Statistieken meer inzetten voor ontwikkeling

6

PARAMARIBO, 15 mrt – Data en statistieken moeten steeds meer worden ingezet voor ontwikkeling. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Bestuurders moeten exact kunnen weten hoeveel er nodig is om effect te sorteren. Pas dan kan beleid zin hebben. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, heeft daarom een cruciale rol te vervullen. “Meten is weten”, aldus Ameerali.

Dat moet helemaal gaan blijken, nu de achtste volkstelling te gebeuren staat. “We twijfelen niet aan de organisatiegraad van het ABS”, zei Ameerali bij de officiële start. Het is dan ook een kwestie van afwachten wat eruit komt rollen. De regering wil onder meer weten hoe groot de woningnood is. Met de data uit de volkstelling moeten ook de effecten gemeten worden. De overheid wil duizenden woningen bouwen en dan moet duidelijk zijn hoe dit uitpakt.

Ameerali ziet statistieken dan ook een ongekend grote rol vervullen. Andere sociale aangelegenheden als werkloosheid en onderwijs kunnen beter aangepakt worden. De tijd van slagen in de lucht maken moet voor goed achter de rug zijn. De telling begint in augustus en moet dit jaar worden afgerond. Voor de uitvoering is vijf miljoen dollar geleend bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsband.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Uit de woorden van amerali proef ik dat hij net als bij het inzetten bij een kansspel de statistiekgegevens heeft misbruikt om de verkiezingen te beinvloeden en dus met succes.


  Maak melding

 2. The bank statistics say:bezuinigen op bezielde energie!

  Om een Cruciale maximale effect te sorteren voor Suriname moet het land internationaal ontsloten worden,(2 bruggen met de buurlanden)en alle illegale niet- geregistreerde non- belastingbetalers opgepakt worden ,om alsnog hun belastings schuld te betalen.In de gevangenis zijn er publieke werkprogramma’s die sociale doelen ten goede komen!!!

  bv:laat de illegale/levenslange/kruimeldiefstal gevangenen skills leren om de woning nood te ledigen!!!huizen bouwen dus; onder zwaar bewapende toezicht!!!!

  “gratis logeren op staatskosten,geeft attitude rehabilitatie”


  Maak melding

 3. “Data en statistieken moeten steeds meer worden ingezet voor ontwikkeling”

  Als ik dit lees krijg ik het gevoel alsof men de wiel elke keer weer wil uitvinden. Het is zo duidelijk als een donderslag bij helder hemel dat je cijfermateriaal moet hebben om projecten te initiëren in het kader van landsontwikkeling. Dit had men al lang moeten doen.
  Het is al lang bekend hoe groot de woningnood is. Er zijn mensen die langer wachten dan 20 ! Voor hen geldt:
  Terwijl het gras groeit sterft de ezel(sorry: het paard). Dus dit soort uitspraken slaan nergen op.

  Alleen vind ik jammer dat voor het uitvoeren van de aanstaande volkstelling geld moet lenen. Is men niet in staat om dit zelf te financiëren ? Is het rendement van de volkstelling meer dan 5 miljoen dollar waard?

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 4. Inderdaad zijn statische gegevens belangrijk als bron voor het beheersen van en het bepalen van de strategie om je doelen te bereiken.
  Echter moeten de statistische gegevens voldoen aan enkele basis eisen alvorens deze als betrouwbaar kunnen worden beschouwd. De uitkomst in een zodanige vorm – rapportage gieten dat deze voldoet aan de eisen waarvoor het zal worden gebruikt.


  Maak melding

 5. Errata:

  Het is al lang bekend hoe groot de woningnood is. Er zijn mensen die langer wachten dan 20 jaar hebben gewacht!

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 6. @ Hojot,

  Je maait het gras voor mijn voeten weg. Ben het helemaal met je eens, dat men iedere keer weer het wiel opnieuw wil uitvinden, maar kennelijk lukt dat zelfs niet terwijl er toch zoveel voorbeelden zijn.
  Ook de redenen die Ameraali aanhaalt zijn een open deur. Natuurlijk zijn statistieken bedoelt om die te gebruiken voor verbetereing en vooruitgang te bereiken via beleid en om te zien of ingezet beleid leidt tot waarvoor het bedoeld was. Niet om iedere keer weer zken te constateren die men al heel lang weet.
  Ik heb het al eens eerder geschreven, maar ik vind het diep treurig, dat dit soort lieden het beleid mogen maken. Ze blijven kennelijk maar denken dat ze grote delen van de bevolking van Suriname met dit soort non-informatie en grootspraak aan het lijntje kunnen blijven houden.
  Ik hoop voor Suriname dat het snel met deze regeing is afgelopen en dat ze heel snel door het volk naar huis worden gestuurd net als Wijdenbosch indertijd.
  Het moet nu toch wel duidelijk voor ze (de regering en consorten) zijn dat praatjes, hoe intelligent ogenschijnlijk ook gebracht, niet helpen met het vullen van gaatjes.

  Veel sterkte en gr.
  Polderman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.