Surinamers leven mee met Koninklijke familie

23

Het Surinaams Inspraak Orgaan(SIO) heeft gisteren in een brief aan Hare Majesteit Koningin Beatrix, medeleven betuigd na kennis genomen te hebben van de gezondheidssituatie van haar zoon, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso, als gevolg van het ski -ongeluk in Oostenrijk.

Surinamers in Nederland zijn diep geschokt en diep bedroefd door deze gebeurtenis. “De Surinaamse gemeenschap zal het Koningshuis in haar gedachten en gebeden blijven gedenken”, aldus het Surinaams Inspraak Orgaan in een brief aan de Koningin waarin ook haar hele familie sterkte wordt toegewenst in deze moeilijke tijden.

Koningin Beatrix heeft altijd blijk gegeven van betrokkenheid bij diverse gebeurtenissen die de Surinaamse samenleving zwaar troffen. Te denken valt aan de vliegramp van 1989 in Suriname, de vliegramp in Amsterdam Zuidoost van 1992, de vuurwerkramp in Enschede van 2000 waar ook veel Surinaamse slachtoffers vielen en ook bij de watersnoodramp in mei 2006 in het binnenland van Suriname betuigde Hare Majesteit medeleven.

Het is dan ook vanuit deze betrokkenheid dat het Surinaams Inspraak Orgaan meent namens de Surinaamse gemeenschap dit medeleven met Koningin Beatrix gestand te moeten doen.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Duidelijk stonden de waarschuwingsborden. GEVAARLIJK LAWINE GEVAAR. Met zo’n ervaring en kennis zou men denken, ondanks ervaring en kennis, Wegwezen. Ma nee, het noodlot tarten. Dit is het gevolg van zijn BEWUSTE HANDELING. Niet luisteren en het waarschuwingsbord negeren. Helaas.


  Maak melding

 2. De koningin en haar familie hebben het de afgelopen jaren te verduren gehad. Ik hoop dat de prins goede rust krijgt en in de toekomst al is het maar voor een deel bewust wordt van zijn omgeving om met zijn naasten te kunnen communiceren.

  Sterkte lieve Koningin en uw familie.


  Maak melding

 3. Het Calimerostaanse Koninklijk Huis kan mij gestolen worden. Het Calimerostaanse Koninklijk Huis is historisch diep verankerd in de slavernij en andere wandaden. Suriname, de voormalige Nederlandse Antillen en Indonesië hebben allen geleden onder de misdaden gepleegd in de koloniale tijd. Het Calimerostaanse Koninklijk Huis als hoofd van de Staat der Calimerostanen is daar mede verantwoordelijk voor.
  Maar natuurlijk gun ik als mens niemand datgene wat de familie in de persoon van Johan Friso in Oostenrijk is overkomen. Als mens leef ik mee met elk slachtoffer van de onvoorziene omstandigheden. Dus ook met Johan Friso en familie.


  Maak melding

 4. anna_Zot,
  je zakt nog verder weg meisje.
  De man die verantwoordelijk is voor de velen doden en de achteruitgang van jou geliefde land beloon jij met de hoogste baan van het land.Jou laatste zin laat duidelijk zien wat voor soort leugenachtige figuur jij bent.
  In Syrie worden dagelijks honderden mensen afgeslacht toch beweer jij hier dat er niets aan de hand is,Op 8 dec 1982 heeft jou president onschuldige landgenoten gefolterd en vermoord en in plaats dat jij medeleven toont bagatelliseert jij de koelbloedige moord op onze landgenoten.
  En nu durf jij te zeggen dat jij mee leeft met elk slachtoffer van onvoorziene omstandigheden.
  Ik leef mee met het koninklijke huis.


  Maak melding

 5. Anna_Zeepbelm hoort op dit forum niet thuis. Ik ben geen NDP’r, maar ik noem Bouterse (nog) geen moordenaar. Het Koninklijk Huis in Nederland heeft altijd adhesie beteugt tijdens rampen in Suriname. Verder, toen tijdens de revolutie het SLM-Toestel strandde in New-Delhi nadat DDB en zijn delegatie moesten terugkeren van de begravenis van (wijlen) President Indira Gandhi, welke maatschappij heeft hulp geboden aan de SLM; nota bene tijdens de revolutie. Hai, Anna, het was de KLM.


  Maak melding

 6. Hey Anna!

  Ten tijde van de slavernij bestond het Koninklijk Huis van Oranje niet eens 🙂

  Pas na koning Willem de II van de gewesten België en Lage Landen is dit zo genoemd…


  Maak melding

 7. Het zogenaamde koningshuis heeft een luxe probleem. In een tijd waar iedereen de buikriem moet aanhalen vanwege de bezuinigingen.In een tijd waar een normaal gezin zich niet va de basis levensbehoeften kan voorzien. Moeten we ons zorgen maken en meeleven met deze mensen die het goede voorbeeld moeten geven. Denk je dat het volk ze wat kan schelen? Zolang alle belastingen geind worden “”in naam der koningin””, zodat ze hun luxe leventje voort kunnen zetten. is alles goed. Leven jullie maar mee. Ik leef voor mijn gezin.


  Maak melding

 8. Anna_z, als jij met de traumatische klachten zit ten gevolge van de misdaden gepleegd in de koloniale tijd, zou ik je aanraden om je door een psychiater of psycholoog te laten onderzoeken. Wellicht kan het helpen om van je syndroom af te komen. Het zou heel veel schelen. We leven in het jaar 2012 en iedereen heeft er wel eens aan gedacht om de tijd terug te draaien. Maar helaas kunnen we dat niet.
  En wie weet hebben je voorouders zich in die tijd ook misdragen.


  Maak melding

 9. anna-z, wij mensen zijn vaak vijanden van elkaar, dat komt jammer genoeg veels te vaak voor, maar in tijden van rampspoed zijn de meeste mensen toch wel solidair met de slachtoffers en vergeten de meeste mensen even hun vijandigheid en bieden ze de slachtoffers hulp of leven ze in ieder geval met hen mee, omdat ze op die momenten beseffen dat we ondanks alle verschillen allemaal toch nietige mensjes zijn (b.v. bij een aardbeving bieden Turken hulp aan Grieken en omgekeerd, Israel voelt zich op zulke momenten ook geroepen om Palestijen te hulp te komen, als Afrikaanse bootvluchtelingen dreigen te verdrinken voor de Italiaanse kust komen de Italiaanse marine of vissers ze te hulp enz). Personen die tijdens die momenten van rampspoed geen greintje medelijden hebben met de slachtoffers moeten diep bij zichzelf te rade gaan om te onderzoeken of ze wel mens genoemd mogen worden. Als je het niet over je hart kunt krijgen om hulp te bieden of troostrijke woorden te uiten, maar slechts haat kunt blijven prediken, dan lijkt het me beter dat je dan helemaal niets zegt, je hoeft namelijk hier op WKN niet bij ieder onderwerp commentaar te leveren.
  Wij mogen als Surinamers best onze bedenkingen hebben ten aanzien van het koninklijk huis, maar nu is dat niet belangrijk: een moeder dreigt haar zoon te verliezen, een jonge vrouw dreigt haar man te verliezen, kleine kinderen dreigen hun vader te verliezen, daar mogen wij met z’n allen wel even stil van worden en desnoods een schietgebedje doen en hopen dat het weer goed komt met deze zoon, echtgenoot en vader.


  Maak melding

 10. Beste Ba Anansi, Ik denk dat iedereen het er nu wel over eens is dat onze Anna_Zeepbel een zwaar getraumatiseerde vrouw is met een enorm minderwaardigheidscomplex die niets beters heeft te doen dan hier op deze site haar witte mensen haat te exploiteren met zwaar beledigende postings.


  Maak melding

 11. Als wij ons werkelijk waardige Surinamers voelen……..en zijn.
  Dan hoef ik niemand te vertellen, dat wij eerst naar ons eigen tekortkomingen moeten kijken—voordat,wij commentaar over anderen durven te zeggen.
  En dan heb ik prins Friso, nog niet genoemd. Hoe zouden wij zijn, als het ons eigen kind zou gebeuren……mijn geweten zegt op dit moment, bidden voor iedereen en vooral voor prins Friso. ( zo het elke. Surinamer of niet betaamt) .

  Voordegenen die dom zijn..dit forum is voor iedereen bedoeld. Vergeet niet….wie goed doet, goed ontmoet. Bidden geeft voldoening en kost niks. Griedieman.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.