Politie Suriname beter in surveillance, schaduwen

13

PARAMARIBO, 17 mrt – Politieagenten hebben zich zo mogelijk nog meer bekwaamd in surveillance en schaduwtechnieken. Experts van het Franse Interministerieel Centrum voor Drugsbestrijding, Cifad, hebben een handje geholpen met een zevendaagse training. Het examen was op de internationale luchthaven te Zanderij. Een gefingeerde drugssmokkellijn werd afgeknepen.

De Surinaamse agenten wisten dit op eigen houtje te doen. Vooraf wisten zij niet dat het een gefingeerd zaakje betrof. “Deze training is alvast een stap in de goede richting”, zegt waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie tegenover De West. Het korps moet steeds beter kunnen inspelen op de snel veranderende omgeving. In de hele regio gaan drugshandelaren steeds geraffineerder te werk. De samenwerking met de Franse justitie helpt het aanpassen versnellen.

Zowel internationaal als lokaal is er werk aan de winkel. “De Surinaamse politie is de laatste tijd vaak negatief in de pers verschenen. We willen onze relatie tot de samenleving verbeteren”, aldus Tjin Liep Shie. Volgens diplomaat Georges Marceau worden de trainingen vooral in doorvoerlanden verzorgd: “Criminelen hebben geen grenzen. We zijn genoodzaakt samen te werken, want als we de drugs hier tegenhouden, voorkomen we dat die naar Europa komen.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Virago 535

  Kennis is de basis voor geraffineerd politiewerk!!
  Surveilance en schaduwtechnieken .
  De trainee heeft met goed gevolg het praktijk examen afgelegd!

  Hopelijk wordt het nu moeilijker om drugs te versturen naar Nederland.


  Maak melding

 2. “De Surinaamse politie is de laatste tijd vaak negatief in de pers verschenen. We willen onze relatie tot de samenleving verbeteren”, aldus Tjin Liep Shie……..maar deze bewering werd altijd weer door hem ontkend en nu geeft hij ineens toe.


  Maak melding

 3. Deze regering heeft de criminaliteit redelijk onder controle . De president levert in het algemeen goed werk af . Suriname gaat vooruit , ondanks enige stagnatie van de uit-tevoeren beleid . Maar er zal zeker een versnelling komen in de uitvoering van de projecten .


  Maak melding

 4. Als je iemand als Minister van Justitie benoemd zonder enige ervaring en die nog te boek staat bij de politie zelf, zal het volk toch geen respect hebben en tonen???

  Zolang Misidjan als Minister blijf zitten, zal de samenleving geen rust krijgen. Waarom wordt er niet naar de samenleving geluisterd??


  Maak melding

 5. dit vind ik nou toppie,…chapeau!!!!

  Maar dan,..wekelijks lees ik dat er 20 – 30 tal verdwijnen achter de tralies,en hier maak ik mij zorgen over 🙂

  Reken maar uit : 30 * 4 = 120 * 12 maanden = 1400 op jaarbasis,hetgeen betekent dat over pakweg 300 jaar heel suriname in het gevang zit.. 🙄


  Maak melding

 6. je kunt zoveel drugs tegen-houden in sme.vergeet niet dat er in Europa amerika azië zelf heel veel drugs wordt geproducerrd..

  drugs gebruikers heb je overal in de wereld,nergens een land waar er niet gebruikt wordt..,zelfs in het harde usa.wordt er dagelijks geproduceerd ,hoeveel wil je hebben..

  de grootste schuldigen zijn al onze lijders zelf die het land in hun greep hebben,door hun toedoen is het land vandaag de daag weggezakt..

  kijk maar hele regering één grote boeven bende bij elkaar..


  Maak melding

 7. De Surinaamse politie moet wel oppassen, met op zo’n kleine bevolking alle criminelen te willen pakken en opsluiten. Als ze dat lukt vallen dan ontslagen omdat het apparaat niet meer zoveel crime fighters nodig heeft. wat gaan ze dan doen? Elkaar arresteren? Ik heb een idee. De politie kan wat meer manieren en takt worden bijgebracht.
  Vaak zijn ze onbeschoft, respectloos, ruw en de denigrerend naar de bevolking toe. Hun schietgrage mentaliteit is beter ontwikkeld als hun gevoel voor respect. Gelukkig zijn er een paar goeden.


  Maak melding

 8. Grappig dat rekenwerk van pasew

  Iemand anders had het vermoedelijk als volgt berekend:

  20 tot 30 per week is in een jaar van 52 weken:
  25 * 52 = 1300 😉


  Maak melding

 9. Hoe meer misdjan het heeft over misdaadcijfer omlaag,des meer stijgt de misdaad. En wat erg is vele misdadiger dragen zijn haarstijl. Een symblosche logo..we are rastemang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.