Deel Surinaams ministersteam moet weg

42

PARAMARIBO,13 mrt – Een deel van het ministersteam wordt vervangen. Dit zegt Ivan Graanoogst, functionaris op het bestuurskabinet van president Desiré Bouterse. Bouterse heeft het gehad met bepaalde ministers en voert nu de ‘laatste gesprekken’. Binnen een week moet het zover zijn. Wie wordt vervangen is nog niet helder.

Onderwijs, gezondheidszorg en woningbouw lijken de kritieke beleidsgebieden. Deze moeten met meer voortvarendheid worden aangepakt. Wellicht vallen de grootste klappen op de betreffende ministeries. “Als iemand niet verder kan, moet je die vervangen”, zei Graanoogst in het radioprogramma Bakana Tori. “Het gaat niet om wie komt en gaat.” Geruchten over een ‘reshuffeling’ hangen al enige tijd in de lucht. Ook het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer wordt als doelwit genoemd.

De distributie van vrije grond verloopt niet naar wens. De situatie op het ministerie leidde al tot een breuk binnen coalitiepartij KTPI. Volgens Graanoogst treft Bouterse nu de laatste voorbereidingen. Er is overleg met vicepresident Robert Ameerali en politici om na te gaan “hoe het apparaat zo sterk mogelijk te maken.” “Reshuffling moeten we niet zien als een last. Als je het volk iets hebt beloofd, terwijl je wordt achtergehouden, is het water naar zee dragen. “

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. mijn gunst ze gaan zoveel ministers vervangen, maar de meest corrupte minister mr. Abrahams gaan ze gewoon zijn gangetje laten gaan. Ontsla hem als eerst, hoeveel van onze belastinggeld heeft deze man al niet gestolen. Eerst het onnodig verbouwen van zijn kantoor en daarna het aanschaffen en pimpen van zijn dienstauto.

  Ohja zijn dochter was de aannemer bij de verbouwing en zijn schoonzoon was de ontwerper


  Maak melding

 2. Eey wacht effe….zeg Dada, jij gaat Sociale Alice tog niet Mofo broko doen…

  Dit gaat Goodluck Lonnie niet appreciëren,…en hoewel hij lang niet meer met zijn speeltje heeft gespeeld moet ik u zeggen dat hij het trekken niet heeft verleert..huh ik bedoel pistool trekken 🙂 🙂

  en ruim je zelf ook op Desi..staat o zo netjes!


  Maak melding

 3. Die hele bende die er nu zit moet vervangen worden inclusief Bouterse, met al die zogenaamde adviseurs, en zeker die Graanoogst met zijn crimineel verleden, die het hardst loopt te schreeuwen over vervanging van bepaalde ministers.


  Maak melding

 4. Baas weet steeds weer hoe hij de aandacht op zich moet vestigen, nu gaat hij weer een deel van zijn ministersploeg vervangen.

  Voor de tegenstanders van Baas is dit hopelijk het begin van het einde van het regiem van Baas.

  Voor de voorstanders van Baas is dit hopelijk eindelijk het begin van Suriname als het, door hem beloofde, paradijs op aarde.

  Omdat ik neutraal ben, hoop ik dat beide partijen gelijk krijgen. Dan zijn eindelijk alle Surinamers blij met Baas in het middelpunt van de belangstelling :).


  Maak melding

 5. OW&V kan mag ook op de lijst.
  Ik hoorde eens dat miss huisvesting eens schoenen wilde kopen en eiste dat de winkelier de winkel voor haar sloot zodat ze haar schoenen kon kopen. Dat lukte haar niet. Wel nu zal ze alle tijd van de wereld hebben te gaan shoppen naast de centrale markt.


  Maak melding

 6. Wat voor een gedoe is dit?Neks no fout noh?A sanie na allamang fout,vooral van deze regering
  Neks een paar ministers weg,gewoon die hele bende inclusief DiDiBie moet weg.Wat zal er weer een rust komen in Su.Want met dit team is het vragen om problemen en achteruitgang.Graanoost er zat geen boodschap in je ba-ka-na torie.De wereld weet dat DiDiBrie met niemand communiceert hij bepaald alles dus what a hell dat DiDiBrie gesprekken voert.So go to hell.Het volk wil niets horen,maar zien dat de gedane beloften worden waar gemaakt.Het volk wil de huizen zien(voor de armen)en deze belofte kwam uit de keel van DiDiBrie himself.Wanneer komen de betaalbare goederen in de winkel?HAhahahaai.LIEGBEEST OEN ALLAMALLA.Odiiii
  Glenny.


  Maak melding

 7. Niet alleen het ministerteam behoeft opschoning ook de adviesteam van de president verdient enige opschoning.
  Gekeken moet worden naar de essentiële aspecten van iedere adviseur afzonderlijk waarbij doorslaggevend is de integriteit, kwaliteit, ervaring, dienstbaarheid, uitvoeringsbereid en ook zeer zeker de loyaliteit naar het volk en het land.
  Bij twijfel of het niet kunnen voldoen aan één van deze eisen moet er worden afgeserveerd.


  Maak melding

 8. Change!

  Never change the winning team, but change de coach!
  PSV heeft Rutte op straat gezet, het wordt tijd dat Bouterse wordt vervangen.
  Hij neemt weer geen verantwoordelijkheid voor zijn daden want hij heeft deze ministers zelf beedigt. En dan maar steeds anderen de schuld geven, net als zijn aanhangers op dit forum.


  Maak melding

 9. Wie lopen straks achter Bouterse en zijn maten aan als zij veroordeeld worden voor de december moorden.
  Ipv Bouterse stuurt ministers weg, kan het wel eens zo zijn dat Bouterse wordt weggestuurd, we gaan het meemaken wie ballen heeft.


  Maak melding

 10. Dit hele kabinet is een trein waarvan de locomotief niet in staat is om de wagons te trekken.
  Een aantal wagons vervangen lost het probleem met de locomotief niet op.

  Bouterse moet gewoon aftreden. Hij doet z’n best, maar hij kan het niet.


  Maak melding

 11. de grootste schuldigen zijn de aanhangers zelf,dit verdienen ze.

  al voor de verkiezing wist een ieder in surbo,dat wanneer deze man aan de macht zou komen alle ellende zou meenemen..

  wie ndp stemt,zal armoede oosgten dat is de verdiende loon..


  Maak melding

 12. Zo was het ook in de jaren tachtig.Toen hadden we zowat om de drie maanden een nieuwe regering,want niemand was goed alleen meneer Bouterse was goed.Resultaat een failliet land.nu krijgen we weer hetzelfde spelletje.
  Moro e doro


  Maak melding

 13. Waarom blijft minister Abrahams aanzitten? Zijn er niet genoeg schandalen op Openbare Werken of moeten er nog meer volgen? Deze exercities van de president zijn dus super selective.


  Maak melding

 14. Slapelingen ala Venetiaan dienen vervangen te worden.Mensen met daadkracht en aktiegezindheid heeft Suriname nodig.Bouterse is heel goed bezig.


  Maak melding

 15. Nu zien en horen de vele aanhangers van deze regering aan welke domme mensen ze hun geloof en hoop hebben gegeven ter verandering van hun leefomstandigheden. Maar soort zoekt soort. Dongsma lobi en soekoe dongsma. Maar kijken we verder naar de herarcie van deze regering dan zijn worden niet nodig maar de strafbare feiten die deze geliefden der oliedomme aanhangers op hun hoofden hebben genoeg om te weten wat er komen gaat…….op de oliedomme aanhangers verder..a fout na neks.


  Maak melding

 16. Gelooft bout nu echt dat verwisseling van ministers het antwoord is om het land vlot te trekken?Zelf is hij de grootste sta in de weg voor de vooruitgang van Sur.Heeft zich omringd met allerlei ongure figuren die alleen daar zijn omdat ze even vuile handen hebben als bout.Het beste zou zijn als bout het mandaat terug geeft aan het volk.Want zij zijn het die de slagen voelen.

  Cobie.


  Maak melding

 17. DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH. Hoeveel regeringen heeft DDB niet versleten ? Ga maar na, Alibux, nijhorst, udenhout, haakmat,chin a sen, etc.
  DDB heeft steeds iedereen de schuld gegeven van slecht functioneren, behalve zich zelf. Tot nu toe heeft deze regering geen bal gepresteerd; nu zegt graanoogst dat ze nu willen aanpakken maar eerst gaan ze reshuffelen.
  En ze hadden zoooooo een GROTE MOND.


  Maak melding

 18. Als deze president op elk vakgebied een deskundige had, dan waren Abrahams, Amafo, Miskin, en Martosatiman nooit minister geworden. Verder, als dit staatshoofd op elk vakgebied een deskundige had, dan had hij Somohardjo allang opgedragen een directeur op Onderwijs te benoemen. Bye the way, deze zit momenteel in Indonesie voor zaken, mister Paranam. De beste stuurlui staan aan wal, want na bijna twee jaar aan de macht te zijn, klaagt zelfs Misiekaba dat volkswoningen omkomen in de het woeker van gras. Who is fooling who?


  Maak melding

 19. Hahahahahahah.Wat een toneel en het is ook nog gratis.Zelf de ministers in SU hebben een vervaldatum.
  Wisten jullie dan niet dat deze man voor de vorm ministers heeft beedigd?Wie zegt dat hij van die pae’s en kadjoe’s houdt?Hij had geen andere keus dan met A combinatie en PL samen te werken om ze later eruit te gooien en zijn paarse ezels te accomoderen.Om de dans te ontspringen was hij genoodzaakt samen te werken.Vooraf wist hij wel wat hij zou doen.No ing foetoe mitie grong kaba en ai firie krakti.A kies deng dong jampanesie nanga djoeka moi.Moro e doro.

  Danitia


  Maak melding

 20. Freco
  vergeet regering Ramsewak Schakar niet die door een telfooncoup is afgezet en vervangen door Johanes Kraag.
  Die zelfde bloedhonden die het Surinaamse volken hebben verraden, geknecht,onderdrukt,afgeslacht, mogen hun kunstje opnieuw herhalen en dat hebben wij te danken aan die paarse domme en achterlijke idioten van de NDP.
  In nog geen twee jaren tijd heeft Bouterse een zwaar bewapend leger om zich heen gebouwd en iedereen kijkt de andere kant.De bevolking wordt allerhande bezuiniging opgezadeld terwijl die Beest bijna iedere week in het buitenland is met een hele delegatie.


  Maak melding

 21. Het komt ervan als je ministers aanstelt op basis van vrienden,dus niet van kennis/bestuurlijke ervaring.Ministers verdienen goed,+ faciliteiten.Bij een bedrijfsleven vragen papieren/dipl etc.Vriendjes politiek speelt geen rol.Vandaar dat het land huppelt steeds achter feiten aan.Met zulke team bouw je het land niet goed op.eerder zuur verdiende dollars over de balk smijten.Geld verspillen?DDB doet er goed aan om die gasten onmiddelijk te vervangen met de juiste mensen op dee juiste plaats.


  Maak melding

 22. Het echte probleem?

  Het echte probleem is dat de ontslagen ministers lekker op hun wachtgeld gaan zitten wachten. Dus het salaris van de minister loopt door en de nieuwe minister krijgt ook een even groot loon. Onsla je 6 ministers dan heb je dus 12 salarissen te betalen uit ons belastinggeld.
  Zo is het al met de direkteur van OW&V, RGB, LVV, LBB en ik weet niet meer hoeveel nog. Dubbele bezetting van posten met een hoog salaris. Het echte probleem is Desi.


  Maak melding

 23. “Reshuffling” van het minister-team onderstreept het verantwoording afleggen over het funtioneren van bewindslieden !!!
  NIX MIS MEE !!!

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 24. Elke nieuwe minister die goed wil presteren, heeft minstens een half jaar, 24 uur per dag, nodig om goed ingewerkt te raken. De realisatie van de mooie dromen van Baas lopen door deze vervangingen weer minstens een jaar vertraging op. Baas zijn ‘las ede’, ‘boro ede’ daadkracht zal jammer genoeg niet veel resultaat boeken . Dat het land in de directe toekomst betere tijden zal doormaken, wordt steeds onwaarschijnlijker.


  Maak melding

 25. Wat niet bij elkaar hoort, zal niet bij mekaar blijven.

  Er is verdeel en heers gezaaid binnen BEP en KTPI: zgn. eigen fractie(verlengstuk NDP).

  De koek wordt weer verdelen en let op: Als het waar is, gaat RBG naar NDP en dan kan het gerommel beginnen.
  Sociale zaken is al uitgehold: Woningbouw valt onder OW&V.

  Lonie houdt zijn mond en Pae vlucht naar Indonesie.

  Neks no fout.


  Maak melding

 26. Elke ontslag is een foute aanneming. Dus alleen een onbekwame minister president kan alleen zoveel incompetente ministers aanstellen. En die prof dr ir Drs ING mr veldmaldschak generaal Abrahams is de meest incomptente schurk, maar meest waarschijnlijk mag hij zijn baan houden want hij deelt 50/50 met baas.


  Maak melding

 27. Het blijft lachen met sommige van die parasieten hier op waterkant.

  Zo heb je bijv. Musk, ik had ook wikileak, ba anansie of elk ander kunnen pakken.

  Musk zegt “”Onsla je 6 ministers dan heb je dus 12 salarissen te betalen uit ons belastinggeld.””

  Musk is woonachtig in Nederland maar heeft het over ONS belastinggeld. Volgens Musk worden ministers in Suriname vanuit Nederland betaald met MUSK zijn belastinggeld.

  Ja hoor, dit zijn de lui die op elke artikel een negatieve reactie klaar hebben liggen, maakt niet uit wat, maar ze hebben al een klaar, terwijl ze stuk voor stuk zwak begaafd zijn.


  Maak melding

 28. Ach het kost de schatkist meer geld, want de ontslagen ministers krijgen gewoon hun riante salares met bijbehorende emolumenten gewoon doorbetaald.


  Maak melding

 29. Voor de SURNED’S /Ollandse belastingsplichtigen ;
  De Ollandse Staatsschuldmeter staat op 400.314.230.095 Euro’s en het tikt onverbiddelijk door .
  Iedere sec.omt er nu 940 euro bij .
  Per persoon , een nederlandse staatsburger heeft een sculd van 24.034 euro
  En iedere dag komt daar 4,88 euro bij .
  Wat doen jullie hieraan , waar zijn jullie smoelbekken?
  Oh ja , en de zgn. bezuinigingen van een astronomische bedrag van 16 miljard .
  Maken jullie toch gebruikt van de spiegel en focus niet naar die ene vinger die naar SU wijst maar naar de drie vingers die naar jullie wijzen !!!

  SRANAN SA WINI !!!
  Zoete groet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.