Infosessies in Suriname over studeren in Nederland

10

PARAMARIBO, 5 mrt – De Nederlandse stichting StukaDoro houdt deze week in Paramaribo informatiesessies over studeren in Nederland. Er is een seminar voor een ‘focusgroep’ en een inloopdag voor alle belangstellenden. Het betreft een proefproject in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool Rotterdam. Joshua Bendter van StukaDoro is speciaal voor de sessies naar Suriname afgereisd. Studenten mogen niet minder dan optimaal voorbereid vertrekken.

Het is ook de reden achter het opzetten van StukaDoro. Dat gebeurde samen met Ananta Khemradj, een andere student van Surinaamse komaf. Zonder meer studeren, omdat bijvoorbeeld je ouders dat zo graag zien, is uit den boze. “Het gaat echt om keuzes op basis van de talenten en competenties van de student”, zegt Bendter. Studeren in Nederland is immers alles behalve een vakantietrip. Mensen moeten alvast zeker weten op welk niveau ze verder willen studeren.

Wordt het de universiteit, hbo of iets anders? “Tijdens de sessies gaan we ook dieper in op hoe te komen tot een bewuste studiekeuze, het aanvragen van een verblijfsvergunning en het wonen en studeren in Nederland”, aldus Bendter. De focusgroep bestaat uit vijftig personen. Daar zitten twintig studenten bij van het Ewald Meyer lyceum en het Arthur Hoogendoorn Athenuem. Ook decanen en universiteitsdocenten doen mee om vooral de kennisoverdracht te verduurzamen.


10 REACTIES

 1. Virago 535

  Een bewuste vak/ studie keuze maken op basis van eigen persoonlijke belangstelling is een vereiste voor maximaal succes!!!!!!


  Maak melding

 2. ik geef alle Surinaamse studenten het advies om in Cuba te gaan studeren en niet in Nederland. In Nederland worden jullie alleen maar gediscrimineerd door een xenofobisch autistisch volk. Het begint al op Schiphol, waar jullie zullen worden verkracht en aangerand


  Maak melding

 3. Mr.Zuidoost, laat je persoonlijke ervaring maar links liggen. Ik ben een Surinaamse student hier in NL enben hier nog nooit gediscrimineerd en ga mij ook nooit zo voelen. Flauwekul moet je niet op je in laten werken! Degene die hier willen studeren moeten dat zeker ook doen. Laat de keus aan hen over en probeer geen mensen af te schrikken op basis van jouw ervaringen


  Maak melding

 4. Goede zaak. Hopelijk kunnen studenten of organisaties uit Canada, USA, Cuba, Belgie etc. hun ervaringen delen met deze nieuwe generatie studenten zodat zij samen met hun ouders de beste keuze kunnen maken. Veel succes.


  Maak melding

 5. @ mr zucht
  mr zuidoost heeft gelijk. zelf de amerikanen prijzen de cubanen om hun goed draaiende gezondheidszorg. kijk alvast naar de min van volksgezondheid waterberg!!!!!


  Maak melding

 6. Virago 535

  @Mr Pinas/zuidoost
  Flauwekul moet je niet op je laten inwerken!
  Zuidoost is gefrustreerd.

  Laat de keus aan de mens over,waar die wil studeren en hoe die wil studeren!
  Discriminatie laat ik voor de honden,dus laat dat links liggen!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.