vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameIDB beste hulpalternatief voor Suriname

IDB beste hulpalternatief voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, is zowat het beste hulpalternatief voor Suriname. Dit zegt het hoofd van de lokale IDB-vestiging, Marco Nicola. De IDB kan nog het best het gat vullen, nu de Nederlandse ontwikkelingshulp is opgedroogd. De ruimte voor een grotere en belangrijkere rol lijkt ook bewust te worden gemaakt. De regering Bouterse geeft alle blijk van een opendeurpolitiek.

“Voor deze regering was de rol van de IDB marginaal. Maar dat komt doordat er genoeg donormiddelen beschikbaar waren”, zegt Nicola tegenover de Ware Tijd. Suriname was ook traag in het uitvoeren van projecten die de bank financierde. Dit wordt vooral geweten aan gebrekkige uitvoeringskracht. Als de tekenen niet bedriegen, wordt het allemaal anders. De huidige regeerders beweren meer en sneller te kunnen uitvoeren. De komende jaren zal meer worden geleend.

Er liggen aanvragen voor leningen tot zo’n driehonderd miljoen dollar. Het meeste geld gaat naar landbouw, onderwijs, energie en fysieke infrastructuur. Ook komt er een hulpfonds voor sociaal zwakke gezinnen. Het zijn allemaal gebieden waar vroeger gratis Nederlands geld voor was. “Maar financiële steun is overal aan het verdwijnen. We zijn een goede optie als het gaat om ondersteuning van hervormingen en publieke investeringen”, aldus Nicola.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Ook komt er een hulpfonds voor sociaal zwakke gezinnen. Het zijn allemaal gebieden waar vroeger gratis Nederlands geld voor was.

    Ik zou zeggen; geef de jongeren een goede opleiding voor een goede baan later. Ook moeten de ouders gaan participeren op school. Ouders moeten weten wat hun kroos doet. De opvoeding speelt hierbij een belangrijke rol voor het welvaart van de kinderen.
    Het woord Gratis moet afgelopen zijn, omdat ik ook vind dat de VADERS hun rol moeten vervullen om ook een voorbeeld voor hun kroos te zijn.

    Gratis breek je een keer op.

    =Armoede zal altijd blijven bestaan, waar ook ter wereld. Alleen vraag ik mij af waarom een rijk land als Suriname met een handje vol mensen onder de armoede leven.


    Maak melding
  2. Hulp in noodsituaties is wat anders. Als er ergens een tsunami, aardbeving of andere (natuur)ramp gebeurt moeten we natuurlijk hulp verlenen. Dit is ook heel wat anders dan ontwikkelingshulp. (De naam zegt het al)
    Hulporganisaties verdienen geld aan de hulpbehoevenden

    Dit is een makkelijk, maar wel heel duidelijk. Grote hulporganisaties verdienen bakken met geld aan donaties waarvan ze een percentage zo mogen houden als ‘kostenvergoeding’. Maar niet alleen de directeuren verdienen er aan. Ook de zogenaamde ontwikkelingswerkers krijgen een leuk salaris.

    Het is dus eigenbelang voor deze organisaties om de afrikanen hulpbehoevend te houden. Anders komen er geen donaties meer, en geen donaties is geen salaris.

    Er zijn natuurlijk genoeg kleinere organisaties die het beter doen en zelf bijna niets aan de hulp die ze geven verdienen. Het zijn vooral de hele grote waar bakken met geld worden verdiend.
    Wereldwijde eerlijke handel

    Om de afrikanen wel een eerlijke kans te geven moet de wereldhandel eerlijk worden gemaakt. Dus al die landbouwsubsidies binnen Europa en Amerika moeten worden afgeschaft. Ik denk dat iedereen wel kan begrijpen waarom dit moet .


    Maak melding
  3. “Het meeste geld gaat naar landbouw, onderwijs, energie en fysieke infrastructuur. Ook komt er een hulpfonds voor sociaal zwakke gezinnen. Het zijn allemaal gebieden waar vroeger gratis Nederlands geld voor was.”

    Wat is er met het gratis Nederlands geld gebeurd Front, in de landbouw, onderwijs, energie en fysieke infrastructuur ziet het niet, waar dan wel????


    Maak melding
  4. Eindelijk, eindelijk is Suriname verlost van
    de bedelpolitiek richting Nederland.
    Nederland gaf Suriname financiële hulp maar 80 tot 90%
    stroomde via andere wegen terug naar Nederland.
    Bovendien gebruikte Nederland de financiële hulp als
    chantagepolitiek. Wij hebben dat in de jaren tachtig en
    begin jaren negentig gemerkt. Ook de gewone man/vrouw
    op straat.
    Maar daar had Nederland toen geen boodschap aan.
    Al die tijd is Nederland nimmer in staat geweest een behoorlijke brug in Suriname te bouwen. Terwijl Nederland een goeie naam in de wereld heeft
    wat betreft bruggenbouw.
    Je mag eigenlijk zeggen dat Suriname een beetje in de tijd stil bleef staan dankzij Nederland.
    Nederland gaf financiële hulp maar was tegelijk een blok aan het been van Suriname.
    Toegegeven, de huidige president van Suriname is niet
    helemaal onbevlekt maar deze regering toont wel ambitieus te zijn en Suriname werkelijk tot ontwikkeling te willen brengen. Uiteraard is dat nu nog niet zichtbaar, maar in alles merk je dat Suriname aan het begin staat van werkelijke vooruitgang.
    Tuurlijk zijn er ook op andere gebieden op- en aanmerking te plaatsen maar ik heb ook niet beweerd dat deze regering perfect is. Maar we moeten deze regering wel kritisch blijven volgen.
    Sommige mensen vragen zich terecht af hoe Suriname de leningen terug zal betalen.
    Welnu, op de eerste plaats zijn de verstrekkers van leningen geen filantropische instellingen. Ze willen uiteraard dat hun uitgeleende bedragen weer terug betaald kan worden.
    Wanneer deze geldverstrekkers het idee hadden dat Suriname niet in staat zou zijn de bedragen terug te betalen zouden ze Suriname nimmer een lening verstrekken.
    Maar ook de financierders zien de positieve economische ontwikkelingen in Suriname.
    Suriname wordt in verschillende buitenlandse media zelf
    bestempeld als een opkomende economie.
    De natuurlijke hulpbronnen van Suriname bieden voldoende garantie waardoor uitstaande leningen gedekt zijn.
    Daar zijn de financierders, zoals IDB, IMF etc.., gezien hun uitspraken het over eens.
    Wie ben ik om dat tegen te spreken.


    Maak melding
  5. Ik heb een vraag aan die paarse idioten.
    Worden jullie niet moe op iedere keer weer leugens en bedrog te moeten verdedigen?? Waar is die vijf miljard die China zou pompen in Suriname????


    Maak melding
  6. wikkiLeaks …….paars is paars,maar joe edhe porie
    jij moet snel naar SU…zodra het over SU gaat heb je wat te vertellen wie is nou die idioot joe tok,,,,blijf maar lekker in NL hoor want te blaka mang (boutie,redie moesoes)vin boeng ding wang kaka tap sranang mang ede maar joe lee want in tata kondre joe o mang tang,,,,so langa D.D.B dhe na liebie zielig mannetje altijd commentaar……sarie torie nanga sranang mang…..oja bij die beoordeling mag het ook minnetjes…right thing…..FROM CITY OF SMILE…


    Maak melding
  7. Ik dacht dat ze in de rij stonden om SME geld te geven en te lenen.
    Ik dacht dat we het op eigen kracht gingen doen.

    Ik merk dat we nu al twee jaar lang allerlei fantastische verhalen horen maar geen daden zien. 🙁


    Maak melding
  8. meneer hier boven je ben zo negatiev dat jij die goede nieuws over su niet kan bij houden jou wens is duidelijk ,, je wil geld van china zien je wil huizen zien komt wel hoor zeker dan kunnen ik weet doet jullie veel pijn a,njang pattu tapu


    Maak melding
  9. Vrijdag 16 maart 2012 om 12:41 uur, door wikkiLeaks,

    Zo wikileaks; een terechte, maar wellicht een voorbarige vraag. Laten we afwachten wat het bezoek van de Chinese minister opleverd. Het komt allemaal wel goed.


    Maak melding
  10. Ze(ndp-meke combinatir) zijn hun leus en spreuk vergeten.Ze geloven niet meer in eigen kunnen, het is allemaal lenen wat je van ze hoort ja.@Wikileaks je hebt gelijk zoals altijd:hoe gaan ze dat allemaal terug betalen?Want dat vertellen ze niet.Het FRONT was een bedel regering naar hun zeggen,maar a regering dies na wang gi sjing regering met al de grote plannen die ze willen uitvoeren,maar niets zelf kunnen betalen.Soso linnie.Maar PRESIDENT VENE heeft toch op eigen kracht een paar dingen kunnen realiseren.Hopelijk kennen ze het woord nuloptie nog.
    Oeng waka oeng pasie oeng takroe jehjeh takroe ziel MC
    Odi odi.
    Glenny.


    Maak melding
  11. Dinsdag 20 maart 2012 om 02:17 uur, door @Glenn Pengel en wikileaks zwarte pietjes,

    GrongTapu takru !!!

    Deze regering moet wel lenen om de motor opgang te krijgen. De burger en ondernemingen moeten initiatief tonen. Geen enkel land in de wereld maakt geen schulden. Zo werkt het in deze wereld.

    Zwarte pietjes


    Maak melding
  12. Zou het niet beter zijn om de inkomsten die wij verkrijgen door onze export te besteden aan wat nodig is zoals voor Onderwijs en Landbouw als voorbeeld. Waarom nog meer lenen ? Denken we nog aan onze inflatie om deze omlaag te krijgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES