Surinaamse minister gevangene in gouden kooi

9

PARAMARIBO, 15 mrt – Minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, voelt zich als een gevangene in een gouden kooi. Op zijn eigen ministerie zouden ondergeschikten samenspannen. Sancties maken geen indruk, omdat deze topfunctionarissen zich geruggensteund weten. Tot overmaat van ramp ziet de bewindsman ook het zwaard van Damocles hangen.

Dat is dan boven zijn eigen hoofd. Het gevoel overheerst dat hij elk moment de laan kan worden uitgestuurd. Maar als de kritiek waar is dat het ministerie slecht presteert, is dit te wijten aan de functionarissen. “Ze hebben me voor schut gezet. Ik kan niemand vertrouwen”, zegt Martosatiman tegenover de Times of Suriname. ‘Ze’ betreft drie ambtenaren op het invloedrijke Domeinkantoor. Dat is de plek waar beslist wordt over de distributie van domeinland.

De drie mogen niet meer aan het werk verschijnen. Dat is de straf voor geknoei met grond. “Maar ze zijn er van overtuigd dat ook dit keer de politiek hen zal beschermen”, verzucht Martosatiman. Het is nooit anders geweest sinds zijn aantreden vorig jaar. Zijn voorganger moest voortijdig vertrekken. Ook die klaagde over intriges op het ministerie. Martosatiman hoopt nog voor een eventueel vertrek schoon schip te maken. “Ik wil niet de geschiedenis ingaan als minister die corruptie pleegde.”


9 REACTIES

 1. Ondermaats presteren door het trage beleid van gronduitgifte…vraag het volk maar..sinds jaar en dag is het een probleem als het om domeinbezit gaat..

  het vorige kabinet heeft feest daar gevierd,en nu wil jij doorgaan!!!

  opgeruimd staat netjes!!


  Maak melding

 2. Iedereen die Baas op een of andere manier ondersteunt, loopt het risico opgeofferd te worden als hij/zij niet meer van nut is voor Baas. Waarom denk je dat je een andere behandeling zal krijgen als de bloedbroeders die in ongenade gevallen zijn? Je mag blij zijn als je alleen maar wordt ontslagen en niet aan een koortje bungelend in een cel wordt aangetroffen of verdrinkt tijdens een vakantie uitstapje. Zodra je niet meer van nut bent voor Baas, loop je het risico gedumpt te worden. Daarom zou voor iedereen, of je nu Somo, Brunsie, Ba Anansie of anna-abc heet, die Baas denkt te ondersteunen moeten gelden: ‘bezint eer gij begint!’


  Maak melding

 3. de lonen van de ministers is toch maar chicken fead,dus waarom zou je langer deze willen krijgen voor niks doen..

  ik zou alle ministeries samen willen brengen tot maximaal 9 stuks,ook abrahams moet de laan uit,vergeet niet de heer deshuizes,meneer ddb. zelf ook,
  dan kun je wel zeggen opgeruimt staat netjes..


  Maak melding

 4. Als deze pawiro cliniclown een eerbaar mens is dan houdt hij de eer aan zicjzelf en treed af. wees een kerel en wijs niet naar anderen. Of… hij mag niet aftreden. van wie dan niet? DDB? Zijn schoonmoeders? Zijn buitenvrouwen?
  mischien kunnen we een nieuwe prijsvraag in het leven roepen:
  ‘Van wie mag cliniclown Minister Simon Martosatiman niet aftreden?’


  Maak melding

 5. Politieke macht geeft eer en roer ook al vergaat het volk onder nepotisme en volkverlakerij.

  De huidige politiek leiders staan ver van normen en waarden.

  Let maar op. De zgn. reshuffling heeft als uitkomst NDP heeft volledige regeermacht en kiezen voor de ministeries waar zij kunnen verrijken, terwijl het volk krepeert.


  Maak melding

 6. Zonder acceptatie door het personeel ben je gedoemd te mislukken.
  Zonder ondersteuning van je verantwoordelijke ben je gedoemd te mislukken.
  Zonder inzicht en ervaring alsook opleiding ben je gedoemd te mislukken
  Zonder een sterke achterban en een goed gezinsleven ben je gedoemd te mislukken
  Zonder leidinggevende ervaring ben je gedoemd te mislukken
  Deze optelsom van alle “zonder” vormen de ondergang van iedere leidinggevende.
  Maar wat is leidinggeven eigenlijk?
  Meer kunnen halen uit jou team (personeel) door ze op sleeptouw te nemen, te vertrouwen, beter te laten presteren met de right tools die beschikbaar moeten worden gesteld, verantwoordelijkheid geven etc.
  Maar als zelfs één van deze aspecten ontbreekt dan ben je gedoemd om de eindhalte niet te halen.


  Maak melding

 7. Knoeien!

  Hij stuurt drie topfunktionarissen weg die geknoeid hebben met domeingrond. Dat is pas een gezonde stap in de goede richting. Als hij zelf aftreedt komen die schurken weer terug en kan het spel opnieuw beginnen.
  Waar eerlijkheid moet overwinnen, zal Cor Uptie toch weer beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.