Oud-politiechef Suriname wordt diplomaat

13

PARAMARIBO, 13 mrt – Voormalig politiechef Delano Braam wordt diplomaat. Volgens de Times of Suriname wordt hij consul –generaal op Curaçao. Braam vertrekt binnenkort naar het Caribische eiland. Zijn benoeming is een soort compromis. Hij moest ruim een halfjaar terug wijken. De regering was niet tevreden over zijn performance.

Het Korps Politie Suriname, KPS, zou te weinig doen aan de criminaliteit. De oppositie schreeuwde moord en brand en Braam moest wijken. De regering stond een andere aanpak voor. Humphrey Tjin Liep Shie werd aangewezen als waarnemend korpschef.

De post op Curaçao wordt meer gezien als contactpost voor Surinamers daar. Een grote groep werkt in het onderwijs en in de olie-industrie. Suriname is ook geïnteresseerd in de financiële sector op het eiland.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Uiteindelijk wordt ze vervangen!!!!

  Het werd hoogtijd dat er vernieuwing komt.Het duurde veel te lang voordat oncappable mensen vervangen worden!!


  Maak melding

 2. Ik wens Braam heel veel succes in zijn nieuwe functie en dat hij de Surinaamse gemeenschap op de Antillen dat kan geven waar hij toe bevoegd en in staat is.
  Succes en doe je stinkende best.


  Maak melding

 3. Ach dit is niet het belangrijkste nieuws.

  Wat vermeldingswaard is dat de Chefs de Poste overleg pas na 12 jaar weer plaatsvind, de laatste keer was toen Jules Wijdenbosch President was.

  In 10 jaar tijd front hebben ze niet 1 keer zo’n overleg gehad, voor front was de belangrijkste post natuurlijk Nederland, en daar hoef je geen overleg met de ambassadeur mee te hebben, want alles werd toch gedicteerd.

  Met bovenstaande is nogmaals duidelijk weergegeven dat front geen enkele visie had en noggsteeds niet heeft.


  Maak melding

 4. De post op curacao wordt meer gezien als contactpost voor de Surinamers daar: 98% van de Surinamers woonachtig op het eiland Curacao zijn Nederlanders of zitten in het proces tot optie of naturalisatie voor het Nederlanderschap.Weer zon regelbaantje voor politieke vrienden die geen of nauwelijks enige vorm van opleidding in de Diplomatie hebben gehad.


  Maak melding

 5. Prachtig gewoon dat deze Apeldoornse inspekteur van Surinamse komaf belast wordt met de hoogste diplomatieke post op de Antillen. Als het Front in het zadel zat mocht hij het wel schudden.


  Maak melding

 6. Virago 535

  Afu sensi

  Nieuw-front z’n optiek was altijd richting kolonisator die vanuit achter de schermen dicteren naar Suriname toe!

  Maar waarom zijn we dan onafhankelijk geworden?

  @Zucht

  Inderdaad worden alle buitenlandse onderwijskrachten voorzien van het nederlands passpoort op Curacao.Het is echt een contact post.

  Front zou hem nooit benoemen!!!


  Maak melding

 7. Paraman: “Prachtig gewoon dat deze Apeldoornse inspekteur van Surinamse komaf belast wordt met de hoogste diplomatieke post op de Antillen”

  Op kosten van de Surinaamse belastingbetaler de hele dag lekker met cocktail in de hangmat…..


  Maak melding

 8. Ach ja.het is een post dat NIETS voorstelt. hij had beter hier op de consul komen werken als administratie medewerker .dan is zijn positie HOGER en BETER. Bouta neemt een loopse loopje met hem.
  Mischien een doorvoerkanaal voor diplomatieke post met wat andere spullen als post zelf.wie weet
  ClinTON zei ooit TIME WILL TELL


  Maak melding

 9. HaHAHAHA wat heb ik weer gelachen hoezeer ik het hem ook gunt hoor.Lekker ook ergens komen zitten en veel geld vangen aanhet einde van de maand.Zal hij evenveel
  ontvangen als de dochter van Doekhie in Den-Haag?Of Subaas Mungra die in een intervieuw zei:Je kijkt vol tanden)Zgn deugde dhr Braam niet op justitie na zijn vertrek hebben ze aaaaaalle crimelen en moordenaars(behalve Botersacht en co)opgepakt.Odi
  Glenny


  Maak melding

 10. Een diplomaat dient een diplomatieke opleiding te hebben. Ik hoop niet dat mijn opmerking een politieke kleur krijgt. Wat mij betreft geldt dit voor ALLE diplomaten, ongeacht de partij die aan de macht is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.