overvallen. De overvallers kwamen uit Nederland en onze AT had ze in het vizier. Deze jonge mannen zaten vaak in een stamkroeg en hadden daar een matti die er niks van wist en dus ook niets mee temaken had.

  AT besloot toen om deze stamkroeg te bestormen. De des betreffende matti schrok zich een sinterklaasje werd door AT op de grond gesmeten met borst en hoofd op de grond.

  Matti vroeg wat er aan de hand was en gaf aan niets met criminaliteit van doen te hebben.
  AT vond dat matti een te grote mond had en trapte matti die weerloos op de grond lag flink in mekaar.

  Als een AT (politie Nerderland) of CTU langs komt doe je wat ze zeggen en doe jij je mond pas open als zij jou daarom vragen en dus niet eerder.

  Wat er met de gearresteerde overvallers is gebeurt laat ik aan jullie verbeelding over.


  Maak melding

 30. Ik sluit me aan bij de genen die afwachten op de rest van het nieuws. Ik zou het jammer vinden een van de genen te zijn die nu scheld en later uit vindt dat het om prive gaat of vriend-vriendin situatie.
  Wachten jullie rustig af.


  Maak melding

 31. anna_Zeepbel: “Suriname is nog steeds een rechtsstaat met een door het volk gekozen president. Aan emotioneel geblaat hebben we niets. Wel aan feiten!”

  Amnestie voor moordenaars: is Suriname nog steeds een rechtsstaat. Niet volgens de rest van de wereld. Suriname maakt zich volkomen belachelijk. En jij staat te juichen.


  Maak melding

 32. @Vene

  Beste Vene,
  Bedankt voor je welgemeende lovende woorden. Ze klonken heel lyrisch en zaten vol schoonheid en liederlijkheid. Helaas voel ik mij genoodzaakt jouw theorie gebaseerd op de exacte wetenschappen onmiddellijk te ontkrachten. Ik heb nog nooit een witte man als partner gehad. Witte mannen vind ik niet aantrekkelijk maar Afrikaanse Zulu-krijgers des te meer. Ik ben gek op alles met een kleurtje.

  @Danitia

  Lieve Danitia, (Wat een prachtige naam)

  Ook jouw schrijven is doordrongen van schoonheid en vooral accuratesse.

  Je schrijft:

  “Nou, je moet een echte saka-saka blakka abrabroki wijf zijn om zo wreed te praten over een vrouw netals jijzelf die afgetakkeld werd.”

  Dit beschouw ik als een groots compliment. Er is namelijk helemaal niets mis met een abrabroki oema en vaak zijn deze prachtige blaka rosoe’s heel wat prettiger gezelschap dan “keurige” dames alla Danitia. Ik neem aan dat je een keurige vrouw bent en nooit een minirok aantrekt. Je bent natuurlijk trouw aan de pandit en je wilt natuurlijk absoluut niet in een situatie terecht komen dat springen van de bosjebrug de enige optie is. Dat vind ik trouwens helemaal niet erg hoor. Maar leg me AUB uit wat “afgetakkeld” betekent.

  @Henk Molenaar

  Beste koloniale Henkie,
  Suriname was niet de uitvinder van amnestie. Amnestie is gebruikelijk in heel wat beschaafde landen ter wereld. Waarom is de wereld toch zo moeilijk te begrijpen voor je? Decolonize you’re mind and your ass will follow.


  Maak melding

 33. Dinsdag 20 maart 2012 om 03:26 uur, door @Danitia,

  Dom blondje Danita,

  Zulu’s waren het die vochten tegen de kolonisators en wonnen vele veldslagen.

  De Engelsen hebben uit respect voor deze krijgsheren een film genaamd “Zulu 1964”.

  Zal je helpen de waarheid te vinden.

  Anna_z joh zelfs Danita toont onbewust respect door je aan te duiden als Anna_zulu.

  Deze meid moet nog veel leren.

  Danita, geef me je contact gegevens.

  Me will love you long time.


  Maak melding

 34. @ Afrikaanse Leeuw en dwaze anna,
  Jullie denken dat wij van zelfde soort ezels zijn als die in over huisvesten.De arrestatie team in Nederland komt pas in actie wanneer het gaat om een vuurwapengevaarlijke crimineel,Die dame die mishandeld door een lid van CTU was niet gewapend en ze is vrouw dus kom ons geen onzin hier verkondigen.Als jij het hebt over de bende van Nijvel dan hebt je het over een zeer gevaarlijke en meedogenloze criminelen bende.
  Wij kennen Dino Bouterse en Desiré delano Bouterse hun misdadige verleden al te goed.


  Maak melding

 35. @wikkiLeaks

  Beste Sribiwiki,
  ik zou het niet in mijn hoofd halen jou met een ezel te vergelijken. Ezels hebben hoe weinig dat ook moge zijn toch wel enige hersencapaciteit. Het is mij tot nu toe nog niet gelukt dat ook bij jou te constateren. And by the way: Afrikaanse Leeuw is een echte Afrikaanse leeuw. En zoals je weet is de leeuw de koning der dieren. Daar kan zelfs een ezel, ik bedoel Sribiwiki, zeker niet aan tippen.

  @Afrikaanse Leeuw

  Over Danitia hoeven we ons niet druk te maken. Ze doet erg haar best om te proberen een reactie te schrijven maar het wil maar niet lukken. Ze heeft wel een prachtige naam.

  Soso lobi!!!!


  Maak melding

 36. Alle moordenaars verdienen de doodstraf en allen die bedreigen,mishandelen het schavot. Ma kut, na boutamang dus, leve moordenaars en bedreigers der dood. Leve alle oliedomme stommelingen der moordenaars.


  Maak melding

 37. Dinsdag 20 maart 2012 om 17:34 uur, door @wikkiLeaks,

  Volgens mij moet je het filmpje nogmaals bekijken waar ze tijdens de intocht van sinterklaasje en die soortgenoten (zwarte piet) een demonstrant arresteerden. Hij was enkelt bewapend met zijn mond en shirt en geen vuurwapen “Imbocil”.

  Naar mijn mening had hij gewoon zijn mond moeten houden en die gasten hem gewoon in de boeien moeten slaan.

  Sukkul


  Maak melding

 38. Jou argumenten zijn super zwak.
  Sorry ik zal jullie niet meer vergelijken met ezels want daar door doe ik die ezels tekort. jij vergelijk de arrestatie van twee demonstranten met de mishandeling van vrouw, hoe ver kan je nog zakken????


  Maak melding

 39. Dinsdag 20 maart 2012 om 18:34 uur, door @anna_z,

  Joh ik ben best popi.

  In europa zijn ze fan van mijn directe familie, want ik zie alleen maar afbeeldingen van mijn soortgenoten in nationale emblemen. Een Afrikaanse Leeuw in je embleem doet je kracht uitstralen.

  Ik wil wel dat sommige landen zich excuseren voor de slavernij, oja de meeste hebben dat al gedaan behalve NL die ook de laatste was met het afschaffen van de slavernij. Indonesie heeft ze pas nog klein gekregen, wij zullen dat ook doen.

  Alles is begonnen (dus ook het lezen, schrijven en rekenen) in Afrika. Volgens de geleerden zijn wij allemaal familie, want de eersten komen uit Afrika en dus ook de voorouders van de Ollanders.

  Ten slotte zijn wij Afrikaanse Leeuwen koningen van het dierenrijk.


  Maak melding

 40. Beste Anna:
  Je ziet een ezel voor een afrikaanse leeuw,
  Nu zien wij met z’n allen welke kwaliteiten je bezit.
  Met vr. groet.

  Jagte-Raho


  Maak melding

 41. @jagdew singh

  Je hebt Afrikaanse leeuwen, Indiase tijgers en Afrikaanse en Indiase ezels. Zowel de leeuw als de tijger lusten wel een ezeltje. Volgens het knulleke Zucht kunnen ezels vliegen maar ik ken alleen maar Dombo, het vliegende olifantje. En tsja, kwaliteit, uhhhh!!!!!


  Maak melding

 42. Vrijdag 23 maart 2012 is de 30 dagen verlenging van in hechtenis door het Openbaar Ministerie (OM) van Andy van Eer op de rechtmatigheid door de Rechter Commissaris (RC) bevestigd.


  Maak melding

 43. oordeel niet, dat wordt gedaan, en of je nou President bent of ex CTU (na zo’n terreur daad wordt je door de anti Terreur natuurlijk meteen onschadelijk gemaakt) eens komt er een oordeel, of je nu Amnestie hebt of niet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.