GMAP: ‘Bouterse moet onmiddellijk aftreden’

83

[INGEZONDEN] – Het Suriname comité GMAP, Geen Moordenaar Als President, heeft naar aanleiding van de belastende verklaringen van oud-militair Ruben Rozendaal in het 8 december strafproces, Desi Bouterse in een open brief opgeroepen ‘onmiddellijk af te treden als president van de republiek Suriname’.

‘Nu ook een lid van uw groep van 16, een medeverdachte en ooggetuige, onomwonden heeft verklaard dat u wel degelijk aanwezig was in het Fort Zeelandia tijdens de decembermoorden en dat u operationeel de lakens uitdeelde, is een schuldigverklaring aan meervoudige moord onvermijdelijk. Binnen afzienbare tijd kunt u dat vonnis verwachten. Voor een ieder is duidelijk: U hebt ook uw eigen partijgenoten en aanhangers voorgelogen’ schrijft het comité.

‘Wij doen namens vele Surinamers en vrienden van Suriname een dringend beroep op u te voorkomen dat het presidentschap van de republiek nog ernstiger wordt beschadigd. U zou uw eigenbelang ondergeschikt moeten maken aan de waardigheid van het presidentschap van de republiek Suriname. U kunt door onmiddellijk aftreden voorkomen dat voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis een president wordt veroordeeld voor massamoord. Die nationale en internationale discreditering van zo een belangrijk constitutioneel instituut kunt u met uw onmiddellijke aftreden voorkomen. Doet u dat niet, dan zal dat u generaties lang worden nagedragen’ aldus GMAP.

Bekijk ook:

83 REACTIES

 1. Als d.b. er nou bij geweest is of niet hij is verantwoordelijk omdat hij toen de leider was.
  De mensen die meegedaan hebben zijn net zo verantwoordelijk omdat ze toen de keus hadden om het niet zover te laten komen.
  De voorgaande regeringen zijn ook schuldig omdat geen een de moeite heeft gedaan om deze hoofdstuk af te sluiten.
  Het volk heeft nu zelf gekozen en een oordeel gegeven,en een keus gegeven die vrij duidelijk is.

  En ook aan de nabestaande van de slachtoffers met grote respect.
  Ik ben voor niemand ik kijk alleen wat er gebeurt en geef een mening.


  Maak melding

 2. Bouterse had nooit president van dit land mogen worden met een veroordeling achter zijn naam, en tevens ook nog hoofdverdachte in het 8 dec.proces, maar omdat je Suriname kunt vergelijken met nog enkele andere Afrikaanse landen, waar mensenrechten geschonden worden, en corruptie tot zelfs het politieapparaat is doorgedrongen, kun je zulke dingen verwachten.
  De groep NDPers wil de bevolking laten geloven, dat Bouterse op een democratiche wijze is gekozen, en niet kunnen lezen wat er in de grondwet staat beschreven, en door er een eigen interpertatie aan te geven, lijkt het net alsof Bouterse op een rechtmatige wijze president van Suriname heeft kunnen worden, en voor Panka, Missikaba, Bouva, en Simons die zogenaamd de normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan, en zogenaamd zo meeleven met het volk, lopen met heel veel boter op hun hoofd, omdat het voor hun allemaal niet uitmaakt, dat hun partijgenoot die een drugscrimineel en tevens hoofdverdachte in het moordproces van 8 dec is nu president,omdat ze hierdoor een bepaalde positie hebben verworven, dat ze nooit meer hoeven te werken, en praten dus hun baas naar de mond, en Bouterse maar denken dat hij zo geweldig is, maar ook hij gaat aan de beurt , het is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 3. je eigen maties laten je weer in de steek..

  baas wat je doen..

  op de vlucht weg lopen is de enige oplossing om erger te voorkomen..

  nu kan je nog in het buitenland vakantie houden,maar straks in Boxel als er recht wordt gesproken,kan je niet meer weg lopen..

  de tegen stand dis zwaar..


  Maak melding

 4. Ik ben de integriteit van de organisatie gmap in twijfel aan het trekken.

  Leg je neer bij de democratisch gekozen president van suriname. zijn jullie ook op zoek naar de handlangers van president bouterse. in plaats dat je je hard gaat maken voor een vergoeding voor alle leed geleden door de voormalig slaven onze voor ouders. blijven jullie alles in het werk stellen om onze president steeds weer op nieuw te beschadigen. zo komt er ook nooit een eind aan. bij de volgende verkiezingen zullen de andere het weer proberen kijken wat zij er van zullen bakken


  Maak melding

 5. poppekst wat er allemaal gebeurt als het om de december moorden gaat .amaturistisch gaat men tewerk als het gaat om de verhoren op vrijwillige basis want anders kan ik het niet bestempelen .hoeveel van deze verdachten zijn niet opkomen dagen als de rechter een oproep deed aan deze verdachten .een teken dat men het gerechtshof minacht .rozendaal komt nu op de proppen dat bouterse heel veel weet ,is het omdat hij bezoek heeft gehad van bouterse met een lege anvelope ,houdt u mij tengoede “”i ben geen bouta aanhang ik bekijk die dingen zoals ik het zie.waarom gaat men nu tot veroordeling over ,is het omdat bouterse zijn eigen gratie kan verlenen en zijn de rechters een beetje opgelucht dat het niet zo een heisa zal worden als er een strafvervolging komt ,omadt bouta toch zijn eigen en zijn makkers gratie gaat verlenen .banana republiek is het .soso sarie boi .so so lelekoes regeren suriname .die grondwet van suriname is belachelijk het is met potlood geschreven briep mie .je kan het zo uitvegen .


  Maak melding

 6. GMAP ,
  Met een(1)rat , maak/heb je nog geen piep-show !!!
  Bovendien , Rozendaal heeft twee verklaringen afgelegd die strijdig zijn tegenover elkaar .
  – Bij de onderscheiding van de Gele Ster met een leeg enveloppe (GEEN DOEKOE) ,staat in de 1e afgelegde verklaring / proces verbaal ,dat hij , Ruben Rozendaal heilig van overtuigd was en tevens ten stelligste ontkende ,van de persoonlijke aanwezigheid van de toenmalige legerleider in het fort Zeelandia
  – Na het ontvangen van een gevulde enveloppe (MET DOEKOE) en het terugsturen van de onderscheiding , staat in de 2e afgelegde verklaring/proces verbaal,dat Rozendaal heilig in geloofd , dat de toenmalige legerleider wel aanwezig was in fort Zeelandia .
  Rozendaal afgelegde verklaringen/proces verbalen hebben twee verschillende tegenstrijdige waarheden .
  Om uit deze impasse eruit te komen is derhalve het openbaren of het vrijgeven van de gekluisde documenten van groot essentieel belang om dicht of achter de juridische- en de feitelijke waarheden te komen .

  PS ; Indien de GMAP serieus genomen wil worden en daadwerkelijk goede intenties hebben met het Surinaamse volk , richt dan jullie pijlen (als jullie die in bezit hebben )richting de gekluisde documenten .
  Dient een verzoek in bij jullie ” Subsidient ” !!!
  Sluit geen pacht met de verdervelijk en verwerpelijke leugen !!!

  I LOVE SU
  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 7. Wie deelden de lakens uit bij de martelingen en moorden? Dat zijn onder andere: Desi Bouterse, Errol Alibux, Badrisein Sital, Iwan Graanoogst,Paul Bhagwandas,Roy Horb enz. Was Krolis er niet bij ?


  Maak melding

 8. GMAP!

  Als geen ander vecht GMAP tegen de aanstelling van een van moordverdachte als president. De strijd van GMAP zal op den duur zijn vruchten afwerpen. Vooral doorgaan!
  Het lijkt alsof een deel van het Surinaamse volk niet de gevolgen kent van een zittende president die wordt veroordeeld.
  Dan moeten ze hem nog gaan halen en brengen naar de gevangenis terwijl zijn ministers allemaal toekijken.
  En of dat zonder schieten of doden gaat gebeuren, is nog maar de vraag.


  Maak melding

 9. De grote grap ; . Niemand gaat niemand veroordelen . Die garantie kan je krijgen . Voor het proces konden jullie de mannen niets maken . Denken jullie lapzwansen dat jullie werkelijk iets kunnen uit-richten , nu de staatsmacht in handen is van de eebiedwaardige strijders van het eerste uur . Vergeet niet , als het moet dan hakken wij jullie de kop eraf . De kapmessen zijn reeds geslepen voor iedereen die ons volk wil terug brengen in handen van de ex slavendrijvers die nog geen compensatie hebben betaald aan het Surinaamse volk . Als je lef hebt , kom naar Suriname en komt hier protesteren en beledigingen uiten . Dan zal je ongetwijfeld in vat met stront gedompeld worden en dicht gepijkerd . Niemand gaat de vooruitgang van Suriname frustreren . Daar waken wij revolutionairen er voor . En ook de rechters zijn tegewoordig Revolutionair als jullie Zwatepieten dat nog niet door hadden.


  Maak melding

 10. Ik bekijk de dingen rationeleren dan die domme hoost die komt met zijn GMAP. we weten allen dat mr Valstein-Montnor belast is met deze case. en ze is kundig en capabel genoeg om een goed oordeel te vellen door te stellen DDB jij gaat voor zo’n een tijd naar de welgedachtweg serie a om de jongens daar gezelschap te houden. ik reageer niet op[ rozendaal die getoond heeft uit is op matereel en niet op gerechtigdheid die de nabestaanden rechtens toekomt. mr Valstein succes in uw wisbesluit. ook ik heb een familielid verloren niet op 8/12 maar in de periode daarvoor nl Ormoe


  Maak melding

 11. Die man Rozendaal is erg verbitterd en nog steeds(zie editie Parbode).Hij heeft niet gehad wat hij moest krijgen: geen grote lappen grond, is geen kapitein geworden na de staatsgreep,de andere strijdmakers hebben betere posities, Bouterse is vandoor gegaan met zijn vriendin( I.Waaldring), heeft geen envelop gehad met inhoud bij de viering revo dag……
  In zijn eerste verklaring zegt hij dat Bouterse niet in het Fort was omdat hij zogenaam ziek was en onderdrukt werd en nu komt hij met deze onthullingen, dus wie zegt dat hij de waarheid spreekt.
  Time will tell.


  Maak melding

 12. Rozendaal heeft bevestigd wat we allang wisten.En nu zijn speciale eenheid inzetten om hem op te pakken.Sin CTU go tiking en if anno wanie dan vragen wij “t buitenland om ons te helpen. Ik dacht dat PRESIDENT VENE een sta in de weg was voor de ontwikkeling van Su,maar wat nu blijkt na a DiDiBrie disie na a hindernis gie en inie Su.Opo kondre mang oeng opo.Ooit had ik gehoord dat het langste touw een end heeft welnu “t end van dat touw van DiDiBrie is inzicht.En niemand kan zeggen dat Rozendaal er niet bij was.Hahahahahaha now wo zie soema ogrie en hoe sterk deze DiDiBrie is. Front regering dank dat jullie slap waren door alles over te laten aan het OM(trias politica) en die heeft zijn werk gedaan of dat goed is zien we tzt wel Odiiiiiiiii
  Gloenny.


  Maak melding

 13. Bouterse strooit iedereen zand in de ogen en heel Suri loopt er met open ogen in.

  Want waarom zoveel heisa van zijn aanhangers als hij zogenaamd onschuldig is?
  Wie onschuldig is, hoeft toch niets te vrezen?


  Maak melding

 14. Als deze ontwikkelingen zich in de jaren tachtig hadden voorgedaan zou hij misschien net als wijlen Horb zichzelf verhangen aan het elastiekje van zijn onderbroek.Ma kut, een leugenaar is ook een kirimang, maar zeg het de oliedomme moordenaaraanhangers niet. A fout na neks….rosie e lei


  Maak melding

 15. De mensen die zich afvragen waarom Rozendaal plotseling met de beschuldigingen aan het adres van Bouterse komt aanzetten, hebben zeker nog nooit eerder meegemaakt dat wanneer iemand, die eerst dacht dat hij onsterfelijk was (hij dacht de Baas te zijn), wanneer hij het einde ziet naderen, het gevoel krijgt dat hij met zijn Heer en Schepper in het reine moet zien te komen. Voor iedereen, die aan de oprechtheid van Rozendaal twijfelt, hoop ik dat ze niet onverwachts getroffen worden door een hartaanval of onder de bus terecht komen, maar er ook lang over mogen doen om uiteindelijk te sterven (iedereen gaat eens dood), niet omdat ik wens dat ze lang moeten lijden, ik hoop slechts voor ze dat ze net als Rozendaal de kans krijgen vergiffenis te vragen aan de nabestaanden, de samenleving en God voordat het te laat is.


  Maak melding

 16. Daarom zal de misdaad blijven stijgen en ook het moraal blijven dalen,naast geestelijk verval. Want vele onnozele ndp gelovigen die gedwongen worden tienden te betalen om van God te eisen rust,vrede en voorspoed door de valse ndp profeten zullen wanneer de valse voorspellingen uitlopen op onvrede,onrust en armoede zich massaal keren tegen deze geldwolven in schaapskleren. P.s. Wie weet als baas zijn geestelijke adviseur hem in zijn oren heeft gefluisterd….stort een tiende deel van uw salaris voor geestelijk advies. Srd. 6.000,- Ma kut zeg het de domme aanhangers niet.a fout na neks.


  Maak melding

 17. Ik heb sterk het gevoel dat de organisatie gmap de stille geldschieter is van meneer Rozendaal, want nooit eerder heeft hij zo hoog van de toren kunnen blazen en nu opeens is hij er !

  Rozendaal is ontzettend mislukt als ondernemer en ook z´n oude strijdmakkers hadden geen fiducie in deze vent omdat hij niet spoort. Het cluppie gmap zag in hem de ideale zwakste schakel omdat deze man enorm verlegen zit om geld, dus wordt hij nu misbruikt als een enorme domme muilezel om dhr Bouterse in verlegenheid te brengen.

  Een echte ´brother in arms´ laat z´n maten nooit in de steek dus twijfel ik aan de oprechtheid van de bedoelingen van deze Rozendaal. Vanaf het begin is geroepen om een waarheidscommissie om het echte verkaal achter Dec ´82 te onderzoeken, maar velen willen Bouterse zien hangen.

  Nou, dat zal never en nooit gebeuren want er is ook nooit harde bewijs geweest dat Bouterse achter die situatie heeft gezeten.


  Maak melding

 18. Dit is het werk van die grote man daar boven,dat ze nu met elkaar gaan vechten.
  Er volgen meer die de grote moordenaar zullen ophangen.
  Time will tell and time is telling now.


  Maak melding

 19. Zojuist in de wandelgangen van het keizerlijkpaleis
  vernomen, dat Bigi Mofo I ten tijde van de soso lobi
  orgie op 7-8 december 1982 niet in het Fort Zeelandia aanwezig was. Op mijn vraag, hoe weet u dat, wist een van de ndp lakeien (ParaPinto) te melden dat keizer Bigi Mofo I op die dag in de zevende hemel vertoefde. Hij zat opschoot van de charlatan Steve Meye die toen bij God op audiëntie was.

  En nu opzouten!!!


  Maak melding

 20. Als defacto vreemdelingen de aftocht van een Surinaamse president kunnen opeisen dan kunne wij echt die tent sluiten. Stellen gefrustreede vluchtelingen.
  Met betrekking tot de brouwsels van gewezen wapenbroeder Ruben? Ach de tijd zal het leren. Het verraad gaat er doorgaans in als zoete koek. De verrader zelf moet maar afwachten.


  Maak melding

 21. Zie hier onze democraat bij uitstek!!!

  “Zaterdag 10 maart 2012 om 17:57 uur, door TTheo”

  Wederom een bedreiging!!!

  “Zaterdag 10 maart 2012 om 21:17 uur, door Paraman”

  2012 jaar van de gerechtelijke uitspraak!!!


  Maak melding

 22. Dit is pas Gods werk !!!oud-militair Ruben Rozendaal in het 8 december stafproces kracht gekregen van de almachtige !!!

  The Lord strong and mighty, the Lord mighty in battle. Lift up your heads, … Halleluja. Waar is de geweldige dominee Steve Meye nú !!!!!!! Wat is zijn 06…..nummer ???? MAil adres???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 23. Bouterse moet aftreden en er moet meer duidelijkheid in deze zaak komen. Ze moeten allemaal berecht en opgesloten worden. Allemaal hypokrieten naar het volk toe, moordenaars en die meie zegt dat hij van de kerk is. Hij is ook een drugsdealer samen met de president wie houdt wie voor de gek. Rozendaal wil met een rein geweten en een rein hart naar zijn Heer en Heiland. Boy spiet kong. want a no a sfeer dei sa wier fadongnawatra nawatra ade eporie


  Maak melding

 24. Mijn lieve mensen in Suriname God zegen. Laat jullie niet gebruiken als stemvee.Blijven jullie op de hoogte wat er in Boxel gebeurd pers vrijheid jullie zijn toch naar de stem bus gegaan?mensen ga lezen wat er gebeurd.Ga lezen wat de heer Rozenblad heeft ontmaskert. Wat gebeurd met onze journalisten in Suriname? Journalisten wahts happen…………..


  Maak melding

 25. ik hoop dat er meer duidelijkheid in deze zaak komt. Wie hier aan schuldig is moet berecht worden God zegen mi lobi sranang mi lobi sranang sma.


  Maak melding

 26. Mighty Daimonds, right time
  Paramanpinto en rest van die paarse schapen, vertel de samenleving hoe het komt dat er zoveel mensen rond Bouterse op een zeer verdachte manier aan hun einde zijn gekomen.degene die nog steeds in Bouterse geloven hebben een dikke stalen plaat voor hun kop.Ik ben het volledig eens met GMAP.@milton Fleur toen Bouterse die blanke oplichter uit zijn hoge hoed toverde om hem te ontlasten was er geen vuiltje aan de lucht van die paarse idioten.


  Maak melding

 27. Voor mij niet geloofwaardig omdat deze man in behoorlijke geldnood zit.
  Dus dan kunnen zij die zijn verhaal geloven geld aan hem geven….zodat hij meer en meer gaat blazen….geld doet altijd wonderen….geef geld doneer.


  Maak melding

 28. De Bouta aanhangers willen het nu laten doen voorkomen alsof de decembermoorden van toen de schuld is van Ruben Roozendaal.Terwijl hij door wat voor reden dan ook gewoon wil dat de waarheid boven tafel komt,zodat de familie van de slachtoffers eindelijk dit hoofdstuk kunnen afsluiten.Wat is er dan mis mee dat er iemand is die eindelijk de waarheid wil zeggen???


  Maak melding

 29. Wij doen namens alle beschaafde en fatsoenlijke Surinamers een beroep op u om u zelf door de plee te trekken dan zijn wij voor eens en voor altijd af van die meedogenloze massamoordenaar DDB.


  Maak melding

 30. TTheo ( volkomen gestoorde persoon): “Vergeet niet , als het moet dan hakken wij jullie de kop eraf . De kapmessen zijn reeds geslepen voor iedereen die ons volk wil terug brengen in handen van de ex slavendrijvers die nog geen compensatie hebben betaald aan het Surinaamse volk”

  Beste webmaster: dit is de zoveelste directe doodsbedreiging van deze gek gericht aan andersdenkenden.

  Ik denk dat jullie TTheo genoeg kans hebben gegeven om zich te gedragen op dit forum.


  Maak melding

 31. Zo ziek als een hond, en tog proberen om paniek te zaaien .
  als hij zo zeker is van zaken , waarom nu pas deze uitlatingen , of is hij de gene die ze moeten opsluiten want hij weet heel veel …… teveel zelf .
  maar er is een surinaams spreekwoord die zegt(Wang siekiemang na wang lauwmang) of wel (Een erg zieke is een gek want die weet niet waar hij of zij het over heeft )


  Maak melding

 32. Zaterdag 10 maart 2012 om 23:07 uur, door W. Whome
  Zie hier onze democraat bij uitstek!!!

  “Zaterdag 10 maart 2012 om 17:57 uur, door TTheo”

  Wederom een bedreiging!!!

  “Zaterdag 10 maart 2012 om 21:17 uur, door Paraman”

  2012 jaar van de gerechtelijke uitspraak!!!

  Whome,
  Ben je 11 maart 1982 vergeten, vandaag precies tig jaren geleden?
  Ikke niet! Ik heb het niet van vlot lezende romans. Ik heb die kogels life om de oren gehad. Ga maar door met splijtzwammen!!!


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar

  Beste rubberen Henkie,
  Onze TTheo bedreigt helemaal niemand. Je kunt je natuurlijk aangesproken voelen maar dat is een volkomen subjectieve interpretatie. TTheo heeft het over “jullie” en dat kan natuurlijk van alles betekenen. “Jullie” kan betekenen: mieren, wortels, gekken, luizen, vissen of whatever. Als jij vervolgens zegt: “Ik denk dat jullie TTheo genoeg kans hebben gegeven om zich te gedragen op dit forum”, dan kan “jullie” betekenen: wikileaks, Henk Molenaar, Peter Frampton, Geert Wilders of wat dan ook. Komop malle Henkie, niet zo zeuren en mekkeren.


  Maak melding

 34. Ze worden met de dag gekker die buitenlanders, nu willen ze dat mijn President gaat aftreden,ze zijn duidelijk van de pot gerukt.

  Op welke partij in Suriname hebben jullie in 2010 gestemd, nou ja we weten het al.

  Niet serieus te nemen dus deze clowns,.

  TTheo zegt ook dan terecht dat het land Suriname NOOIT en TE NIMMER zal worden overgedragen aan lanverraders en redi musus.

  NOOIT, daar zullen alle vaderlandslievende Surinamers een stokje voor steken, het is hun plicht.

  President DDB blijft tot na 2015 President van Suriname, het staat geschreven.


  Maak melding

 35. HnkMolenaar kent niet eens het verschil tussen bedreiging en waarschuwing.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, De vaderlandslievende Surinamers zullen jullie landverraders niet dulden in het machtscentrum.


  Maak melding

 36. nu gaat de NDP aanhang zeggen dat de 8 december moorden allemaal door Bhagwandas zijn uitgevoerd.

  Maar geweldig van mr. Rozendaal. Hij is natuurlijk ook schuldig, maar voor hem kan ik wel een beetje respect opbrengen. Het is zoals Ba Anansi het al zegt; als men weet dat men dood gaat gaat men plotseling zichzelf willen zuiveren om alsnog in hemel te komen.

  Eerlijkheid duurt inderdaadhet langst


  Maak melding

 37. niet alleen de mensen van en om bouterse zijn sterk er zijn meer mensen in suriname die niet bang zijn en het helemaal niet met hem eens zijn en beginen te twijfelen aan zijn oprechtheid om wat voor surinaame te doen doet hij het voor het volk of toch voor hem zelf en beloofen beloofen ik vind een president mag nergens van verdacht worden en moet open en eerlijk zijn naar het volk hoe het nu echt zit met het verleden


  Maak melding

 38. Jezus zei eens; wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
  1. Bouterse is gewoon schuldig aanwezig of niet
  2. Ook meneer Roosendaal is niet onschuldig en klinkt met een gespleten tong vrij ongeloofwaardig.
  3. Maar ook de tegenstanders hebben bloed aan hun handen, want wie financierde b.v. meneer brunsie of hawker en andere coupplegers die ook geven weinigen het toe ook een medeverantwoordelijk zijn van het onnodig verlies van mensenlevens.

  I have inside info but won’t tell, just know it takes two to tango.

  DDB als pres geen slimme set, maar dat het zover is gekomen heeft een oorzaak. een oorlog heeft twee partijen waarbij in mijn optiek beide fout zijn als men er niet in dialoog kan uitkomen.

  zoals ik aan het begin zei; wie zonder zonde is werpe de eerste steen.


  Maak melding

 39. zitten wat typ foutjes in vorige reactie

  moest zijn:

  3. Maar ook de tegenstanders hebben bloed aan hun handen, want wie financierde b.v. meneer brunsie of hawker en andere coupplegers die, ook al geven weinigen het toe, ook medeverantwoordelijk zijn aan het onnodig verlies van mensenlevens.


  Maak melding

 40. Komisch optreden van de kaseko-groep GMAP (Geef Me Altijd Patat)met: ‘Bouterse moet onmiddellijk aftreden’. Voorverkoop van kaarten bij alle raddraaiers van GMAP bij u in de buurt. Ook zijn er nog heel veel kaarten verkrijgbaar bij de poort van GMAP (Give Me Always Potatoes).


  Maak melding

 41. In de eerste en tweede helft van de vorige eeuw werden er in Suriname 16 gewone Surinaamse jongetjes geboren. Ze groeiden op, knikkerden, vingen kwikwi’s en leguanen, speelden voetbal, lieten vliegers op, ‘schijnden’ meisjes, gingen naar school en hielden allemaal van het mooie land Suriname. Op een gegeven moment waren ze alle 16 volwassen, één van hen, die niet bijzonder opviel vanwege intellectuele prestaties, werd door een toevallige samenloop van omstandigheden, de machtigste man van het land en groeide voor sommigen uit tot de halfgod de Kleine Manitou. Onder zijn politieke verantwoordelijkheid werden de 15 andere kleine Suirnaamse jongetjes, die wat intellect betreft, met kop en schouders boven hem uitstaken, vermoord in het Fort Zeelandia.

  Is het niet normaal dat wij, de even gewone Surinamertjes, die nu nog in leven zijn, willen weten wat er precies gebeurd is met hun landgenoten en zou het niet meer dan normaal zijn dat die 16e kleine Indiaanse jongen even persoonlijk kwam vertellen wat er precies gebeurd is met onze 15 ‘kondre man’ op 8 december 1982?

  Nu heeft het er veel van dat de aanhangers van meneer no. 16 iedereen, die iets ‘vervelends’ verlangt van hun idool, meteen verwijten niet van Suriname te houden. Sommige aanhangers van meneer no. 16 zouden het liefst alle anderen, die een beetje twijfelen aan de onschuld van hun idool en hem een strobreed in de weg durven leggen, ook vermoord willen zien worden. Daarna zouden ze even fanatiek ook deze moorden onder een grote mat, bestaande uit eindeloze liefde en trouw, willen vegen voor hun idool..


  Maak melding

 42. Wordt het volk weer bedreigd met vlijmscherpe kapmessen?Het volk is echt niet meer bang hoor.Het volk is wakker en vooral stand-by.We leven echt niet meer in de jaren 80 – 87.Wij durven nu hard te praten en als er gehandeld moet worden, dan zullen wij dat ook doen.2012 is een bijzonder jaar.Het volk is eindelijk wakker.Het vonnis is om de hoek en Vriend Chavez zit al met zijn ene voet in zijn graf.

  Danitia


  Maak melding

 43. Wordt het niet een keer tijd dat Suriname afrekent met die z.g revo clowns.
  Het is mooi geweest, de tijd is voorbij voor zulke clowns en de tijd is aangebroken om er een streep onder te zetten,het kan nooit de bedoeling zijn dat diverse moordenaars indien veroordeeld zich vrij kunnen bewegen in het machtscentrum. Confisqueer alle eigendommen van deze figureren bij een veroordeling en geef deze terug aan het volk van Suriname.


  Maak melding

 44. @ Paraman: zondag 11 maart 2012. 14.09 u.

  Je doet alsof jij de enige bent die dat heeft meegemaakt. Ik moet jouw duidelijk maken, dat jij echt SLAP LULT. Jij hebt het van horen zeggen, want ik ken JOUW niet. Was je CHAUFFEUR,of KOK, of een van die MEISJES van NELOM??????? Kom op vertel. Laat ons weten in welk onderdeel je behoorde.
  MIETJE!!!!!!!!!!

  Ik heb het aan de lijve ondervonden, en heb er nog littekens van over gehouden. Zo waar LUL jij over KLOJO??????????


  Maak melding

 45. Beste Anna_Zeepbel Als iemand mij waarschuwt dat mijn/jullie kop er af gaat is er weinig ruimte voor “een volkomen subjectieve interpretatie


  Maak melding

 46. Naar verhoudong veel en veel meer en wel meer dan 2100 liters bloed! Het zijn simpele hypokrieten die zoeken naar genoegdoening!
  Voor 15 dierbare- en grote zonen van dit land moesten meer dan 350 mensen uit stad- en distrikt onnodig sterven.
  Wie wil mag proberen om die bloedschuld te ontlopen. Het zal u generaties lang achtervolgen!
  Door het jouwe te bespreken verberg ik het mijne???
  Mijn Neus!


  Maak melding

 47. “Zondag 11 maart 2012 om 23:52 uur, door Bosje Bribiman

  Jezus zei eens; wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
  1. Bouterse is gewoon schuldig aanwezig of niet
  2. Ook meneer Roosendaal is niet onschuldig en klinkt met een gespleten tong vrij ongeloofwaardig.
  3. Maar ook de tegenstanders hebben bloed aan hun handen, want wie financierde b.v. meneer brunsie of hawker en andere coupplegers die ook geven weinigen het toe ook een medeverantwoordelijk zijn van het onnodig verlies van mensenlevens.

  I have inside info but won’t tell, just know it takes two to tango.

  DDB als pres geen slimme set, maar dat het zover is gekomen heeft een oorzaak. een oorlog heeft twee partijen waarbij in mijn optiek beide fout zijn als men er niet in dialoog kan uitkomen.

  zoals ik aan het begin zei; wie zonder zonde is werpe de eerste steen.”

  December 7-8 1982 = een wrange appel.
  Juli 21 1986 = een peer.

  Gelukkig kan een rechter dit onderscheid maken.
  Als ik mij niet vergis handelt het huidig proces
  over de moorden gepleegd in 1982 te Fort Zeelandia,
  niet over de gebeurtenissen 4 jaren later!!!

  Wederom een bewijs van ndp = NWP logica!

  O! Ik moet stoppen, ik word bedreigt door mieren!
  Die schijnen op hun beurt bedreigd te worden door
  TTheo. Het moet niet gekker worden met de ndp
  logica!!!


  Maak melding

 48. volgens mij heeft ruben rozendaal honger. en hij zoekt naar een hap?
  waarom blijven we zeuren ,oe lieb papa bouta naga rus
  iedereen maakt wel eens een foutje ,maar wie zegt dat papa een fout heeft gemaakt. dus oe no lul a mang


  Maak melding

 49. Wat een gedoe met de voor en tegenstaanders van de Ndp op dit forum.Oeng go poer ing no. Baas gaat gestaag verder en doet waarin hij goed is, en jullie krijgen een attack. Baas is slim boi, onderschat de man niet en dat is ZICHZELF VERRIJKEN en het volk???? e dede foe angrie.


  Maak melding

 50. De Amerikanen hebben Bouta al gewaarschuwd dat hij het vonnis niet naast zich neer noet leggen. Met de USA moet je nooit grappen maken.


  Maak melding

 51. Inmiddels hebben buitenlandse media dit bericht over genomen mooie reclame voor Suriname.
  Paramanpinto is dom achterbakse mietje die de waarheid niet onder ogen wil zien.Het is nu 5 voor 12 mi boi.
  Vergeet niet wat de woorden van de Amerikaanse ambassadeuren waren na de beediging van massamoordenaar Bouterse als president.


  Maak melding

 52. Danitia je hebt gelijk het Surinaams volk is wakker, en ze zullen de vader des vaderlands inderdaad zelfs met kapmessen beschermen.

  Die vuile oorlog die jullie vervloekte landverraders en redi musus hebben veroorzaakt waardoor vele vaderlandslievende Surinamers het leven hebben gelaten is ons nog in het geheugen gegrift, ja zelfs met kapmessen zullen we jullie buitenlanders verdrijven.

  Nooit Meer landverraders.


  Maak melding

 53. Het is beter dat de huidige president van Su zg op de vlugt worden neergehaald. Dit is zijn systemma, dus moeten worden goed toegepast.
  Paragnos!


  Maak melding

 54. “Maandag 12 maart 2012 om 15:00 uur, door radj

  volgens mij heeft ruben rozendaal honger. en hij zoekt naar een hap?
  waarom blijven we zeuren ,oe lieb papa bouta naga rus
  iedereen maakt wel eens een foutje ,maar wie zegt dat papa een fout heeft gemaakt. dus oe no lul a mang”

  Wanneer u deze reactie leest, hoeft u zich niet meer
  af te vragen hoe men in hemelsnaam een CRIMINEEL als
  president van Suriname heeft kunnen kiezen!

  Wat een niveau zeg!!!


  Maak melding

 55. W.Whome ,
  Op 20 April 1942 werden 15 stakende Shell-arbeiders gedood door het Hollandse Koloniaal Bewind en anoniem begraven in een massagraf .
  Kolebra Berde , de begraafplaats die door de Stichting Eerherstel Oorlogslachtoffers Curaqau is gerestaureerd,
  is inmiddels een Nationaal Monument .
  De strijd die door de SEOC nu wordt gevoerd , is om de 20 April 1942 moorden tot Nationaal Herdenkingsdag uit te roepen .
  Rest mij nog de vraag aan jou stellen ;
  Denk jij ( als deskundige/wetenschapper ) dat het wel door de Gevolmachtigde minister van Koninkrijkszaken
  gehonoreerd zal worden ???

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 56. Als deze hele rechtzaak geen poppenkast was, had men die rozenblad direkt moeten gijzelen voor wat betreft meineed. Deze rozenblad heeft terecht duidelijk geen enkel respekt voor die rechtbank.

  In mei was het Bouterse war er niet bij, dat deed hij onder ede.

  in Maart was het Bouterse was er wel bij en dat zegt hij als hij niet onder ede staat.

  In November vorig jaar wilde domme rozie geld zien van de President,.

  In feb 2012 wist rozie in de krant (Parbo) te vertellen dat hij niet kan verklaren dat Bouterse aanwezig was want de President wordt omringt door gekken, die hem wat zouden kunnen aandoen, een maand later zijn blijkbaar al die gekken verdwenen.

  Wie gelooft deze rozie nog, ja, ik begrijp dat een paar dwazen alle hun zinnen hebben gezet op wat deze fantast beweerd, Kanhai heeft al een schoot voor de boeg gegeven, niet belangrijk want wat onder ede is gezegd telt, de rest niet.

  Deze rozie schreeuwde van de daken dat hij voor niemand bang is/was, hij word ook dong dong rozie genoemd voor niets en niemand bang. Dat zal wel kloppen maar ook nu blijkt weer dat men gelijk had met die dong dong, hele grote moed, maar een hele kleine verstand.

  Je 16 kinderen zullen trots op je zijn, jij verrader.

  Je had al geen vrienden meer, nu zal je door een ieder uitgekots worden, de mens over het algemeen moet niets hebben van verraders.

  Ziue maar hoe de landverraders op waterkant.net zich in bochten kronkelen om serieus te worden genoemen, terwijl ze met de dag irrelevanter worden.


  Maak melding

 57. eindelijk a ka e drijf no. die zestien jongetjes haden ook een moeder en vader vrouw en kinderen .heeft die indiaan wel is aan hun gedacht(iedereen die hier aan schuldig is moet boeten) maar dan weer wie durft


  Maak melding

 58. Wat een lafbek ben jij, je vergeeft een monster die anderen het recht heeft ontnomen om te leven, en het recht op een eerlijke proces.sterker nog die meedogenloze BEEST heeft nooit zijn excuses aangeboden aan de samenleving.Afrikaanse leeuw zo kweek je bandeloosheid,rechteloosheid.Zonder de berechting van de moordenaars van onschuldige landgenoten zal suriname nooit een samenleving kunnen worden met normen en waarden en respect voor elkaar.Ik wil geen deel uitmaken van een samenleving waar criminelen en massamoordenaars beloond worden voor hun misdaden tegen de menselijkheid.Ik zal joseph kony adviseren om naar suriname te gaan .


  Maak melding

 59. “Dinsdag 13 maart 2012 om 02:21 uur, door sempa”

  Ik ga er vanuit dat u een Bcc naar de krijgsraad
  heeft verzonden! Het gaat in deze om 7-8 december 1982.
  Daaromtrent verwachten wij een uitspraak!
  Ik denk niet dat de rechters zullen zeggen omdat
  men in 1942 een afschuwelijke daad heeft gepleegd,
  overwegen wij om deze schendingen van mensenrechten
  door de vingers te zien!

  Wel even wakker blijven geacht forumlid!


  Maak melding

 60. Dinsdag 13 maart 2012 om 18:06 uur, door @wikkiLeaks,
  Joseph Kony is een echte killer, maar begrijp je niet wat er gaande is. Een paar weken geleden kon ik Joseph Kony niet eens en 99% van alle europeanen en jij dus ook niet. Ze hadden deze man 20 jaar geleden al moeten pakken. Wat dus toen wel kon.

  Kijk eens naar de herhaling van “De Wereld Draaid Door” n let vooral op wat die blondy zegd.

  In mijn optiek gaat het weer eens over zieltjes winnen en grondstoffen die de chinezen aan het overwinnen zijn in Afrika.

  Verder over mijn vergeving gezindheid en dat jij mij laf noem. Ik vindt namelijk dat GMAP marjonetten zijn van Nederland en op deze slinke manier Suriname probeert terug te kapen.

  Letop !!! Suriname is een toekomst reserve waar ze later in de grond gaan boren voor olie (denk aan Shell), goud etc.

  Zo zijn nou de streken van deze mensen om op corrupte wijze het land samen met die rijke Hollandse ondersteuners leeg te zuigen en te graven.

  Het gaat hier niet om President Bouterse, maar om het geen waar jij je ogen en oren voor sluit.

  Ik sluit tenminste mijn ogen niet.

  Respect voor de slachtoffers van de decembermoorden.


  Maak melding

 61. Dinsdag 13 maart 2012 om 18:06 uur, door @wikkiLeaks,

  Neem mij even niet kwalijk voor wat ik nu zeg mensen, maar die wikileaks is echt vies en vuil van binnen. Welke goed bedoelende Surinamer haalt het in zijn hoofd om te zeggen dat hij joseph kony naar Suriname wilt sturen ???

  Wikileaks meent deze uitspraken ook echt.

  Je moet echt een hekel aan mijn landgenoten in Suriname hebben om dit soort dingen te schrijven. Anna_z vindt je een vrouw die hulp nodig heeft, maar ik weet zeker dat jij pillen slikt en dat die pillen niet hun werk doen. Ga toch lekker naar jou neuroloog en laat hem jou een zwaarder recept toe schrijven.

  Je bent een verloren Surinamer die nooit meer zal genezen.

  Zwart pietje


  Maak melding

 62. Waterkant doe ons een genoegen…Hieraan hebben echte Suri’s niks.
  Wij willen dat het land vooruit gaat, zodat de bewoners een goed en veilig leven kunnen hebben.

  Maar met figuren die het niet zo willen en zelf uit zijn op wraak.
  Brengen land en volk naar een plek waar wij niet willen zijn.

  Doe ons een genoegen and Big Up Su incl. Pres. zodat wij vooruit kijken en ook duidelijk vooruit kunnen gaan.

  Een verzoek aan Waterkant.
  Pina Boi(ex NPS’er)


  Maak melding

 63. @ Afu sensie
  Tijdens het Neurenberg hebben al die oorlog misdadigers een eerlijk proces gehad in Cambodja en Argentinie ook.
  Zelf in Suriname krijgt die monster die zonder proces onze landgenoten heeft afgeslacht een eerlijk proces zoals als het hoort. Afu Sensie wees blij dat niemand van jou slachtoffer is geweest van een tiran als Bouterse want dan zou je nu anders piepen misselijk ding dat je bent.


  Maak melding

 64. EYE WHITNESS
  @ Paraman: zondag 11 maart 2012. 14.09 u.

  Je doet alsof jij de enige bent die dat heeft meegemaakt. Ik moet jouw duidelijk maken, dat jij echt SLAP LULT. Jij hebt het van horen zeggen, want ik ken JOUW niet. Was je CHAUFFEUR,of KOK, of een van die MEISJES van NELOM??????? Kom op vertel. Laat ons weten in welk onderdeel je behoorde.
  MIETJE!!!!!!!!!!

  Ik heb het aan de lijve ondervonden, en heb er nog littekens van over gehouden. Zo waar LUL jij over KLOJO??????????

  Loop Paraman tegemoet als jij hem denkt te kennen en er natuurlijk de ballen voor hebt. Deze soort lafaards doen het, het liefste van achter de pc van hun baas.


  Maak melding

 65. Dinsdag 13 maart 2012 om 02:21 uur, door sempa
  W.Whome ,
  Op 20 April 1942 werden 15 stakende Shell-arbeiders gedood door het Hollandse Koloniaal Bewind en anoniem begraven in een massagraf .
  Kolebra Berde , de begraafplaats die door de Stichting Eerherstel Oorlogslachtoffers Curaqau is gerestaureerd,
  is inmiddels een Nationaal Monument .
  De strijd die door de SEOC nu wordt gevoerd , is om de 20 April 1942 moorden tot Nationaal Herdenkingsdag uit te roepen .
  Rest mij nog de vraag aan jou stellen ;
  Denk jij ( als deskundige/wetenschapper ) dat het wel door de Gevolmachtigde minister van Koninkrijkszaken
  gehonoreerd zal worden ???

  Zoete groet !!!

  Zo komen wij nog wel eens wat te weten.
  Die ene vuile vieze vinger welke mijn richting op wijst
  levert 3 op, die jou richting uitwijzen!


  Maak melding

 66. W.Whome ,
  Waarom snap je het nog niet ???
  7 en 8 december is het gevolg van een mislukte op handen zijnde en door Olland georkestreerde rechtse-coup !!!
  De ter doodveroordeelden waren Ollandse vazallen en het was publiek geheim dat zij a priori functie’s toebedeeld kregen in de zgn. schaduwregering mits de rechtse coup een succes zouden zijn geweest .
  Zolang de gekluisde documenten niet wordt vrijgegeven
  ,kan er geen sprake zijn van “objectief zijn” en bemoeilijkt enkel maar het zoeken naar de juridische- en feitelijke waarheden .
  Het getuigd de belangrijkheid van dit gekluisde document !!

  Het lijkt mij toch een moeilijke opgave om een mening te geven omtrent het ware verhaal van een boek als de inhoudopgave , het voorwoord , de inleiding en de eerste twee hoofdstukken ontbreken .

  Derhalve raad ik een ieder aan om dit soort boeken niet te lezen .
  Na soso last tin .
  Dinky na tori

  Zoete groet


  Maak melding

 67. sempa: “De ter doodveroordeelden waren Ollandse vazallen en het was publiek geheim dat zij a priori functie’s toebedeeld kregen in de zgn. schaduwregering mits de rechtse coup een succes zouden zijn geweest”

  Herr Sempa: Ter doodveroordeeld betekent dat er een eerlijk proces is geweest waar de beschuldigingen zijn bewezen.

  DE laffe honden ( helden van de revolutie) zijn nu te laf om de verantwoordelijkheid voor de doden op zich te nemen. Geheugenverlies is blijkbaar besmettelijk.


  Maak melding

 68. henk de MOL ,
  Wij hebben afgekeken van wat Olland in de tweede oorlog had gehandeld met landverraders !
  Gaarne zou ik jou willen memoreren (misschien ben je het al vergeten )dat de militairen allemaal op z’n Ollands waren/zijn opgeleid ?
  Het was een bevel ter velde , conform het oorlogs-wet !
  NIX MIS MEE
  En nu ???

  Zoete groet


  Maak melding

 69. P. en andere paarse idioten durven duidelijk niet op het WKN forum te posten dus gaan ze hier maar hun gebruikelijke onzin en leugens spuien.

  GAMP heeft 100% gelijk. Deze zaak hoor de president, de vice-president en de Min van BuZa (diplomatiekpaspoort) de kop te kosten en daarmee de val van deze regering in te luiden. Zijn we eindelijk verlost van deze moordenaars en criminelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.