TV: Freek Vonk & Eddy Zoëy In Suriname

2

Het binnenland van Suriname is het decor voor de documentaire ‘Loslopend Wild! Freek Vonk & Eddy Zoëy In Suriname’ welke op zondag 18 maart om 22:00 via National Geographic Channel wordt uitgezonden. In dit programma gaan presentator Eddy Zoëy en bioloog Freek Vonk op zoek naar de reuzenanaconda, de grootste slang ter wereld.

Niet just for fun, maar ook om de reusachtige reptiel bloed af te nemen voor wetenschappelijk onderzoek, zowel om de diversiteit in de dierenwereld aan te tonen, maar ook in de zoektocht naar antibioticastoffen. Ondanks de serieuze motivatie en het duidelijke doel gaat het de mannen zeker ook om de ervaring.

Freek: “Het is een soort reality roadtrip van twee gasten die een passie voor de natuur delen.” Eddy, zelf hardnekkig vogelspotter, vult hem aan: “Voor ons is de Surinaamse jungle absoluut te vergelijken met een snoepwinkel. Overal hoor, zie en ruik je wat.” Dat laatste zeker, want op dag 2 stonden zij al oog in oog met hun ‘doel’. Lees verder…

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.