Surinaams staatshoofd in mei naar Afrika

51

PARAMARIBO, 12 mrt – President Desiré Bouterse brengt in mei een bezoek aan Equatoriaal Guinee. Dit is afgesproken tijdens het recente staatsbezoek van president Teodoro Obiang van Equatoriaal Guinee. Het bezoek valt samen met de derde conferentie van Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse staatshoofden. Bouterse wil spijkers met koppen slaan.

Volgens de Times of Suriname zal onder meer gesproken worden over mijnbouw. Suriname en Equatoriaal Guinee wil samen natuurlijke hulpbronnen ontwikkelen. Dat zal in beide landen gebeuren. Ook samenwerking in de financiële sector en de industrie wordt bekeken. Het Afrikaanse land is bereid grote hoeveelheden drinkwater af te nemen. Equatoriaal Guinee beschikt over grote hoeveelheden aardolie, waarvan per dag een miljoen barrels worden geproduceerd.

Bekijk ook:


51 REACTIES

 1. wie is deze president?
  Lees maar zelf. President Teodoro Obiang Nguerra van Equatoriaal Guinea, bijgenaamd “de kannibaal” staat niet bekend om zijn achting voor rechten van de mens, laat staan die van het milieu. Overigens verschilt hij daarin niet van andere regeringsleiders; milieu en mensenrechten “oud denken” oftewel “gezeur van de jaren tachtig” en belemmert de globalisering van de economie. Met een levensverwachting van 48 (mannen) en 50 (vrouwen) valt er nog wel wat te verbeteren aan de sociale omstandigheden in Equatoriaal Guinea. Maar, alhoewel dit land zo ongeveer het Kuweit van Afrika vormt, staan onderwijs en gezondheidszorg niet bovenaan de prioriteitenlijst van Nguerra. Overleven wel endaar is hij goed in. Hij kwam in 1979 aan de macht via een staatsgreep (waarbij de toenmalige president Nguerra, een oom, geëxecuteerd werd) en werd recentelijk herkozen voor een nieuwe termijn van 7 jaar. Ondertussen stroomt de olie het land uit en het geld zijn offshore rekeningen in. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Senaat had hij 60 rekeningen geopend bij de Riggs Bank voor zijn familie en vriendjes, in totaal stond daar in 8 jaar tijd 700 miljoen dollar geparkeerd (zie hier). En Riggs Bank is niet de enige waar de clan geld heeft gestort. Uiteraard kan dit alles alleen dank zij de olie bedrijven die fors dokken, zoals bijvoorbeeld 450.000 dollar voor ‘huur’ aan een 14 jarig familielid. Kortom het gaat om geld, eindeloos veel geld.
  Severo Motto, zelfbenoemd leider van de regering-in-ballingschap heeft eind vorig jaar en de eerste maanden van 2004 herhaaldelijk overleg gevoerd met de toenmalig Spaanse premier Aznar. Motto staat niet bekend als iemand met veel geld maar wel met zakenrelaties; mensen zoals Ely Calil, die hem wel willen steunen in zijn strijd om de democratie. Maar niet voor niets natuurlijk, dat is immers ook “oud denken”. Zodat, geheel in stijl met het eigentijdse ‘risicovolle beleggen’ een onderneming werd gevormd en vriendjes uit het netwerk aangemoedigd te investeren. De beloning voor hun inspanningen: olieconcessies en andere extraatjes. De namen van deze investeerders staan in de zogenaamde Wonga lijst. Genoemd zijn: Calil, Mark Thatcher, David Hart. De marketingleuze voor de buitenwereld: het herstellen van de mensenrechten. De politieke dekking werd via het netwerk geregeld, bijvoorbeeld tijdens een besloten conferentie afgelopen februari bij het Royal Institute of International Affairs te Londen, waar de toekomst van Equatoriaal Guinea geagendeerd stond. Greg Wales, partner in de onderneming, lichtte het Pentagon in. De economische dekking ook; de Amerikaanse oliebedrijven waren geïnformeerd en hadden geen bezwaren. Resultaat van het overleg met Aznar was militaire steun van Spanje.Twee Spaanse oorlogsschepen met 500 soldaten aan boord waren de haven van Cadiz uitgelopen met als bestemming Equatoriaal Guinea. En de nieuwe leider was per vliegtuig overgebracht naar Bamako in Mali, om de uitkomst van de coup af te wachten.
  Het liep allemaal anders. Volgens berichten in de Engelse pers zouden de ZuidAfrikaanse en de Franse inlichtingendienst lucht gekregen hebben van de plannen en ze hebben gesaboteerd.


  Maak melding

 2. President in mei naar collega Obiang
  Monday 12 March
  PARAMARIBO – President Desi Bouterse zal in mei dit jaar een bezoek brengen aan zijn collega-staatshoofd Teodoor Obiang van Equitoriaal Guinee (EG). Deze president was recentelijk op bezoek in ons land en heeft president Bouterse uitgenodigd om aan zijn land een bezoek te brengen.

  Volgens informatie uit de regering dat het de bedoeling is dat tijdens dat bezoek de gesprekken die hier gevoerd zijn verder uitgediept zullen worden en dat de twee landen gezamenlijk de rijke grondstoffen waarover Suriname beschikt zullen exploiteren. Equatoraal Guinee is rijk aan olie, terwijl Suriname rijk is aan andere grondstoffen als bauxiet, kaolien en goud. Het Afrikaanse land is bereid om in de mijnbouw grote investeringen te plegen ten gunste van beide landen.


  Maak melding

 3. “Het Afrikaanse land is bereid grote hoeveelheden drinkwater af te nemen”

  Kan iemand mij uitleggen hoe Surinaamse drinkwater in Afrika terecht gaat komen…? Waar gaat dit over?


  Maak melding

 4. Goed zo, baas gaat naar Afrika, ai boi, strak
  Waka boeng loek boeng, doe je dingen daar, en kong
  boeng baka

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. President Desiré Bouterse laat wederom zien dat groots denken behoort tot zijn voortreffelijke eigenschappen. Dat de economie in Afrika booming is mag inmiddels als bekend worden beschouwd. Handel met Afrikaanse landen is een must voor de Surinaamse economie en Suriname zelf heeft natuurlijk ook veel te bieden. We mogen trots zijn op onze uitermate progressieve president. Leve Suriname!!!!!


  Maak melding

 6. Ik hoop niet dat er fraude of corruptie aan de orde zullen komen, dit omdat de president die DDB gaat bezoeken dezelfde achter grond als hem heeft als het gaat om: “couppleger”.


  Maak melding

 7. “Het Afrikaanse land is bereid grote hoeveelheden drinkwater af te nemen”

  Zorg eerst dat elk Surinamer kan beschikken over goed drinkwater alvorens men het gaat exporteren. Naar buiten toe wil men zich voordoen alsof het binnenlands beleid succesvol is. Verschillende regeringen komen en gaan en beloven van alles en nog wat. Soms is het resultaat ver te zoeken. Jammer. Ik hoop betere tijden maar zeker niet met deze gasten.

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 8. De massamoordenaar en zijn groepie blijf maar vliegen en beloven op kosten van de arme land genoten die maar blijven lijden, maar je heb nog genoeg domme ezels en naiefe aaanhangers met garnalen verstand die dit nog goed gaat praten


  Maak melding

 9. De advocaat van Desi Bouterse in het proces over de decembermoorden is niet onder de indruk van een belastende verklaring van een getuige. ,,Ik neem deze uitspraken met een groot aantal zakken zout. Deze getuigenis zal geen enkel rechtsgevolg hebben”, zei Irwin Kanhai maandag tegen het ANP.

  Hij reageerde op de verklaring die Ruben Rozendaal, die ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de decembermoorden, vrijdag aflegde. Rozendaal zei dat Desi Bouterse op 8 december 1982 aanwezig was in Fort Zeelandia, waar vijftien vooraanstaande Surinamers werden vermoord.

  Kanhai maakt zich niet druk omdat deze verklaring van Rozendaal afwijkt van de getuigenis die hij vorig jaar onder ede aflegde. De getuigenis van afgelopen vrijdag gebeurde niet onder ede omdat Rozendaal als verdachte werd gehoord.


  Maak melding

 10. Het is melkachtig water en wordt vervoerd per vliegtuig. Er komt ook een directe verbinding tussen su en guinea. Want schoon drink water is toch schaars in su?


  Maak melding

 11. Oef! Equatoriaal Guinee en Suriname gaan een nauwe samenwerking aan. Dit is zo marginaal dat de rest van de wereld daar absoluut niet van ondersteboven zal zijn. Misschien voor beide landen leuk, maar niet meer dan dat.


  Maak melding

 12. In Wikipedia lezen we het volgende: In Equatoriaal Guinee valt er per jaar gemiddeld tussen 1930 en 10920 millimeter neerslag, in Suriname valt er per jaar gemiddeld tussen 2000 en 3000 millimeter neerslag (beide landen hebben dus geen woestijnklimaat, maar een regenklimaat).

  Waarom zouden die Afrikanen in hemelsnaam drinkwater helemaal uit Suriname willen importeren? Ze hebben in dat land genoeg rivieren (zie Google Earth), die ze als bron van hun drinkwater kunnen gebruiken.

  Bouterse noemde de brug die Lachmon zou laten overkomen uit Nederland om te Carolina op te zetten, eens smalend een ‘luchtbrug’. Het plan om drinkwater vanuit Suriname naar Equatoriaal Guinee te exporteren kan hij net zo ad rem ook een ‘natte droom’ noemen. Waarschijnlijk heeft Teodoro, half beneveld met een zwaar Afrikaans accent gezegd: “jullie hebben zoveel rivieren hier in Suriname, jullie zouden drinkwater moeten exporteren”. Lackin, even beneveld, vatte dat op als: “ze willen op grote schaal drinkwater van ons afnemen”. En hij kreeg acuut een besmettelijke ‘natte droom’.


  Maak melding

 13. Hij brengt een tegenbezoek aan President Sopiang. Surinamers moeten de achtergrond en de geschiedenis van deze meneer wel even goed nagaan voor er een oordeel over hem wordt geveld. Het land is rijk aan aardolie, maar grote delen van de bevolking leven in “Servitute Misera.” Het is wel vreemd dat een staatshoofd een hele week uittrekt voor een staatsbezoek aan Suriname. Staatsbezoeken duren gewoonlijk tussen 1 en 3 dagen. Zelfs DDB blijf niet al te lang overzee. Een zee van tijd, geld, en energie heeft deze president Sopiang.


  Maak melding

 14. Actie en Reactie
  Actie:
  De Ene Dictator Zoekt Steun bij de andere Dictator……

  Reactie :
  DE BEDRIEGER WORDT BEDROGEN ….. hahahahha

  De kiezers, die Bouterse het mandaat hebben gegeven, voor het uitvoeren van dit soort Dubieuze Acties, verwachten nu zeker op een wonder die hun BAASJE zal uitgoochelen in het donkere Afrika een continent die niet kan overleven zonder Buitenlandse Ontwikkelingsgelden.

  Een continent, waar de Witte Buitenlanders hun Hersnen gebruiken en daarom de Rijkste bevolkingsgroepen zijn en ..
  En wat doet de Zwarte bevolkingsgroepen ?? die staan massaal achter hun Dictator en wachten nog altijd op een wonder, die hun Baasje ooit zal uitgoochelen, als het niet zo Triest was, zou ik zeggen,
  Bah zukoe, Bah Vennie, Bah Tjarie ? zo zeggen ze het toch,in sur. ?? of niet???

  Wat zal BAASJE doen ?
  GOOCHELEN
  OF
  ONTGOOCHELEN ?


  Maak melding

 15. Voor de discussie zou het goed zijn als jij ook aangeeft wat Suriname te bieden heeft. Je massamoordenaar Bouterse de hemel in prijzen maar je kan jou propaganda praatjes niet met feiten onderbouwen.Kijk alleen maar waar de grootste deel van tropische producten hier in nederland vandaan komen terwijl meer dan een half miljoen Surinamers hier wonen een betere afzet mark kan je niet hebben.Vertel de bezoeker op dit forum wat Suriname heeft te bieden want als je op handels reis gaat moet je iets te bieden hebben.


  Maak melding

 16. Wikileaks,
  Mijn president uitmaken voor gewetenloze BEEST.
  JIJ hebt zeker KA in je hoofd no?

  Wij weten welke richting jullie het op willen sturen, wij zijn op de democratische toer. Maar als het dat mocht zijn dan zijn wij daar ook niet vies voor!

  So be it!


  Maak melding

 17. Henk Molenaar,

  Vroeger werden er slaven van Afrika naar Suriname vervoert waarom zou er anno nu geen water naar Afrika
  geëxporteerd kunnen worden?

  We leven niet meer in de tijd dat vervoer middels korjaaltje geschiedt. Tegenwoordig spreken we van mammoetschepen en deze dingen zijn goed in staat
  vis, bauxiet, goud, olie, hout, etc.. en uiteraard water te vervoeren.
  Dit noemen wij in de moderne tijd internationale handel.
  Dat jij in jouw gedachtengang in de oertijd bent blijven steken is prima maar tegenwoordig gaat vervoer van bovengenoemde zaken sneller en effeciënter.
  Het vervoer van water van Suriname naar Afrika zal
  dan ook geen enkel probleem opleveren.
  Wanneer Suriname geld leent van internationale banken is dat niet goed.
  wanneer Suriname initiatieven doet natuurlijke hulpbronnen aan te wenden om ontwikkeling te brengen door handel te willen drijven met andere continenten is dat niet goed etc…
  Wat is dat toch met die constante negatieve instelling van sommigen??
  Willen sommigen misschien dat Suriname net als vroeger weer gaat bedelen bij Nederland voor financiële hulp?
  Sommige reacties snap ik echt niet.
  Suriname doet haar best om op haar eigen benen te staan en dit initiatief om water naar Afrika te exporteren past daar goed bij.


  Maak melding

 18. bouta als je vanuit paramaribo in een oostelijke richting rechtuit blijft varen met je korjaal dan kom je in een bekend land uit.
  Misschien kan je daar president worden is inmiddels bekend dat iederen crimineel in afrika president kan worden.


  Maak melding

 19. Meki president Obia hor’ ing drapeh.

  In de hoofdstad Malabo weten ze misschien wel raad met ereburger Bouterse.

  Maar voordat lee mofo mayoro naar Afrika gaat, eerst de gang naar Boxel om te vertellen hoe hij aan die kleverige rode handen komt.


  Maak melding

 20. Jaren geleden hebben velen van jullie een enkele reis gekocht richting Holland, I HAVE A DREAM 2 en dat is BLIJVEN JULLIE AUB VOORGOED IN HOLLAND.


  Maak melding

 21. Tuurlijk, Bouterse moet zijn onderduik adressen snel regelen. Een bondgenoot is meer dan welkom. Hij heeft jarenlang in een iso geleefd en maak gretig misbruik om per vliegtuig te verplaatsen.


  Maak melding

 22. ‘dusdat’, er is niets mis met het willen exporteren van produkten naar Afrika, maar dan moet je wel een produkt hebben dat Afrika zelf niet heeft, of een produkt dat ze zelf niet (even goedkoop of goedkoper) kunnen vervaardigen. Fernades kan ook ijs naar de Eskimo’s van Groenland willen exporteren, maar denk je dat één Eskimo, dat ijs, waar de transportkosten in de prijs ingecalculeerd zijn, zal willen betalen? Het moet voor koper en verkoper rendabel zijn dat product te verhandelen. Ik kan me vergissen, maar op het eerste gezicht lijkt het me niet winstgevend drinkwater naar Guinee te exporteren. Hoe zullen ze dat water naar Afrika vervoeren? Weet je nog hoeveel moeite Suriname had om ,eenmalig, het gedoneerde water, na de aardbeving naar Haïti, vervoert te krijgen? Het water bleef weken op de haven liggen. Suriname en Guinee zouden het drinkwater in tankers moeten vervoeren, maar geen van deze twee landen heeft op dit moment, voor zover ik weet, een zeewaardige(water)tanker, laten ze die tankers eerst maar bouwen/aanschaffen voordat ze met droomplannen op de proppen komen. Als na onderzoek mocht blijken dat het winstgevend is, water naar Afrika te vervoeren, dan zal het toch nog heel lang duren voordat deze plannen gerealiseerd kunnen worden, men moet niet de indruk wekken dat het eventjes, binnen deze regeerperiode van Bouterse, gerealiseerd zal worden. ,


  Maak melding

 23. Ik ga nog een stapje verder paramanpinto, ook zijn volgelingen zijn in mijn ogen gewetenloze BEESTEN.
  Er is geen democratie zonder kritische journalisten en een parlement waar de regering en de president hun verantwoording moeten afleggen.In iedere beschaafde democratie hoort een president die verdacht wordt van massamoord af te treden. Jou hele smoelwerk lijkt op democratische toer. Noem mij één democratische land die goede banden onderhoudt met crimineel Bouterse.ik wacht op jou antwoord.


  Maak melding

 24. @Gronman

  Beste Gronman, maak je niet druk om de redimusu’s op dit forum. Als ik kijk naar de reacties dan weet ik zeker dat de meesten op dit forum geen Surinamers zijn. Gelukkig voor hen kunnen ze in Calimerostan genieten van hun bijstand, en als tweederangsburgers hun hondse dagen in vernedering slijten onder een donkerbruin kabinet. Over ratten in de val gesproken! Door dit bestaansminimum kunnen ze hun parasiterende bestaan voortzetten en nog net beschikken over internet en een tweedehandscomputertje. Daarmee kunnen ze dan hun anti-Surinaamse sentimenten op dit forum botvieren en anderen beschuldigen van alles wat ze in feite zelf zijn.
  Hoewel ik geen van deze lieden nog als serieuze discussiepartner zie, zal ik ze graag laten horen hoe achterlijk en zwakzinnig ze wel niet zijn. De ene probeert de andere vaak in achterlijkheid te overtreffen. Soms lijkt het net een kleuterklas bij elkaar. Ik moet toegeven dat het best wel vermakelijk is.
  De taalfouten en de vele scheldpartijen in de reacties laten iedere dag opnieuw het bedroevend lage scholingsniveau van de posters zien. Een trieste bedoening en zeker geen reclame voor Suriname. Gelukkig zijn de meesten uitgekotste SuriNeds, waarbij ik me soms afvraag of er bij de groep op dit forum, niet ergens een steekje los zit.
  De achterlijke reacties komen er nu zeker in verhevigde vorm aan en de vele minnetjes zullen er gegarandeerd voor zorgen dat de Surinaamse nationalisten in hun ogen symbolisch de nek wordt omgedraaid. Te triest voor woorden! Maar dat is zeker niet genoeg om ons de mond te snoeren. De ABB (Anti Bouterse Brigade), het leger van de haat, krijgt hier een ondersteunend podium. Maar de echte Surinamers laten zich niet bedonderen.


  Maak melding

 25. Waneer jullie met z’n allen zijn uitgekakt over Suriname zul je tot het inzicht geraken dat je op een afstand van 8.000 kilometers nota bene in de ruimte zit te lullen. Het deert de mensen niet om wie het gaat. Stort die huicheldozen met doorgaans schaamteloze afdankertjes maar in de Noordzee.

  Niet zo lang geleden was een Nederlandse admiraal van Surinaamse komaf geroepen om een partij gebruikte legerlaarsen met scheef gesleten hakken over te dragen aan nota bene Zijne Excellentie de minister van Defensie. Die man moet zich heel, heel diep hebben geschaamd voor die troep!


  Maak melding

 26. Reis je rijk!

  “Wij hebben geen reden om arm te zijn” zijn de woorden van deze president. Met zijn vele reisbeurten zorgt hij er zelf voor dat we arm blijven. Hij reist zich rijk aan reistoelagen die in vreemde valuta worden uitgekeerd zodat hij buiten Suriname ook nog een NJANG-PATU heeft.
  En het gepeupel slikt al die grote praat van zijn droomdeal? iemand schreef “dictatorscursus” en dat past precies bij deze reis.


  Maak melding

 27. @shayrie

  De ontgoocheling kan alleen maar aan jou te beurt vallen gezien de klinkklare onzin die je opschrijft.
  Ps. Zeker te veel “Sjors en Sjimmie” en “Kuifje” boeken gelezen.


  Maak melding

 28. Let op: het complete SLM flightschema raakt dan in mei in de war, want Bouterse wil natuurlijk de Boeing een week huren…….Wordt een zooitje!!!


  Maak melding

 29. Beste Dusdat: Geloof je nu echt al die onzin die je beweerd over water vanuit Suriname exporteren naar Afrika….???? Ben jij nu zo dom of ik zo slim?

  Hoe duur denk je dat de kostprijs van een liter Surinaams water wordt als het het per contatainerschip vervoerd?

  Ik zit zelf in Kwatta soms dagen zonder water en dan wil Bouterse water gaan exporteren naar Afrika?????

  Leuk dat je de slaverbij er weer bijhaalt als reden om water (……) naar Afrika te sturen.


  Maak melding

 30. Anna_Z in de house…. Volgens haar is de economie in Afrika booming…….

  En Bouterse staat wereldwijd bekend als kundig en gerespecteerd staatsman in de lijn van Mandela….

  Wee bewijs van de slaafse domheid van de meeste NDP aanhangers die nog steeds wachten op het moment dat Baas Bouta hen een kruimel toewerpt


  Maak melding

 31. door wikkiLeaks
  Terwijl de bevolking in bittere armoede wordt gestort gaat die gewetenloze BEEST lekker op reis.

  Jij met jou duffe bevolkingsgezicht, houdt jij je maar bezig met de bevolking van de Noordzee. Het lopen gaat je al slecht af dan na trobu yu wani suku?


  Maak melding

 32. Op 3 augustus 1979 pleegde Nguema Mbasogo een militaire staatsgreep. Hij maakte een einde aan het brute regime van Macías Nguema en liet zijn oom wegens machtsmisbruik terechtstellen. Nguema Mbasogo werd Voorzitter van de Opperste Militaire Raad en werd in oktober 1979 president.
  De wetten van Macías Nguema werden ongedaan gemaakt (waaronder het verbod op godsdienstuitoefening). Voorts liet Nguema Mbasogo alle politieke gevangen vrij. Een deel van de naar het buitenland gevluchte bevolking van Equatoriaal-Guinea keerde terug.


  Maak melding

 33. Anna_Z: Stoer hoor Anna Zeepbel, je hebt op internet 1 filmpje kunnen vinden van een voorbeeld van witte mensen in Afrika die vreselijke goed hun hersenen kunnen gebruiken. Ik denk dat ik er een paar duizend kan vinden met het andere voorbeeld…..


  Maak melding

 34. De NDP aanhangers nemen alle persberichten voor zoete koek aan zonder deze te onderwerpen aan enige vorm van kritiek. Hoe gaat men drinkwater exporteren terwijl delen van ons eigen land niet over een goed drinkwater systeem beschikken en de SWM noodlijdend is.Wordt het geen tijd om de mega plannen nu te realiseren???????


  Maak melding

 35. Eindelijk een posting van Anna_Z. meestal als ik haar postings wil lezen zijn die verborgen wegens negatieve beoordeling, en doe ik niets een meer de moeite om ze te openen.
  Henk Molenaar ik onderschrijf je laatste allinea.


  Maak melding

 36. Donderdag 15 maart 2012 om 12:46 uur, door @anna_z,

  Ik ga werkelijk stuk. Je bent echt erg om deze mensen te voorzien van ware informatie.

  No mang.

  Z-Afrika of beter gezegd Afrika is nou de plek waar jullie sinterklaasje en zwarte pietje moeten gaan vieren en de mensen aldaar uitleggen dat het een Hollandse traditie is.

  Moet je opletten wat er dan gebeurt.


  Maak melding

 37. Heer Molenaar,

  Uiteraard ben jij het slimste jongentje uit de klas.
  Wij die andere meningen hebben zijn uiteraard niet de allerslimsten. Jij gelooft zeker ook in kaboutertje.
  vast wel.
  Weet je wat ik denk heer Molenaar, dat je stiekem een grote fan bent van Bouterse maar dat je daar niet
  openlijk voor durft uit te komen.
  Jouw liefde voor Suriname en Bouterse is waarschijnlijk veel groter dan je zelf hier probeert te ventileren. Hoe meer je afgeeft op Suriname en de regering hoe meer bevestig je het vermoeden dat je een grote toneelspel aan het spelen bent op dit forum.
  Is het geen tijd voor jou om wat dat betreft ‘uit de kast’te komen?


  Maak melding

 38. Beste Dusdat: Het zielige is dat veel mensen denken dat Bouterse echt het beste voor heeft met Suriname en haar bevolking. Als je van Suriname en Surinamers houdt, kan je geen aanhanger van Bouterse zijn.


  Maak melding

 39. Vrijdag 16 maart 2012 om 13:33 uur, door @Gekke henkie,

  Helaas moet ik zeggen dat je een Surinamer bent gezien je in Surinaame woont en wellicht een Surinaams paspoort hebt, maar je bent wel een van die Surinamers die onbewust toch ons NDPers begint te begrijpen dat wij er zijn om Suriname zijn mentale houding ten opzichte van jouw ideale wereld en leiders te beteren.

  Wij zullen de afhankelijke houding Deleten en dat lukt aardig.

  Wat een gevaar is voor ons Surinaamsbewust wording zijn de reacties die jullie sinterklaasjes en zwarte pietjes doemdenkers hier en waar dan ook plaatsen.

  Maar wij zijn sterk en vooral een trots volk van verschillende nationaliteiten die bereidt zijn te vechten voor onze vrijheid en land zoals ieder gezonde natie dat zou doen.

  En niets houdt ons tegen om onze idealen te verwezenlijken of jullie het leuk vinden of niet.

  Gekke henkie en zwarte pietjes luister:

  Tidi Tamara We Stray Go Moro Fara!!!

  Tidi Tamara We Stray Go Moro Fara!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.