Aanpak dissidente politici potentiële boemerang

8

PARAMARIBO, 27 feb – Het aanpakken van dissidente parlementariërs is minder eenvoudig dan op het eerste gezicht lijkt. De maatregelen die de politieke partij Bep wil treffen tegen twee parlementariërs kunnen een boemerangeffect sorteren. Dit stelt advocaat Fred Kruisland. De vraag is onder meer wie er in de plaats komen van de twee. Zo die inderdaad te vervangen zijn.

Want dat laatste is op zich een juridische letterkluif. De twee zijn wel leden van de Bep. Maar ze zijn in het parlement beland via A Combinatie. Toch moeten vooral de politieke gevolgen overwogen worden. “Hoe ga je om met de opvolging volgens de kandidatenlijst? Als je iemand weghaalt, zou je weer een eigen man op de post willen om door te gaan met jouw beleidsvisie”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd. En die zekerheid is er nu niet.

Door opschuiving komt een andere partij binnen A Combinatie aan de beurt. Dus is Bep dan even ver van huis. De partij wil af van parlementariërs Waldie Adjaiso en Diana Pokie. Die weigerden met Bep mee te gaan, toen die uit A Combinatie trad. Dat is een verzwakking, volgens de partijleiding. Nu blijkt het zogenaamde terugroepen geen zoden aan de dijk te leggen. Adjaiso en Pokie zeggen open te staan voor overleg. Mooi moment voor herbezinning, zou je denken.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Laat een keertje terug geroepen worden dan kunnen wij ook zien wie de prater is en wie de doener.Dit is toch het doen jaar van de regering.Dus de woorden in daden omzetten zonder aanzien des persoon.

  Cobie.


  Maak melding

 2. is het niet deze zelfde eenheid der stammenstrijd waar blankzijn middels spiegel & kraal dankbaar gebruik van heeft weten te maken!!!,..!!

  toen hadden jullie geen eenheid,..heden evenmin en huilt een heel continent en lacht CHINA!!

  mss tijd om vanuit Sur retour roots 🙂


  Maak melding

 3. Kortom, zoals het vaak gaat in Suriname. Men wil van alles, roept dan iets en komt er dan later achter dat er ook nog wetgeving of andere regels zijn waar men zich aan heeft te houden. Het is al vaak gezegd, maar enige kennis van zaken ontbreekt maar al te vaak bij de dames en heren, die denken het voor het zeggen te hebben. Droevig, zeer droevig.
  En zo houdt iedereen elkaar lekker bezig, zonder dat er iets wezenlijks gebeurt om de boel in gaang te zetten om veranderingen ed door te voeren. Wordt zo zoetjes aan niet alleen meelijwekkend, maar ook lachwekkend hoe alles in Suriname verloopt.

  Toch maar weer veel sterkte en blijf vooral ook geloven in de NDP leiders en aanverwanten, want dan weet je zeker, dat er niet iets drastisch gebeurt. Mensen houden niet zo van veranderingen, dus dan geeft lekker goede houvast toch??

  Gr. Polderman


  Maak melding

 4. @wikkiLeaks

  Voor jou is er gratis prozac, maar niet in Suriname. De GGD in Calimerostan kan je zeker helpen. Neem ook je billemaatjes Zucht, Dirk en Chuck mee. Calimerostanen komen altijd sneller in actie als het woord gratis valt. Grijp je kans Wiki!!!!


  Maak melding

 5. Beleidsvisie?!

  Dit woord staat in het artikel hierboven alsof het een normaal gebruik is in de Surinaamse politiek. Slordig!
  Opvolging is cruciaal in deze en kan voor onheil gaan zorgen binnen de partij.
  Politiek is een landelijk gebeuren en geen distrikts zaak of partijzaak. De regel dient gerespecteerd te worden zodat het land bestuurbaar blijft. Individualisme is in de politiek een kwalijk soort gif.


  Maak melding

 6. Gekke mensen en dronken mensen krijgen altijd gelijk van mijn, dus bij deze.Een groot deel van de bezoekers waterkant laat zien dat ze niet gediend zijn van die onzin van jou dus probeer wat anders.
  Zoek steun bij Ebu Akademya der dwazen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.