President Equatoriaal Guinee nodigt Bouterse uit

50

PARAMARIBO, 26 feb – President Desiré Bouterse is uitgenodigd voor een staatsbezoek aan Equatoriaal Guinee. Dit gebeurde aan het eind van het bezoek van president Teodoro Mbasongo. Wanneer het bezoek plaatsvindt, is nog niet bekend. Wel ziet de regering mogelijkheden voor samenwerking, volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

Het kan op verschillende gebieden. “De details worden uitgewerkt. De politieke intentie is nauw te gaan samenwerken”, zegt Lackin. De twee landen hebben alvast een overeenkomst getekend. “DE diplomatieke relaties zijn bevestigd op twaalf januari. En binnen een maand vindt al het staastbezoek plaats van president Mbasongo. Dat accentueert de ernst om samen te werken”, aldus Lackin. Er zijn ook plannen voor het vestigen van ambassades over en weer.

Mbasongo is een week in Suriname geweest. Hij heeft onder meer besprekingen gevoerd met Bouterse over samenwerking. Ook woonde hij de herdenking bij van de revolutie of de staatsgreep van 1980. Mbasongo voerde er ook het woord, waarbij de problemen in ontwikkelingslanden werden belicht. Ook was hij bij de formele start van de bouw van de Staatsolie-raffinaderij. Eerder verwierp Lackin kritiek op het bezoek.

50 REACTIES

 1. Details moeten nog uitgewerkt worden???!!

  Wat hebben die twee landen elkaar te beiden?? Ik kan echt niets bedenken. Het enigste aan ‘economische’ verkeer dat de laatste jaren tussen SME en Afrika plaats vond was de smokkel van coka omdat direct verzenden naar de EU moeilijk werd gemaakt. Zouden dat soms de details zijn. Of is het weer het zoveelste onzin verhaal van DDB. Tories, tories, tories en ondertussen de schatkist plunderen en het volk laten creperen.


  Maak melding

 2. Het schandalig en onbegrijpelijk hoe het parlement,de media en alle andere organisatie in Suriname zo stil zijn in het land terwijl een Dictator, moordenaar van zijn eigen oom de hoogste onderscheiding van het land krijgt en iedereen staat erbij en lachen omdat ze allemaal onder invloed van al alcohol en andere genotmiddelen zijn.
  Bouterse degradeert Suriname tot een paria staat .
  De Bouw van een olieraffinaderij is al jaren gepland door staatsolie gepland en wat zien wij?? ja hoor die Beest is aan het pronken met andermans veren.


  Maak melding

 3. Virago 535

  “De Politieke intentie is voorals nog”:

  Samenwerking met de rest van de wereld(buitenland)in de vorm van Economische Diplomatie.

  En vooral “het NIEUW DENKEN”(nationale Mindset)Gebruiken bij het te stippelen Buitenlands beleid,met de Duidelijke Erkenning van ONZE soevereiniteit van 1975 en onze Revolutie!!!


  Maak melding

 4. Het begin van de daadwerkelijke ontwikkeling van de Republiek Suriname.
  Be part of it otherwise you are going to left over!
  Suriname heeft geen tijd om tijd te verliezen aan aller hande prietpraat!


  Maak melding

 5. Meneer de topcrimineel zal dan rechtstreek moeten vliegen naar zijn bestemming, want een tussenstop op enig Europees land is gevaarlijk voor hem. Hij zal worden gearresteerd.


  Maak melding

 6. Dank zij onze meest vooruitstrevende president aller tijden slaat de soevereine republiek Suriname haar vleugels uit. De wereld is groot en Suriname doet er zeker goed aan de diplomatieke banden met zo veel mogelijk Afrikaanse landen aan te halen. Afrika zal haar rol in de wereld steeds meer gaan opeisen en mede dank zij onze progressieve president wordt nu al de blauwdruk gelegd voor constructieve toekomstige ontwikkelingen. Leve Suriname!!!!!


  Maak melding

 7. Ja de tijd dat de Presidenten van Suriname alleen Den Haag mochten aan doen is voorbij, Nederland (Schiphol) zal waarschijnlijk als echt nodig alleen als tussenstop gebruikt worden.

  We verbreden ons horizon en gaan leren van landen die in dezelfde ontwikkelingsfase zitten, de uitbuiters daar willen wij als Surinamers voorlopig niets meer van doen hebben.

  De Anti’s zullen natuurlijk niet blij zijn met dit soort ontwikkelingen, verknocht als ze zijn aan Oranje.


  Maak melding

 8. Voor hen die het niet weten,
  De vliegroute naar Afrika is bijna de helft korter dan de route naar Europa dus maak je maar geen zorgen.
  Z.E. President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, was de voorzitter van de Afrikaanse Unie in 2011, en tevens gekozen tot Afrikaans Staatshoofd van het jaar, is President van een land dat ongeveer soortgelijke ontwikkelingen heeft doorgemaakt als Suriname.
  Aanvankelijk werden er in zijn land verschillende olieboringen verricht echter steeds zonder resultaat nooit werd er iets winbaars gevonden; doordrongen van het feit dat dit haast onmogelijk waar kan zijn aangezien er in de omringende landen in de Golf van Guinee er wel volop olie aanwezig was heeft hij vastberaden doorgezet steeds met andere Partners totdat er uiteindelijk wel olie werd aangeboord en wel op precies dezelfde lokatie waar eerder 2 putten waren aangeboord zonder resultaat…. Het spel der machts politiek c.u. oliepolitiek van de grote jongens uit deze wereld.
  Vanaf toen is Guinea Equatorial gestaag een hele grote producent geworden met een marktaandeel van 15% en groeiende naar 20% van de totale Amerikaanse olieimport. Van een land met een per capita inkomen van minder dan US$1000,– heeft het nu een per capita inkomen van meer dan US $50.000,–
  Van een bovolkings aantal van 600.000 inwoners is dit land gegroeid naar 1.900.000 binnen 20 jaar.
  Dezelfde stormachtige ontwikkelinngen staan Suriname waarschijnlijk ook te wachten. Ook heeft het land verschillende destabilisatie pogingen moeten doorstaan,ik neem in herinnering de verijdelde poging om het land binnen te vallen met huurlingen van uit zuidelijk Afrika maar die gelukkig aanboord van het vliegtuig konden worden gearresteerd deze poging was o.l.v. Mark Tracther zoon van de voormalige Britse premier bekend als The Iron Lady.
  Suriname doet er heel goed aan relaties met andere ontwikkelings landen aan te gaan zodat men kan leren van elkaars fouten en en ervaringen zodat vroegtijdig de Beren op de weg ontdekt kunnen worden en zonodig geneutraliseerd. Als rechtgeaarde Surinamer spreek ik mijn dank uit aan een ieder die dit bezoek en het aanhalen van de bertrekkingen mogelijk hebben gemaakt.
  Suriname Voorwaarts!!!!


  Maak melding

 9. Meneer de Topcrimineel kan wel rechtstreeks willen vliegen, maar het toestel kan door onze NAVO leden onderschept worden in internationaal luchtruim, of gedwongen koers te zetten naar het grondgebied van onze bondgenoten. We zullen hem krijgen linksom of rechtsom.


  Maak melding

 10. De wonderman en heilige wordt overal binnen gehaald zonder resultaat. Meer een prater en geen doener zoals de meelopers hier. Hoop dat hij ze meeneemt en daar gelijk blijven, dan is Suriname van ze bevrijd. Het zou een geschenk zijn uit de hemel om Suriname te redden van de ondergang.


  Maak melding

 11. Een zeer ,zeer trieste zaak,dat je met zulke landen over en weer contact moet gaan onderhouden,zogenaamd voor de welvaart.Jongens schei toch uit,wat in god,s naam hebben deze mensen te bieden,de armoede,mendenrechten-schending zegeviert als geen andere.En toch zijn er een paar maloten die dit alles de hemel in prijzen.Ja,als je zelf niet in suriname de armoede en corruptie meemaakt heb je een grote muil.De werkelijke reden is dat meneer de moordenaar,nergens anders kan aan kloppen dan bij zijn soort genoten,geloof het of niet suriname met afrikanen,wordt de grootste ellende die er bestaat.Ga zitten en pak een bakje koffie,en denk eens logisch na,waar ter wereld waar zwarten aan de macht zijn ,gaat het goed,en dan bedoel ik met de welvaart,ja ik ken er een costa-rica…maar met hulp van blanken.hoe erg het ook klinkt,suriname wordt vroeg of laat ook een van de chavez-landen,begrijp maar wat ik bedoel.


  Maak melding

 12. Ach, weer een ambassade erbij om alweer een vriend van weleer te accommoderen. “Harvey Naarendorp modus aan”
  En voor wat de connectie tussen Bouterse en Mbasongo betreft: soort zoekt soort.

  De vriendenlijst van leemofo majoro laat geen ruimte voor misverstanden:
  Hugo Chavez (tjek)
  Maurice Bisshop (tjek)
  Gaddafi wijlen (tjek)
  Fidel Castro (tjek)

  Stuk voor stuk bad boys. Dan zit vriend Ahmadinjead er ook nog aan te komen. Bouterse heeft hem onlangs bij vriend Daniel Ortega in Nicaragua al op voorbereid. Want oh oh oh, wat smaakt dat Iraanse graan zo lekker in het Surinaamse puntbroodje..


  Maak melding

 13. Eey Dada Desi gefeliciteerd mang!!!!

  ..boi jij bent wel oprecht he..

  ,,tuurlijk Dada,..ik wens jou een fijne Afrikaanse Orientatie,en hoop ik dat jij antwoord vinden kan in de sport naar moord/ geweld/onderdrukking/verkrachting van jou 1/2 soortgenoten aldaar..hihihiii

  ,,,Dino 👿 ..waar ben je…SCHIET DEZE PASEW HELEMAAL LEK


  Maak melding

 14. Sabiediri, jouw eigen land liet je destijds verrekken, maar wel elke dag kritiek op surineds en alles. Jij vieze, vuile parasiet. Wie zit nou hier gevangen als een rat en wie leeft hier van een uitkering ?? Precies, jij. Als het om je eigen land gaat dan hoor ik je amper, behalve als het gaat om onnozele zaken of zaken waarbij je mensen kan beledigen. Maar iets positiefs en constructiefs komt er bij jou niet uit. Dumb ass.
  Zak maar lekker in je eigen stront zou ik zeggen.


  Maak melding

 15. Xe president van Equatoriaal-Guinee Theodoro Obiang, is benoemd tot Grootmeester in de ere orde van de Gele Ster. Hij heeft de hoogste onderscheiding gekregen van de republiek Suriname.

  WTF? Deze president Theodoro Obiang behoort met een vermogen van 600 miljoen dollar tot de rijkste staatshoofden ter wereld terwijl zijn volk tot de armste bevolking van de wereld behoort.

  Graag hoor ik van Bouterse of corruptie, zelfverrijking. marteling van politieke tegenstanders en het vermoorden daarvan een vereisten zijn om voor de hoogste Surinaamse onderscheiding in aanmerking te komen.


  Maak melding

 16. er is nu in Parijs beslag gelegd op alle bezittingen en tegoeden van de president en zoon.dure auto’s (ferari,mazerati) en gebouwen terwaarde van één miljard euro’s. verificatie Leparisien van 16 en 17 februari 2012.


  Maak melding

 17. Is Bouta niet gewoon bezig een veilige haven te creëren op het Afrikaanse continent?

  Mocht het in eigen land misgaan (geen herverkiezing, negatieve (voor hem) uitspraak van de rechter, etc…) dan kan hij zijn toevlucht zoeken tot Equatoriaal Guinee.

  Door veel cadeaus en honneurs te geven, stelt hij dus zijn eigen toekomstige ballingschap veilig – mocht het ooit zo ver komen.


  Maak melding

 18. De beide presidenten van deze twee landen zijn bizonder
  sterk . Samenwerking kan in de goudsector ,luchtvaart,water , Agrarische sector , en in de olie industrie . Verder zouden wij via dat land onze export naar Afrika kunnen vergroten . President Teodoro Mbasongo werkt verder met de Amrikanen en duitsland , dus ik zie niet in waarom Suriname niet met deze president zou moeten samen werken. Er werken 30.000 amrikanen in de olie industie in Equatoriaal Guinee , Bovendien heeft president Obama van de VS hem resentelijk ook ontvangen bij staats bezoek . Dus alle negatieve reatie van de tegenstanders trek ik bij deze door de plee .


  Maak melding

 19. chuck, de waarheid doet zeer noh, sorry dat ik op je lijkdoorns of eelt hebt getrapt.

  De val waarin je als een rat gevangen zit, heb je zelf voor gekozen, alleen rattengif kan je nog verlossen.

  Feit is en blijft dat wij waarachtige Surinamers nu lekker kunnen doen en laten wat we willen, we hoeven ons met oranje niet meer druk te maken, neem nog een pijnstiller, dombo.


  Maak melding

 20. Wij proeven haarscherp naar welke richting het gegeven dit aardolie-novum althans volgens sommigen naar toe zou moeten uitwaaieren. Wij zijn niet op die golflengte, maar indien daarop wordt aangedrongen, so be it. Wij deinzen voor niets en niemand terug wanneer het om het Surinaams belang gaat. Laat dat gezegd zijn!


  Maak melding

 21. Wat DiDiBrie niet voor zichzelf kan verkopen(citaat van de DiDiBrie gronrechten conferentie)verkoopt hij wel voor de echte domme Suries.Dit BEEST Bouta grapt echt wel met dit volk.Zonder enig overleg met wie dan ook(of enkel met La fing)komt hij met een Afrkaan aandansen en hem ook nog met “t, hoogste wat wij hebben die Afrikaanse Nerger(zoals DiDiBrie ’t zelf zei:NEGERS)
  te onderscheiden en dan vraag je je ingemoeden af ;WAAROM,WAAROM,WAAROM mi gado.En waarom niet Rick v Ravenswaay die de basis heeft gelegd van alles wat ze nu uitvoeren.En van wie de menesen vonden dat hij de beste MINISTER in “t FRONT was.Waarom heeft hij niet Santhoki gedecoreerd
  voor zijn optreden tegen de criminelen in Su,want vriend en vijand is het er over eens dat hoe dan ook Santhoki wel optrad tegen de criminelen.En zo zijn er nog een paar
  Ministers van’t FRONT aan wie hij heel veel dank verschuldigd is.En aangezien deze DiDiBrie niet rancuneus is(naar hun zeggen) ge
  beurt dat heel binnenkort.Want wat nu blijkt is dat “t FRONT toch zoveel beter was dan deze me-ka combinatie.Alleen door met leugens te spuien en verraad zit hij vandaag de dag op de zo door hem gewilde troon,waarvan hij nieteens weet hoe hij zich moet bewegen.
  Wat zijn ze blij met hun AOV verhoging,maar zien en weten niet dat ze toch minder kunnen kopen voor dat geld,ma goed time will tell. En ROT OP met je afrikaanse vriend wang foe ding DiDiBrie toe.Odi,odi.
  Glenny.


  Maak melding

 22. Er zijn wel domme mensen in suri die de school niet heeft gevolgd ,maar zulke Domme reactie van bepaalde BOERIKIE’s heb ik niet gelezen.met name paranam. anne cut Z ramstrontsing en nog een paar.Maar ja ,Wat heeft deze twee landen mekaar te bieden behalve COkE,MOORDEN en de Mensenvoor de GEK houden?KAKKERLAKKA Die Die BRIE.


  Maak melding

 23. Per boot!

  De reis van Desi naar EG zal per boot geschieden. Hij kan per vliegtuig geen tussenlanding maken en zeker niet in Frankrijk. Daar is de president van SU en van EG ongewenst persoon, ondanks zijn Gele ster.
  Per boot kan een grote vracht verboden middelen worden getransporteerd tevens alle inboedel van Bouterse.
  Het wordt een eenmalige heenreis zonder retour. Een veilige thuiskomst en verblijf in EG kan Bouterse nu nog doen zolang deze dictator aan de macht is. Daarna moet Desi met gezelschap vluchten anders wordt hij ook vermoord. Terug naar SU is een optie, maar dan wel naar Santo Boma.


  Maak melding

 24. In Griekenland hebben ze volgens mij een premier of een president met hele schone vingers en handen, ma a SKEER wreed.

  Dus zulke gasten moeten we never nooit uitnodigen en ook niet bezoeken.
  Equatoriaal Guinee heeft heel veel en ding no SKEER, als zelfs de Hollanders daar de deur daar plat lopen, dan weet men dat daar wat te halen valt.

  Nu nog nog de emir van Oman, koning van Saudie Arabie, Koeweit enz enz… uitnodigen !


  Maak melding

 25. Het heeft geen zin meer om domme dwazen te waarschuwen voor wat er heel snel komen gaat. Het gevolg van hun oliedomme keuze zijn de contouren van wat komen gaat vreselijk. Zoals is,zal en gaat in vele afrikaanse landen zal het gevolg zijn. Het is gewoon nu een kwestie van tijd, maar de koers is nu overduidelijk. Het komend dictatoriaal regiem.


  Maak melding

 26. Mensenrechtengroepen hebben wereldwijd hun misnoegen geuit tegen het vernoemen van een Unesco-prijs naar Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Afrika’s langst zittende dictator uit Equatoriaal Nieuw Guinea die in Suriname gast was van president Bouterse. Mbasogo zou zijn land beroofd hebben met miljoenen dollars. Equatoriaal Guinea is een land met veel olie-inkomsten en toch schrijnende armoede. Het betreft hier de USD 3 miljoen Internationale Prijs voor Research in de Medische Wetenschappen. Critici vragen zich af hoe president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo zo’n prijs kan uitreiken terwijl duizenden van zijn eigen burgers het moeten doen zonder electriciteit en schoon drinkwater. Tot de grootste critici behoort de in New York gevestigde Open Society Justice Initiative. Ook Zuid Afrika’s aartsbisschop Desmond Tutu ondertekende vorig jaar een brief waarin bezorgdheid wordt geuit over een goed geregistreerde record van mensenrechtenschendingen, onderdrukking van persvrijheid en officiele corruptie tijdens Obiang’s regime. Door Open Society Justice Initiative werd gewezen op het feit dat Equatorial Guinea Afrika’s hoogste per capita inkomen heeft, maar toch gekenmerkt wordt met een van ‘s werelds grootste inkomensverschillen, ondanks de kleine bevolking van 700.000. Het land heeft een van de laagste niveaus van gezondheid en onderwijs. 60 % van de bevolking leeft met minder dan 1 US dollar per dag volgens UNDAF. Het land heeft de laagste rangschikking op de Human Development Index ranglijst wat betreft de relatie tussen beschikbare rijkdom en ontwikkeling. Onlangs werd het huis van 670 miljoen dollar van de zoon van de president in Parijs door de Franse politie onderzocht. Men stuitte op luxueuse goederen van miljoenen dollars waard, kennelijk afkomstig van de Staat. Deze zoon was eerder betrokken in een money laundering schandaal en corruptie.

  Obiang wordt ervan verdacht honderden miljoenen dollars van Equatorial Guinea te hebben gesluisd naar banken in de USA, waarvan ten minste een daardoor in elkaar stortte. Amerikaanse autoriteiten dreigden in oktober 2011 beslag te leggen op eigendommen van zoon Teodorin Obiang, die ook een minister was in zijn vaders kabinet, ter waarde van USD 70 miljoen. Deze eigendommen omvatten ook een huis op Malibu, een executive jet, sportauto’s en de bekende handschoen bedekt met kristallen van Michael Jackson’s “Bad” tour. President Obiang Nguema Mbasogo, Afrika’s langst zittende dictator uit Equatoriaal Nieuw Guinea, is zaterdag gedecoreerd door onze president.

  Dit is een zeer slecht teken aan de wand, maar meer nog het noodgedwongen landen van deze dictator, alle oliedomme stommelingen verdienen de komende gebeurtenissen.


  Maak melding

 27. 40 jaar lang parasiteren van de staat en nog lopen klagen. Dat je het hier niet gered hebt, heb je aan je zelf te danken. Ja hoor…en weer is het de schuld van de witte mensen, Wilders, waterkant.net en jan en alleman. Wat zielig en kortzichtig weer elke keer ergens bij te halen. De hoog opgeleide alleskunner, taaldeskundige en spreekbuis barst van de energie en heeft voor alles een oplossing. Waar maken kan ze natuurlijk ook. Jij en je maatje moeten lekker schoenen gaan poetsen voor de president en verder niets…..en trouwens Pasew valt op knappe hindoestaanse vrouwen en niet op een ouwe geplofte kip.

  Ik heb mijn insectenverdelger klaarliggen voor het geval jullie uit het holletje kruipen.


  Maak melding

 28. @Chuck

  Wat jij parasiteren noemt noem ik studeren. Ik heb het prima gered in Calimerostan en ik heb dat zieke verwilderde land op eigen initiatief verlaten. En ik heb er geen dag spijt van gehad.
  De witte man heeft schuld aan heel veel dingen en dat durf ik gewoon openlijk te zeggen. Mijn kritiek op Wilders is ook nogal logisch. Wilders is een haatzaaier en een ophitser met extreemrechtse en nogal fascistische ideëen. Jij mag hem verdedigen maar die lage achterbakse houding zal ik nimmer aannemen. Het gedachtegoed van Wilders komt bij jouw soort overigens extreem vaak voor.
  Ik ben net zo min als jij een taaldeskundige en ik ben zeker geen spreekbuis van wie of wat dan ook. Dat jij dat wel zo ziet geeft al aan dat er zich wel erg veel kronkels in je hersenen bevinden. Helaas is daarbij ook het neuronendefect absoluut onomkeerbaar.
  Welke maatje bedoel je eigenlijk? Ik heb geen forumvriendjes en ik ben daarnaar ook niet op zoek.
  Pasew is een grappige Hindustaanse man en behoort zeker niet tot de trash waartoe jij toe behoort. Humor is iets van het leven en ik zie dat dit leven bij jou compleet afwezig is.
  En kijk uit voor de insectenverdelger. Een ongeluk zit in een extreem klein hoekje. Spuit AUB niet in de verkeerde richting!
  En wees vooral heel blij dat je op Hindustaanse vrouwen valt. De gemiddelde lengte van jou jongeheer is tien centimeter. Dat is het wetenschappelijk berekende gemiddelde bij jouw soort. Daar kun je nog geen deuk in een pakje boter mee slaan. Bij de super Afrikanoide vrouw zou je met dat apparaatje afgaan als een gieter. Dat zou ik je echt niet aan willen doen. Maar ik stel mijn oude kippen wel beschikbaar voor het geval je de Calimerostaanse vorm van dierensex wilt uitproberen.
  Hoog opgeleid of niet, ik kan jouw trash-straattaal zeer gemakkelijk aan. Met tien procent van mijn hersencapaciteit kan ik jouw onzin met de grond gelijk maken. De rest hoef ik niet eens aan te spreken. Ik wacht met smart op je reactie! 😉

  Soso lobi mi mati!!!!


  Maak melding

 29. Beste Chuck:

  Anna_ Zoethout: : De witte man heeft schuld aan heel veel dingen en dat durf ik gewoon openlijk te zeggen.
  at durf ik gewoon openlijk te zeggen”

  ” De gemiddelde lengte van jou jongeheer is tien centimeter. Dat is het wetenschappelijk berekende gemiddelde bij jouw soort”

  En het soort waartoe Anna_Zeepbel behoort is ‘kansloze BijlmerTrash”


  Maak melding

 30. Gaaapp…gaaap…gaaap
  Slaapverwekkend allemaal. Mens je bent net Bouterse dom om je heen sproeien en overal onzin brullen. 40 jaar lang ‘studeren’ en toch mislukt in de Ned maatschappij. Hoe komt dat ? Ja, prostitueren onder het mom van studeren bedoel je. Je moet ergens van leven. Toch ? Ik heb mijn zaken goed geregeld zowel hier als in Su, gelukkig hoef ik geen kakelende kippen te voeren en veren te plukken en de stankoverlast bah.
  Over de kronkels hoef jij je geen zorgen over te maken, ned beschikt over de beste medici. Max Nijman kan het beamen. Wat dat betreft zit hij goed hier. Max heel veel sterkte en wordt gauw beter. Ja Anna z wat mijn jongeheer betreft: klein maar fijn zeggen ze hahahaa heb hem nog gemeten voor je, in zijn ruststand is ie 9,6 cm en in staat van paraatheid 15 cm, medium size dus..lekker pittig. Ben er trots op want hij heeft supermooie bountie’s ter wereld gebracht.
  En hoe is met die kolenmijn van je…heb je intussen plastische chirurgie laten verrichten, want stel je eens voor oud, taai en uitgerekt lap vlees ziet er niet en glijmiddel helpt ook niet meer. Anna z een advies ga niet wakker liggen van mij. Ga je nuttig maken in de maatschappij, Su heeft je hard nodig. Laat je poten wapperen en aan comazuipers heeft Su niks aan. Dus……adjosie
  En nu back to normal…werk aan de winkel.


  Maak melding

 31. Ziehier de kenmerken,en het typerende zwaktebod van Onze Voodoopriesteres en houtrot in de Surisamenleving bij gebrek aan tegenargumenten.
  Kolderieke woedeuitbarstingen van een PBB lid met een verstreken houdbaarheidsdatum, en apenrotsgedrag.
  Maar ik begrijp het wel, ze kan het niet helpen het ligt aan haar IQ. In alles wat HET zegt en schrijft is de ingehouden woede voelbaar van en ex-slaaf die nog wat koloniaals heeft recht te zetten.Een stakker besmet met het ongeneeslijke DDB virus, met en hoge zieligheidsfaktor.


  Maak melding

 32. Suriname heeft zijn eigen Staatsolie, ik wil wedden dat Suriname in dat opzicht uniek is in de wereld: “een klein landje dat met zijn eigen kennis en middelen een goedlopende aardolie industrie op poten heeft gezet met dank aan de kennis en inzet van vooral Eddy Djarap”. Elke politieke figuur in Suriname die zich op de borst slaat met betrekking tot Staatsolie is een opschepper, die met andermans veren loopt te pronken.
  Zoals we ook weten zijn ‘gerespecteerde’ landen als Nederland, de V.S., Duitsland, Japan, Noorwegen enz., bereid om zelfs met de duivel samen te werken als het om aardolie gaat. Vandaar dat ze staan te dringen om Teodoro van Equatoriaal Guinee te helpen bij het winnen en wegdragen van de aardolie van zijn land, terwijl hij zelf niets anders hoeft te doen dan op zijn gouden bed in zijn paleis te liggen slapen.
  Wat zou Bouterse als president anders van president Teodoro kunnen leren op het gebied van de aardolie winning, dan hoe het grote geld dat er verdiend wordt in deze sector, zoveel mogelijk ten eigen voordele aan te wenden?


  Maak melding

 33. De zogenaamde vooruitstrevende president en regering volgens tante A, geeft een feest met gasten uit het Buitenland zonder de voorzitters van de politieke partijen die hem hebben geholpen om president te mogen spelen, rara hoe kan dat


  Maak melding

 34. Ik kan mij nog herinneren dat ik in een vorige reactie schreef dat ik persoonlijk geen goed idee zou vinden als er vandaag of morgen barrels olie uit de grond van suriname zou spuiten, ik werd letterlijk haast gelyncht. Als je kijkt naar landen met grote olie voorraden in de wereld zijn er maar weinigen waar de bevolking profijt van hebben.van de week las ik een bericht dat een hooggeplaatste Nigeriaan 182 miljoen heeft verduisterd.
  Een corrupte land als Suriname zou slechter worden met barrels olie dat is mijn conclusie.Kijk alleen maar hoe wij als land omgaan met grondrechten en goud problematiek.De Enige manier hoe wij deze probleem kunnen oplossen,en aan kunnen is met een Goede democratisch systeem met goede controle, regels en wetten die nageleefd worden.Ik ben het in grote lijnen eens met Ba Anansi, maar ik voeg China ook toe aan het lijstje.


  Maak melding

 35. Vrijdag 2 maart 2012 om 09:45 uur, door wikkiLeaks,

  Het zal wellicht niet vaak voorkomen, maar voor het eerst lees ik een beheerst stuk tekst van jou. Als je zo verder gaat en eerlijk kritiek leverd dan win je meer zielen.

  Met schelden zal niemand je serieus nemen, ondanks ik je frustratie begrijp, maar zeker heel vaak niet mee eens ben.


  Maak melding

 36. Als er nu, onder deze regering, miljoenen barrels aardolie, uit de Surinaamse bodem zouden gutsen, zou Brampie niet alleen zijn w.c. pimpen maar ook zijn uitwerpselen. Corrupte figuren hebben namelijk nooit genoeg en denken alleen aan hun eigen voordeel, hoe het de rest van de samenleving vergaat zal ze een zorg zijn. We moeten daarom inderdaad hopen dat Staatsolie voorlopig niet veel meer aardolie vindt, we zitten anders, voordat je het weet, ook 35 jaar vast aan een Surinaamse Teodoro Mbasongo Obiang, met z’n eigen privé vliegtuig, zijn paleizen en geheime bankrekeningen in het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.