Jongeren steeds vaker betrokken bij misdaad

24

PARAMARIBO, 2 mrt – Het aantal jongeren dat deelneemt aan criminele activiteiten neemt toe. Dit zegt waarnemend politiechef Agnes Daniël. Bij veel politieonderzoek worden jongeren opgebracht als verdachte. “Maar we kunnen nog niet spreken van een trend”, aldus Daniël. Een zorgpunt is het wel.

De autoriteiten zouden er best aandacht aan besteden. “We merken dat steeds vaker jongeren betrokken zijn bij drugsgerelateerde activiteiten”, zei Daniël tijdens een persconferentie. De politie slaagt er aardig in de misdaad onder de duim te houden. Hoewel, die indruk overheerst niet bepaald in met name oppositionele kringen. Toch is er volgens Daniël behoorlijk gepresteerd de afgelopen maanden. Dit jaar alleen zijn ruim twintig arrestaties verricht.

Dit is het resultaat van onderzoek naar onder meer moord- en drugszaken. Ook het onderzoek naar roofovervallen op twee banken en op een handelaar loopt goed. “In al deze zaken zijn we zover dat er aanhoudingen verricht konden worden”, aldus Daniël. Wat drugs betreft, bij verscheidene acties is zo’n vijftig kilo cocaïne in beslag genomen. En zijn twee drugsbendes ontmanteld. “We zijn er nog lang niet, er is nog veel werk. De samenleving mag er van verzekerd zijn dat we doorgaan.”

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Virago 535

  Drugsgerelateerde zaken zijn zeer ernstige feiten!
  onlangs wilde een neefje mij ertoe over brengen drugs te posten naar nederland.Het is steeds op je hoede zijn voor dat soort figuren,en vooral familie!!!!!


  Maak melding

 2. Redelijk schot voor open doel. De hoogste functies en beste banen gaan naar incapabele mensen die banden hebben met een partij waarvan de top een drugscrimineel verleden heeft en bezuinigt op onderwijs…….


  Maak melding

 3. Mevrouw Daniel de bevolking leest en ziet iedere dag wat er in de samenleving gebeurd dus om de oppositie een sneer te geven vindt heel erg zwak van u,zoek de schuld bij die incompetente mensen zoals u die door nepotisme aan een baan zijn geholpen.
  De jongeren hebben hun grote voorbeeld als president gekozen dus dan moet u het niet gek van op kijken dat de criminaliteit onder de jongeren is toegenomen.Deze criminele regering is een slechte voorbeeld voor land en volk. kijkt u alleen maar naar de benoeming van een aantal veroordeelde criminelen. Dino Bouterse, E Boereveen,E Alibux, R.Brunswijk, wijdenbosch is niet veroordeeld maar ook hij heeft geld van de samenleving misbruikt, De jongeren zien dat misdaad loont in suriname als een veroordeelde drugshandelaar die verdacht wordt van grove mensenrechten schending president kan worden is dat een heel slecht voorbeeld voor de gehele samenleving. Criminelen horen in de gevangenis thuis.


  Maak melding

 4. Dat criminaliteit beloond dat is over duidelijk in Suriname. Het gevaarlijke voor de samenleving schuilt echter in het feit dat het niet als normaal beschouwd mag worden, gaan we dat doen dan ligt er een gevaarlijke verloedering van de samenleving te verwachten.


  Maak melding

 5. Het lijkt wel alsof delen van de Surinaamse jeugd volkomen zijn losgeslagen. Weinig ethisch besef en een hedonistische levensstijl. Kijk maar om je heen en je ziet het zo gebeuren.

  Onlangs nog kon je op diverse fora de reacties van jongeren lezen op dat kapincident van ene artiest genaamd: Poppe. Deze criminele daad werd door groepen jongeren ronduit verdedigd of goed gepraat. Kan het nog zieker?

  Het zijn deze jongeren geweest die zich laten voorstaan op types als Bouterse, Brunswijk en Somohardjo. Geen wonder dat dit soort leiders nu op het pluche in Su.zit.
  Hoe het zover met onze jongeren heeft kunnen komen? De tijdgeest zal een rol gespeeld hebben, maar gebrek aan een goede opvoeding. Daar zit de zere plek.


  Maak melding

 6. @Virago 535,

  Een neefje wilde je overhalen om drugs naar NL te posten? Dat neefje schat jou als oom dan ook niet erg hoog in.
  Als je dit voorval bij justitie meld, dan kunnen ze er mee aan de slag om wellicht nog een drugsnetwerk op te rollen. Wie weet bij welke drugsbaas ze uitkomen…


  Maak melding

 7. In nederland wordt naar verhouding veel meer aan drugs verdiend dan in Suriname . De jeugd uit andere landen komen massaal naar nederland om drugs te kopen .
  Maar ik hoor de verdomde zwarte pieten niet klagen over nederland als drug mekka . Vandaar dat zulke lieden als jillie aan de hoogste boom wordt gehangen wanneer jullie ontmaskerd worden . Een vonnis of arrest uitgesproken door criminele manipultors van Rechters wilt men komen aan-dragen als bewijs dat ons staats hoofd , (niet van de zwarte pieten)zich schuldig zou hebben gemaakt aan drugs handel . Zulke domme lieden zijn toch te zielig voor worden .


  Maak melding

 8. Eigenlijk kan terecht gesteld worden dat dit land wordt geregeerd door onberechte criminelen en zeer rijk geworden parasieten en poepvliegen die er alle duistere belangen bij hebben. Is het dan zo verwonderlijk dat sinds deze marionettenregering aan de macht de misdaadblijft stijgen, drugscriminaliteit blijft stijgen, immoraliteit blijft stijgen.
  Zo te zien en te horen heeft GOD het gebed van de twee valse betaalde ndp profeten niet verhoord.


  Maak melding

 9. de appel valt niet ver van de boom..

  zo vader,zo zoon,zo klein kind.

  zo het volk..

  wat willen we met zijn allen..

  de komende jaren zal het niet beter zijn..


  Maak melding

 10. Sinds deze boevenbende van de NDP, en enkele van de Abop, en niet te vergeten die man in de rode jas, ex zedendeliqwent, die het sinds augustus 2010 voor het zeggen hebben, kun je wel spreken van toename betreffende criminaliteit, degene die anders beweren zoals een Panka en een Misikaba, en de grootste hielenlikker van de NDP Bouva lopen allemaal met een berg boter op hun hoofd, en willen het volk laten geloven dat het niet is toegenomen, voorbeelden genoeg voor handen van personen in deze coalitie, met een stafblad op zak, en juist aan deze personen trekken jongeren die kansarm zijn, zich aan op.


  Maak melding

 11. Als de president zelf een drugscrimineel is dan denken de jongeren wat hij kan kunnen wij ook.

  Mevr Daniel het is ongehoord om bij dit soort zaken te wijzen naar de oppositie.

  Wat deze criminele president en zijn handlangers in de jaren tachtig gezaaid hebben oogsten wij nu. Vergeet niet dat het Bouterse en zijn handlangers zijn die moord, geweld en andere criminele actieviteiten in Suriname hebben geinstitutionaliseerd.

  Deze criminelen zitten nu in het centrum van de macht in ons land. Van president, ministers tot topadviseurs het zijn allemaal moordenaars en criminelen.

  Overigens, ik ben erg blij dat veel landgenoten niet vergeten zijn dat wij vertegenwoordigd worden door wrede criminelen niemand kan dit ontkennen.


  Maak melding

 12. Kijk maar wat er in mexico gebeurd als iedereen aan drugs doet burgers ,regering die zitten er ook dik in.
  Dan kun je het op een gegeven moment niet meer bestrijden,dan krijg je een drugs oorlog waar niemand gespaard wordt.
  Suriname begint die kant op te gaan.


  Maak melding

 13. Ze willen de duurste spullen binnen no time. en deze mensen houden nooit van werken….vingers afhakken…laat de mensen zien wat ze in het verleden gedaan hebben.


  Maak melding

 14. Hard aanpakken en aftakelen als het moet. Gewoon onder tucht stellen van drill sergeants, dan komen ze wel goed. Discipline en goede manieren bijbrengen.


  Maak melding

 15. Virago 535

  @larry
  Jammer dat ik het niet heb opgenomen,en gefilmd.
  Dat zijn dan weer bruikbare Feiten voor de politie.
  opsluiten dat gespuis!!!


  Maak melding

 16. Demagoog TTheo, in Nederland heb je een gedoogd beleid wat SOFTDRUGS aangaat je mag een bepaalde hoeveelheid bij jou hebben en als burger mag je 5 planten in huis hebben dus kom ons geen leugens vertellen.Bijna elke dag lezen wij in de krant hoeveel drugscriminelen worden opgepakt en leeg geplukt door de pluk ze wet.
  TTheo jij bent dom en zielig mi boi E. Boereveen is veroordeeld voor het opzetten van een drugslijn naar Amerika een naaste van Drugshandelaar Bouterse. Dino Bouterse is niet voor niets met spoed terug gehaald uit Brazilie. TTHeo Jou president is een drugs veroordeelde crimineel die hoofdverdachte verdachte is voor het schenden van de mensenrechten in suriname.TTheo de regering in Nederland bestaat uit integere en fatsoenlijke mensen zonder strafblad.
  Doe Alibux en Dino de groeten .


  Maak melding

 17. Het verval van normen en waarden kwam tot uiting na de staatsgreep van 25 februari 80. Men kwam tot de ontdekking dat een stelletje militairen de macht hebben gegrepen en binnen korte tijd Suri hebben omgetoverd in een drugs paradijs en het graaien in de staatskas officieel werd.Bouta, Doekhi, en Graanoogst hebben de grond van de haven van Nickerie in handen. Andere militairen en hun aanhangers kregen concessies en werden groot ondernemers en drugshandelaars.Kijk ondanks dat de president en bijna de helft van zijn regering en adviseurs een strafblad hebben zitten ze toch op belangrijke plaatsen in het politiek maatschappelijk centrum dus voor de jeugd zou er nog hoop moeten zijn.Als je een strafblad heb zou de kans op een glansrijke maatschappelijke carrière klein moeten zijn.


  Maak melding

 18. We mogen niet uit het oog verliezen dat er thans onberechte coupplegers zijn die het voor het zeggen hebben, deze ook maar van tijdelijk aard zijn.
  Duidelijk zal e.e.a worden als binnen afzienbare tijd de vonnissen worden uitgesproken door de Krijgsraad. Dat moment en uitvoering ervan is beslissend voor de toekomst voor de gehele samenleving van Suriname.


  Maak melding

 19. Het smokkelen van 25000 kilo cocaine naar nederland door justitie en hun criminele consorten is een duidelijk bewijs dat de maffia regeert in Zwarte pieten land . Wat moet je anders verwachten van een zwarte piet als nep wiki . Is goed dat DD.B toen voor heeft gezorgd dat jullie richting noord-zee vluchte bange pieten dat jullie zijn . Ga naar Suriname en zet daar de grote Smoel van je op , je bent gewoon een poepe bille !!!! je heb toch geen ballen maar een pussie . Als je DD.B zo haat waarom ga je geen actie ondermenen . Dat is het verschil DD.B is een echte man en wat ben jij , niets nut en huilebalk . Jij gebruikt de naam van Wikileaks , ook zo nep , dus je ben gewoon een nobody . Verder heb jij jaren onder de naam DU DD.B aangevallen op dit forum ,dacht jij . Maar DD.B werd EXCELLENTIE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME DD.BOUTERSE . Wat heb jij toen gedaan je naam verandert van DU naar Wiki niets .Je heb gewoon gefaald in jou idiote opzet , ga je billen vegen man je stinkt .


  Maak melding

 20. Vandaag, zaterdag 3 maart kreeg ik een telefoontje uit Paramaribo,dat mijn oom van 83 jaar(na 32 jaar in Ned. gewoont te hebben) in Paramaribo is beroofd.Hij was op pad met 700 Sur.dollars en 100 euro om onderdelen te halen voor zijn auto.Hij woont al 15 jaar in Suriname. Hij werd in de stad om vergeworpen,terwijl hij op de grond lag werd hij op klaarlichte dag beroofd.En de politie durft te beweren; dat de politie slaagt er aardig in de misdaad onder de duim te houden.

  En de autoriteiten in Suriname beleid proberen te maken om de diaspora aan te moedigen om terug te keren. Om meer mensen enthousiast te maken, om in Suriname hun vakantie te komen vieren .

  Wel beste mensen, nu ik dit allemal heb gehoord en lees ,denkt géén haar op mijn hoofd er aan om naar Suriname te komen.Ook niet om vakantie te vieren !

  Wij gaan van de zomer weer naar Spanje, om verder aan ons huis(je)met zwembad en 500 olijfbomen te werken. Suriname gaan wij komende decennia niet meer in ons hoofd halen .De paarse makke lammtjes mogen trots zijn met hún Suriname ! Vol met kleine én grote criminaliteit !!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.