Ex-president Venetiaan iets langer partijbaas

23

PARAMARIBO, 6 mrt – De bestuursverkiezingen binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, zijn voor de tweede keer uitgesteld. Volgens een partijfunctionaris ligt het uitstel aan de traagheid bij sommige afdelingen. Die hebben hun huiswerk niet op de juiste tijd af. De nieuwe datum is ergens in juni of juli. Het is dan definitief.

Partijvoorzitter Ronald Venetiaan wil zich houden aan de belofte om over te dragen. De voormalige president houdt het voor gezien na negentien jaar voorzitterschap. Het wordt de verzuimende afdelingen aangerekend dat het er maar niet van komt. “De afdelingen hebben een hele grote, dikke vinger in de pap. Afspraken moeten worden nageleefd”, zegt Erwin Lelie, voorzitter van de afdeling Paramaribo, tegenover Dagblad Suriname.

Wie het in de nieuwe aanloop nog laat afweten, valt buiten de boot. Deelname aan de bestuursverkiezing is dan uitgesloten. Dat is zo afgesproken tijdens een bijeenkomst van de partijtop en –subtop. Paramaribo wordt als één van de belangrijkste partijafdelingen aangemerkt. Daar is het huiswerk wel af, waaronder het administratieve deel. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland voor eind vorig jaar. Later volgde uitstel tot begin dit jaar.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. De NPS met Vene blijft een brandende thee-lichtje bij klaarlichte dag (12.00 uur)!!!
  De vorige tien kandidaten waren/zijn niet vaderlijk genoeg .
  Wees gerust , VENE is niet oprecht !!!
  Wahhh, moro e doro !!!

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 2. Vene zie je niet dat de NPS een verdoemde partij is, gooien jullie het tegen de vlakte en begin met jongeren jullie opa’s willen te lang ana het roer blijven. En Lelie jij bent ook niet pluis je dementeert


  Maak melding

 3. Ronald Venetiaan ex president van de Republiek Suriname . Ondanks alles zou ik het jammer vinden als deze partij helemaal verdwijnt uit het politieke bestel van Suriname . De sterke kant van Venetiaan is dat hij nooit een Zwatepiet is geweest . Daarom heb ik toch veel respect voor deze ex regerings leider . Jammer dat de partners een loopje met hem namen en zijn beleid niet tot tevredenheid van de achterban kon leiden . Meest verantwoordelijke voor de neergang is de VHP . Deze VHP dacht alleen aan haar eigen achterban en ondermijnde de belangen van de rest van de samenleving . Deze bewering kan gestaafd worden door de aantal zetels dat de vhp behaald heeft bij de laaste algemene verkiezing in Suriname . Is goed dat de NDP niet met de vhp in zee is geweest na de verkiezings zege van 2010 . Deze Vhp is duidelijk een probleem voor Suriname met haar Etnische politiek voering . De huidige leider van die partij wil nu de deuren open gooien voor elke Surinamer, wordt beloofd . In hoevere wij dat moeten geloven is de vraag . Want een vos verlies wel z’n haren maar niet zijn streken . Als de vos de passie preekt , ‘boer pas op je kippen’.


  Maak melding

 4. Ronald aan het stuur;
  Ronald zegt dat hij kan sturen
  net zo goed als Bouta;
  Maar als hij het mag proberen;
  Weet je wat er dan gebeurt?
  Bam, een kar ondersteboven;
  Boem een hond dood;
  Krakkerdekrak tegen een boom op;
  Plons, waar zijn we?
  In de trens.


  Maak melding

 5. In de statuten opnemen dat de nieuwe voorzitter niet langer dan 10 jaar (2×5 jaar, dus 2 termijnen)mag aanblijven.

  Eén voorwaarde moet wel zijn dat als hij/zij die na 1 termijn (van 5 jaar) niet is herkozen nooit meer mag meedingen naar het voorzitterschap. Na 10 jaar voorzitterschap mag hij/zij nooit meer voorzitter zijn.

  Dit principe doorschuiven naar het presidentschap, door het op te nemen in het verkiezingsprogramma.

  Wat het presidentschap betreft moet dit punt en nog veel anderen in het grondwet worden opgenomen.Wijziging van deze punten mag slechts als alle parlementariers hiervoor instemmen.


  Maak melding

 6. @ gerard vene was goed ja eerlijk geen bleod aan zijn hand. eens met je. ma zie het geweten? als dat niet schoon is kan je doen wat je wil. was het niet vene die een durotank had waar er in druppel in moest vallen om over te lopen????


  Maak melding

 7. Venetiaan had tenminste 10 schone vingers waarmee de hele wereld graag zaken mee wilde doen.
  = Stabiliteit heeft hij gebracht
  = Rust in het land
  = Harde aanpak criminaliteit en drugs ect.

  Ik was niet altijd met hem eens, maar heeft op heel veel punten voldaan aan de regels die werden opgelegd van buitenaf.


  Maak melding

 8. Wat hebben wij aan een beleefd en correcte bestuurder met chinese pak en al, die geen ballen heeft noch tot significante prestaties komt? Ergo waar de rancune van afdruipt?


  Maak melding

 9. Tijdens het bewind van Vene kon men nog plannen maken en sparen. Rust en stabiliteit was er tenmisnste behalve wanneer ndp halve gare idioten zich moesten laten horen zoals ex militairen en drugscriminelen. Vene heeft gezorgd dat deze moordenaarsregering niet zonder lege handen aan de slag kon gaan. Het eerste wat deze boeven deden was misbruik maken van de gelden en zichzelfs en omgekochte marionetten rijkelijk zegenen naast het hoefje. Vele beloften werden de oliedomme stommelingen van aanhangers voorgehouden. Mega dit mega dat. Na bijkans twee jaren zitten vele domme aanhangers te morren, is nie erg a fout na neks.is fout van vene. Alleen idioten geloven dat moordenaars rust,vrede en voorspoed zullen brengen, op de rijke parasieten en djangopoepvliegjes na.


  Maak melding

 10. Mijn grootse wens zal uitkomen voor alle oliedomme ndp idioten…..om ze te leren……hun domheden onder ogen te zien….back to the eigthies……


  Maak melding

 11. Zoveel negatieve comments over Venetiaan. Venetiaan was een hele goede president. En hij is nog steeds geliefd onder de Surinaamse bevolking, vergeet niet dat Venetiaan na Bouterse en Santokhi de meeste stemmen had gehad. Ja ook meer dan mevr. Simmons.


  Maak melding

 12. Afroide ,
  Niet slecht , jouw ideetje .
  Is dit ook niet een goed idee om jouw ideetje mooi in een kado-papier te verpakken en deze opsturen naar de tweede(2e)kamer .
  Misschien kunnen wij ook vrij en zelfstandig eindelijk voor een staatshoofd kiezen .
  Oh jee , nu krijg ik de moderator/AIVD op mijn broek .
  Is het geen tijd voor bezinning ?!?

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 13. De-termiet-nest ,
  Jouw droom-wens zal nooit en te nimmer geschieden of in vervulling gaan .
  Puur om de simpele rede ;” Wij marcheren voorwaarts”!!!

  PS ; haal je oogkleppen weg , je bent toch niet een paard of speel je soms “Piet de piraat” !!!
  Roodbaard kan je ook niet zijn en puur om de simpele rede ;” Jij bent zwart als ikke ” !!!

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 14. De-termiet-nest ,
  Wat Vene voor gezorgd heeft zijn ; ” het overhouden van tien schone vingers ” en prioriteiten geven aan het re-vitaliseren van de Nederlandse Rechts Orde en derhalve mag gezegd worden dat Vene hard bezig was om Republiek Suriname te laten Re-Koloniseren .
  Het resultaat is dat jouw Vene massaallllll door het Surinaamse volk werd bedankt en weggestuurd richting oppositie-banken ,om te chillen(HAHAHAHAHA)

  I love SU !!!
  Zoete groet !!!


  Maak melding

 15. TTheo,

  Fijn om te lezen dat je Vene toch niet zo’n etterbak vindt als de andere NDPers doen. Je hebt gelijk in enkele zaken en dat moet ik je toegeven.
  Maar toch moet ik je corrigeren in eentje en dat is dat niet de NDP heeft beslist niet met de VHP in zee te gaan, maar die beslissing is door VHP genoemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.