Surinaamse vakcentrale wil einde olieheffing

16

PARAMARIBO, 7 mrt – Suriname’s grootste vakcentrale, C-47, wil een eind aan de brandstofheffing. De stijgende prijs van aardolie is de aanleiding. De heffing van vijftig Surinaamse dollarcent (ongeveer tien eurocent) per liter benzine, maakt het leven nog ondraaglijker. Het is tijd voor onmiddellijke actie.

Anders zijn de sociale gevolgen niet te overzien. “C-47 maakt zich ernstig zorgen over de effecten van de verhoogde benzineprijs, die uiteindelijk, mits niet wordt ingegrepen, op korte termijn zal resulteren in een totale maatschappelijke ontwrichting. De stijging is zorgwekkend”, staat in een verklaring. Volgens een eigen schatting zijn de kosten van levensonderhoud meer dan verdubbeld. De vakcentrale ziet nu al de gevolgen op vooral sociaal gebied.

Uiteindelijk is het de samenleving zelf die de prijs zal betalen. “Een ondervoed volk brengt disharmonie en onvrede in de samenleving teweeg, met alle gevolgen, zoals criminaliteit en desinteresse”, aldus C-47. De grootse plannen van president Desiré Bouterse, zullen zo niets waard blijken. “De regering blijft benadrukken dat Suriname voor grote ontwikkelingen staat en dat deelname van een ieder van belang is. Dit is onmogelijk met een volk, dat permanent verwikkeld is in een overlevingsstrijd.”

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Wat heeft vakbond met staatsheffingen te maken.
  Wil vakbond landsbestuur overnemen.
  Maakt vakbond beleid.
  Ik weet echt niet wat in de hoofden van bepaalde figuren zit.

  Ik denk dat dit soort figuren pokai zijn taktak liki law maar hoofd leeg en behoorlijk dom.

  VAKBOND WIL BELEID MAKEN VAKBOND WIL LANDSBESTUUR.
  Daarom a kondre e pina plus din sma san djers ing.

  Nikerie zoekt geld voor landbouw(rijst)wat doet de ander a man e kon weer yu idi…stuur die man om te planten dan doet hij daadwerkelijk iets voor land en volk dan kan een ieder eten hij ook.


  Maak melding

 2. “Een ondervoed volk brengt disharmonie en onvrede in de samenleving teweeg, met alle gevolgen, zoals criminaliteit en desinteresse”, aldus C-47. De grootse plannen .

  A hungry man is an angry man. A person who does not get what he wants or needs is a frustrated person and will be easily provoked to rage.

  Het leven is veel te kort .Vier het leven om je heen
  hang de slingers op en dans .

  Sta nú op mensen !!! Ga de straat op vóór je rechten !!!! Laat die toenmalige pandvinders jullie niet keer op keer in de maling nemen !!!!!!

  En de Super Clown(DDB) van Surimaribo moet flink wakker worden geschud .Alleen jullie kunnen dat te weeg brengen . Veel wijsheid !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 3. En dan C-47? Het gevolg is dat er dan een groot gat ontstaat in de begroting van de overheid. Daar kampen vele landen mee. De broekriem wat strakker om deze nare periode door te komen.
  Vele huishoudens hebben nauwelijks te eten en de basis behoeften zijn schaars aan het worden omdat deze huishoudens een inkomen hebben die sommige dingen niet toelaten..
  Zoals een auto, dezse rijd op brandstof en niet op water, die voor vele huizen staan geparkeerd en die worden gefinancieerd waarvan de rente alleen al killing is de onderhoud en verzkering moeten ook nog worden betaald.

  En dat is het meest vervelende van dit verhaal, de meeste kondremangs begrijpen of willen niet begrijpen dat sommige dingen niet voor een ieder is weggelegd (wat jammer is) en vergeten te leven met wat ze hebben.
  Iedereen hosselt om te overleven.
  Dus C-47 ik adviseer jullie om de oplossing ergens anders te zoeken en niet de overheid adviseren om met een begrotingsgat te zitten omdat hoe en waar vandaan het geld ergens vandaan moet komen.
  Adviseer liever en werk mee bij de totstandkoming van een eerlijker, transparanter belastingsysteem misschien dat het meer zoden aan de dijk legt.


  Maak melding

 4. De mensen moeten niet zeuren in Suriname want alleen de mensen die recreatief of doelloos rond rijden(de milieu vervuilers) in PBM en omstreken zullen deze meerprijs gaan betalen.
  De bushouders krijgen een subsidie van de overheid en de bevolking hoeft niet altijd met eigen vervoer naar een bepaalde bestemming.

  Maw de vakcentrale C-47 is destabiliserend bezig !

  Het gaat goed in het land want de oudjes toucheren nu 525 SRD (ipv 275 tijdens NF), en ouders vangen nu 30 SRD aan KB (ipv 3 per kind tijdens NF).
  Willen alle Surinamers terug naar de vorige periode ?

  Dat kan absoluut, en moeten ze maar bij de ev verkiezingen weer op het NF stemmen !

  Mensen, willen jullie allemaal die oude schoenen weer terug, dat kan en je zal merken dat tzt zelf Haiti meer in ontwikkeling zal zijn dan Suriname !

  U bent gewaarschuwd voor deze Farizeers van C-47 !


  Maak melding

 5. Zelfs denk ik dat de overheid mensen tegemoet mag komen die een auto hebben voor woon werk verkeer.
  De rest mag gewoon wat extra gaan betalen, omdat zij minder de auto nodig hebben.
  Mensen moeten ook gaan leren anders te gaan leven en te denken. De wereld veranderd eenmaal.

  =Een gezin met 5 kinderen en allen zijn in het bezit van een auto???? milieu vervuiling.


  Maak melding

 6. Was een foute beslissing in de eerste plaats om een extra heffing te hebben op brandstof (lees energie). Het heeft heel wat prijzen de lucht doen ingaan waardoor voornamelijk de arme bevolking er de dupe van is geworden. Denk je dat bijv Meye met zijn 6000 per maand een extra $.50 SRD per liter gaat voelen. Of een parlementarier met 12500 per maand?
  Dan heeft deze extra belasting ook gezorgd voor weer extra inefficientie en mogelijkheden voor corruptie bij het uitschrijven van brandstof bonnen voor bus chaffeurs. Wedden dat heel wat mensen die nooit achter het stuur van een bus hebben gezeten ook een benzine bon krijgen.
  Op dit moment betalen wij in de USA $.89/liter…SRD 3/liter. (dat is inclusief alle belastingen en heffingen). Men heeft in Suriname natuurlijk de prijzen en belastingen vergeleken met de Europese landen zonder na te gaan wat de effecten zijn op de Surinaamse economie.


  Maak melding

 7. Eey C-47 keba nanga spotu noh!!
  Als Dada die heffing ongedaan maakt,da waar gaat die bijelkaar geraapte ka – binet club van moeten leven!!
  weet jij wat zij per maand kosten???

  En wat dacht jij van Steve & Ingrid…dat is srd 12000 per maand,dan moet Dada 24000 liter gasoline met een 50 cent heffing verkopen anders gaan die 2 zoutvlees slikken 🙂


  Maak melding

 8. @ R.Lallbahadoer.

  Ik ben het volkomen met je eens.Maar wie geeft het voorbeeld?Mischien is het volk nog bang voor de toen-malige padvinders.Mensen wat doen jullie.Ze zijn nu platlvinders en schieten gaan ze zeker niet meer kunnen,vanwege de zovele ogen die nu gericht zijn op hun.
  Ze moeten durven die fout nog een keer te maken.
  SUCCES.


  Maak melding

 9. Deze jokers zoeken naar een opening om rotsooi te creeren in het land. Er lopen nog te veel jongemannen, die de Godganzedag met hun schuiftromboon lopen te spelen. Ung lesi no kek@!Van aanpakken hebben sommigen nog nooit gehoord. Ga toch bananen en of cassave planten!


  Maak melding

 10. Het aantal Surinamers, die werken of anderszins om louter een auto af te betalen is schrikberend!
  Een kijkje op hun loonslip wijst al gauw uit dat er nagenoeg niets overblijft om de verdere kosten van levensonderhoud te dekken! Dit is een ernstig fenomeen!
  Verlaag je de brandstofprijs, dan nemen zij resoluut weer een andere schuld op zich.
  HRM-functionarissen hebben het drukker met het uitschrijven van werkgeversverklaringen dan met het feitelijke personeelswerk!


  Maak melding

 11. @ Paraman, tot die jokers hoor jij ook en de achterban van die MOORD ‘president”van je. Dus waar heb jij het over met je SLAP GELUL????


  Maak melding

 12. Surinamers zullen zo lang de ndp aan de macht is schulden blijven betalen.Wie zijn degenen die genieten van hoge Steve Meye en Ingrid lonen?Wie rijden in gratis dure gepimpte auto’s.Wie heeft een toilet met een gouden rand?Wat hebben de ambtenaren aan salaris?Het zijn de armste armenaren.Te je feni gratis lek-lekie nanga krab-kraboe da jo tap joe smoel, vooral als je niet ervoor hoeft te werken.

  Danitia


  Maak melding

 13. @ Danitia, SHAPO…SHAPO…SHAPO.

  Zekunnen niet meer schieten met vuur wapens, dat is correct.MAAAAAR…. die DOMME MASSA dat achter ze is gaan staan heeft ze de MACHT gegeven om met VALUTA te werken dat HUN nu de DAS om doet. WIJ VERARMEN MET DE SECONDES. hier in SURINAME. Een liter brandstof kost nu tussen de vijf (5) en zes (6) srd. HELP….HELP….HELP… wat gaat er nog gebeuren????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.