Wereldbank mogelijk geldschieter idee Bouterse

21

PARAMARIBO, 9 mrt – De Wereldbank behoort tot de mogelijke financiers van de Caribbean Enterprises. Dit zegt president Desiré Bouterse. Zijn idee van Caribische multinationals zou zijn aangeslagen bij de bank. Ook de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank zou warm lopen. Ook aan de economische mogelijkheden zal het niet liggen als het toch niets wordt. Er valt genoeg te ontwikkelen ten voordele van meerdere landen.

Het is een kwestie van keuze. “Wordt het de agrarische sector, goud of noem maar op. We zullen eerst nagaan wat het makkelijkst is om mee te beginnen en wat de voorwaarden moeten zijn”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Suriname zelf is bereid bedrijven te starten met andere landen. In buurland Guyana wordt al een potentiële partner gezien. Beide landen beschikken over ruime natuurlijke hulpbronnen, dus kan het alle kanten op.

Het idee is formeel gelanceerd tijdens de top in Paramaribo. “Men is wild enthousiast en het idee is heel goed ontvangen”, aldus Bouterse. Hij ziet de voorbereidingen binnenkort van start gaan. Als eerste stap geldt het schrijven van de missie van de bedrijven. De Caribbean Enterprises moeten het behoud van de opbrengsten zoveel mogelijk garanderen. Die kunnen dan beschikbaar komen voor ontwikkeling en sociale projecten van de deelnemende landen.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Fondsen genereren
  ‘CARICOM moet zich beraden op zijn eigen functioneren, vooral in deze tijd van de globale economische crisis,’ zegt de bewindsman. President Bouterse pleitte in zijn openingstoespraak voor een sterkere regionalisering. ‘Het is merkwaardig dat een organisatie die wij zelf oprichtten voornamelijk bekostigd wordt door de rijke landen. Met een gemeenschappelijke inspanning moeten we in staat zijn om zelf fondsen te genereren.’ De Surinaamse president gaf ook aan op welke wijze. ‘In de Caribische regio hebben we grondstoffen als olie, bauxiet en hout. We hebben goed drink-water, vruchtbare grond en we hebben de zee. En bovenal hebben we arbeidspotentieel .


  Maak melding

 2. “Men is wild enthousiast en het idee is heel goed ontvangen”, aldus Bouterse……

  Broodjes Aap net als die investeerders die in rijen van 4 stonden opgesteld voor zijn kantoor en die 18.000 woningen die gebouwd zouden worden.


  Maak melding

 3. Zo zie je dat je niet hooggeschoold hoeft te zijn om met goede ideeën en plannen te komen. Bouterse is heel slim en dit is nogmaals het bewijs ervan.


  Maak melding

 4. wordt het de agrarische sestor,goud,diamant,bauxiet,hout,water,vis,

  maar een paar dingen noemt hij niet,,n.l.

  hoe zit het met de export van drugs,

  hoe zit het met de recht staat,

  hoe is het met de hoofd-verdachte moordenaars,die nog ver-oordeeld berecht moeten worden..

  hoe komt het over in het buitenland,met al die criminelen veroordeelden in het machts-centrum van het land..

  worden wij ééns serieus genomen in het buitenland..,lachen ze ons niet een beetje uit achter ons rug..

  wat is tot noch toe de verdiensten geweest van deze regering de afgelopen twee jaar..

  ik wil niet pessimistisch zijn niet acteruit kijken schoppen,maar positief denken,doen,maar in het land gebeurt er niks dan dat er particulieren hun best doen het land tot ontwikeling te brengen..

  wat is tot nog toe de inbreng van het overheid,behalve eten drinken dansie dansie..


  Maak melding

 5. Eens heeft bout met een groep van zestien gewapend naar de staatskas gegrepen of te wel de centrale bank beroofd.Nu is hij het zelfde van plan met de wereld bank met medewerking van een ander groep van zestien.Bout moet een keertje ophouden met zijn grote dingen.
  Sur.heeft genoeg resources om op eigen kracht vooruit te kunnen.Maar dan moeten al die zakken vullers uit het regering centrum verdwijnen en kundige jonge managers aangesteld worden[zo als de ex interim manager van Surpost].Vooral de landbouw moet aangepakt worden en voorwaar moet sital van daar verdwijnen.Voor de coup waren Wageningen en Surland bloeiende bedrijven.Maar sinds sital met zijn rijstkolom begon,is alles in elkaar gedonderd.En nu begint hij met het Stondansi project.Dit project was al voor de coup in voorbereiding en nu wil sital weer mee beginnen omdat het een goed project was.Hier uit blijkt duidelijk dat deze mensen ons gewoon meer dan dertig jaar achter gehouden hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 6. De zoveelste plan van CLOWN Desiré Bouterse die niet verder komen dan de bureau lade.
  Ik vraag mij zelf af of er niemand in de beurt van deze clown hem duidelijk kan maken dat hij zich zelf en onze mooie land suriname gigantisch voor schut zet.
  waar zijn die miljarden uit China? waar zijn die miljoen uit India volgen R.Doekhie? waar zijn de investeringen uit de regio? Dubai,islamitische bank, nu komt die bedrieger met Wereldbank naar voren.


  Maak melding

 7. De boodschap van deze “gweldige” president, aannemende dat hij tenminste goed wordt aangehaald in dit bericht, staat weer bol van misleidende te bewoordingen. Er wordt niets directs cq concreets gezegd.

  1)”De Wereldbank behoort tot de mogelijke financiers van de Caribbean Enterprises”. Dat kan iedere andere bank in de wereld ook zijn. Geen concreet statement dus
  2)” Zijn idee van Caribische multinationals zou zijn aangeslagen bij de bank”. Ja “zou zijn” zegt ook niet zoveel. Hij weet het dus niet. Hij heeft daarvoor kennelijk geen concrete bevestiging en/of aanwijzingen gekregen.
  3)” Ook de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank zou warm lopen.” Weer die vage bewoording van “zou warm lopen”. Niets concreets dus.
  4) En als laatste de geruststellende conclusie; “Ook aan de economische mogelijkheden zal het niet liggen als het toch niets wordt. Er valt genoeg te ontwikkelen ten voordele van meerdere landen.
  Het klinkt allemaal geweldig , maar zijn toch wel allemaal schoten voor het open doel.

  Maar goed als je er niet echt veel toe doet dan maar proberen met een paar holle teksten alsnog te laten zien hoe geweldig je bezig bent.
  Dit geldt niet alleen voor DDB, maar ook voor al die meelopers zoals o.a. Lackin.

  Quiz vraag: Hoevelen in Suriname trappen hier nog in?

  Succes verder en gr.
  Polderman


  Maak melding

 8. Dit is nu echt een voorbeeld van NON-nieuws en toont aan hoe zeer de media gedwongen worden om onzinnige verhalen als geweldige prestaties van DDB te publiceren. DDB past de methodes van o.a. Chavez toe. Laten we het artikel een herschrijven in Jip en Janneke taal vanuit Venezuela:

  “De buurman, SME, in naar de bank gegaan om een aanvraag voor een persoonlijke lening in te dienen. Hij is heel enthosiast ontvangen door de IMF-bank.”

  Mij gaat het om de feiten. De buurman verdient te weinig voor een auto, zijn vrouw heeft een gat in haar hand, de kinderen zijn te belazerd om te werken en we weten nu al dat het artikel geen gevolg zal hebben. Immer de buurman verbiedt de hant om het nieuws te melden dat de P.L. is afgewezen.

  Jammer dat DDB zo’n enorme media machine nodig heeft. Vooral omdat het aantoont dat SME geen enkele progressie maakt sinds hij aan het roer staat.
  http://www.waterkant.net/suriname/forum/viewtopic.php?pid=277755#p277755


  Maak melding

 9. En zijne exelentie hoeveel denkt u te lenen? Nadat u geleend heeft wordt het een ala para industries droom die niet goed van de grond is gekomen, omdat mensen om u heen het voor het zeggen hadden. En toen verdampte het geld in hun zakken als in de zakken van otmar goedschalk van de CBvS?????
  dpatr


  Maak melding

 10. TTheo .
  We hebben ook megalomane crimineel als president die in het verleden heeft bewezen hoe hij een land naar de afgrond kan leiden.
  Caricom, Niet gebonden landen en velen van dit soort organisatie zijn tandeloze tijgers.


  Maak melding

 11. hahaha…. De Wereldbank behoort tot de mogelijke financiers van de Caribbean Enterprises. Dit zegt president Desiré Bouterse en NIET de Bank. Zijn idee van Caribische multinationals zou een aanslag zijn bij de bank om zijn eigen coke-lijn te onderhouden en te financieren.


  Maak melding

 12. T.a.v alle Noordzee zeurpieten,

  Opa Vene had nooit ideeen met zijn tien schone vingers, besluitenloosheid was troef bij de Front regering.
  En die oma die we als min. van buitenlandse zaken hadden, daar hoorde je ook nooit wat van.

  SU komt tenminste met ideeen.


  Maak melding

 13. Kip, ik heb je!

  Goed verwoord, Neus.
  De Caricom kas is leeg, was leeg, blijft leeg! Het kost meer dan alleen woorden om die kas weer te vullen.
  Europa Een heeft ook grote plannen gekend. De Euro is gelanceerd, de grenzen zijn verdwenen en toch is men armer geworden; bijna bankroet zelf, waardoor de hulp van geldschieters als China, India en Brazilie werd gevraagd.
  Al die Eurocommissarisen en Europarlementariers kosten de belastingbetaler een hoop geld. Hele dure reizen, declaraties, secretaressen, dure etentjes en drank en ook nog de chauffeur kosten de belastingbetaler alleen maar geld. Er is dus een dure Euro-regering pal boven de eigen regering die ook al dat soort posten van uitgaven kent.
  Dus met een Caricom plus Top krijg je dezelfde taferelen en dezelfde lasten posten. Dan ga je bij de Wereldbank lenen om al die salarissen en reizen van die lui te bekostigen zonder dat het wat oplevert?
  Hij kan mooi praten, die Desi.


  Maak melding

 14. Het volk helaas, maar gelukkig ook alle oliedomme aanhangers betalen het gelag….megaschulden aflossen voor de komende generaties. Zie arm Afrika….surubabwe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.