Regering wil prijs brandstof beteugelen

13

PARAMARIBO,14 mrt – De regering wil de prijs van brandstof stabiel houden. “Zodat de prijzen van levensmiddelen niet meer stijgen”, zegt Ivan Graanoogst, functionaris op het kabinet van president Desiré Bouterse. Nu de prijs van brandstof omhoog schiet, worden modellen uitgedacht. De brandstofheffing of government take wordt weliswaar niet afgeschaft.

De heffing is veel te belangrijk als inkomstenbron voor de regering. “Een land moet het nu eenmaal hebben van belastingen. Wat we kunnen doen, is bijstellen”, zei Graanoogst in het radioprogramma Bakana Tori. Als de brandstofprijs omhoog gaat, gaat een evenredig deel af van de heffing. De verwachting is dat de prijzen van levensbehoeften ook minder hard stijgen. De invloed van de brandstofprijs moet zo worden geneutraliseerd.

Volgens Graanoogst komt Bouterse zijn belofte na. De prijzen moeten omlaag. Een ander model is het aanpassen van de loonbelasting. De belastinggrens zal worden opgetrokken. Als de brandstofprijs een bepaalde hoogte bereikt, gaat ook de grens omhoog. Zo wordt een kleiner deel van het loon belast. Handelaars worden ook aangemoedigd goedkoper in te kopen, desnoods bij andere buitenlandse leveranciers. “We beogen geen politieke winst, maar de garantie voor het volk dat de prijzen niet stijgen.”


13 REACTIES

 1. Als je mij eerlijk vraag is dit foute boel.
  Wij hebben fiets en voetpaden nodig in heel Su.
  Afwatering moet ook in orde zijn (zie bij regen wat wij overhouden)als onder water !
  Maar nee meer geld geven aan de handel en de Staat zit met niks.

  Ik betaal meer dan 75% per liter aan toeslagen en BTW.
  Ik moet betalen: dus ik stap nu bewust minder in de auto.

  Maar het is altijd zo in Su….schreeuwen dat het duur is maar zelf niet rijk worden:::: dus nu meer geld voor hen die al genoeg geld maken HANDEL in deze zit de regering fout.

  Ik zie het liefst goede wegen met voet en fietspaden en de afwatering van het land(vooral Paramaribo)….dan kopen kopen en blijven kopen en toch morgen schreeuwen ik pinaar.


  Maak melding

 2. Eindelijk wordt hun foute energie heffing herzien. Inderdaad wordt brandstof extra belast maar in sommige europese landen is dat extreem. Maar daar hebben ze dan ook hele goede overheids voorzieningen.
  Een andere manier om de gereduceerde heffingen op te vangen zijn besparingen bijv bij de parlements leden. Mischien is het land niet rijk genoeg elk parlements lid 15000 Srd per maand te betalen. Of een geestelijk adviseur te hebben van 8000 srd of een betaalde first lady? Kortom genoeg mogelijkheden voor overheids besparingen.
  Of stelende Duane ambtenaren nu eindelijk aanpakken. Zodat de importeurs niet de zakken vullen


  Maak melding

 3. van duaniers. Goud delvers die hun belastingen niet betalen of afdragen aan een granmang. Handelaren die hun belastingen niet betalen. En laat men nu gaan kijken naar belastingen op onroerend goed.


  Maak melding

 4. De dominee is eigenlijk een ratachtige!

  Awariedomrie is het woord wat je kan gebruiken als je hoort dat Graanoogst het heeft over “een land heeft eenmaal belasting nodig”.
  Vraag aan diezelfde Graanoogst hoeveel belasting hij en zijn matties betalen over hun overvloedige gestolen rijkdommen en bezittingen.
  Sommige mensen gebruiken woorden die ze eigenlijk niet mogen gebruiken. Het past niet bij hun.


  Maak melding

 5. Bout heeft steeds de kunst verstaan om chaos te cree-en en zich daarna als redder op te werpen.Dat er nog mensen zijn die dit niet zien!Hij begint steeds meer te lijken op een held op zijn eigen belt.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Vele domme aanhangers zijn ook de dupe, te abra broko en omgeving staan vele SUV langs de weg, voor krotten.
  Monie noh de, foe gas…..sa baas e doe boi, soso lobi…..fout na neks…….staatolie o gie oeng gratis mi jeri….o hoe oliedom zijn deze volgelinegn toch………ieja krijste een grijze uil…….zo dom dat ze het niet beseffen.


  Maak melding

 7. “De regering wil de prijs van brandstof stabiel houden, zodat de prijzen van levensmiddelen niet meer stijgen – zegt Ivan Graanoogst” […]

  Hoeveel brandstof zit er in een levensmiddel?

  (ik bedoel dus welk deel van de totale kosten van een levensmiddel worden bepaald door de brandstofkosten).

  Als we dát weten, weten we wat we kunnen besparen. Weten we het aandeel niet, dan roepen we wat – maar weten we niets.


  Maak melding

 8. Graanoogst en Bouterse zijn alle twee bommen van het gehalte ‘alata bombel’…..veel rook en weinig boem.
  Aan woorden zonder daden heeft het volk niks.


  Maak melding

 9. Voor al die amateur economen; price controlls werken nooit in kapitalistiese economies Alleen in Cuba en Noord Korea worden ze nog toegepast. Als de president van de USA de prijs van brandstof niet kan beheersen wil ik weten hoe bouta dat gaat uitvoeren. Het volk dat in deze fabeltjes gelooft laat zich met open ogen belazeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.