Tentamen Henry Dahlberg havo op de helling

11

PARAMARIBO, 29 feb – Het schoolonderzoek (tentamen) op de Henri Dahlberg havo dreigt niet door te gaan. Lerarenvakbond BvL schaart zich achter het personeel, dat overhoop ligt met schooldirecteur Georgine Parmessar. Maar volgens de ongeveer honderd en vijftig studenten is Parmessar de voorbeeldigste van alle leerkrachten. Ze snappen dan ook niet waarom ze het kind van de rekening moeten worden.

Het personeel is “in beraad” op aangeven van de vakbond. “We doen dit ook in het belang van de studenten”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. Daar het conflict tussen leerkrachten en directie al een tijdje duurt, was de voorbereiding op het tentamen maar halfjes. Dus zouden de prestaties ook niet worden wat ze moesten. Maar Parmessar wil het tentamen doordrukken, koste wat kost. Volgens de vakbond is dit typisch gedrag.

Parmessar weigert rekening te houden met anderen. “De directeur zit in een ivoren torentje. Maar het zijn de leerkrachten die het correctiewerk moeten verrichten”, aldus Valies. En met de slechte voorbereiding is de uitkomst nu al te schrijven. Het is nu wachten op een besluit van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Een eerste bemiddelingspoging liep al stuk op de standpunten. “En niemand luistert of kijkt naar ons”, zegt studentenleidster Dasjeffi Bendter.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Sorry maar wat er ook vooraf gebeurt is de leerlingen hebben recht op dat tentamen. Ook is het wonderlijk dat deze journalist niet dorogevraagde heeft en een duidelijker artikel plaatste. Zo kan ik mij nog voorstellen dat een tentame 1 of 2 weken wordt opgeschot maar meer beslist niet.

  http://www.gfcnieuws.com/?p=105073
  Hier wordt alleen gemeld dat de docenten – terecht – van mening zijn dat de directie ze niet verplichten kan de hele dag op school aanwezig te zijn en dat daarover het conflict gaat. Maar zo iets kan nooit vertraging in de lesstof opleveren. Kortom een heel vaag verhaal.


  Maak melding

 2. Beste Kondremangs,
  Zal het misschien te maken hebben, dat de directrice de vrouw is van Rabin Parmessar: n.l Parmessar-Tsie A Foe(Lerares Spaans)??????
  Wie weet en is Wilgo Valies nog steeds boos over het feit, dat hij GEEN benoeming heeft gehad van zijn geliefde President?????
  TIME WILL TELL,Kondremnags!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Als ze werkelijk de vrouw is van Rabin Parmesar, dan heeft ze haar benoeming net als Chantal Doekhie dus alleen te danken aan haar capaciteiten en niet aan het feit dat hun man of vader toevallig hoog in de hiërarchie van de NDP zit. Is het jullie ook niet opgevallen dat de partners of familieleden van politieke figuren van de ene op de andere dag over nooit eerder vermoede capaciteiten beschikken?
  1. De zoon van baas is het beste hoofd dat de CTU zich kan wensen.
  2. de (buiten)vrouw van Somo is de beste ambassadeur die Suriname zich in Indonesië kan wensen.
  3. de dochter van Kanhai, is de beste ambassadeur (of iets dergelijks) voor Suriname in India.
  4. de dochter van Doekhie is de beste zaakgelastigde voor Suriname in Nederland.
  5. de broer van Brunswijk is ….
  6. de vrouw van Parmesar is ….
  7. de schoonzoon van baas is ….
  8. de nicht van Brunswijk is ….
  9. en nu als laatste editie; de vrouw van R. Parmesar is de directrice waar ‘neks no fout’ mee is.
  .

  Wel erg toevallig vinden jullie ook niet? Het is zeker ook toevallig dat deze mensen ondanks al hun capaciteiten steevast negatief in het nieuws opduiken of altijd een heleboel djugudjugu veroorzaken.


  Maak melding

 4. deze gasten zijn gewoon lui als ze rooster vrij zijn willen de gasten niets doen in belang van de school terwijf ze gewoon betaald willen worden voor de rooster vrije uren.
  Daar gaat het om en niets anders.


  Maak melding

 5. En dan is daar de partner[speeltje]van lackin plots hoofd geworden van belasting en accijnzen en de brandkast is leeg aangetroffen na enkele dagen.De politie tast nog steeds in het duister wie dat gedaan kan hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Ba Anansi,
  Zij zijn allen wel gekwalificeerd. Wat is jou bijdrage in de ontwikkeling van Suriname behalve dan je als een krab te gedragen.


  Maak melding

 7. even reageren op het feit dat ik zelf op havo 2 gezeten heb en ook les van mevrouw Parmessar gehad heb , zij is een heel lieve vrouw die zich volledig in zet voor haar studenten . is een heel goede leerkracht en luistert altijd . Vandaar dat ik niet begrijp dat de docenten aangeven dat ze niet met haar kunnen praten . Beoordeel haar op haar kwaliteiten en niet op haar politieke kleur .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.