Surinaamse president gedoodverfde leider NDP

25

PARAMARIBO, 9 mrt – Weinigen zullen er nog aan twijfelen dat president Desiré Bouterse binnenkort weer overneemt bij de Nationale Democratische Partij, NDP. Alle tekenen wijzen erop dat het koersen is richting voorzitterschap van ’s lands grootste politieke partij. De voorverkiezingen duiden op een absolute voorkeur. Toch proeft het ergens wrang.

De NDP, en ook Bouterse, zijn vaker uitgevaren tegen een combinatie van de twee posities. Ergens onderweg moet er dus een omslag zijn geweest. “Nergens in de grondwet of in de partijstatuten staat dat hij als president geen voorzitter mag zijn van de partij”, zegt tussenpaus Clairy Linger tegenover de Ware Tijd. Toch heeft ex-president Ronald Venetiaan het geweten. Venetiaan weigerde het leiderschap bij de NPS op te geven. En dat gedurende maar liefst drie termijnen als staatshoofd.

Volgens Venetiaan stond het overlaten van de politieke backing aan een ander gelijk aan zelfmoord. Die redenering kwam hem dus op nogal wat kritiek te staan. Linger leidt de NDP sinds Bouterse aftrad om het presidentschap te aanvaarden. Zij ziet het als een stuk logica als Bouterse straks het roer overneemt. Hij haalde de meeste stemmen bij de verkiezingen voor de afdeling Paramaribo. Volgens Linger is dat de druk van de ‘onderlaag’. “Soms moet je zwichten voor hun gevoelens, want zij zijn je politieke ruggengraat.”

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Bouterse valt niet te vergelijken met Vene!!!

  hou op!!!!vene is een landverkoper en verrader ..

  Bouterse is een Nationalist!!!!!


  Maak melding

 2. Stemmen op een andere dan de stichter betekend in ndpkringen, verrader en ongelovige aanbidder, dus waarom dwears liggen als elke maand wat kruimels vallen van de tafel van de stichter ter overleving en eigenbelang.


  Maak melding

 3. CARICOM
  multinationals voorbereid
  Paramaribo – De voorwaarden voor het opzetten van Caricom-multinationals worden al voorbereid. Door de regeringsleiders van het regionaal blok is dit initiatief van Suriname met open armen ontvangen en worden nu de details uitgewerkt, zegt president Desi Bouterse . Het beleid moet verder uitgezet worden vooral als partij-leider .


  Maak melding

 4. Wat is logica bij de NDP, met deze begroting, en vooruitzichten die uit loze beloften bestaan, bijna de helft van hun regeerperiode zit er op, alleen maar grote praatjes toen der tijd op de berm, en al die analfabeten vonden die praatjes zo geweldig, en vragen ze momenteel af, of er van al die beloften die gedaan zijn, nog iets voor hun verwezelijkt zal worden, het antwoord is simpel: droom lekker verder, en laat je lekker gek maken door een stel leeghoofden van de NDP.


  Maak melding

 5. Drie opmerkingen:
  1. De NDP is volgens de laatste verkiezingen de grootste politieke partij. Bij de volgende verkiezingen zal dat, als men zo doorblijft gaan, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer het geval zijn. Tenzij er op grote schaal gefraudeerd wordt natuurlijk.
  2. “De NDP, en ook Bouterse, zijn vaker uitgevaren tegen een combinatie van de twee posities. Ergens onderweg moet er een omslag zijn geweest”: Door deze omslag blijkt maar weer eens dat het gegeven woord van Bouterse totaal niets te betekenen heeft. Wij kunnen ons allemaal nog vers herinneren dat hij zei nooit en te nimmer met Somo en Brunsie samen te werken.
  3. ” Volgens Linger is dat de druk van de ‘onderlaag’. “Soms moet je zwichten voor hun gevoelens, want zij zijn je politieke ruggengraat.”
  De ‘onderlaag’ wordt gezien als manipuleerbaar, in naam van deze onderlaag mag je zonder blikken of blozen een draai van 180 graden maken, ze doen toch alles wat de ‘bovenlaag’ wil. Bouterse hoeft maar te zeggen dat deze combinatie niet wenselijk is en de hele onderlaag staat te ‘JAKNIKKEN’.


  Maak melding

 6. Waar ligt de grens van het soms wel en kennelijk soms niet zwichten voor de gevoelens van je “politieke” ruggengraat? Hoe pricipiëel ben je dan?
  Wie weet mag het mij uitleggen. Ik geef alvast een schot voor de boeg.
  B.v.; Als het je goed uitkomt verwijs je naar je politieke achterban en als het je niet goed uitkomt verwijs je naar het algemeen belang (wat soms gelijk staat met je eigen belang).

  Gr. Polderman


  Maak melding

 7. Wij weten al jaren dat die paarse dogmatische clubje hun eigen logica op na houden,als andere het doen dan mag het niet volgens de logica van keizer Bouterse Bokasa.
  Een mooi voorbeeld was de reactie van die paarse idioten club toen de vorige regering hulp uit het buitenland had ingeroepen om te komen helpen om de belastingdienst te komen ordenen,herstructureren.
  En wat zien wij nu dames en heren De president en de vice president worden geadviseerd door een Blanke Hollander. Ik heb het idee dat Bouterse zwaar onder invloed is van drugs en alcohol wanneer hij die onzin op de podium staat te roepen.


  Maak melding

 8. Ongelovelijk.

  Jaren roepen dat er jongeren aan de leiding moeten
  Jaren oepen dat hij terug zal treden
  Jaren roepen dat presidentschap en partij voorzitterschap onverenigbaar zijn.
  Doen alsof dit door de achterban bedacht is ( net als 2 jaar terug met Bosje tok).

  Dictator voor het leven net als Chavez, e.a.. 🙁


  Maak melding

 9. De hele propaganda van de ndp over jongerenbeleid is een leugen gebleken, als ook de vele loze beloften. Wat determinist had voorzegd zal uitkomen. Het komend dictaoriaal misdadig rijk. En de oliedomme aanhangers, die zullen ervan lusten tot ze het uitschreeuwen o God help ons, maar er komt geen hulp want ze hebben moedwillig de leugens opgegeten als zoete koek…………..we willen onberechte mensenrechten schenders.


  Maak melding

 10. Paramanpinto, TTHeo.
  Kunnen jullie je nog herinneren hoe vastberaden en stellig de perschef van Sadam en Gadaffi waren in het verdedigen van leugens bedrog.
  You can’t fool some people somtimes but you can’t fool all the people all the times.


  Maak melding

 11. Wees ervan doordrongen dat elke volgende voorzitter zal handelen in de geest van de partij. Hij/zij zal wel niet Bouterse heten, maar wel handelen in de geest.
  De NDP is een echte partij! Er lopen genoeg DDB’s rond in dit land.


  Maak melding

 12. Ik zou graag willen weten waar al deze wijsneusen van de Surinaamse politiek wonen, want er wordt veel gepraat voor en over de surinaamse bevolking, terwijl men daar niet zelf woonachtig is. SORRY HOOR


  Maak melding

 13. Het is een feit !!!
  Dat op baisis van en conform de grondbeginselen van een Democratische Bestuurlijkstelsel in een Democratische Volks Republiek .
  NIX MIS MEE !!!

  Stre de’f stre
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Sranan sa wini !!!


  Maak melding

 14. Persoonlijk twijvel ik absoluut niet, dat de ‘Super clouw’ van NDP ,Desiré Bouterse binnenkort weer de voorzitterschap overneemt bij de NDP . Desiré Bouterse ziet de partij als zijn ‘ding’,decor,podium……zijn ‘baby’ !

  Hij gaat als voorzitter van de partij de zelfde fouten maken als,Henck Arron, Lachmon……Somohardjo,Soemita…deze gasten dachten/denken dat zij onmisbaar zijn voor de Surinaamse politiek ! Dit kun je zien als een soort van armoede bij deze mensen .

  Die gasten die geweest zijn én nog zijn (als voorzitter van de partij)hebben ons jaren achter gehouden ! Jaren een ‘Rem’gezet op de ontwikkeling van de MENS in de Suriname en zo óók van de Surinaaamse maatschappij ! Daar plukken wij nog steeds dé Zurevruchten van !

  Als gemeenschap worden ‘wij’ al jaren achter én achterlijk gehouden !Leer beter té kijken, hopelijk zien jullie hét een keer óók ! Het leven is een feest ! Laat niemand máár ook niemand je ‘feest’ verpesten !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 15. Paraman zegt : “Een ottomotor heeft maar 1 krukas. Wat wil je geen Bouta maar Lasede als voorzitter? He is the man!”

  Als ik een NDPer was (wat ik nooit zal zijn) zou ik me door de opmerkingen van Paraman, meteen zorgen gaan maken over het voortbestaan van de NDP. Als de reeds op leeftijd zijnde krukas kapot gaat, kun je meteen de hele motor en ‘otto’ naar de sloop brengen. Welke zichzelf respecterende organisatie laat zijn bestaansrecht van slechts één oude kerel van over de 60 afhangen? En al was hij onsterfelijk, de kans dat hij binnenkort opgesloten wordt is met de uitspraken van Rozendaal een stuk groter geworden. Zal hij de organisatie vanuit Santo Boma kunnen leiden? Zelfs voor je computerbestanden heb je een ‘backup’. De NDP heeft als partij zonder toekomstvisie, zo te zien, gelukkig voor Suriname, geen ‘backup’.


  Maak melding

 16. @ Jozef
  “Ik zou graag willen weten waar al deze wijsneusen van de Surinaamse politiek wonen, want er wordt veel gepraat voor en over de surinaamse bevolking, terwijl men daar niet zelf woonachtig is. SORRY HOOR”

  Beste Jozef,

  Dat antwoord is toch niet zo moeilijk en doet het er trouwens iets toe. De mensen die hier reageren en niet in Suriname wonen zijn over het algemeen wel erg betrokken bij hetgeen in Suriname gebeurt. Soms kun je vanaf afstand beter en wat afstandelijker de dingen beschouwen. Het zijn overigens de Surinamers zelf die bepalen wat er in Suriname gebeurt, maar dat wil niet zeggen dat niet ingezetenen niet hun mening zouden mogen geven. Waarom mogen Surinamers wel van alles en nog wat over niet ingezetenen beweren. Het is geen éénrichtings verkeer. het is geven en nemen.De Surinamers kunnen daarmee doen wat ze willen. Echter men wil in Suriname vaak simpelweg geen kritiek horen en voelt zich al snel aangevallen, zeker wannneer men denkt dat de reacties vanuit Nederland komen. Feit is toch wel dat in de afgelopen decennia heel wat Surinamers die goede kennis van zaken hadden het land hebben verlaten. Suriname heeft nu éénmaal niet alle expertise in huis, maar men (en daarmee bedoel ik de huidige regering en andere machthebbers) denken wel overal verstand van te hebben, maar de domheid en onbenulligheid kan en mag niet weggemoffeld worden. Hopenlijk gaan van de aanhangers, althans de meesten de ogen spoedig open om te zien wat er aan de hand is.

  Veel sterkte en gr.
  Polderman


  Maak melding

 17. Na de verklaring van Ruben Rozendaal zou de NDP volkomen geschift moeten zijn om DDB eer als voorzitter aan te stellen. Geen enkele zich zelf maar een heel klein beetje respecterende partij zal zo een voorzitter accepteren.

  Maar ja de NDP-ers hebben totaal geen espect voor god nog gebod en hun Baas is DDB dus die domme schapen zullen wel weer heel braaf op DDB stemmen. En wie er anders ovedenkt krijgt ongetwijfeld bezoek van Dino en dat neefje.


  Maak melding

 18. Josef,
  Wanneer jullie ons nodig hebben dan mogen wij komen helpen, maar als wij kritiek hebben dan mag dat niet.
  Polderman heeft het heel mooi verwoord.
  Als het aan mij licht mogen ze die dubbele nationaliteit in de prullenbak gooien.


  Maak melding

 19. Zaterdag 10 maart 2012 om 18:23 uur, door Polderman
  U heeft het heel helder en duidelijk neer gezet.Waar voor mijn dank. Laat de makke lammetjes van NDP, dit goed tot zich laten door dringen !Mag vaker gezegd worden.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 20. Virago 535,je hebt gelijk als je zegt dat meneer Venetiaan niet te vergelijken is met meneer Bouterse.

  Meneer Venetiaan is de founding father van de surinaamse democratie(nu nog een kamerplantje).Maar bovenal is hij een moreel gezaghebbend president geweest.Meneer Venetiaan heeft geen enkele bloed aan zijn handen en nog nooit bij verstek veroordeeld voor drugsdelicten in het buitenland.

  Door het beleid van ex-president Venetiaan zit president Bouterse nu gevangen in een juridisch web. Je zou kunnen zeggen Bouterse zit in de val van Venetiaan en wacht op zijn slachting.
  Nogmaals door dat beleid zal Bouterse de gevangenis voor goed indraaien, leuk he.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.