Studenten Henri Dahlberg havo mogen naar school

8

PARAMARIBO, 5 mrt – Studenten van het Henri Dahlberg havo mogen weer naar school. De partijen in het conflict over het schoolmanagement hebben overeenstemming bereikt. Volgens minister Raymond Sapoen van Onderwijs & Volksontwikkeling blijft schooldirecteur Georgine Parmessar op haar post. Lerarenvakbond BvL geeft desondanks groenlicht voor het hervatten van de lessen. De studenten zijn blij.

Volgens de studentenvereniging Havo 2 was de staking van de lessen niet meer uit te houden. De lessen vangen dinsdag aan. De afgelopen dagen is druk onderhandeld over een oplossing. De bemiddelingscommissie van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling wist een doorbraak te forceren. De studenten zijn een week verstoken van onderwijs. Het schooltentamen moest worden uitgesteld, nadat de leraren het vertrek eisten van Parmessar. Voormalig VWO-schoolhoofd Henri Hassankhan zal de herstart van het onderwijsproces begeleiden.


8 REACTIES

 1. Virago 535

  Gelukkig was de staking maar een week!!!!
  jammer ,juist tijdens het examen willen leerkrachten staken,om hun macht te doen blijken tegenover de toekomst van het land!!!

  De gedupeerde leerlingen moeten proberen het zo in te zien:Je hebt nog een week extra gehad om te leren voor je examen. Nu krijg je 9 i.p.v. 8


  Maak melding

 2. Ik heb al vaker gewaarschuwd voor dhr Valies, die een politieke agenda uitvoert. Iemand moet hier eens een stokje voor steken. Hij beschadigt telkens de scholieren door op de meest crusiale momenten de leraren te laten staken en aan het eid van het schooljaar de regering de schuld te geven van de slechte resultaten. Dit is de NPS in actie. Dat de leraren zich hiervoor lenen is niet te begrijpen, foei!! Hij heeft duidelijk een goed netwerk van handlangers in de BVL. Hoopt hij na de verkiezingen een beloning te krijgen van zijn opdrachtgevers, zoals een plekje in het parlement of misschien wel een andere hoge post, zoals Hooghart het heeft geflikt? Dat kan hij op zijn buik schrijven, want die komen toch niet meer aan de macht. Feit is, dat de Surinaamse vakbondsleiders denken dat ze politieke figuren zijn en dus oppositie moeten voeren. Wanneer zal dat nou eens veranderen? War was Valies gedurende de 15 desastreuze jaren van Vene, waren er toen geen wantoestanden? Verfoeilijk gewoon!!!


  Maak melding

 3. Wat is afgesproken?? Welke beslissingen en uitspraken liggen er? Hoe verder met dit conflict??

  Typerend niets zeggend artikel. Typerend voor deze regering. 🙁


  Maak melding

 4. Typerend taalgebruik voor het niveau van determinist.Een zielige zieke geest. Yepi de, je moet er wel om vragen en geholpen willen worden, maar volgens mij ben je al te ver heen, sobung: gi yu yepi no de moro, i klari k’ba.


  Maak melding

 5. Lucien

  Nanga dongmang fasie determinist kan gi oeng dong ndpsma commentaar. Over zielige zieke geest wordt je verwezen naar het ndphoofgdkwartier voor een spuitje coca, lokoe joe srefi


  Maak melding

 6. Misdaadschool geopend aan de anton dragtenweg met als directeur idioot lucien. Leerlingen moeten in het bezit zijn van het santo boma diploma 1ste, 2de jaar opsluiting etc. Klasseniveau van de leerling ongeacht leeftijd wordt bepaald aan de hand der gepleegde misdaden. Moordenaars en drugmisdaden verdienen de hoogste punten. Want de leiders van dit land zijn de best geslaagde moordenaars en drugscriminlen.


  Maak melding

 7. @VIRAGO 535

  Gelukkig was het niet zoals in de 80’s. Toen konden alle leerlingen maanden/jaen lang zich voorbereiden op examens omdat de scholen en Univ gesloten waren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.