Minister verwacht socialer gedrag lerarenvakbond

7

PARAMARIBO, 1 mrt – Lerarenvakbond BvL mag zich best wat socialer opstellen. Dit zegt minister Raymond Sapoen van Onderwijs & Volksontwikkeling. Het ondersteunen van wilde protestacties op de Henri Dahlberg school voor havo, is incorrect. Het brengt de oplossing van het conflict met de directie niet dichterbij. Een lijdzame houding zit er voor het ministerie niet langer in.

Het roer zal drastisch worden omgegooid. “Voor de toekomst gaan we wel duidelijke protocollen afspreken over wat kan en hoe het kan. Dat moet een ordelijk verloop garanderen”, zegt Sapoen. Nu lijkt het nergens op. De vakbond ondersteunt de wilde staking van de leerkrachten. Het schooltentamen moet er voor worden uitgesteld. Ruim honderd en vijftig studenten zijn gedupeerd. De prijs is veel te hoog, te meer omdat een oplossing ver te zoeken is.

Het ministerie bekijkt verschillende opties. “We hebben wel een back-upplan, maar blijven praten”, aldus Sapoen. Een mogelijkheid is een tussenpaus plaatsen aan het hoofd van de school. “Als het nodig is, gebeurt het ook.” Ook het inzetten van reservekrachten wordt overwogen. Volgens de leerkrachten is het moeilijk communiceren met de directie. Sapoen vindt het vreemd dat na ruim tien jaar zoveel zo intens komt opborrelen.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. “Ruim honderd en vijftig studenten zijn gedupeerd. De prijs is veel te hoog, te meer omdat een oplossing ver te zoeken is”.

  Kijkend/lezend naar/over dit probleem kan men alsvolgt samenvatten. Er zijn 4 groepen:
  – Direktie
  – De leerkrachten / vakbond.
  – Ministerie van O&V (overheid)
  – Studenten.

  Analyse van het probleem leert ons dat de communicatie slecht is. Het moment waarop gestaakt wordt is niet verantwoordelijk en in het nadeel van de studenten.
  In elke strijd zal er partij zijn die de klappen moet incaseren. De leerkrachten moeten hun daad in een breder perspectief plaatsen. Naast leerkracht zijn het ook ouders die ook schoolgaande kinderen hebben. Als dit met hun kinderen zou gebeuren zullen ze anders handelen. Dit getuigt van een lage niveau van verantwoordelijkheidsgevoel. Het wordt tijd om hierover te gaan nadenken en te discussiëren op maatschappelijke vlak. Daar kan de ministerie een leidend rol spelen. Ik heb jullie in het vizier.

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 2. Breder perspectief? Geen enkele vakbond ter wereld heeft een generalistische visie over de redenen die aan een conflikt ten grondslag liggen.


  Maak melding

 3. Dit krijg je wanneer er geen duidelijke scheidslijnen meer zijn tussen docenten en studenten. De juf ziet doodleuk kans om zwanger te raken van een student en meester op zijn beurt vindt leerling Dina van de 3e klas lief.
  Er kan niet worden opgetreden. Quo vadis.


  Maak melding

 4. Alles is gaat zoek, recht en wet zijn ver te zoeken,respect voor het leven,andermans goed,mening, Ieder gaat zijn eigen weg, degenen die macht hebben misbruiken dat op allerlei manieren. Dit gedrag is gewoon een aafspiegeling van de leiders in het land, leiders die onberechte moordenaars,rovers,vandalen en mensenrechtenschenders zijn, leiders die hun macht misbruiken en de domme aanhangers allerlei loze beloften voor ogen houden. Leiders die duivels zijn. Suriname is op weg naar de verdoemenis. De vele studenten zijn het slachtoffer. Straks gaan ze over tot rebellie anderen gaan het pad der misdaad op.


  Maak melding

 5. Su heeft altijd een back-up plan maar achteraf blijkt dat dit plan niet altijd even goed werkt.
  Ameeralie heeft geen back up plan om achter de salarissen /emolumenten te komen van de directie van de staatsbedrijven terwijl dit voor de hand ligt.
  Ik het ook een back up plan deze luidt “als het niet lukt dan de back up plan uit de kast halen en als dat niet lukt kijken welke back up plan kan worde ingezet”


  Maak melding

 6. Dat de prijs te hoog is en vooral dat het door de verkeerde groep betaald wordt onderschrijf ik. Maar deze minister draagt op geen enkele wijze bij tot de oplossing van het probleem. Hij had duidelijk in moeten gaan op de rechtspositie van de leerraar en hierover uitspraken moetne doen. Hij had moeten tonen dat uiteindelijk hij de baas is van de diectie en de docenten en dat hij staat voor goede arbeidsverhoudingen.

  @Paraman
  Kun je ook uitleggen wat jouw posting met dit onderwerp te maken heeft?? Ben je soms bang dat door het beleid van deze directie straks alle docente met zwangerschaps verlof zijn??


  Maak melding

 7. Wanneer je in het onderwijs politiek gelieerde personen neerzet zoals S.poentje, en mensen op het ministerie van onderwijs, die lid moeten zijn van een bepaalde politieke partij, dan kun je dit soort dingen verwachten, want mensen die daadwerkelijk deskundig zijn, die zie je daar niet, vandaar dat de heer Valis constant in gevecht moet gaan tegen het wanbeleid van deze boevenbende, want zijn adviezen worden maar al te vaak terzijde geschoven, terwijl hij juist de meest deskundige man is op gebied van onderwijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.