dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentZanger Max Nijman met hartproblemen naar Nederland

Zanger Max Nijman met hartproblemen naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse volkszanger Max Nijman heeft ernstige hartproblemen. In een ziekenhuis in Martinique kreeg hij onlangs een pacemaker. Vandaag 27 februari 2012 wordt hij per vliegtuig naar Parijs vervoerd, van waaruit hij per ambulance naar Nederland word gebracht. Zijn toestand is kritiek, daarom zal Max Nijman in het Universiteitsziekenhuis in Leiden worden opgenomen. Dat meldt Surinamstars.com.

Max Reinier Nijman, geboren op 18 maart 1941 te Suriname, debuteerde op 16 jarige leeftijd. Hij maakte diepe indruk op het publiek en was de nieuwe ontdekking uit het bauxiet district Moengo. De ‘Soulman number one’ is populair gebleven, omdat hij altijd in zijn moedertaal zingt. Zijn bekendste nummers zijn ‘Katibo’, ‘Adjosi’ en ‘Ai Sranan’. In 2005 werd Max gedecoreerd door de toenmalige president van Suriname drs. Ronald Venetiaan tot ‘Ridder in de ere orde van de gele ster’. Hij trad op met grootheden als the Mighty Sparrow, Wilson Picket, Brook Benton, Johnny Nash, Ben E. King, Percy Sledge en Swamp Dogg.

Nijmans gezondheidstoestand verslechterde de afgelopen jaren. In 2007 kampte hij met nier problemen en al jaren leid hij aan diabetus mellitus (suikerziekte). Dat weerhield de populaire zanger er niet van op nationale en internationale podia zijn geliefde liedjes ten gehore te brengen. Alle optredens die de komende maanden stonden gepland zijn inmiddels geannuleerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Update: Max Nijman is goed aangekomen in Nederland. Het gaat iets beter met hem, echter is zijn toestand nog steeds ernstig. Max is naast volkszanger in de eerste instantie partner, vader en overgrootvader. Een gesprek met zijn vrouw Rinia was niet mogelijk, omdat het haar alles teveel was geworden. Zijn dochter Karin heeft gepland SurinamStars in de loop van a.s. woensdag op te bellen met de laatste updates omtrent de gezondheidstoestand van haar vader. Een herstel lijkt misschien nog Farawé, maar het is zeker geen Adjossi! Word vervolgd…


  Maak melding
 2. HAhahaha de vrouw van oom Max kon niet gesproken worden ,omdat de mensen niet lastig gevallen wensen te worden.De familie Nijman vindt niet dat hun prive zo op
  straat kon komen te liggen. Ook in Su wordt de familie plat gebeld.Wat de familie heel erg stoort is dat gezegd wordt dat de toestand van oom Max ernstig is.Welke dochter Karin gaat jullie spreken come on Surinam Stars.Er zal een verzonnen verhaal komen,want Karin bemoeit zich nooit,nooit nooit
  met de zaken van haar vader wat optredens betreft.Karin heeft andere ambities EN Na mevr Nijman is het een zus die je kunt spreken nml Liesbeth in Su(momenteel)of
  Johan in Amerika.En dit weet ik,omdat mevr Nijman MIJN tante is. Gun de mensen toch wat rust.Dit verhaal doet al(de dood van oom Max of ernstig ziek)zoveel jaar de ronde,maar vraag je af waarom,hoezeer je ook weet dat hij ooit eens terug zal moetennaar de hemel/hel.dit is niet prettig
  en ik hoorde de zus Liesbeth vanuit Su via radiomart
  het e e a uitleggen.Any way ik weet zeker dat de toestand van oom Max NIET,NIET NOGMAALS NIET ERNSTIG is
  .Odi,odi
  GLENN PENGEL ALLIAS GLENNY.


  Maak melding
 3. Beste mensen, zoals beloofd het laatste nieuws omtrent de gezondheidstoestand van Max Nijman. Ik heb net gesproken met Karin Nijman, de dochter van de populaire zanger, zij kon mij het volgende berichten; ‘Het gaat inmiddels wat beter met mijn vader. Hij is uit het ziekenhuis, maar heeft een flinke herstelperiode voor de boeg. Het valt allemaal niet mee voor hem, maar we hebben er vertrouwen in dat het weer goed komt’. Op de vraag hoe hij in Martinique terecht was gekomen, aangezien hij in 2007 tijdens ziekte in een ziekenhuis in Spanje was beland, vertelde Karin dat haar vader vanuit Suriname naar een goede arts in Martinique is doorverwezen. ‘Hij heeft wat met ziekenhuizen in het buitenland’ zegt ze lachend….Bij deze bedankt Max Nijman een ieder voor de hartelijke beterschap wensen! Binnenkort kan hij dat op een persoonlijkere wijze doen via een exclusief interview met SurinamStars. Maar eerst gunnen wij Max Nijman een heel voorspoedig en krachtig herstel toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES