Vergunning ‘Kwakoe Festival’ naar stichting Kofoe

27

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost heeft vandaag een vergunning verleend aan de stichting Kofoe voor de organisatie van een zomerevenement (het zogenoemde ‘Kwakoe Festival’) in het Bijlmerpark. Voorwaarde is wel dat zij de procedure goed moet doorlopen. Dat meldt Het Parool.

In de stichting Kofoe hebben Emile Esajas en Ricardo Verweij zitting. Volgens de krant was Esajas in de jaren zeventig één van de vaders van het Surinaamse evenement en is Verweij sinds 1983 betrokken bij de organisatie van Kwakoe.

De 37ste editie van het festival in het Bijlmerpark begint 21 juli en duurt vijf weekenden. Het voetbal wijkt uit naar het complex van Zuidoost United in het Bijlmerpark.


27 REACTIES

 1. Even afwachten hoe het uiteindelijk zal verlopen. Geen hoer-a stemming want reeds velen hebben het doek zien vallen. Ik nam wel jaarlijks deel aan deze bijzondere weken waar je oude kennissen tegen kunt komen


  Maak melding

 2. Probeer eerst met al die knapkoppen daar bij elkaar in het hoge Noorden een mini Kwakoefestifal in elkaar te timmeren dan spreek ik u wel weer.


  Maak melding

 3. gaat het nu eindelijk door dan want dit kwakoe is veel meer dan een festival alleen het is een zeegeen voor alle surinaamer dat het door mag gaan god bless surinaame


  Maak melding

 4. Het kan heel goed,maar dan moet die Glenn Codfried van Mart radio zich er niet mee bemoeien,want overal waar hij de kop opsteekt mislukt dat dat je wilt doen.Emile
  doe je best.Zet “m op ik duim voor je,maar dan echt zonder die Codfried.Ik zie een nieuwe organisatie met alle graagte tegemoet.Laat zien dat ’t kan.Zorg ervoor dat de financien gaat kloppen.Than we all go for it. Odiiiii
  Glenny


  Maak melding

 5. Als ze de kosten volledig willen dekken en wat willen verdienen, moeten ze entree vragen. €5 zou wel een redelijk bedrag zijn. Alleen met subsidie zullen ze dat nooit redden. Tegenwoordig kom je nergens meer gratis binnen.

  Peace out,

  Kwama (de Samakka)


  Maak melding

 6. Kofoe…en aan het einde van Kwakoe niet alle winst delen en opmaken. Open een bankrekening en stort daar de winst op, zodat je na een aantal jaren een paar miljoen saldo hebt en niet van subsidie enz. afhankelijk bent. 1 Euro entree is al goed genoeg, daarmee alleen al denk je de kosten.

  Un no nyan ala a moni.


  Maak melding

 7. Nogmaals,LAAT het door een HINDOESTAANSE organisatie het organiseren,kwakoe is een SURINAAMSE gelegenhied,dus ik hou ook mijn hart vast,Brada no djie ong kondre’mang sjeng.


  Maak melding

 8. Entree heffen is een goede zaak immers je ontkomt niet aan de kosten van een festival die het met zich meebrengt.Beveiliging is ook de hoogste prioriteit en visiteren van handtassen etc.
  Milan moet je ook betalen en de organisatie is voortreffelijk.
  Misschien moeten ze een ander locatie zoeken waar het overzichtelijk is en dat je overal om je heen beveiligers ziet lopen geeft een veilig gevoel.

  Wil wel benadrukken dat 100 procent beveiliging een onmogelijke taak is, maar begin daar alvast aan.
  Kan me herinneren dat ik ontzettend genoten had een keer toen ik kwakoe bezocht maar was tevens ook een diepte punt want er werd geschoten en een slachtoffer is daarbij gevallen dit soort excessen is beangstigend waardoor mensen uitwijken naar andere festivals.
  Maar anyhow hou ontzettend van de echte oude kaseko muziek geweldig opzwepend. Hoop dat het de aanpak professioneel is?
  groet,


  Maak melding

 9. Kwakoe was een fatoe, leuk, ik ging er ook naar toe
  goeie sfeer oude matties weer zien, eten drinken pokoe, alles

  Ik wacht af

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 10. Nederland heeft Suriname gemaakt, de bevolking samengesteld en nu.. Zelfs in Nederland wordt deze bevolkingsgroep achtergesteld, hen onmogelijk maken een festival op te zetten door regels hier regels daar, dit had ze gegeven moeten worden. Negers uit Afrika halen, en indianen van het een op ander moment in ver ontwikkeld politiek apparaat anno 1500 mee laten draaien, onmogelijk, en nog zijn inheemsen de meest achtergestelde mensen op aarde!!


  Maak melding

 11. Ik ben benieuwd en kijk ernaar uit, toen het er was ging ik er naar toe, altijd goed, druk, veel bekenden
  maar ja, de organisatie, baja oenoe mek trobie, besteed
  het geld goed,en als het er weer is kom ik zeker!!!


  Maak melding

 12. Ai Boi wat een verademing, na het gezeur over die amnestie wet en de komende sancties is er weer wat ruimte om over goeie dingen na te denken onder Surinamers.Verwijten wil ik niet maken, maar belangrijk is dat deze aangeboden kans meer dan ooit een behoorlijke follow up moet krijgen.Ai! eindelijk weer een plekje waar we bijmekaar kunnen komen en praten over de hebbies van de laatste tijd.Geef surinaamse bedrijven behoorlijk wat kansen hoor.
  Emile knip de nagels van je vingers en Ricardo was je handen schoon.Want anders Baja je zou het niet willen weten.Boer Guus staat ook op de loer.Jullie zijn gewaarschuwd.


  Maak melding

 13. Dag lieve mensen, landgenoten,

  Ik wil als eerste deze opmerking maken, als wij Surinaams bewust willen worden, wat spreken en schrijfwijze betreft.
  Dan moeten wij één kofu maken, oooOoo!!!! dat bedoel ik, geen kofoe op z`n nederlands maar kofu op z`n sranan.En zo maken wij samen een Kofu, om elkaar op gedrag, spreken en denken te wijzen en onderwijzen. Kofu betekent ook iemand letterlijk en figuurlijk een vuist te geven lichamelijk als geestelijk, en dat willen wij niet.
  Jammer genoeg ging de vergadering van stichting Kofu niet door in het CEC gebouw en ik luister niet elke dag naar de radio, dus zou ik het prettig hebben gevonden als er een brief hing op de deur van het CEC gebouw; “Geen vergadering” vandaag.Dan was het begrijpelijk. Daar stond ik voor een gesloten deur.
  Hopelijk kunnen wij heel gauw een vergadering beleggen

  Dus A.U.B.voordat de naam ‘Kofu” het op de flyers gedrukt wordt a.u.b. liefst Kofu.
  “stichting Kofu” bestaat niet alleen uit 1 persoon???(meneer Esajas”,) dus zou ik het prettig vinden dat iemand vanuit de stichting ook hier op reageert

  Groeten van,Talitacumi
  en dat betekent “meisje sta op” dus samen met jullie wil ik opstaan om Kwaku weer tot leven te brengen, en samen één Kufu te maken.

  Talita Y.Keerveld
  God bless
  1 mei arbeidersdag ORAN et La bora bidden en werken


  Maak melding

 14. “Stichting Kofu” organiseert op maandag 7 mei 2012 een vergadering, in het buurthuis Holendrecht In Amsterdam Zuidoost
  Tijd 19.00 uur
  Ben jij Altiliaans, Afrikaans, Amerikaans, Nederlander, Surinamer, maakt niet uit
  Kom ook mee praten, om samen één kofu(vuist) te maken

  groeten van,

  Talita

  Talita


  Maak melding

 15. KWAKOE FESTIFAL moet terug komen. 2 euro entree is voldoende. Op een ruimere lokatie zou gezelliger zijn.
  Het is echt een ontmoetingsplaats voor en door Surinamers en alle mede-Nederlanders.Hopelijk gaat het wel door.


  Maak melding

 16. Ik lees steeds de kritische commentaren doch opbouwende visies.Maar wat ik soms wel mis zijn de vraagstukken, hoe wij met z’n allen de dingen op een betere manier zouden kunnen aanpakken.Ook daarbij het hoe, wat en waarom wij dat willen.
  Ik vind persoonlijk dat je als zijnde landgenoten één vuist moet maken om de gewenste resultaten te kunnen bereiken.

  Dit is het voor nu. Ik hoor graag wat Uw reactie hierop is.

  Alla Kondré


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.