Top in Suriname: Caricom direct hervormen

23

PARAMARIBO, 10 mrt – Het hervormingsproces in de Caricom moet onmiddellijk worden ingezet. Dit hebben de regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap besloten tijdens hun drieëntwintigste top in Paramaribo. Op het secretariaat in Georgetown, Guyana, komt een veranderingsdeskundige. Die moet een strategisch plan helpen optellen.

Het plan wordt al in juli gereed zijn. Dan vindt de volgende top plaats. “Misdaad en veiligheid stonden ook hoog op onze agenda”, zegt Caricom-voorzitter Desiré Bouterse. De veiligheidsinstituten in alle lidlanden moeten nauwer met elkaar gaan samenwerken. Suriname heeft ook een financieringsmodel voorgesteld. Het model moet helpen de crisis te overkomen waar de regionale organisatie zich middenin bevindt. De crisis is het centrale thema in een recent rapport.

Een team van deskundigen raadt snelle hervormingen aan. Het rapport is besproken tijdens de top. Er was ook ruimte voor een ontmoeting met de Chileense president Sebastian Piñera. Die kreeg waarvoor hij kwam: steun voor een zetel in de Veiligheidsraad van de VN. Chili wil helpen bij onder meer landbouw en onderwijs. “We verwachten dat de voordelen binnenkort merkbaar zullen zijn”, aldus Bouterse. De Caricom is ook solidair met Argentinië in diens claim op de Malvinas.

.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Een heel ander niveau..niks meer en ook niks minder….de rest laten wij voor haatzaaiers…en ghi din wan san no lobi Su….Big up Su. and Pres. ….en nogmaals en nogmaals werken aan een toekomst…..voor land en volk en regio…..een goede buur altijd beter dan verre vrienden.


  Maak melding

 2. “MISDAAD en VEILIGHEID stonden ook hoog op onze agenda”, zegt Caricom-voorzitter Desiré Bouterse.

  Zou hij ook over zichzelf hebben gepraat en 8 december?


  Maak melding

 3. Hahahahhahaaa ik lig in een deuk. In jou eigen land kan jij geen veiligheid en hervorming voor elkaar krijgen dan wil je dat elders doen.Bouta yu ede boro.


  Maak melding

 4. In de hele geschiedenis van Suriname heeft dit land nog nooit zoveel exposure gehad dan in deze 1,5 jaar regeerperiode olv dhr Bouterse.
  Of dhr Bouterse en/of z´n staff gaan op bezoek naar allerhande ´nieuwe´ landen, of wij krijgen bezoekers uit alle delen van de wereld.

  Ik denk dat Suriname eindelijk de plaats zal krijgen die ze verdiend in de regio, want we zijn altijd te laks, lui en dom bezig geweest ipv zelf voor onze ontwikkeling te zorgen.
  En let wel, Nederland is nog geeneens op de radar van dhr Bouterse ! Er zijn wel enkele bedrijven die het eea verrichten in Suriname, echter op regeringsniveau is deze relatie ijs en ijskoud !

  En let maar op want dit is pas het begin ! Ik denk dat elke Surinamer over enkele jaren heel erg trots zal zijn op dhr Bouterse omdat hij de motor is geweest voor het duidelijk op de kaart zetten van Suriname.

  Aan al die Oelewappers die middels dit forum allerlei lelijke dingen roepen tegen dhr Bouterse zou ik willen zeggen; schaam je want jullie zijn geen echte Surinamers !


  Maak melding

 5. Er zijn verschillende consultatie-bureau in de wereld die zeker goed werk kunnen afleveren voor wat betreft reorganisatie van het bestuur van de Caricom Secretariaat . De bedoeling van de reoganistie is de slagkraht van de organisatie te vergroten en dat gebeurt door de efficientie en de effectiviteit van de besluitvorming te verhogen in eerste instantie.
  Wanneer de besluiten genomen zijn door het besturings-orgaan , moeten zij dan in een vervolg traject van uitvoering strak begeleid worden door het uitvaseerings-traject van implimentatie . Wat wij nu gaan meemaken is strak beleid , dat gegarandeerd Resultaten gaan opleveren. De Cericom Zal herijzen dank zij het visionair leiderschap Van Zijne Excellentie DD.Bouterse President van de Rebubiek Suriname.


  Maak melding

 6. Meneer Bouterse, Ruben Rozendaal heeft jou verraden, zal je nu toegeven als het gaat om de veiligheid en criminaliteit van het volk. Wees een man en ga maar naar de rechtbank. het volk krijgt rust en dan kun je verder.

  Ik hoop dat alles heel gauw achter de rug komt.


  Maak melding

 7. Sorry maar dit is niet meer dan Bla Bla.

  Caricom heeft feitelijk geen echt nieuwe visie en doelen opgeleverd. Dat bevestigen ze zelf ook met hun: “Op het secretariaat in Georgetown, Guyana, komt een veranderingsdeskundige. Die moet een strategisch plan helpen optellen.”
  Die man zal al snel tot de conclussie komen dat hij vooral niets zeggende uitspraken moet doen om zo lang mogelijk van zijn goed betaalde opdacht te genieten.


  Maak melding

 8. KPS sluit jaar af met daling criminaliteit
  December 29, 2011
  By admin
  Paramaribo – Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft gisteren bij zijn jaarafsluiting cijfermateriaal gepresenteerd waaruit blijkt dat de criminaliteit is gedaald. Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat hij de cijfers van een daling niet presenteert om enig gelijk te zoeken. “Deze cijfers worden gewoon bloot gepresenteerd. De gemeenschap doet er maar mee, …

  Hier-uit blijkt , dat in tegenstelling tot wat de zwarte-pieten op dit forum beweren de President degelijk in staat is te organiseren en te reorganiseren . Maar mensen maakt u zich niet druk een houd blijft een hond .


  Maak melding

 9. Sribi-leek ,
  Het is bijna lente , wordt wakker .
  Enkel het feit , dat het door de voorzitter van de Caricom voorgestelde hervormingen , gehoor heeft gekregen bij de deelnemende landen , getuigd dat met de Nationaal Regering van de Republiek Suriname ,
  onderleiding van de huidige President ,gegarandeerd duurzame samenwerkings-overeenkomsten gesloten kunnen worden !!!

  Sribi-leek , ik vind het fijn voor jou dat jij nog in een deuk om jouw eigen grap kan lachen .
  Maar jij lacht alleen !!!
  Heb jij dat zelf door ???
  Ikke denke va nie !!!

  Zoete groet !


  Maak melding

 10. Zaterdag 10 maart 2012 om 11:37 uur, door wikkiLeaks
  wikkiLeaks ,allemaal poppenkast vriend !!!

  You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. Abraham Lincoln ……..Leer kijken mensen, ik hoop voor jullie allemaal, dat jullie een keer zullen zien !

  We worden in de malling genomen !!!!!!

  Groet, Ram Ram ,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 11. Geachte TTheo,

  In aansluiting op uw conclusie van een hond blijft een hond wil ik toevoegen, dat een simpele ziel een simpele ziel blijft.
  Blijf voortaan liever berichten van anderen kopiëren wat u zo goed kunt, dan lijkt het soms nog wat. Maar zodra u zelf iets bedenkt en het plaatst dan druipt de onzinnigheid en stupiditeit er vanaf.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 12. Als de leiders van caricom landen een modernaar/drugsdealer als hun voorzitter accepteren dan is het voor mij duidelijk dat zij zich zelf niet respecteren. Hoe willen zij dat de rest van de wereld hen respecteerd.
  Opdoeken die handel.Hun bestaan is niet meer dan een blamage voor de mensheid.

  Jagte Raho


  Maak melding

 13. milton fleur, een ieder die een moordenaar steunt is de grootste kontlikker die er bestaat dus jij bent er een van…en wat jij ook vindt..wij die terecht opmerkingen maken over deze moordenaar is en zal ook altijd een Surinaamer blijven. Knop dat maar in je oren klootzak. ga op je kistje staan en hou je predik in ocer jongen dan krijg je wat gratis brood en een soft.


  Maak melding

 14. ‘Klaar ie kon’? Vergissing! Moet zijn: ‘Klaar yu don’.

  We hebben zeker nog niet genoeg Venezuelanen die er met onze vissen vandoor gaan om maar te zwijgen over de vele Brazilianen die er met ons goud vandoor gaan. Nu zijn we nog baas in eigen huis, we kunnen, tot nu toe tenminste, een president die ons niet aanstaat wegstemmen. Als wij in plaats van met een kleine Indiaanse jongen, te doen krijgen met een grote, idiote Indiaanse jongen (Chavez) of een grote Braziliaanse dame, dan zijn we nog verder van huis. Waarom voelen sommige Surinamers zich pas gelukkig als anderen de baas zijn in hun eigen land? Door de vele eeuwen slavernij is er in enkelen een onuitwisbare slavenmentaliteit in gebrand lijkt het wel.


  Maak melding

 15. hahaha ik lig in een deuk!
  Al die doemdenkers en negatievelingen zitten nu
  op een houtje te bijten en weten niet hoe ze het hebben.
  Hieronder geef ik een bloemlezing van al die zogenaamde ‘mooie voorspellingen’ die deze doemdenkers hadden bedacht. En ze wisten het voor 100% zeker.

  Dit is hoe het ooit begon; ‘de moordenaar Bouterse zal
  nimmer tot president van Suriname gekozen worden’.
  En prompt wordt Bouterse president.
  -‘geen enkel land zal met Suriname samen willen werken’
  En prompt wordt er een caricom meeting in Suriname gehouden met Bouterse als voorzitter.
  ‘Bouterse zal nimmer naar het buitenland kunnen reizen’
  en prompt is Bouterse inmiddels tientallen keren naar het buitenland geweest.
  ‘suriname zal met Bouterse economisch gezien de afgrond in donderen’.
  en prompt wordt het financieel beleid van Suriname door
  internationale gerenomeerde instanties zoals IDB, Fitch, IMF,etc.. geprezen.
  ‘suriname zal het zonder de financiële hulp van Nederland het niet kunnen redden’.
  en prompt zijn internationale instanties zoals IMF en IDB bereid Suriname de helpende hand toe te steken.
  ‘Bouterse zal er niks van bakken als voorzitter van Caricom’.
  en prompt wordt Bouterse nu al geprezen door de caribische staatshoofden.
  en zo kan ik nog een hele lijst vol maken.
  Al deze doemdenkers en betweters blijven maar keer op keer volharden in hun negativiteit en zo hopen ze
  dat ooit een van hun loze voorspellingen uit zal komen.
  Tegen beter weten in uiteraard.

  Het is prima om kritiek te hebben maar negativiteit
  is toch wat anders.

  Maar met deze negativiteit is gebleken dat je even
  goed water naar zee kan dragen. Het is nutteloos.
  Maar wanneer je eenmaal je hoofd in het zand steekt
  is het zeer moeilijk in te zien dat Suriname zich op dit moment wel degelijk op een goeie manier aan het profileren is.

  Ik hoop van harte dat Suriname
  net zo volhardend zal zijn in haar streven de positieve ontwikkelingen te bevorderen als degenen die
  volhardend zijn in het constant negatief willen belichten van Suriname.
  Ik denk dat sommigen op dit forum niet weten
  wat het verschil is tussen kritiek uiten en negatief zijn.
  kritiek uiten is het beoordelen, analyseren, interpreteren, observeren en met name en beargumenteren van zaken.
  En dat is wat ik vaak op dit forum mis.
  een nagatieveling die zit overal beren op de weg en heeft angst voor veranderingen.
  Een negatieveling roept vaak dingen zonder te beargumenteren. bijvoorbeeld ;’dom volk’.
  negatievelingen hebben vaak dat zelf niet in de gaten
  omdat ze negatief zijn verwarren met kritiek uiten.

  Dus mensen, wees en blijf aub kritisch maar dat
  negatieve daar kunnen we wel zonder .

  dusdat


  Maak melding

 16. Zaterdag 10 maart 2012 om 23:18 uur, door dusdat
  hahaha ik lig in een deuk!

  dusdat,wie als laatst lacht lacht het best hé !Ha ha ha ha…..wat een geweldige,integere,vooruit strevende,luchtkastelen bouwende ‘Super President’ hebben jullie ha ha ha. Wij liggen in een deuk ! Pas op !Waar mee je om gaat wordt je besmet.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 17. Ook in de Caricom laat onze meest vooruitstrevende president aller tijden zien dan hij een uitstekend leider is. Voor de negatieve ABB blijven de druiven zuur. Hun voorspellingen komen niet uit en Suriname en haar bevolking kunnen de toekomst met trots tegemoetzien. De meeste kritiek op deze site komt van achterlijke lieden die de wereld helemaal niets te melden hebben. De Surinaamse bewustzijnstrein dendert gestadig verder en de verzuring van de ABB is daar recht evenredig mee. Leve Suriname!!!!!! Wij van de PBB blijven positief en staan klaar om op alle fronten onze Surinaamse waardigheid te verdedigen.

  @dusdat
  Geweldige reactie!!!!


  Maak melding

 18. De manier waarop sommigen reageren zegt ook iets over hen en de manier van denken en opvoeding.
  Dit is ook de reden waarom wij in Suriname achter lopen. Loop niet weg voor het probleem en zie dat het werkelijk gebeurd is en bedenk maar een oplossing.
  Geef niet steeds de schuld aan een ander, en reageer ook niet bot op een ander.

  Het schuilhouden van problemen en het steeds goed praten brengt je als mens dieper in de problemen, omdat je met een schuld gevoel door het leven gaat.

  Bouterse is en blijft een moordenaar tot zijn graf, zoals men hem beschrijft met alle bewijsstukken van dien.


  Maak melding

 19. @dusdat

  Prima reactie, daarom schaar ik deze negatievelingen allemaal zonder een uitzondering in een rijtje die je met gemak, debielen kan noemen.

  Ik ken er ook een van deze rioolratten, ze wisten allemaal te vertellen dat de regering na een jaar zou vallen, nu hopen ze op 2015, ook dat zal een ijdele hoop blijken te zijn.

  En zo vaart de Surinaamse trein voort en de blaffende honden, ach ja wat moet je daarmee, irrelevant.


  Maak melding

 20. Beste anna_z, ik ben erg blij dat ik jou wederom tref op onze aardige suri site. Gelukkig kun jij de mensen een beetje op weg helpen om een goede mening te formuleren. Ofschoon sommigen jou steeds niet zullen of kunnen begrijpen en blijven volharden. Mijn matie zegt mij vaak dat het meestal om wat oudere mensen gaat en personen die ooit zijn vastgelopen in het leven. Desalniettemin verzoek ik jou anna_z het niet op te geven. Niet een ieder bezit namelijk dezelfde geestelijke vermogen. Die ene boze wolf bijvoorbeeld vind ik ook zo een zielig geval. Zijn nickname begint met een W, alhoewel ik hem eigenlijk geen wolf maar een keffertje vind. Onze stoute Henkie loopt met zo’n keffertje graag aan de lijn. Ik vind het wel prachtig om te zien hoe stoute Henkie onze surinaamse oudjes op stang jaagt. Mijn matie zegt mij dat het hoofdzakelijk om oudjes gaat die vanuit een ouderwetse kijk de dingen willen blijven zien. Niet dat ik mij groot wil voordoen, maar mijn opoe en grootpa zouden nimmer zo onvoorbeeldig reageren, middels schelden en nare verwensingen doen. De president van Suriname doet het toch prima als leider van de Caribische Gemeenschap. Daar mogen alle sarnag soemas trots op zijn. Ik spreek vaak mijn suri maties en die zijn allemaal erg trots op de ontwikkelingen in switie sarnag. Mijn matie zegt dat de oudjes op stang worden gejaagd door paniekzaaiers. anna_z vind je het niet amusant hoe onze stoute Henkie de oudjes en smiechten steeds opstookt? Ik vind onze stoute Henkie echt een gemeen manneke. Stoute Henkie heeft vermoedelijk geen goede vorming van huis uit gekend. Daarom anna_z, neem het stoute Henkie niet kwalijk, hij is echt een arme ziel. Ik geneer me wel erg voor mijn pata schoffie stoute Henkie. anna_z laat de opoes en grootpapas niet in de steek en ondersteun ook de valsaards die opstoken. anna_z ik hoop dat je het niveau wederom opkrikt met jou onvervalste kijk op de realiteit. Ik vind je super uitzonderlijk en spectaculair anna_z. Een thumbs down zijn voor de progressieve en weldenkende onder ons minstens tien thumbs up tegelijk. Laat je niet kisten miss anna_z, you’re simply the best. Groetjes trouwens aan allas sarnag soemas, i.h.b. mijn bij uitstek fenomenale anna_z. Sosso lobi.


  Maak melding

 21. zijn er mensen hier die werkelijk naar school zijn gegaan? jullie spreken over vooruitgang sinds het aantreden van Desi Bouterse, wel mensen bedenk goed er was al sprake van vooruitgang en verbetering zowel als het ging om onze eigen ontwikkeling als dat het gaat om de internationale betrekkingen die wij hebben. dit valt niet toe te spelen aan Desi Bouterse……hij plukt de vruchten die de boer voor hem heeft geplant. Suriname is niet vooruit gegaan vanwege alleen Desi Bouterse. Desi heeft voortgezet wat anderen voor hem al hebben opgestart. Het enige dat we kunnen zeggen en verder niets meer dan dat is dat Desi Bouterse een verstandig zakenman en bestuurder is. Maar praat niet alsof hij de Messias is.

  We richten ons teveel op de industriële ontwikkeling en dreigen het belang van ons natuur uit het oog te verliezen. Suriname boekte al zeer goede resultaten met Caricom voor dat Desi Bouterse er president werd.

  Blijf wel opletten mensen, no tap joe eye


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.