‘Bouterse droomt van Suriname op WK voetbal’

51

PARAMARIBO, 27 feb – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft bij het startsein van een Staatsolie project zijn voetbaldroom voor het land uitgesproken. Hij droomt er van dat hij op een dag de nationale selectie van Suriname kan aanvuren op het Wereldkampioenschap voetbal.

De situatie van de dubbele nationaliteit moet volgens de president serieus worden bekeken. “Ik ben al moe om steeds voor Brazilië en Holland te kraken”, vertelde de president aan Starnieuws.

Bouterse benadrukte volgens Starnieuws dat je dromen moet hebben om deze te kunnen realiseren.
(Via: NatioSuriname.com)

51 REACTIES

 1. Virago 535

  Deze President vindt ik te gek!!!

  Zo moet een president zijn!!!

  We moeten beginnen een olympisch stadion te bouwen.
  Clarance Seedorf moet er ook bijgehaald worden!!
  Sport moet de belangerijkste bijzaak worden,en dan de Hoofdzaak!!

  Shoot for the moon.Even if you miss,you’ll land among the stars!!

  het toescheidingsovereenkomst


  Maak melding

 2. Als DDB denkt dat hij het eeuwige leven heeft, dan mag hij wat mij betreft blijven dromen. Weer zo’n uitspraak waar je niets mee kunt. Hij droomt ook vaak van de Noordzee, maar dat zijn alleen natte dromen…


  Maak melding

 3. Deze idioot droomt zijn hele leven,vandaag zijn we goed om hem uit zijn dromen en te helpen en morgen worden wij verketterd als het hem weer goed uitkomt.
  Degene die nog twijfelen aan de grootheidswaanzin van BOUTERSE lees bericht.


  Maak melding

 4. Bouterse droomt ook van 18.000 te bouwen volkswoniningen waar er na een jaar al 35 gebouwd zijn….

  Wellicht met Brunswijk in de spits gaat te eindelijke lukken om SU naar het WK te loodsen….


  Maak melding

 5. Huh…wat lees ik? Is hij moe om voor Holland te kraken?

  Dus, dan loog hij al die tijd toen hij “bakra bassi” voor rotte vis uitmaakte. Zijn kreet “bakra bassi a kaba” dateert van sinds 1980 en sindsdien hebben die door hem verfoeide “bakra bassi’s” vijf keer op het WK gespeeld.
  Maar ja, altijd al gezegd van deze man dat hij een “toe mofo gong” is.

  Bouterse: Ik heb ook een droom welke ik graag gerealiseerd wil zien. Iets met Boxel enzo…


  Maak melding

 6. Ik ben toch niet gek?!

  Mijn droom is dat het Surinaamse volk het goed heeft. Dat de Surinaamse kinderen leermiddelen hebben om zich te ontwikkelen. Dat de criminaliteit in mijn land samen met de corruptie stopt. Dat onze economie een sterke boost krijgt en investeringen sterk toenemen.
  Dat er geen aankondigingen van stakingen meer zijn en dat iedereen brood op de plank heeft.
  Wat kan mij een WK eindronde voetbal schelen als al het bovenstaande niet is gelukt? Ben toch niet gek?!

  Je bent als president kortzichtig als je denkt met een dubbele nationaliteit een WK eindronde te halen. Droom maar lekker verder.


  Maak melding

 7. Blijf maar dromen want dromen zijn leuke zaken en kan er gefantaseerd worden zoals bijvoorbeeld “boi in mi dreng mi bing sribie nanga deng deelnemers foe miss India a san bing boeng” hahahahaha dromen zijn leuke dingen om mee te stoeien. Maar werkelijkheid is andere koek daar moet je rekening mee houden met andere aspecten en personen en waarvan het resultaat nog niet vaststaan.


  Maak melding

 8. Daar wordt al jarenlang over gedroomd in Suriname, maar we zijn er te vies voor het nodige te doen om die dromen te realiseren, dus we horen het wel Bouta of je wakker wordt!


  Maak melding

 9. Bouterse lijkt wel Klaas Vaak: hij strooit de Surinamers zand in de ogen en daar gaan ze heel mooi van dromen. Dat zou niet zo een ramp zijn, maar veel van hen vergeven hem, net als Surinam Patriot, door die nietszeggende onzin, meteen alles wat hij ooit uitgevreten heeft en dat beste landgenoten, is wel een grote ramp voor Suriname.


  Maak melding

 10. onder ontwikkelde reacties ten spijt. Maar zo hoort een president van een land vooruit te kijken. Al die andere grapjassen vooraf hebben niks op poten gekregen,terwijl er zoveel talentvolle sporters zijn in Suriname. Maar aan de reacties te lezen blijven we liever aan de zijkant zitten.

  Viva Suriname..!!


  Maak melding

 11. Wat Suriname moet doen is gewoon buitenlandse expertise halen naar Suriname. Daarbij moet je denken aan trainers en technische staff. Het probleem is dat voetbal in Suriname van extreem laag niveau is. Een Mexicaanse club heeft Johan Cruyff ingehuurd. Zoiets zou Suriname ook moeten doen. Kijk naar al die grote spelers uit Brazilie zoals Romario, Ronaldinho, Roberto Carlos, en Ronaldo. Ze waren al groot in Brazilie en keerden allemaal naar Braziliaanse clubs terug. De grootste echte Surinaamse voetballer tot nu toe is waarschijnlijk Seedorf. Vraag hem waar hij groot is geworden? Niet in Suriname in ieder geval. Vraag hem bij welke Surinaamse club hij zijn carriere zou willen aflsuiten. Geen enkele, daarom wilt ie ook zo graag in Oranje. We willen wel dat Nederland investeert in voetballers van Surinaamse afkomst en die dan voor SUriname laten voetballen maar Suriname wilt zelf niet investeren in hun voetballers want dat kost geld.
  Vind ik jammer hoor. Echt jammer. Dubbel paspoort is nergens voor nodig. Ik blijf erbij. Geef Nederland een coach zoals Hiddink of van Gaal en we halen het WK. Huur technische expertise uit het buitenland en het SUrinaamse voetbal stijgt naar een beter niveau.


  Maak melding

 12. DDB moet eens leren om van zijn eigen producten af te blijven. Misschien dat hij dan de werkelijkheid eens gaat zien??

  Hoewel. Die werkelijkheid met hem in de hoofdrol i natuurlijk wel een hele goede reden om in de druga te vluchten.


  Maak melding

 13. Hoe is trinidat en amerika zover gekomen met voetballen?
  Omdat de meeste spelers van deze elftallen twee paspoorten hebben,kijk maar naar keeper de Jong van Ajax
  die heeft ook twee paspoorten zowel zuid-afrika als nederland.
  Om jou land op hogere peil te brengen moet je goede voetballers nationaliseren.
  Ala jullie geen verstand hebben van het sport gebeuren moeten jullie maar zwijgen.
  Groetjes,


  Maak melding

 14. AI mie boy: TRAUMA TRAUMA baja,BOUTA SYNDROOM en het kan verholpen worden,een nacht alleen met BOUTA en jullie zijn gelijk genezen.er zijn maar 2gasten {wikkiLeaks,alias R.H.en Henk Molenaar alias j }die echt getraumatiseerd zijn en diep ook, alleen die naam BOUTA schijten ze in hun broek ik hoop dat jullie pamper dragen goed voor de economie,maar ja een forum van lucht je hart,een goed advies BOUTA zal nooit op jullie reageren..ik spreek namems een echte SRANANG MANG WOON EN WERK IN DAT LAND …de CITY OF SMILE,,,lekker is dat die bouti suri RED CAP willen op afstand de lakens uitdelen.kom lekker naar SU als je wat te zeggen heb dan gaan wij in debat in mijn lekkere swietie sranang +-28graden …die gebrabel van jullie stel niets voor…droom maar lekker verder hooooooooorrrrrrrrr me jong…daar wordt je geestelijk sterk van………de GRT:CITY OF SMILE………….


  Maak melding

 15. DDB heeft (toen hij nog jong was) zeker veel naar Boudewijn de Groot geluisterd. Die zong toen al een liedje met de tekst “welterusten meneer de President, slaap zacht” erin. Is goed bij DDB in zijn hoofd blijven zitten.
  Toch fijn, dat hij het zo goed meent met Suriname en aandacht heeft voor de werkelijk grote problemen waar het land mee worstelt.

  Ik hoop echter voor Suriname dat hij aleen nog maar blijft dromen en niet echt iets onderneemt, maar rustig zijn tijd uitzingt. Kost het land waarschijnlijk wel wat geld, maar als hij daartoe in staat is richt hij, samen met zijn kornuiten dan niet al te veel sschde meer aan en kan de volgende ploeg er weer tegenaan.

  Gr en sterkte zoals altijd,
  Polderman


  Maak melding

 16. Dan mag onze president door blijven dromen want Suriname zal en gaat nooit naar het WK gaan. Als we ons niet eens kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen hoe willen we naar het WK. Never gonna happen.


  Maak melding

 17. Bouterse mag dromen van een wk, zolang die coeparies nog aan de macht zijn zoals bij SVB” en nog zijn militaire vrienden overal stationeren brengt posiviteit voor het land. Straks is staatsolie ook kapot door politieke bemoeienis. Komt een ander regering aan de macht dan gaan ze weer proberen hun eigen mensen te plaatsen etc.


  Maak melding

 18. Beste R!@O Aan je infantiel taalgebruik werk je zeker als één van de 40.000 spookambtenaren en heb je je zinloze baan te danken aan het feit dat je een NDP/Bouta groupie bent….

  Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand van jou intelligentie een ‘echte’baan heeft.


  Maak melding

 19. Hai henkie boy ik heb je allang gevolgd op die forum niks mis mee maar ik zal maar dimmen met die R!@o want als je in par,bo wil moet je langs de mp,s je paspoort tonen en raad wie de grote baas is daar onze R!@o en geen bouta groupie,want als je in het leger gezeten heb dan weet je hoe een militair denkt en doet dus. maar een tip…… ik zo zeggen brabbel julie maar lekker verder leuk forum trouwens


  Maak melding

 20. In de Tijd van Andre Kamperveen Ampi deden wij het op eigen kracht zoals het een trotse volk betaamt.
  Het best wel komisch dat een Figuur die op de podium roept met zijn grote paarse waffel dat we alles zelf kunnen doen nu ineens over dubbele nationaliteit heeft.
  meneer Lackin ik heb een vraag aan u, kunt u mijn zeggen of Bouterse na denkt voordat hij wat zegt want hij spreek zich zelf constant tegen .


  Maak melding

 21. Helaas lijkt het er op dat de persoonlijke problemen van Bouterse ook de (sport)ontwikkeling van het land Suriname tegenwerkt, als ik de reacties zo lees. Voor mij is het landsbelang het belangrijkste. Dat er een verdachte in een moordzaak President is, heb ik maar te accepteren. De Surinaamse samenleving heeft het zelf zo gewild.

  Daarnaast moet men de kracht van sport niet onderschatten. Voetbal is de grootste sport in de wereld, met een goed nationaal team kan je Suriname op de wereldkaart zetten. Kijk naar Trinidad & Tobago, waarvan mensen voor het WK 2006 nog nooit van had gehoord. Het kan dus diverse multiplier effecten hebben voor bijv. toerisme en de sportsector. Als de topsporters in diaspora een dubbele nationaliteit nodig hebben om Suriname internationaal te vertegenwoordigen ben ik daar voorstander van.


  Maak melding

 22. Erratum

  Heden morgen is er een lugubere vondst gedaan.
  In het Fort Zeelandia is er een lijst met 16 namen
  ontdekt. Men dacht eerst aan een dodenlijst, maar
  de huidige president keizer Bigi Mofo I houd bij
  hoog en laag vol, dat het zijn opstelling is voor
  het wereldkampioenschap.


  Maak melding

 23. DDB was de financiering al aan het regelen. Alleen is er iets fout gelopen en nu zijn de 48 jerycan met 51 kg handelswaar in beslag genomen.

  Misschien de dat het de daarop volgende WK wel lukt. 😉


  Maak melding

 24. Toen de blanken, 3 eeuwen geleden, Amerika gingen veroveren hebben ze moeten strijden en onderhandelen met de plaatselijk bewoners: De Indianen. Vaak komt het voor dat de blanken hun afspraken niet nakomen. De Indianen hebben dat al gauw door. Daarvoor hebben ze een mooie uitdrukking: De bleekgezichten spreken met een gespleten tong.De geschiedenis herhaalt zich, in een ander gebied, dat er met een gespleten tong wordt gesproken. Alleen is het nu geen bleekgezicht, maar iemand die afstamt van een bevolkingsgroep waarvan de meeste mannen hun tijd in een hangmat doorbrengt.

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 25. Donderdag 1 maart 2012 om 09:04 uur, door wikkiLeaks zwart pietje,

  Ik ben nog vrouw nog man of wat dan ook. Ik ben deel van het systeem een blogger.

  Wat de tranen betreft ik heb geen behoefte te huilen, dat moet jij doen wanneer je van therapie komt waar de specialist you uitlegd dat je meer hulp nodig hebt dan je denkt.

  Dat jou soort genoot w.whome een grap maakt Over dat er:

  Dinsdag 28 februari 2012 om 23:43 uur, door W. Whome zwart pietje

  “Heden morgen is er een lugubere vondst gedaan. In het Fort Zeelandia is er een lijst met 16 namen gevonden”.

  Met andere woorden is dit niet indirect, maar direct refereren naar de gebeurtenissen van de jaren ’80.

  Als dit een van de NDP’ers waren die het bericht hadden geplaatst, dan had deze persoon alle vergaderaars van “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam” over zich heen gekregen. Bah viespeuken.

  En dank zei jou domme opmerking wijs ik ook jou hierop !!

  Big Dommie !!!


  Maak melding

 26. Net heeft Nederland een grote streep gehaald door deze droom van Bouterse. Het is namelijk niet toegestaan om naast de Nederlandse nationaliteit nog een andere te hebben. Al de Surined voetballers die net nog stonden te dringen om voor Suriname uit te komen, kan het plotseling geen bal meer schelen of Suriname de eerst komende 100 jaar niet aan het W.K. meedoet. Bouterse mag van hen nu maar gaan kraken voor Mungo Tapoe, de club van Brunswijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.