Politieke partij Doe ziet gerechtigheid dagen

2

PARAMARIBO, 29 feb –Het heeft er veel van dat de politieke partij Doe eindelijk recht wordt aangedaan. De aanspraak op een zetel in de Staatsraad wordt geregeld via een wetswijziging. Het is de invulling van een belofte van president Desiré Bouterse. “Geen gunst, maar ons recht”, stelt Doe-voorman en enige parlementariër Carl Breeveld.

Zijn uitgangspunt is dat elke politieke partij met zetels in het parlement, ook in de Staatsraad moet deelnemen. Dat staat ook zo in de grondwet. De vraag is nu hoe. De vijftien zetels in de Staatsraad zijn al bezet. “Er zijn twee opties”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Een van de andere politieke partijen zou een zetel kunnen afstaan. Maar of zulke ridderlijkheid ook echt te verwachten valt? De tweede optie is uitbreiding. Er komt dan een zestiende zetel bij.

Maar dan niet voor Doe. “Als er een zestiende zetel bijkomt, is dat om de persoon te accommoderen die buiten de boot valt als Doe alsnog zijn rechtmatige zetel krijgt”, aldus Breeveld. Hij gaat er dus vanuit dat Doe één van de vijftien zetels krijgt. De Staatsraad geeft adviezen over wetsvoorstellen voordat die naar het parlement gaan. Behalve de politieke partijen, zijn ook de vakbeweging en het bedrijfsleven vertegenwoordigd.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Niemand kan twee heren dienen, alleen opportunisten doen dat. Politiek is en blijft een vuil smerig spel. Daarom staat de wereld nu op zijn kop vanwege de ontelbare misbruiken door politici.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.