TV interview Steve Meye over Desi Bouterse

65

Steve Meye, geestelijk adviseur van Desi Bouterse, praat vandaag in het Nederlandse TV programma ‘Door de Wereld’ over zijn vriendschap met de huidige president van Suriname. En over de betrokkenheid van de voormalig legerleider bij de decembermoorden in Suriname.

Bouterse werd in Nederland veroordeeld voor drugshandel. Eind dit jaar doet Suriname een uitspraak over de betrokkenheid van de voormalig legerleider bij de decembermoorden, nu 30 jaar geleden. Op 8 december 1982 werden vijftien tegenstanders van het militaire regime in Suriname omgebracht.

‘God heeft Desi Bouterse vergeven’, zegt Meye in het exclusieve interview dat de Evangelische Omroep(EO) met hem had. Het programma is vandaag (zaterdag 3 maart) om 18:25 uur te zien op Nederland 2.

[FOTO: Steve Meye spreekt honderden jongeren toe op de Youth Explosion in NDP hoofdkwartier Ocer/ 24-02-2010]


65 REACTIES

 1. God heeft DDB aangesteld als Leider van Sur. vlgs. Steve Meye: Nou Lekker compliment voor de gelovigen onder ons.
  Overigens toen ik de man zag en hoorde spreken, was ik blij dat ik een grote teil bij de hand had. misselijkmakend!


  Maak melding

 2. Steve Meye,
  liever probeer je bout te bewegen om zich te verzoenen met de gedachte dat hij straks achter de tralies zit,dan dat je het volk in het ootje te neemt.Wie is Meye om zulk een uitspraak te doen.Een genezer[kwakzalver] die de gelovigen een hoofdhuid schimmel bezorgt bij elke hand oplegging.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Terecht kan gesteld worden dat vele jongeren het pad der misdaad op zijn gegaan sinds deze onberechte moordenaars de handen zijn opgelegd door deze geldgierige wolf in schaapskleren. Dit soort predikers preken met twee maten.Met de bijbel prediken voorspoed en houden de andere hand open voor wereldse giften. Daarnaast dragen ze de duurste pakken,jassen en dassen, rijden in dure auto,s, reizen de halve wereld rond, dragen gigantische gouden kettingen met gouden crucifix, bracelets……..sommige dragen ook de kleuren van de duivel..rood onderhemd,zwarte pak.

  Ze houden hun domme aanhangers zoveel voorspoed en zegen voor. Terwijl alles de mens is gegeven door de vrijgevige GOD. Ze gebruiken teksten uit het oude en niewe testament door elkaar zodat menig aanhangers van deze man hem bewonderd aanstaart.

  Het is een SCHANDE voor de ware gemeente van Christus wanneer machtlustige onberechte mensenrechten schenders en moordenaars op handen worden gedragen door deze valse pastoor. Zo iemand moet men de toegang weigeren vanwege het zeer slechte voorbeeld aan mens,land en volk.

  Hoe aanders zou het zijn als deze man thuis bij zijn baas en srd/.6.000plus gever het evangelie zou brengen met deze boodschap.
  OM GEEN AANSTOOT TE ZIJN VOOR MIJN MEDE GELOVIGEN VERZOEK IK U DE GEMEENTE NIET TE BEZOEKEN. MAAR VOOR GEESTELIJK ADVIES KOM IK PERSOONLIJK LANGS OM MET U TE BIDDEN VOOR VERGEVING EN BEKERING ACHTER GESLOTEN DEUREN. ZOALS JEZUS DAT ZEIDE. GRATIS GRATIS GRATIS het is genade. Maar nee hoor….

  Deze vals ndp pastoor en parasiet is gewoon een moderne farizeer die men herkent aan zijn vruchten. Geldgierigheid en veel eer.


  Maak melding

 4. “‘God heeft Desi Bouterse vergeven’, zegt Meye”

  Heel fijn!!! Wij de bewoners van de aarde wachten wel op
  de uitspraak van de rechter!

  Gezocht! Mailadres, van de God van de charlatan Meye!


  Maak melding

 5. Na Meye gezien en gehoord te hebben dacht ik jaja nu geloof ik echt in de heer.Je kan gewoon doden,mensen oppakken,martelen,mishandelen,je volk laten pinaren doe alles wat niet goed is voor/tegen de ander,maar wat je leuk vindt de heer vergeeft het je.Nu weet ik waarom de mensen toen het beloofdeland niet hebben gezien,toen heeft de heer hen vergeven en beloond met de 10 plagen hahahahaha.Gewoon doen wat niet mag en je wordt nog uitverkoren om een land en volk te leiden en vriendjes te regelen hahahahahaaaaa.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 6. God heeft het volk de leiders gegeven die ze verdienen. Moordenaars, drugsveroordeelden,mensenrechten schenders. Zo zal God deze wereld de leider geven die de mensheid zal doen lijden..de antichrist, het beest en zijn valse profeet.

  100% komt er geen rust,vrede en voorspoed voor de vele misleide domme aanhangers. Na bijna twee jaar lijkt de boodschap van de vals ndp profeet anders te zijn, in zijn voordeel, maar voor vele domme aanhangers is het nu onrustig,onvredig en armoedig overleven, dus leve de misdaad met onberechte misdadigers aan de macht geholpen door rijke ndp parasieten en poepvliegen.
  Ze vallen allemaal door de mand


  Maak melding

 7. Dat er nog steeds mensen zijn die naar de onzedelijke video’s, waarin Stevie de hoofdrol vervult, kunnen kijken vind ik bewonderenswaardig, naar smerigheid wil en kan ik niet kijken.

  Ik vroeg me al af waarom Baas de bisschop elke maand zoveel van onze belastingcenten uitbetaalt, maar eindelijk is hier een tegenprestatie van wonderbaarlijke Stevie.

  Je kunt in naam van God natuurlijk van alles beweren, maar waar is het bewijs? Laat Stevie Donder daarom samen met zijn baas, de brief met de handtekening van God, waarin staat dat Hij zijn opdrachtgever en broodheer heeft vergeven, afleveren te Boxel. Dan kunnen we ze beiden laten arresteren voor valsheid in geschrifte. Ze veroordelen tot opsluiting voor deze en andere wandaden laten we over aan de rechters en het openbaar ministerie. Als God ze in het hiernamaals wil vergeven, hebben wij daar niets over te vertellen en daarom willen we dat nu ook niet weten, dat zoeken ze samen met God onder vier ogen maar uit.


  Maak melding

 8. hahahaha deze man steve meye maakt zich belachelijk

  hij had jaren terug in zijn glazenbol gezien dat bouterse ooit president zou worden


  Maak melding

 9. Beste Kondremangs,

  Hoe weet de alwetende bisschop, dat GOD de President heeft vergeven?????????
  Voor 6000 SRD in de maand MOET je dat wel zeggen…….
  Wanneer gaat de President zijn belofte waarmaken om het Surinaams volk vergiffenis te vragen????
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 10. Weet je beste mensen:

  God vergeef zeker als je een fout heb begaan en als je Hem om vergiffenis vraagt. Maar je straf uitzitten op deze wereld hoort erbij.

  Als Bouterse een moordenaar is , en hij zei ook dat hij politiek verantwoordelijk was/is voor de decmber moorden, dan mag hij die straf krijgen die erbij past. Dat is gerechtigheid voor de nabestaanden en de mensen die vermoord zijn.

  En God dealt op zijn manier ook met Bouterse, maar Steve Meye mag nooit op de stoel van God gaan zitten.Want hij is geen God maar alleen een boodschapper, noem hem Bishop of pastor of voorganger of evangelist, of dominee,of pater of apostel of herder of leraar of profeet, allemaal hebben ze ten doel Gods boodschap over te brengen aan de mensheid voor redding en vergeving.

  God heeft ook de overheid aangesteld en Bouterse of Steve Meye of Venetiaan of de paus van Rome of barack obama moeten ook de overheid gehoorzamen anders worden ze door het zwaart van de overheid geveld .( nu dus geen zwaart maar een vuur wapen of een uzie of vuur peloton) Dat is toen gebeurt met de 15 tegenstanders van Bouterse. Ze hebben de overheid van toen (dictatuur of niet ) niet gehoordzaam.

  Stel een commissie in net als zuid afrika met desmond tutu dan alles opbiechten en dan publiekelijk vergeving vragen.

  Alfa


  Maak melding

 11. Kan mij niet herinneren dat mijn vader Steve Meye verteld heeft wat hij van Bouterse vindt.
  Normaal velt hij pas zijn oordeel over iemands daden als men voor hem staat.
  Ik wens Boutersen als het zover is in ieder geval veel sterkte. Want dat zal hij nodig hebben.


  Maak melding

 12. ik ben geen bouterse aanhang nog deze dominee of hoe je hem wil noemen ,wel moet ik zeggen dat vene niet mijn president was .het volk heeft bouterse gekozen en wij dienen dat te respekteren .deze dominee spreekt de taal van bouterse,wiens brood men eet wiens woordt men spreekt .van die riante salaris die deze nep dominee krijgt moet je niets anders verwachten .die moorden vallen te betreuren van 8 december ,maar als het om drugs gaat tussen nederland en bouterse hou ik een slag om de arm .nederland dacht het volk te beinvloeden door te zeggen dat suriname geisoleert gaat worden als het volk op bouterse zou stemmen .nederland moet zich buiten houden en niet bemoeien in de surinaamse aangelegenheid .suriname is niet afangelijk van nederland ,het land dopt zijn eigen bootjes met vallen en opstaan en daar ben ik trots op .de inmense problemen die nederland heeft vraagt om oplossingen ,zie de voetselbanken ,de schulden en de stress die onder de nederlandse bevolking heerst .allemaal betalen betalen ,ik hoop dat het goed mag gaan in suriname met of zonder bouterse die het volk geeft aangestelt .mij maakt het niet uit wie dat land regeert ,bouterse is aan het roer en dat wil ik respekteren ,hij is door het volk gekozen en nederland moet zich buiten houden.nederland kan dan rijk zijn maar de criminaliteit in nederland bart meer zorgen dan in suriname .hoeveel geweldadige moorden heb je in nederland als je het gaat vergelijken met suriname .hoeveel van die moorden worden in nederland opgelost .nederland heeft altijd een vinger in die staatsgreep van suriname gehad .


  Maak melding

 13. Er is een gezegde:

  WIENST BROOD MEN EET, DIENS TAAL MEN SPREEK.

  En mijn advies is aan Steve Meye: Laat je niet misleiden door geld en macht. Je mag met een ieder te vriend zijn en voor mensen opkomen , ook voor Bouterse, maar verlies nooit uit het oog dat je een boodschapper bent van GOD.

  Er zijn nog meer mensen in de gemeente van God die vergeving nodig hebben en deze gevraagd hebben, heb jij ze dan ook vergeven en het voor ze publiekelijk opgenomen?

  Dat is natuurlijk tussen jouw en GOD. Maar ik vroeg me zelf dat even af.


  Maak melding

 14. Om iemand te kunnen vergeven moet hij wel eerst schuldig zijn. Leuk om dat te horen uit de mond van de geestelijk adviseur van Bouterse.
  Hij is dus schuldig. Hoeveel bewijs wil justitie nog.


  Maak melding

 15. ‘God heeft Desi Bouterse vergeven’, zegt Meye in het exclusieve interview .

  Wel meneer Meyene: Hoe weet je dit zó Zéker ????? Heb je soms een speciale lijn(06-……) met de almachtige god ??? Nog even,dan gaat Meyene beweren dat de almchtige Bouterese de opdracht had gegeven om de decembermoorden te plegen. Om in drugs te gaan handelen,ect ect ect. Zo kun je alles goed praten wat Bouterse verkeerd heeft gedaan.
  Wel meneer Meyene:Ik zou zeggen;
  Spreek vrijmoedig over God, maar misbruik nooit zijn Naam’ … En daar is niets mis mee – als je er maar bij bedenkt, dat het erom gaat dat de almachtige alleen weet wat hij doet !

  Nu zijn de makke lammetjes van NDP helemaal in hun nopjes ! Zo krijgen de criminelen(zowel dé grote als de kleine) véél meer zelfvertrouwen in Surimaribo !!!!

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 16. Bouterse heeft een kans gekregen van de Surinaamse bevolking en niet van God!!

  God bestaat alleen in het brein van kwaadaardige mensen onder wie de kerkslaaf Meye er één van is. Het verbaasd mij geenszins waar hij deze idioterie vandaan haalt om te beweren dat „God Bouterse tot leider van Suriname heeft aangesteld”, maar het gekke ervan is dat God niet kan kiezen want die bestaat niet… Daarom Surinamers stem in het vervolg „Niet“ op Bouterse maar laat God dat alleen maar doen en we zullen zien of Delano het volgend seizoen op de zetel mag blijven zitten! Ja toch? Want God heeft hem toch gekozen en niet de stemgerechtigde goed bedoelende Surinamers!

  …..De Natuur heeft de mens geschapen en de mens heeft God geschapen naar zijn evenbeeld. Kerkgasten zoals Meye zijn hartstochtelijke en pathologische leugenaars en zijn goed in het verzinnen van allerlei apekool om medegelovigen in hun godsdienstnet te strikken, zo blijkt maar weer“! Wat verwaandheid al niet uit kan lokken om zo’n uitspraak te kunnen doen als deze kerkrat Meye heeft gedaan op tv. Volk van Suriname open nu uw ogen en zie hoe uw liefdeloze God en zijn volger Meye de boel hier verzieken. Is dat uw Heiland (Meye) die allemensen lief heeft? Waarom denkt u dat deze „kerkzak“ (vergeet hem niet te vullen) dergelijke uitspraken doet? Omdat hij zo’n godssmerige intrigant is!

  En een intrigant is iemand die gebruik maakt van intriges om op slinkse wijze zijn doelen te bereiken. En dat is de intentie van Meye, de arglistige onderkruiperige Jezuïet. Dit betekent dat hij doelbewust verdeeldheid zaait, conflicten en tweespalt veroorzaakt zoals een verstokte goedgelovige konkelaar betaamt te doen volgens biblia. De motivatie en methoden van deze intrigant zijn vrijwel in alle gevallen inhumaan, hij zorgt er wel voor om zelf niet rechtstreeks bij een conflict betrokken te raken, maar hij verstaat zijn vak goed om zijn medegelovigen tot waanideeën aan te wakkeren. De motivatie van deze kontenkruiper is politiek dan wel religieus gericht, welke hij als middel gebruikt om zijn eigen ambities te verstevigen en te continueren. Dit verschijnsel was in de Romeinse tijd reeds bekend als „divide et impera“ (verdeel en heers). Door een gehorige goedgelovige volksmassa te ondermijnen met zijn godsgezwam probeert Meye zijn machtspositie (of die van zijn opdrachtgever) gaandeweg te versterken.

  Meye is overduidelijk bezig om met zijn geloof en politiekgeleuter bepaalde bevolkingsgroepen in Suriname tegen elkaar uit te spelen. Dat is het geloof eigen waar hij dankbaar gebruik van maakt om zijn eigen broeders en zusters te omgeven met ellende. Het feit op zich dat Bouterse zich met Meye inlaat , geeft mij te denken. Triest voor Bouterse dat hij zich door zo iemand moet laten opnaaien en deze in de hoedanigheid van geestelijk adviseur heeft aangesteld. Hoe groot moet je blinde vlek wel zijn!!

  Ik denk dat Bouterse zelf heel goed in staat is om Suriname te regeren zonder al dat gezwets van deze Meye, maar wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Ik heb alle respect voor aardbewoners die het ook zonder al dat godsgedoe van Meye kunnen rooien en wees standvastig daarin daar tot het einde der dagen. Mijn boodschap voor Bouterse is, leef uw eigen leven en laat u in regeringszaken niet beinvloeden door al dat bijbelsgezeik van Meye. Het enige waar u voor dient te zorgen is voor een goed beleid en een gezond Suriname. Hoe u dat doet is aan u en uw regering, maar niet aan God, want deze is slechts een fictie van godsdiensthuichelaars.

  De Surinaamse maatschappij is behept met huichelachtigheid uit angst voor het gelovig overwicht en voor diegenen die hier de hand in hebben. Verreweg de meeste Surinamers laten zich liever uit gemakzucht meeslepen door de religieuze stroom om uiteindelijk te geworden zoals de rest. Dit is diep zielig, normloos en laaghartig dat een groot deel van het Surinaamse volk niet voor zichzelf kan opkomen maar hun leven door de kerkeenheid laten bepalen gelet op het feit dat de Surinaamse voorouders onder dit godsjuk en de R.K.kerk hebben geleden, gegeseld en gedood in naam van God met figuren zoals Meye als voorgangers. Hiermee hebben de volgers van dit geloof zich met een vervloeking opgezadeld, alsmede door hun egoïsme, hebzucht en kortzichtigheid. Het religieuze trauma!

  Zelfs de Natuur kan voorspellingen en predestinaties niet waarmaken, want de Natuur volgt haar eigen weg en heeft maling aan God. Wie voor Bouterse is weet ook niet wat er gaat gebeuren en voor wie tegen hem is is het ook maar de vraag. De boosaardige mensheid heeft zich in Suriname eeuwen ontwikkeld en verrijkt ten nadele van een legio in- en uitheemse volkeren. Ook uw voorouders werden namens religie, god en staát stelselmatig bloedig onderdrukt door nu nog bestaande criminele organisaties/overheden en andere roofdieren. Verwerp het koloniaal-imperialisme van de vroegere onderdrukkers, dat uw volk meer kwaad dan goed heeft gedaan.

  Daarom……”Weg“ met de onrechtvaardige koloniale wetboeken en wetgeving, want afwijzing van deze door kolonialisten achtergelaten staatkundige- en Katholieke bagage betekent volledige verlossing van de slechte manieren der kolonialisten. Herschrijf uw eigen wetboeken en herzie uw staatsleer, staatsbestel en grondwet in de lijn van rechtvaardigheid. Dan zullen de veroorzakers van schijnheiligheid, discriminatie ten opzichte van eigen soortgenoten, egoïsme in de ruimste zin des woords en onmenselijkheid jegens eigen volk, misère en armoede bij de eigen bevolking zeker spoedig verdwijnen.

  Dus de godsdienstige mensheid heeft eeuwenlang geweldig feest gevierd en daarbij van alles uitgehaald met medemensen hetwelk in hun zelfgeschreven wetboeken als misdrijven worden aangeduidt. Vooral het Katholieke geloof ondersteunde compleet de werkwijze der kolonialisten (= de moordenaars der voorouders) en zij hielpen met ware ijver mee aan onderdrukking, sadisme, kastijding en uitbuiting van de onschuldige mensheid teneinde er zelf beter van te worden.

  De Katholieken en de kolonialisten waren -2- handen op één buik, en let op; zelfs nu nog! Het merendeel van de Surinaamse bevolking heeft door de koloniale educatie en pedagogie slechts leren nadenken in de lijn van rechtmatigheid zoals de vroegere overheersers, maar „rechtvaardigheid“ is nog steeds voor hen taboe. Menigeen hebben er hun levenswandel voortgeborduurd op het fundament van hun religieuze (Christelijke, Katholieke en koloniale) onderdrukkers waarin hypocrisie, wreedheid en onmenselijkheid hand in hand samen gaan. Daarom mensen wees één met de Natuur en laat God voor wat God is (niemendal dus), en vraag de kuipend Jezuïet Meye om advies….dan weet u zeker dat u de lul bent!!! Mene mene tekel upharsin!!!
  django


  Maak melding

 17. belachelijk toch. steve je bent nog geen God. trouwens je gaat de taal van je baas ddb spreken want je ontvangt een riante salaris van hem!!!!STOP MET HET SPOTTEN VAN ONZE HERE!!!!


  Maak melding

 18. Wat een walgelijke vertoning. “God heeft hem als president aangesteld en Meye heeft het jaren geleden als voorspeld.”

  Hier pas maar één conclussie bij: “God heeft SME in de steek gelaten of straft ons voor onze wandaden”


  Maak melding

 19. Ik vraag me af of Meye theologie heeft gestudeerd. Zijn uitspraken zijn niet die van een “intelligente kerkelijk leider”. Van dit soort commerciele self-made dominees lopen er in Amerika honderden rond. En die vallen een voor een door de mand.


  Maak melding

 20. Bouterse is door de duivel gestuurd om de Surinamers die het zelf willen te misleiden.
  Steve en Bouterse zijn de zelfde soort demagoog.
  Het is echt een grote schande hoe sommige lieden Suriname nationaal en internationaal voor schut zetten.
  Wie kan mij vertellen wat Bouterse in werkelijkheid is want ik snap het niet meer.Of moet ik concluderen dat Bouterse iemand is zonder principe, hij is alles wat hem voordeel kan opleveren. Bouterse heeft geen enkele drupje principe, Hij stond als klein kind te wachten om met de leider van de democratische en beschaafde wereld Barack Obama op de foto te staan, maanden daarna draagt hij een vuurrode hemt naast Chavez, hij noemt zich zelf democraat maar zijn vrienden zijn allemaal linkse dictators. DDB is kameleon die vandaag in god geloofd en morgen naar het binnenland gaat om de demonen te aanbidden.


  Maak melding

 21. Vreemde zaken zou dit met dhr.Pocornie kunnen ontravelen.Hoe is deze vergeving zichtbaar gemaakt?
  Geloof is persoonlijk en onzichtbaar en komt uit het hart.


  Maak melding

 22. Laten wij conform de Bijbel naar Bouterse’s “VRUCHTEN” kijken en niet naar die mooie woorden, want ‘naar de vrucht herkent men een boom’… niet naar de bladeren, die vallen af.
  Mt 24:24 Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en grote tekenen en wonderen doen, om, ware het mogelijk, zelfs de uitverkorenen tot dwaling te verleiden. 2Th 2:11 Daarom zal God hun een krachtige dwaling zenden, om de leugen te geloven; 2Pe 3:17 Gij dan, geliefden, dewijl gij dit te voren weet, zo wacht u, dat gij niet door de dwaling der zedeloze lieden u laat medeslepen, en uit uwe eigene vastheid valt; Opb 2:9 Ik weet uwe werken …. —en de lastering dergenen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en het niet zijn, maar ene synagoge des satans. Opb 3:9 Zie, ik geef u uit de synagoge des satans, die zeggen, dat zij Joden zijn, en het niet zijn, maar liegen..(!)


  Maak melding

 23. Django,

  los van al dat bijkomstig gezeik mi de eens nanga deng feiten disie…….hihi..Triest voor Bouterse dat hij zich door zo iemand moet laten opnaaien en deze in de hoedanigheid van geestelijk adviseur heeft aangesteld. Hoe groot moet je blinde vlek wel zijn!!..hij is oliedom.

  Vooral het Katholieke geloof ondersteunde compleet de werkwijze der kolonialisten en zij hielpen met ware ijver mee aan onderdrukking, sadisme, kastijding en uitbuiting van de onschuldige mensheid teneinde er zelf beter van te worden. ……ook je maat bawta heeft ons onderdrukt,uitgebuit en vele onschuldigen vermoord.


  Maak melding

 24. Steve Meye ???? God heeft President Bouterse vergeven ????

  Ik heb President Bouterse vergeven.

  En tot zover ik weet heeft God geen levend mens op deze aardbol de bevoegdheid gegeven om nu voor hem te preken dan de sitaten uit de bijbel.

  President Bouterse,

  Het leven is een kort moment. Wees nederig, doe goed voor het Surinaams volk, deze wereld, bid tot de Almachtige Vader en vraag om Godszegen.

  Ik geloof dat wanner het uw tijd is God u enig vorm van vergeving zal geven.


  Maak melding

 25. Ik weet niet hoe men erbij komt om met zoveel stelligheid te beweren dat het volk Bouterse als president heeft gewild. Als men zegt dat de NDPers hem als president hebben gewild kan ik me daarin terugvinden. Als men voor de verkiezingen de aanhang van de P.L. van Somo en de aanhang van de A combinatie gevraagd had of ze Bouterse als president lusten hadden ze, gezien het gemeenschappelijk optreden van Somo en Brunswijk naar een prominente NDPer toe, stellig met nee geantwoord. Toen Bouterse niet genoeg stemmen had om tot president gekozen te worden, kon hij dat pas worden na het verraad van Somo en Brunswijk gepleegd naar hun kiezers toe. Dus dat het de wil van het Surinaamse volk is dat Bouterse nu president is, kan er bij mij, met of zonder de uitspraak van Steve dat God Bouterse vergeven heeft, niet in. Het heeft er meer van dat Somo, Brunsie en niet te vergeten Steve, geïnspireerd zijn geworden door Lucifer of Mamon om dit verraad te plegen.


  Maak melding

 26. Dat Desi president zou worden, was te verwachten.
  Met slinkse koehandeltjes won hij terrein en de bevolking verkoos hem.
  Dat werd massaal voorspeld op dit forum.

  Kort na de verkiezingen zou Desi zijn grote schuldbelijdenis doen, wij wachten er nog steeds op. Carl B. -ook christen- heeft zich toen onthouden van stemming.

  Ondertussen weten we dat de kameraden van toen zich om hem heen hebben geschaard als adviescommissie.
  Hadden we ook voorspeld.

  Kroonprins Dino heeft al aardig wat belastingcenten geind en speelt trots met het meest gevaarlijke speelgoed.
  Weer: wij hadden het voorspeld.

  Meije orakelt hier profetisch tegen de EO (verbazing in de stem van de interviewer). Kijk naar de trotse blik van Meije, hij gelooft het zelf.

  We hoeven de Bijbel niet te citeren, Meije kent de passages vast wel. Daarom hoop ik dat zijn ogen eens open gaan, nog voordat zijn president hem verslindt, want een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet. Dus als Desi zijn passie preekt, Meije pas op je leven!


  Maak melding

 27. Topcrimineel Bouterse is op zoek naar erkenning, maar dat zal nooit lukken. Hij probeert dat op allerlei manieren, hij dacht zeker en nu ben ik president dus zal ik breed wordt geaccepteerd.

  Surinamers die trouw zijn aan de wet/grondwet denken daar anders over, Bouterse is en blijft een meedogenloze killer.

  Je mag ex-president Venetiaan van alles beschuldigen, maar hij is the founding father van de surinaamse democratie(nog wel een kamerplantje). Die democratie met rechtspraak zit nu achter moordenaar Bouterse.

  Venetiaan is eigenlijk de architect achter dit straf proces, hij en zijn regering hebben verjaaring van de misdaden van maffialeider Bouterse voorkomen.

  Dit is misschien de voornaamste reden waarom Bouterse wel Venetiaan’s bloed kan drinken.De maffialeider zit in de val van een van Suriname’s integere, moreel gezaghebbend en slimme zoon.

  Venetiaan kon overal terecht waar ter wereld ook maar Bouterse niet want Interpol aast op hem.

  Steve Meye of hoe hij heet probeert acceptatie van zijn moorddadige baas te pleiten maar dat zal nooit lukken.

  Wie moorden gepleegd of laten plegen dient gestraft te worden voor deze misdaden.


  Maak melding

 28. De-termiet-nest ,
  En vervloekt zult gij , die de Messias verloochende , verraadde en liet kruizigen .
  En wie waren diegenen die Christus niet accepteerde als
  de Verlosser ???
  Juist ja , de JODEN !!!


  Maak melding

 29. Ach, ik heb toevallig ook Theologie gestudeerd in Suriname en in de Verenigde Staten van Amerika waar ik de leiding heb over een gemeente in Miami. Het hoofdstuk “Vergeving” is zeer gecompliceerd omdat wij als mensen niet in de brain van God kunnen kijken, laat staan dat een door de overheid betaalde Bisschop op de stoel van God komt te zitten. Forgiviness and Judgment is Godes en niet des Bisschop’s.


  Maak melding

 30. @W.Whome

  “Gezocht! Mailadres, van de God van de charlatan Meye!”

  Denk je dat God niet met de tijd meegaat. Mailen is ouderwets, hij heeft Meye getwitterd.


  Maak melding

 31. 13 Want zulke mensen zijn valse apostelen, bedrieglijke werkers, die zich veranderen in apostelen van Christus. 14 En geen wonder, want Sa̱tan zelf blijft zich veranderen in een engel des lichts. 15 Het is daarom niets groots indien ook zijn dienaren zich blijven veranderen in dienaren van rechtvaardigheid. Maar hun einde zal zijn overeenkomstig hun werken. 2KOR 11 :13-15


  Maak melding

 32. Dino Bouterse ,ja de criminele zoon van,en als ik zeg crimineel dan bedoel ik ook echt CRIMINEEL!geen grap!is onlangs op advies van zijn pa een charme offensief begonnen,middels het opzetten van een eigen website waarop men kennis kan maken met de ware Dino Bouterse.Geloof me mensen,iemand met gezond verstand blijft zover mogelijk bij deze multi crimineel talent vandaan.Ongetwijfeld wil papa bouta, zoonlief gaan klaarstomen voor een politieke loopbaan.Als dat ooit gebeurd zeg ik Suriname vaarwel!


  Maak melding

 33. Wat zijn Sempa. TTheo, Parapinto en Anna_Zeepbel ontzettend stil……….

  Henk hoezo, heb je niet genoeg aan wikileak, determinist, baanansi, musk, neus, whome, baladoer en de moderator?

  Maken jullie er iets leuks van zou ik zeggen.


  Maak melding

 34. wikkiLeaks ,wil je weten wie DDB is, makkie..een nagel aan jou dood kist, als je op staat zie je DDB .als gaat douchen zie je DDB.za ik verder gaan ……..
  wordt vervolgd ……..


  Maak melding

 35. @Afu Sensie

  “Wat zijn Sempa. TTheo, Parapinto en Anna_Zeepbel ontzettend stil……….”

  Klopt! Ze zijn samen met Meye en Bouta in retraite.


  Maak melding

 36. De regering van President Bouterse is precies geformeerd op de manier als dat de meeste regeringen die jullie als democratisch bestempelen zijn gevormd. Tijdens de stembus gang zal wel niet alles gegaan zijn als gemoeten, maar we kunnen niet spreken van stembusfraude.

  Jullie kletsen werkelijk weer uit jullie nek en het enige wat ik opmerk in jullie tekst is haat.

  Deze haat brengt jullie niet wat je graag had willen hebben, maar juist het tegengestelde.

  Het Surinaamse volk ziet ook in dat krachten als jullie pogen het functioneren van dit land te ondermijnen.

  Wel eens over nagedacht dat jullie wellicht worden bezeten door de Duivel hem zelf ???

  Zwarte Pietjes


  Maak melding

 37. Ach ach ach , de surinaamse bevolking heeft gekozen voor zijn/haar staatshoofd middels vrije algemene verkiezingen conform alle democratische principes en grond-beginselen .
  Voor tegenstanders van waarachtige democratie is het een doorn in het oog dat het juist uitgerekend de toenmalige legerleider/fractie-voorzitter van de NDP tot de President van de Republiek Suriname werd gekozen .
  Wij , surinamers , geloven in waarachtig democratie , waarin alle stemgerechtigden van de bevolking zelf
  zijn /haar regering en staatshoofd mag kiezen en dat de meerderheid mag bepalen/kiezen wie de President van de Republiek Suriname wordt en deze mede vergezeld met het mandaat voor een regeer-periode van 5 jaren .
  Heden , op dit moment, weten wij , wie de president is van Republiek Suriname , maar voor het volgende zittingsperiode/regeerperiode kan niemand met zekerheid ons vertellen/zeggen .
  Zo werkt onze Surinaamse Democratie , anders dan die van Olland .
  In vergelijking met de Ollandse Democratie hebben jullie als het om het staatshoofd gaat een behoorlijk vooruitzicht en dat ligt in het feit dat er in Olland geen verkiezing wordt gehouden voor het kiezen van het staatshoofd .
  Het Staatshoofd wordt bij de geboorte al bepaald ,daar is geen glazenbol voor nodig !!!
  En ja , wat is of wat betekent voor jullie daadwerkelijk democratie , Ollandse democraten en super-mensen ???
  Zit er soms een Republiekein in het midden ???
  Derhalve zeg ik ; henk de MOL , Sribi-leek , en overige
  rechtsgeleerden , maakt toch gebruikt van de spiegels a.u.b ???

  Zoete groet


  Maak melding

 38. MIJN REAKTIES WORDEN NIET GEPLAATST, IS HET OMDAT IK DE NAAKTE WAARHEID SPREEK??????

  === bericht van admin: ik neem aan dat je kunt lezen en wat staat er over overmatig gebruik van hoofdletters. Juist ja ===


  Maak melding

 39. Sempa,
  Jij hebt het over Boutacratie, en niet over de echte democratie. in een echte democratie wordt een figuur die verdacht wordt van het schenden van de mensenrechten nooit gekozen tot president, in een echte democratie hoort de president een voorbeeld functie te hebben en niet een crimineel die zijn criminele zoon tot baas van een zwaar bewapend macht benoemt.Als Suriname een echte Democratie is laat jou criminele president zich melden in boxel. geloof jij maar in jou Boutacratie.


  Maak melding

 40. Ik heb uit het interview van sten meye begrepen dat God ddb heeft vergeven???? hoezo dan?? wanner wwet iemand dat God hem vergeven heeft van zijn gruweldade die hij/zij hier op aarde heeft begaan. luister noh we zietten in de vaste/lijdenstijd ma neem geen loopje met God’s woord. en buitendien moet steve meye eerst vergeving gaan zoeken bij GOD de almachtige. als neede(ex directeur van telesur) in de fout gaat worrd hij verbannen uit die kerk, bout wordt juist verwelkomd. begaat een lid van de gemeente de fout om twee kinderen ongetrouwd te baren wordt die ook de deur gewwezen. wie bepaald de maat God of steve meye? of is steven meye in de plaats van Jezus Christus gekomen???


  Maak melding

 41. Er zijn mensen die niet eens zijn met mijn denkwijze, maar dat vindt ik doodnormaal aangezien ieder mens een eigen mening en denkwijze heeft. Ieder is een individu, ieder is mens en niemand is dom. Het is wel leuk en aangenaam dat er gelijkgestemden zijn wiens denken bijna met de mijne stroken, maar ik hoop ook dat tegengestelden een aanhang achter zich geschaard krijgen. Zo heeft iedereen wat en dat maakt mij blij en kan ik gerust steun ontvangen van gelijkgezinden met de wetenschap dat de ander ook wat krijgt.

  Ik ben gelukkig met het goede voor alle mensen ongeacht diens achtergrond, ook al blijkt dit niet vaak uit mijn schrijven. En de tegengestelden zijn waarschijnlijk ook gelukkig met de ellende die zij medemensen aanrichten, maar dit blijkt wel uit hun schrijven, doen en laten.

  Ik ben het weliswaar niet altijd met tegengestelden eens, maar ik heb een enorm respect voor tegengestelden die “De Waarheid” erkennen ook al schenden zij daarmede hun eigen aangezicht, en de waarheid verder verspreiden om het met iedereen te delen opdat de onwetende massa ooit wetende wordt en op een goede dag tot een algemene oplossing komt, want God bestaat niet hoezeer men het graag anders zou willen zien.

  Lees het volgende stuk maar eens, onder voorbehoud dat de moderator en de directie van Waterkant.net het bedoelde stuk toelaat, van een tegengestelde waarmee ik ooit eens een penne-aanvaring heb gehad en die toch het hart op de goede plaats blijkt te hebben. Hij is loyaal ten opzichte van zijn achterban maar staat geheel klaar voor de ander waartegen zijn achterban onrechtvaardig en onheus is geweest.
  django

  Arrogantie EGB-kerk is oorzaak voor conflict’

  [INGEZONDEN] – R.R. Lugard, voorzitter van stichting Teeifuka – http://www.teifuka.nl

  Arrogantie EGB-kerk is oorzaak voor het conflict rondom dood Stanley Abini

  Ik kan mij nog herinneren dat een paar mannen onder leiding van Leyti en Henny Jabini na een zaterdagavond kerk in Nieuw Aurora naar het huis van Stanley Abini, meer bekend als papa Teteh zijn gegaan om hem ‘een pak slaag’ te geven omdat hij stout is geweest en zich tegen het EBG-geloof (evangelische Broeder gemeente) heeft gekeerd en te kiezen voor de volle evangelie. Hij werd op die avond door ongeveer 6 (zes) mannen met de blote vuisten mishandeld in bijzijn van vele dorpsbewoners die amusant toekeken. De heer Abini heeft alle vuistslagen geïncasseerd zonder één van zijn belagers aan te raken of te bedreigen. Nadat de mannen hem tot bloedens toe hebben mishandeld, hebben ze hem gezegd dat hij uit Nieuw Aurora moest vertrekken omdat voor hem geen plek meer was in dat EBG-dorp. De leiding van de EBG in Nieuw Aurora en in Paramaribo hebben zich nooit gedistantieerd van deze schending van de mensenrechten van de heer Abini en mishandeling in de naam van de EBG. Ook andere mensen van de dorpen Tyaikonde en Nieuw Aurora die zich tot de volle evangelie hadden bekeerd zijn die avond mishandeld of zijn het bos ingevlucht.

  De heer Abini ken ik als een heel evenwichtige en rustige man die geen vlieg kwaad zou doen. Hij is ook niet direct uit Nieuw Aurora vertrokken na de mishandeling maar geprobeerd daar een eigen kerk te bouwen. Hij is constant tegengewerkt door het kerkbestuur in Nieuw Aurora en omdat de dorpsleiding ook voor een groot deel het kerkbestuur vormde was er geen onafhankelijk instituut waar hij terecht kon. Hij is toen naar Dyemongo uitgeweken.

  Ook tot de dag van vandaag hebben andere mensen geprobeerd andere kerken dan die van de EBG in Nieuw Aurora te bouwen, maar ze krijgen geen toestemming van de dorpsleiding/kerkbestuur en familie die gronden of gebouwen hebben, durven deze nieuwe geloofsgroepen geen onderdak te bieden omdat ze bang zijn verstoten te worden.

  Stichting Teeifuka waarvan ik voorzitter ben heeft bijvoorbeeld een educatiecentrum in het dorp, waar gemeenschapsactiviteiten worden georganiseerd. Een paar mensen die ander geloof aanhangen hebben ons gevraagd het gebouw te huren voor kerkdiensten. Wij hebben tot nu toe nog geen ja gezegd omdat een jawoord van ons de verhoudingen in het dorp negatief kan beïnvloeden en het zal niet alleen om de stichting gaan, maar zeker zal die beslissing de verhouding tussen verschillende families in he dorp verslechteren.

  De begraafplaats in Nieuw Aurora, maar ook in andere “EBG-dorpen” zoals Pokigron, Abenaston en Botopasi worden gezien als EBG-begraafplaatsen. Mensen met andere geloofsovertuiging en mensen van niet-christelijke dorpen mogen van de kerk niet daar begraven worden. Verder is de EBG bezig om sommige oude traditionele Marrons gebruiken bij sterfgevallen af te schaffen of te ontmoedigen zoals het vertellen van anansitori en zingen van traditionele liederen tijdens een nachtwake, omdat deze heidens zouden zijn.

  Het EBG-geloof heeft in het boven Suriname gebied zich een gigantische monopolypositie toegeëigend, waardoor het zelfbeschikkingsrecht van andersdenkenden bijna onmogelijk is gemaakt. Met zelfbeschikkingsrecht wordt hier bedoeld, het recht op eigen (religieuze) keuzen en zelfstandigheid van een individu.

  Het conflict over de begrafenis van de heer Stanley ‘papa Teteh’ Abini, gaat in mijn ogen niet alleen over het wel of niet openen van een nieuwe begraafplaats en of er wel of niet eerst een vrouw begraven moet worden. Maar zeker over de afbrokkeling van de “goddelijke” macht van de EBG in het boven Suriname gebied. Papa Teteh is één van de eerste die zich heeft weten los te weken van de EBG en zijn leven en die van zijn directe familie zijn vanaf toen door de EBG gemeenschap in Nieuw Aurora niet makkelijk gemaakt.

  Mensen die nu denken dat omdat een rechter in Paramaribo een vonnis heeft uitgesproken, dat het uitvoerbaar moet zijn in Nieuw Aurora en dat de uitwerking van het rechtspreken in Paramaribo voor alle delen van Suriname hetzelfde moet zijn, zijn dwazen, kortzichtig en missen elke realiteitszin.

  Alhoewel ik vind dat de heer Abini onheus is behandeld door de EBG-gemeenschap in Nieuw Aurora en dat hij recht heeft om een laatste wenst te hebben waar hij begraven wil worden, vind ik niet dat de districtscommissaris van boven Suriname toestemming aan de familie moet geven om een nieuwe begraafplaats te openen op Dyemongo. Als nu wordt toegestaan dat voor de heer Stanley Abini een nieuwe begraafplaats wordt geopend, zal dat precedentwerking hebben. Er is genoeg ruimte in het binnenland en dat betekent dat iedereen die conflict krijgt met een gemeenschap/dorp waar hij/zij toebehoort, een dorpje kan gaan stichten en een begraafplaats kan opeisen.

  In Paramaribo zou de regering, de district commissaris en buurtbewoners het toch ook niet toestaan en mee instemmen dat iemand achter in zijn tuin, wordt begraven omdat dat zijn/haar wens was toen die nog leefde.
  Ik ben ook benieuwd welke vonnis een rechter een zo’n zaak in Paramaribo zou vellen.
  Ik leef met de directe familie van Abini mee en ik weet dat ze door Nieuw Aurora zijn verstoten, in de steeg zijn gelaten en daardoor vreselijk hebben geleden. Maar begraven van papa Teteh op Dyemongo zal in mijn ogen het begin inluiden van een ander nieuw probleem, dat hij nooit zou willen veroorzaken. Die man is vredelievend en integer en daarom denk ik dat hij nooit met zijn wenst om op Dyemongo te worden begaven, een conflict had willen veroorzaken. Daarom zou de directe familieleden deze confrontatie niet moeten aangaan en hun ratio de baas te laten worden van hun emoties.

  Ik kan mijn voorstellen dat begraven in Nieuw Aurora, misschien te veel van de directe familie gevraagd is, gezien alles wat in het verleden gebeurd is. Als alternatief zouden andere omliggende dorpen zoals Guyaba, Botopasi, Pokigron, Abenaston en Jaw Jaw toestemming kunnen geven om Papa Teteh daar ter aarde te stellen.

  Ik vind dat het tijd is dat de EBG zich over haar positie in het binnenland van Suriname gaat bezinnen. Ik maak zelf de fout om in mijn artikel te schrijven over ‘EBG-dorpen’, omdat het ook bij mij heel diep zit. De Marrons die in dorpen wonen waar een EBG-kerk staat, moeten zich realiseren dat ze niet in een EBG-dorp wonen, maar dat ze in een Marrondorp wonen, waar toevallig een EBG-kerk staat. Deze bewustwording is van groot belang om EBG niet meer te zien als de eigenaar van dorpen en de daarbij behorende voorziening, maar dat de EBG-kerk een voorziening is in hun dorp en niet meer dan dat.

  Als het EBG-geloof in Nieuw Aurora zich niet zo arrogant en intimiderend had opgesteld en papa Teteh het leven zo zuur had gemaakt, zou er nu geen conflict zijn.
  R.R. Lugard


  Maak melding

 42. Maandag 5 maart 2012 om 20:45 uur, door wikkiLeaks zwarte piet,

  Dino Bouterse is aangesteld om de veiligheid te garanderen in geval er zwarte pietjes zijn en gekke henkies die denken een staatsgreep te plegen.


  Maak melding

 43. Sribi-leek ,
  Jij bent de domste gebruiker van dit forum !!!
  Weet je waarom ???
  Heb jij ooit van je lang zal ze leven in Olland voor een staatshoofd moeten kiezen , yo debiel yo !!!
  Neen , want dat kennen jullie niet .
  Jouw staatshoofd wordt bij de geboorte benoemd , oetlul
  Sribi-leek , jij lijdt aan een identiteits-crisis !!!
  Er bestaat zoiets als ‘ waarachtige democratie en demonen-creatie ‘ en jij , Sribi-leek , wordt elke dag door het laatste opgevoed !!!
  Ik weet dat jij dom bent , maar probeert deze toch te onthouden , nl; Republiek Suriname is een democratische staat , met dien verstaande dat de stemgerechtigde bevolking de vrijheid krijgen om middels vrije en geheime algemene verkiezingen zijn/haar nationaal regering met zijn/haar staatshoofd
  alla ruimte krijgen om zelf te kiezen .
  En dat kan jij niet van jouw Olland zeggen .
  Ik wilde net zeggen , Dinky na tori , maar ik heb mezelf kunnen betrappen dat ik hier met een domkop te maken heb .

  Zoete groet , dom ding !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.