Finale machtsgreep in KTPI niet veraf meer

8

PARAMARIBO, 13 mrt – Een finale greep naar de macht binnen coalitiepartij KTPI lijkt niet veraf meer. Dissidentenleider Oesman Wangsabesarie is zo blij als een kind, nu partijgenoot Revano Wongsoredjo het partijbestuur de rug toe heeft gekeerd. De KTPI is zijn twee parlementszetels kwijt en daarmee de politieke machtbasis binnen de coalitie. Het is nu een kwestie van tijd.

Wangsabesarie wil zijn eigen zetel en die van Wongsoredjo verenigen. De laatste heeft zich weliswaar niet uitgesproken pro de dissidentie. “Wongsoredjo heeft gekozen voor het algemeen belang. Hij weet waarschijnlijk wat hem te wachten staat”, zegt Wangsabesarie. Zelf is hij onlangs geroyeerd. Dat de ander hetzelfde wacht, is waarschijnlijk. Toch is de stap genomen en staat partijvoorzitter Willy Soemita mooi in zijn hemd. Wat nog rest, is dreigen met terugroepen.

Op papier heeft de partij die bevoegdheid. Maar of het ook echt tot uitvoeren komt, moet nog blijken. De dissidentie si het directe resultaat van de ontevredenheid binnen de coalitie. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer draait niet naar verachting. De KTPI staat er aan het roer en wordt daarom verantwoordelijk gehouden. Kennelijk begint het ook voor minister Simon Martosatiman te betrekken. “Het heeft geen zin met deze voorzitter verder te gaan en met deze minister“, aldus Wangsabesarie.

8 REACTIES

 1. Oesman Wangsabesari (KTPI) brengt ‘wijsheid’ in DNA 17 Jun, 10:00
  Oesman Wangsabesari (45) is geboren in Marowijne. “Oesman is in het Arabisch hè, en de vertaling hiervoor is de man met wijsheid”, vertelt de politicus lachend. Hij komt uit een groot gezin en heeft vijf broers en vier zussen. Hij is getrouwd en is vader van twee zonen (12 en 14). Zijn jeugd bracht Wangsabesari door in Marowijne, waar hij van een strenge opvoeding heeft gekregen. ”Ik heb een heel goede jeugd gehad hoor, zeer religieus, van huis uit zijn mijn ouders Moslim, ik wil niet zeggen conservatief maar wel streng. Vandaar dat ik ook niet rook of drink”.

  In dit oostelijk district doorliep hij de basisschool en kwam daarna voor verdere studie naar Paramaribo. Op de Anton de Kom Universiteit studeerde hij Economie met als specialiteit Bedrijfseconomie. “Verder heb ik in Nederland, Amerika en China gestudeerd. Een beetje management, economie en accountantscontrole”. Tot zijn hobby’s behoren een scala van sporten zoals voetballen, volleyballen en zwemmen maar Wangsabesari leest ook graag. Verder verdiept hij zich veel in religie en mystiek. ”Omdat ik zelf ook praktiserend Islam ben, dus Moslim ben”, legt hij uit.

  Deze man weet hoe geld verdiend moet worden via de beurs . Suriname kan veel aan deze man hebben .


  Maak melding

 2. terug roepen is een onding, want de volgende op de lijst zijn ndpers dus dat wordt lastig voor soemita. die ouwe gasten willen maar niet overdragen en hebben graag dat pas na hun dood daar over gedacht wordt. Vene draag maar gauw over jij hebt al genoeg beschadiggingen aan je partij toegebracht en draag niet over aan een van die bejaarde jongeren.


  Maak melding

 3. Mooi CV die Wangsabesari(westjava)maar heeft hij ook bestuurlijke ervaring?Willy heeft geen universitair achtergrond,maar slimgenoeg de partij bij elkaar te houden.


  Maak melding

 4. Binnenkort worden er weer ministers vervangen, o.a. op de ministeries van Gezondheid (Watra Bergi), Volkshuisvesting en Sociale Zaken (Amafootje) en Onderwijs (Sapoentje). Aldus Ivan Graanoogst tegen Clifton Limburg bij SRS.
  Dus niet alleen binnen de KTPI is het crisis, in de hele regering is het crisis. En heel Suriname deelt in die crisis.


  Maak melding

 5. Het is hoog tijd dat bij P.Luhur ook een verandering komt.Somo moet plaatsmaken voor een integere betrouwbare en onbesmette leider.
  VERNIEUWEN !!!!


  Maak melding

 6. Blaka B ,
  Wij zitten nu in Olland midden in een crisis , snap je dat niet ???
  In Den Haag worden nu zgn. zwaar onderhandeld voor het behouden van de huidige liberaal-christelijk-extreem rechtse kabinet (leest ; pacht des duivels )
  Tevens moet er zgn. een compromie hieruit voortvloeien omtrent het wederom omdraaien van de nekken van belastingsbetalers,het bezuinigen van 16 Miljard Euro’s wel te verstaan !!!
  SURNED’S delen ook in de crisis en hebben het behoorlijk zwaar te lijden en voelen dat in het dagelijks leven .
  Wordt wakker , het is bijna lente !!!

  OPO YU YEYE
  NO SAKA YU KRA

  Zoete groet !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.