VHP ontstemd over insinuaties Bouterse

64

PARAMARIBO, 22 feb – De Verenigde Hervormde Partij, VHP, is ontstemd over insinuaties van president Desiré Bouterse. Het kan er eenvoudig niet in dat het staathoofd schermt met het “opsluiten van de helft van de VHP.” Dat dan vanwege corruptie tijdens de vorige regering. “Waanzinnig en verfoeilijk”, meent het partijbestuur.

En dat al helemaal omdat de insinuaties in het parlement werden gelanceerd. “De partij kan zich niet voorstellen dat onderdanen van het land door president Bouterse op onfatsoenlijke en schofferende wijze bejegend zijn, zonder bewijs”, stelt de VHP in een verklaring. Waarden en normen zijn als het ware over boord gegooid. Ook wordt er verdeeldheid gezaaid onder de bevolking. Dat is onaanvaardbaar, zeker voor een partij als de VHP, een partij van waarden en normen.

Op Bouterse wordt een dringend beroep gedaan “in het vervolg ongenuanceerde en verfoeilijke uitlatingen achterwege te laten.” Het staatshoofd zei tijdens de begrotingsbehandeling dat er onderzoek plaatsvindt op het ministerie van Openbare Werken. Daar zou er de afgelopen jaren flink geknoeid zijn met publieke gelden. Chandrikapersad Santokhi, parlementariër en voorzitter van de VHP, gaf als antwoord dat Bouterse zich niet mag begeven op het terrein van de justitie.

Bekijk ook:


64 REACTIES

 1. Kom op bout.Wijs het volk dat je niet alleen met de mond en uzi iets kan doen.Maar ook een keertje naar de rechter stappen.Misschien kom je dan over je vrees voor Boxel heen.Daar wachten ze al jaren op je in toga.

  Cobie.


  Maak melding

 2. bouterse moet eerst naar zich zelf kijken, de helft van de vhp opsluiten……
  hij moet eerst naar zich zelf kijken, en zijn collega’s.
  dan kun je gelijk een nieuwe verkiezing regelen.
  de grootste boef van suriname wilt zijn concurenten opsluiten ha ha ha ha en zijn stiefzoon die verleend hij amnestie …..toch meneer bouta


  Maak melding

 3. Terecht, eigenlijk zouden ze deze onberechte moordenaar moeten aanklagen, maar zal het zover komen, neen, want er zijn enkele vhpers die ook eten van de gevallen kruimels van de ndptafel. Politiek is gewoon een slinks sluw vies en vuil spel geworden.


  Maak melding

 4. Als er wordt gestolen , kom maar nu kijken op Openbare Werken.

  Stelen en nog maals stelen. Wie gaat wie opsluiten?

  Nadat de VHP niet met de criminelen de regering hebben gevormd mag de VHP allerlei valse beschuldigen verwachten.

  Bouta moet zijn bek wel dichthouden, want SCHIPHOL ziet hij hoogwaarschijnlijk in dit leven niet.


  Maak melding

 5. Ik zou zeggen klaag de massamoordenaar en drugsdealer aan en laat hem met bewijzen komen, zo niet dan moet die zijn smoel dicht houden want hij kraaid te veel onzin om stemmen te winnen want je heb genoeg ezels die hem ook gaat gelofen,want hij moet weten van dat voordat hij iemand van iets beschuldig dat hij daarvan bewijs materiaal moet hebben.


  Maak melding

 6. Bouterse en corruptie? Ha ha, iets met pot en ketel.

  Meneer de ex-sergeant, ex-luitenant kolonel, geroyeerd assembleelid heeft heel wat uit te leggen als het om zijn destijds vergaarde rijkdommen (waaronder groot grondbezit) gaat.

  Gelukkig is het aantal Surinamers dat denkt dat hij op een legale manier aan zijn bezittingen is gekomen, op een hand te tellen.

  En juist vanwege dit laatste heb ik mij vanaf de dag dat Bouterse president van de republiek is geworden, geschaamd over de on-ethische keuze van grote delen van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 7. Anna_z,

  Dit is een ander artikel. In dit artikel reageert de VHP op de uitspraken van je president in het vorige artikel van een paar dagen geleden.
  De uitspraken zijn “president onwaardig” en nodigen uit tot rassenrellen in je geliefde land. Dat is een kwalijke zaak die president onwaardig is. En als je bewijzen hebt, dan ga je naar justitie. Het kan niet zo zijn dat een president zegt “ik sluit de halve VHP op!” En notabene een president met zwarte vingers?
  Alsof hij zo vlekkeloos door het leven is gegaan?
  President onwaardig! Probeer hem dit duidelijk te maken Anna. Misschien luistert hij wel naar jou.


  Maak melding

 8. Ik las gisteren een artikel van Giwani Zeggen die het had over de bruine enveloppe die DiDiBri maar niet wil publiceren. Dit is de zoveelste insinuatie. Dit scenario kennen we al. Ik zeg niet dat het wel of niet waar is. Ik zeg wel dat je niet moet lullen maar de bewijzen aan justitie moet overhandigen. Meneer wil anderen laten opsluiten maar gaat zelf niet naar zijn eigen berechting. geef het goede voorbeeld en ga naar Boxel. If you came to talk, then talk. if you came to shoot, shoot, don’t talk.

  Bovendien: hoe kan een veroordeelde drugsdealer en moordverdachte boos worden op dieven?


  Maak melding

 9. Beste anna_zeepbel: Onder ministers, adviseurs en familie van de president zit zoveel jaar tuchthuis, daar zijn de Spoprano’s niet bij……..


  Maak melding

 10. @Musk

  De strekking van bovenstaand artikel is niet heel veel anders dan de vorige. En wat je suggestie betreft: denk je nu echt dat Bouterse geinteresseerd is in welke reactie dan ook op dit forum? Ik denk dat de president met heel wat belangrijkere zaken bezig is. Denk je ook niet?


  Maak melding

 11. er reageerd ook een ander persoon onder de naam Lange en die is een addb dus reageer ik niet meer op dit forum omdat ik zelf een neutrale houding aan neemt.


  Maak melding

 12. Bouterse heeft geen recht van spreken, als het gaat over mensen opsluiten, want deze drugsdealer en moordenaar mag blij zijn dat hij in een derde wereldland verblijft, want in Europa of Amerika, zat deze man al lang levenslang achter de tralies, en je ziet wat voor een soort mensen deze man komen bezoeken, mensen met dezelfde achtergronden als bouterse, en praat over opsluiten van VHPers, terwijl die hele boevenbende van NDPers vrij rond lopen, maar niet lang meer zal het recht in Suriname voor deze boevenbende zegevieren.


  Maak melding

 13. Virago 535

  Ey dada sherif,vhp(Verenigd Voor Het Poepen)….heeft U echt waar dit geloofd!!!

  Ja mi boi,….dit noemt Men oplichters en landverkopers en verloocheners opsluiten.

  maar santokhi,hoe weet jij niet dat ze frauderen,want je was toch de slimste landverkoper!!!!

  Dat er een onderzoek gestart is voor de helft van de vhp,is Onaanvaardbaar en onacceptabel!!!!hoe kan dat nou!!!!Dat brengt verdeeldheid in verscheidenheid,Dus we kunnnen de bevolking niet duperen!!!!

  Allemaal opsluiten!!!!

  Bewijs:lidmaadschap!!!


  Maak melding

 14. Dankzij die kortzichtige en onwetende malloten zitten wij opgescheept met deze onbeschofte en ordinaire tuig van de richel.Iemand die nooit manieren heeft geleerd kan je geen manieren, fatsoen en normen bij brengen.
  Dat geld ook voor zijn volgelingen mannelijke zoals vrouwelijke.


  Maak melding

 15. beste midete,
  hij wordt boos omdat zijn gatlikker(s) word(en) aangevallen(abrahams)verder is hij zo superdom dat hij gewoonweg aangeeft niet geschoold te zijn want zijn adviseurs(slijmballen)die schrijven voor hem op wat hij moet zeggen. Kijk maar goed in de branding waar hij aan het woord is niemand heeft een scherm alleen hij heeft het om letterlijk ervan af te kunen lezen en aan zijn nonverbale houding zie je gewoon dat de moeilijke woorden moeilijk uuitspreekbaar voor hem zijn. Dus hij moet de laatste zijn die zijn bek open doet naar anderen.
  odie odie


  Maak melding

 16. Deze regering is een der kwade gevolgen dankzij de domme aanhangers. De valse ndp apostelen houden de domme aanhangers rust,vrede en voorspoed voor, wanneer over enkele jaren het tegendeel waarheid wordt, dan is dat een der kwade gevolgen op nog meerdere kwade gevolgen. Ma kut, voor deze mensen blijft hun heil, leugenaars en moordenaars aanbidden en vereren. Zie vele arme landen waar dictators regeren en regeerden.


  Maak melding

 17. Ergens moet er een begin worden gemaakt met het aanpakken van de corruptie. Vanwaar deze hele ophef? Wees blij dat er eindelijk een president de stoute handschoenen aantrekt om de partijpolitieke corruptie aan te pakken.Hoezo verdeeldheid: corruptie is een deel van de oorzaak van armoe. En dit laatste is niet persoons-, ras- en/of kleur gebonden. Waarden en normen: als die hoog in je vaandel staan dan bejubel je dit voornemen.Mijn mening: ga er met de grote bezem door heen.Ontzie niets en niemand voor dit hoger doel ” het aanpakken vd corruptie. En niks hebben is houden. Teruggeven aan het volk hetgeen onwettelijk is verkregen.


  Maak melding

 18. Leer lezen, leer begrijpend lezen. Haal de tekst(en) niet uit haar verband. Niet een woord, als dat u uit komt, uit een tekst/artikel halen en uw reactie daarop geven. Want dan reageert u op uw zelf gemaakte of verzonnen tekst/artikel. Dus u geeft in feite reactie op uw eigen tekst/artikel, wel dan niet verzonnen. Dat is niet de bedoeling, maar gebeurt al te vaak.

  Sommige personen hebben nog steeds moeite met de Nederlandse taal, dat is alom bekend. Thuis spreekt men – terecht of niet – meestal de moerstaal. Ook de intellectueel – trouwens mie granma bo takie: “intellectueel” nanga intellectueel na two (2) – Chandrikapersad Santhoki moet nog leren lezen en/of luisteren. Trouwens – de Nederlandse taal – is vaak onveranderlijk een bekend “probleemveld” voor met name onze Hindoestaanse broeders en zusters. Oorzaak: 1. slecht luisteren en/of lezen; 2. kwade opzet/bedoelingen. Leest u onderstaand artikel. Lees a.u.b. wat er staat. Wellicht komt u tot de juiste conclusie.

  Verwoede poging(en) tot het verdraaien van onderstaande context!

  “Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Onder regie van de Verenigde Hervormde Partij, VHP, is er veel mis gegaan. Het was zelfs zo erg “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse.”

  De kiezer geeft elke president van welk land dan ook, voornamelijk langs democratische weg, duidelijk mandaat. Het zou om die reden juist vreemd zijn wanneer Bouterse geen stappen zou ondernemen jegens de corruptie in Suriname.

  Context 1.
  “Onder regie van de Verenigde Hervormde Partij, VHP, is er veel mis gegaan.”
  Dit is toch alleen maar de bevestiging van wat eerder reeds geconstateerd was tijdens de Front -regeringsperiode, toen de VHP minister van OW&V – Balesar – zelfs de gevangenis in moest, vanwege corruptie.

  Context 2.
  Het was zelfs zo erg “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse.”
  Hierbij geeft Bouterse simpel aan dat de feiten voor zich spreken. Wantoestanden zijn dus aan het licht gekomen. Integendeel houdt Bouterse hier de VHP dus, min of meer de hand boven het hoofd.

  De VHP wordt door Bouterse met de mantel der liefde bedekt in plaats van dat de VHP de mantel uitgeveegd wordt – hevig uitgefoeterd wordt – door Bouterse. Dit is allicht – logischerwijs – geen goed nieuws voor de “mensen” die uit zijn op verdeeldheid en disharmonie in Suriname.

  De reactie vanuit de VHP is daarom stemmingmakerij, bedoeld om “beoogde kiezers” zand in de ogen te strooien. Feiten willens en wetens verdraaien om macht proberen te verwerven, is een goedkoop en achterhaald fenomeen, welke “misschien” bij een enkeling in polders, rijstvelden of op het platteland indruk zou kunnen maken. De VHP – Verschrikkelijke Hypocriete Partij – moet uit een ander vaatje tappen oftewel het anders aanpakken vandaag de dag, wil zij door potentiële kiezers serieus worden genomen. Geen makkelijke opgave welteverstaan. Vooral na zo’n wanvertoning in de politiek van pakweg haast zeven (7) decennia.

  De gekke Henkie(s) – mensen die niets in de gaten hebben – worden “zelfs” binnen de VHP ook met uitsterven bedreigd. Dit zou des te meer voor de VHP een absolute reden mogen zijn, om haar CONSERVATIEVE houding, voor eens en voor altijd om te gooien.

  Dat Bouterse met betrekking tot het bovenstaande “de bijl aan de wortel legt” – het kwaad in de oorsprong tracht uit te roeien – is beleidsmatig een ferme aanpak, terecht en meer dan juist.

  AUTHENTIEK en INTEGER


  Maak melding

 19. Wat kunnen wij/jullie anders verwachten van president Desiré Bouterse. Of nu president is of hij staat als Bouterse op de podium,hij blijft gewoon zich zelf !

  Die man laat keer op keer zien; uit welk hout hij gesneden is . Wat je niet hebt, kun je ook niet geven ! Het is gewoon weg een illusie ! Hij was,is, en blijft een fantast(clow) !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 20. Virago 535

  Ey dada sherif shantoki(vhp;verenigde hervormde polarisatie)….Heeft u echt waar dit geloofd!!!

  Ja mi boi,….dit noemt men oplichters en landverkopers opsluiten.

  Maar shantoki, hoe weet jij niet dat ze frauderen,je was toch de slimste en goedkoopste landverkoper van de klas!

  Dat er een onderzoek gestart is voor de helft van vhp,is onaanvaardbaar en onacceptabel!!!hoe kan dat nou!!!Dat brengt verdeeldheid en verscheidenheid teweeg.

  Ik doe een beroep op de vhp, de bevolking niet te duperen,en maar geheel vhp op te sluiten;door het te komen onderzoek.

  Dit in het kader van de achterwege te laten idiologie van verscheidenheid.We kunnen toch niet de helft alleen opsluiten.Niet eerlijk!!!!!!


  Maak melding

 21. Nou, deze toevallige president kan niet naast Vene staan hoor.Kan hij niet een vis-stand openen bij ocer?
  Daar hoort en past hij.Datzelfde a-sociaal gedrag van Chavez.Nu is zijn mond in zijn k..nt.

  Danitia


  Maak melding

 22. Larry-koek ,
  Ex-sergeant , ex-luitenant kolonel , ex-legerleiding en heden ; ” Opperbevelhebber van het Nationaal Leger , President van de Republiek Suriname tevens Leider van de Nationaal Regering van de Republiek Suriname !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 23. Sribi-leek ,
  He he , is het eindelijk jou gelukt om jezelve te ontleden of is het met behulp van henk de Mol ???
  Er ontbreekt nog iets in de diagnose nl. een verwijskaart voor de doc !!!
  Of is henk de Mol ook medisch onderbouwd en jou persoonlijk gaat docteren ???
  Uitkijken is mijn advies want henk is niet enkel een Mol , maar ook een malafide-handelaar !!!

  Sterkte en beterschap !!!


  Maak melding

 24. R.Lar-bhadoer ,
  Jouw vraagstelling had anders geformuleerd moeten worden en had ongeveer als volgt moeten luiden :” Wat kan /mag ik van mij-zelf verwachten ” ?!???
  Ja tog ???
  Nauw vooruit ,geef je fantasie de vrije loop !!!

  Put your energy into self improvement programs that promise to make you into a better you !!!

  NEMISTY !!!


  Maak melding

 25. Beste landgenoten,
  Dit onderwerp begint zo zoetjes aan op mijn lachspieren te werken. Laten wij er verder over ophouden. “Geen feit is strafbaar dan uit kracht van een daaraan voorfgegane wettelijke strafbepaling”!


  Maak melding

 26. Onderstaande onderschrijf ik volledig.

  Het is deze zielige mentaliteit die de Surinamer totnutoe geen enkele vooruitgang heeft gebracht.

  Als je de reacties alleen maar hier op waterkant leest danweten we hoe het met de gesteldheid van de meeste Surinamers is. IPV dat ze de corruptie van VHP bestrijden, vallen ze de President aan.

  VHP is synoniem voor corruptie, belasgontduikers en witwassers, wie het wil ontkennen is rijp voor de LPI. De waarheid is hard maar moet gezegd worden, punt uit.

  Ik prijs me gelukkig dat de meeste van deze ziekelingen die hier posten niet in Suriname wonen.

  ———————————————

  Stagnatie door zielige mentaliteit
  Moedeloos wordt je als je de dagbladen leest. Iedere keer denk ik dat de zielige mentaliteit bij velen de oorzaak is dat we zijn waar we zijn. Met alle respect voor de mensen die zijn omgekomen op 8 december maar moeten we nu niet verder kijken. Er zijn veel mensen die beweren dat de huidige president de schuldige is. Dit terwijl juist zij de mogelijkheid hebben gehad om het voor eens en voor altijd te bewijzen maar dat hebben zij nagelaten. Ik vind dat juist die mensen die daartoe zoveel jaren de kans hebben gehad, doch niets zinnigs hebben gedaan, zich moeten schamen dat er na zoveel jaren nog steeds geen duidelijkheid is gekomen.
  Alle aandacht gaat uit naar het moment van het gebeuren op 8 december en dat begrijp ik wel want anders gaat ook bekend worden wie er allemaal mee te maken hebben gehad. Het onderzoek zou ook moeten aangeven waarom juist die mensen toen zijn opgepakt en hoe de machthebbers aan de namen van die personen is gekomen. Welk bewijs is er geweest omtrent hetgeen werd beweerd door de machthebbers. Op welke gronden zijn de mensen toen opgepakt. Dat mis ik allemaal in het proces en dat is heel erg vreemd.
  Op grond van deze bevindingen ben ik van mening dat meneer Bouterse juist zijn nek toen heeft uitgestoken om verandering te brengen in de erbarmelijke situatie waarin wij waren beland ondanks dat we miljarden ontwikkelingshulp tegoed hadden. Wij stonden toen dagelijks in de rijen van de CIS om olie/uien/knoflook e.d. te kunnen krijgen. De schappen in de winkels waren leeg.
  Er was toen al sprake van een uitzichtloze situatie maar het is makkelijk om te wijzen naar degene die tenminste zijn nek heeft uitgestoken. Het feit dat juist de “boosdoener” nu de president is geworden is voor mij, Gods werk.
  Tot nu toe zie ik veel ontwikkeling en blijf daarom heel erg positief. Als het plan van de waterkant werkelijkheid wordt dan ben ik al een tevreden mens. Zovele toeristen die daar in de omgeving vertoeven zijn getuige van dat er smerige mensen rondlopen in Suriname en dat we niet het niveau hebben om het land te ontwikkelen. Hoeveel Surinamers zijn er niet die zelf dit gebied ontwijken. Het is ondanks alle “ontwikkelingshulp” niet eens gelukt om een aantrekkelijke stadscentrum te maken maar we zijn toch blij want we hebben tenminste veel om over te klagen. Als het erop aankomt dat kruipen vele van de klagers juist weg.
  Als ik nu de ministers van toen vergelijk met die van nu. Onderwijs, Binnenlandse Zaken, Openbare werken, LVV en ga zo maar door. Laten we het vooral niet hebben over de voorzitter van DNA.
  Nu lijkt het mij juist heel wijs te worden. Nu functioneert het geheel tenminste. Ferme besluiten worden genomen. Maar we mogen niet positief zijn want dat past niet meer bij vele Surinamers. We zitten liever aan de kantlijn anders kunnen we niet klagen he.
  Dat hele Fiso-gebeuren is doorgevoerd zonder dat er eerst orde op zaken was gesteld. De organisatie is er nog niet maar we beginnen vast te betalen.
  Dat hele gebeuren geeft ook al aan hoe deskundig het bestuur van het land toen was.
  Ondanks alle “ontwikkelingshulp” geen extra werkgelegenheid, slecht milieu, slechte infrastructuur, geen vuilverbranding en ga zo maar door. Ik ben blij dat velen bij de verkiezing zijn ontwaakt. Degenen die er bewust voor kiezen om aan de kant te gaan staan hebben, wat mij betreft, geen recht van spreken.


  Maak melding

 27. ik heb het eder vermeld de VHP kan goed manipuleren men wil aangeven dat de president ongenuanceerde uitspraken heeft gedaan. ik denk niet dat mijn president achterlijk is


  Maak melding

 28. Donderdag 23 februari 2012 om 07:48 uur, door sempa
  Sempa, dat jij één van de blinde,onderontwikkelde paarse schapen bent, is ons over duidelijk. Tell my; op welke zere teen of steenpuist(van de velen die jij bezit) heb ik je geraakt ??? Tell my ,mie boy ..!JIj leeft ook in de illusie van de NDP!

  Groet, Ram Ram,


  Maak melding

 29. Wang ogri ee tjari wang bung. Sommige reacties geven ondubbelzinnig weer wie de daadwerkelijke corruptelingen zijn.Niet waar Laaaaaaarbahadoer, Wikileaks, Determietoedoeloso en Danitia, die dat handje vol maken. Roofse!


  Maak melding

 30. Reneetje jouw pres is niet achterlijk maar wel een veroordeelde drugsdealer en een van massa moord verdachte. Hij kan ook wel de vrees hebben naar de rechter te stappen vanwege de eerder genoemde reden.


  Maak melding

 31. Ja, Anna_z,
  De president heeft veel belangrijkere zaken aan zijn hoofd hangen. Ik leef met jou en met hem mee. Hij denkt aan de manier hoe hij Santo Boma kan voorkomen.
  Zwaaien en wijzen met je dikke vinger naar anderen, terwijl je met diezelfde vinger naar jezelf moet wijzen geeft hoofdpijn. Hij moet ook gaan bedenken hoe hij zijn vele “eigendommen” moet verdedigen want met het salaris van een sergeant met suppletie kan je nooit aan zulke “eigendommen” komen.
  Verdedigen van een soortgelijke president is ten alle tijde fataal geweest en bepaalt de normen en waarden van de mensen die dat doen. Hoe de strekking ook is.
  Gaat je goed!


  Maak melding

 32. @Sabiediri

  Een mooie reactie. Je legt precies de vinger op de zere plek. Heel veel SuriNeds bezoeken dit forum met maar één doel, het bekritiseren van Bouterse. Ze gaan volledig voorbij aan de inhoud van de artikelen. Ze geven Bouterse overal de schuld van. Ik kan deze lieden nauwelijks serieus nemen en dat doe dan ook niet. Nogmaals, bedankt voor je reactie.


  Maak melding

 33. Anna Z ben het met je eens dat (mede gezien de soortgelijke WKN-reacties) dit artikel een soortgelijke strekking heeft als het vorige artikel, hierover dus wederom mijn reactie:

  Ach MC, NF allemaal 1 pot nat wat toneel, hypocrisie en corruptie betreft, maar ja ze hebben duidelijk genoeg aanhang die daar geen probleem mee heeft en liever selectief de beschuldigende vinger wijst naar het andere ‘kamp’ 😉


  Maak melding

 34. Bouterse en consorten horen niet op het politieke toneel. Het is een afgang internationaal dat zulke figuren verdachten van moord zich zo vrij kunnen bewegen terwijl een fietsen dief in Suriname opgepakt wordt bij een verkeerscontrole.
  Hopelijk zal de volgende president zowel het actief als passief kiesrecht afpakken van deze figuren. En indien nodig eventueel met internationale hulp uitvoering geven aan de uitspraken van het strafproces 8 december.


  Maak melding

 35. deze man begint echt zielig te worden, als je hem op tv ziet krijg je medelijden met hem het lijkt wel als hij met een radiografische afstandsbediening wordt bestuurd. Ik hoor zijn krachtige en grootse uitspraken niet meer van de jaren 80.
  Nou jeugd van Suriname wens jullie heel veel sterkte.


  Maak melding

 36. Bouterse mag dat niet zeggen van mensen laten opsluiten ,maar men moet niet van het onderwerp corruptie veranderen want daar ging het eingelijk om.
  Ik neem geen partij voor niemand ook niet voor bouterse,maar het ging over de corruptie.


  Maak melding

 37. Die luitenant kolonel, legerleider opperbevelhebber, adviseur van staat, Sempa kan je ons vertellen hoe deze crimineel aan al deze benoemingen is gekomen?? hij doet mij denken aan Idi Amin en Jean bedel Bokasa hahahahaaaa ai mi gado.Hoe is het mogelijk dat een land met zoveel intelligente mensen zich zo in de maling laten nemen door dom en achterlijk zelf overschatten megalomane idioot.


  Maak melding

 38. Donderdag 23 februari 2012 om 11:49 uur, door Paraman

  Paraman,thanks man. Your are very very good gay.Ga zo door man. I love it ! Jij ziet hét altijd héél scherp ! Wanneer kunnen wij gezamelijk een biertje drinken ? Ik betaal de eerste én de laatste rondtje !

  WikkiLeaks, broeder doe er aan mee ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 39. R.lar bhadoer ,
  Niet te veel mediteren aub , krijg je wanen van !!!
  Mijn persoon is stellig van overtuigd dat jij een hoge
  IQ bezit en dat ligt in het feit dat jij paarse schapen kan waarnemen , briljant zeg .
  Of was het gewoon maar beeldspraak ???
  Neen Lar bhadoer , ik leef niet in de illusie van de NDP , maar wel met de realiteit dat de NDP een voortrekkersrol heeft met betrekking tot het Nationaal Bewustwording Proces in de Republiek Suriname !!!
  Daar is een constructieve bijdrage bij gebaat .
  Maar ja , de vraag is ; ‘ hoe nationalistisch ben jij
  want gezien jouw postingen , wekt bij de indruk dat mijn persoon te doen hebt met een lid van een sekte !!!
  NEMISTY !!!

  PS; ALLEEN DE ONWETENDE WORDT BOOS
  DE WIJZE BEGRIJPT


  Maak melding

 40. Woensdag 22 februari 2012 om 18:46 uur, door T. R. Sleur; Bouterse heeft géén wil !

  Boutrese is een marionet(clown) van deze tijd in Surimaribo. Hij wil heel veel, maar hij is helemaal niet deskundig.Hij hoort in de gevangenis te zitten.Jullie zijn de makke, blinde paarse lammetjes van hem.Hij houdt er van, om te wijzen met zijn vinger hé . Terwijl hij wijst,hoeveel vingers wijzen naar hem ?????

  Tell my ! Zij jullie zó dom of zijn wij zó slim !!!???

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 41. En het enige wat de toenmalige re-gering met de gelden van de zgn. ontwikkelingshulp aan besteedde , was het re-activeren van de Nederlandse Rechts Orde !!!
  Enkel met het oogmerk om de huidige President veroordeeld te krijgen !!!
  Tussen 2005 en 2010 werd OW beheerd door een VHP-mini-ster ,Dewanand Balesar .
  Zijn jullie zo kort van geheugen of vergeten dat VHP-mini-ster , himself , opgesloten was vanwege fraude ???
  De staat/belastingbetalers werd voor 118 miljoen bestolen .
  De front re-gering wilde geen verantwoording afleggen over het functioneren dat in tegenstelling met de huidige Nationaal Regering !!!
  Republiek Suriname Ontwaakt !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Sranan Sa Wini !!!


  Maak melding

 42. Musk iet ,
  Daar de president arbeid verricht , is het krijgen van zwarte vingers het meest logische redenatie , ja toch ?
  Schone vingers hou je over als je geen ene moer had uitgevoerd en naar mijn mening is dat ook een logische redenering , ja toch ???
  Probeert deze Musk-iet te steken of is ie aan het Muggeziften ???

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Sranan Sa Wini !!!


  Maak melding

 43. Een president is toch voor het hele volk. Niet alleen voor NDP-ers?

  “Verricht de arbeid die gij hebt te doen, want werken is beter dan niet werken en zonder werken kan uw lichaam niet worden onderhouden” (Bhagavad Gita les 3 vers 8)

  Doch het werk moet onzelfzuchtig zijn.
  Luiheid verarmt Arbeid verwarmt.


  Maak melding

 44. @Antion

  Volgens mij bepaalt het volk wie er op het politieke toneel hoort. Dat kunnen wij als individuen helemaal niet bepalen. Ik vind bijvoorbeeld dat in Calimerostan Geert Wilders niet op het politieke toneel hoort. En dat vond ik ook van Blair, Bush, Berlusconi en andere machtswellustelingen en massamoordenaars. Ze schijnen dat democratie te noemen en heel veel mensen vinden dat prima en protesteren niet. Behalve als we in Suriname Bouterse als onze president kiezen. Dan behoren we tot de mensen zonder moraal en meer van die onzin. De selectieve verontwaardiging doet dan onmiddellijk zijn intrede. Nogal hypocriet! Vind je ook niet?


  Maak melding

 45. hoe zit het trouwens met de Bentley van Baby Dino??

  Ik neem aan dat hij mag gratis tanken tog 🙂 ,want hij zal wel degelijk al zijn spaarcenten hebben uitgegeven…of tog niet soms!!!

  Wat,..hij heeft nog VEEL meer???

  Santhoki,..uitzoeken hoe deze vlegel aan zijn vehikel komt!!!


  Maak melding

 46. Ter attentie van den gelovige mens; „Wie zijn gelovige medemens geen absolutie kan schenken mag zelf als kerkgast onder geen beding genade van de ander verwachten!“

  De aarde is al een paradijs, er is geen andere Hof van Eden, behoudens de onsamenhangende hemeldefinitie van religieuzen? „U weet dat ik niet zomaar dingen zegt” opperde Bouterse in zijn regen van beschuldigingen naar de VHP-aanhang toe. Ik vraag mij daarbij af of de hagelregen van terechte beschuldigingen aan zijn adres hem en zijn kerkslaaf Meije is ontgaan en dat het zwaard van Damocles hem vervaarlijk boven het hoofd hangt, want iemand verwijt een ander iets, waaraan hij zelf schuldig is!

  Wees verantwoordelijk voor elkaar als mens-zijnde en wie vooruitgang wil boeken in het leven dient zijn evennaasten zonder daarvoor iets terug te verlangen te ondersteunen en verantwoording voor elkaar te dragen zonder er rekening mee te houden om wie het gaat“…..

  Mensen maken fouten wat op zich heel erg menselijk is, daarom moeten vooral Surinamers leren om niet op alle slakken zout te leggen. Het mag niet zo wezen dat wanneer iemand de ander tegemoet komt in zijn wensen dat men dan pas goed wordt bevonden? Ook wanneer de baas te goedertrouw een fout of misstap heeft begaan verdient dit positieve aandacht. Wij moeten er van uitgaan dat een fout verre van opzet is, tenzij het kwaadaardige gelovigen betreft, want moedwilligheid is ook een inventie van de kerk“.

  In Europa en ook wereldwijd wordt er door ingezetenen onderling gemoord om variabele motieven, de één doet het voor de familie-eer, de ander voor een ripdeal, anderen verkiezen voor kindermoord, roofmoord of worden door een kronkel in hun hoofd gedreven tot massamoord en-of zelfmoord, meestal gelieerd aan casu quo „ik weet niet waarom ik het deed, ik weet niet hoe het kon gebeuren” of „Iemand heeft iets voor me gezet“ en nog veel meer van dat soort larie etc..

  Doch niet alleen Surinamers zijn aan kwaadaardigheid onderhevig. Let wel, 99% van alle onmenselijkheden begaan door medemensen is gerelateerd aan de godsdienstvirus waarin men beweerd te hebben gehandeld of te handelen namens God of door deze te zijn geinspireert, en 1% van de mensheid moordt en rooft maar wat, of uit eigen belang, of door persoonlijke redenen. De oorsprong van dit kwaadaardig gedrag valt gemakkelijk te raden met een verwijzing naar het begin der geschiedenis van de mensheid met de werkwijzen der Goden als leidraad. De algemene regel welke wordt gehanteerd door de overheersende klasse loopt enerzijds gauw het risico om maatschappelijk te worden weggekeken, en anderszijds worden de mondigen de mond resoluut gesnoerd. Een eigen mening hebben is in een religieuze maatschappij ongewenst. Vaak zegt men „wees toch eerlijk en vertel maar wat u weet…, maar wanneer men wat vertelt heeft men meestal zijn eigen vonnis uitgesproken of het past allemaal mooi in het straatje van die ander.

  De woorden van „wees eerlijk en oprecht“ zijn voornamelijk bedoeld om medemensen te strikken inzake waarheidsvinding op het zotte af, en wanneer eenmaal de waarheid is vertelt wordt men alsnog onverbiddellijk door het slijk gehaald. En de mooie beloftes van paradijs, strafvermindering of milde uitspraak onder het mom van goed gedrag en voorwaardelijke invrijheidstelling zijn slechts vangwoorden, aldus pertinente leugens en zo werkt het ook in de politiek. Daarom dient de rechtgeaarde mens zich niet te onderwerpen aan illusies. Wees dus bovenal nooit eerlijk en blijf hypocriet als het om uw eigen hachje gaat, want de waarheid dient alleen te worden gebezigd als het in eigen voordeel is, en om God hoeft niemand zich te bekommeren, want zelfs „Hij“ heeft zijn volgelingen altijd van alles voorgelogen zoals het ook eeuwenlang gedrukt staat in Biblia teneinde de ongehoorzame wereldbevolking te onderdrukken, een rad voor de ogen te draaien, te geselen en af te slachten.

  Wie toch wil gedijen in een land waarin regels en wetten regelmatig overtreden worden door de wetgevers zelf zal moeten pluimstrijken om de goede vrede te waarborgen. Zodoende wordt de neutrale mens hypocrisie aangeleerd door al de ongesproken dwangmaatregelen van de overheersende massa. Om te overleven in de Surinaamse maatschappij worden onschuldige medemensen door de sociale gang van zaken gedwongen om hypocrieter te zijn dan de regering zelf om zich zodoende een heleboel ellende te besparen.

  Ik bijvoorbeeld, doe voor twist geen stap opzij en ik vermijdt ruzie daar waar een andere strategie van afhandeling noodzakelijk is. Mijn leuze is; „In het donker ben ik onzichtbaar, maar ik ben er wel“, en overdag laat ik mijn jachtinstinct aan noodzaak verdwijnen in de omgang met medemensen“. Kort gezegd, overdag ben ik schijnheiliger dan de Paus, en snachts ben ik eerlijker dan God. Wat men bij daglicht niet kan bewerkstelligen is in het duister een simpele oplossing. Dit heb ik allemaal van bijbelse verhalen geleerd, want volgens de bijbel schroomden de grootste criminelen aller tijden, God en zijn maatjes, zich er ook niet voor om tegen onschuldige medemensen ernstige misdrijven te begaan. Raadpleeg de bijbel eens goed en lees hoe God Aäron (d.i de broer van Mozes) inspireerde om het land dat een overvloed had van melk en honing binnen te vallen, en tijdens deze nachtelijke overrompeling in het land van de enaks er niemands leven spaarde, groot en klein werd beestachtig gemassacreerd namens God. Terwijl een deel van de overweldigers bij de hoofdpoort met trompetgeschal en bombarie de enaks afleidde, werdt het argeloze volk door het andere deel plunderaars via een achteringang in de rug aangevallen.

  *Enaks*= Volgens bijbelse fantasieën waren enaks reuzenmensen, oorspronkelijk afkomstig van een vermenging van stoute engelen die God ooit naar de aarde geslingerd zou hebben en sindsdien voor straf onder de stervelingen moesten wonen. En deze engelen kregen gaandeweg gemeenschap met aardlingen en hun nakomelingen met engelenbloed werden reuzen, de enaks dus. Doch deze zogenaamde reuzen, de nageslachten van de verworpen engelen hebben god en zijn aanhangers nimmer iets misdaan, maar toch werden zij op onbarmhartige wijze en als wilde beesten afgeslacht in naam van God.

  Weliswaar is bij capitulatie van de vijand de normaalste zaak van de wereld dat het aan de overwinnaar(s) vrij ligt wat hij met de aanvaller(s) doet. „Zelfverdediging“ is ieder zijn hoofdrecht, maar deze pleidooi van zelfverdediging is niet op Bouterse noch op zijn compagnons van toepassing gelet op de extremiteiten van hun wandaden tijdens 8 december 1982….

  …..Met het oog op rechtsgelijkheid stel ik derhalve voor, nadat Bouterse de „boevenbende“ met name VHP aanhangers heeft laten opsluiten in de gevangenis, om dan Bouterse en zijn kornuiten met name de „moordenaarsbende“ die gebroederlijk namens God aan het moorden is geweest tijdens de Surinaamse coup, ook vroegtijdig en voorgoed op te sluiten in de bajes zodat er eindelijk weer rust komt in de keet en de weg naar openheid, solidariteit in Suriname met alle Surinamers een feit wordt volgens het principe dat, „Wie als medegelovige niet mild is voor de andere goedgelovige medemens mag dan zelf ook geen pardon meer verwachten“. En God mag naar zijn mallemoeren lopen, en onthoudt dat „ik niet zomaar dingen zeg.“
  django


  Maak melding

 47. De VHP moet deze gelegenheid met beide handen aanpakken want ze kunnen Hun eigen corrupte leden niet royeren. Santhoki heeft maar beperkte macht in de viestie hagoe ping.
  De VHP zou eigenlijk papa lachman BV moeten heten. Dus alle voordelen waren voor leden van de BV.


  Maak melding

 48. Echte,
  Dieven moet je nou eenmaal met dieven pakken. Een pikolet vang je toch ook met een andere pikolet?
  En houdt een keer op te ontkennen. Er zijn voorbeelden te over!!!


  Maak melding

 49. Bouterse en NDP-ers en zijn aanhangers, zijn Echt NIET corrupt en ook geen criminelen hoor, dat weet toch iedereen? uh uh?(niet lachen)

  En als er iemand is die een onbesproken gedrag en verleden heeft, dan is dat Mr. president Bouterse toch ? uh,uh? (niet lachen).
  Dus daarom heeft Bouterse alle recht om schaamteloos te schreeuwen dat de VHP-ers en de corrupte aanhangers de Hindustanen, moeten worden opgesloten !!!en zijn criminele pleegzoon heeft alle recht op gratie.

  Maar, helaas kan Bouterse zijn woorden niet waarmaken en de reden is, als hij de Hindustanen laat opsluiten dan heeft hij geen salaris ,want……,
  Wie gaat de Belasting betalen ???
  En wie gaat werken ?
  Misschien zijn criminele pleegzoon aan wie Bouterse onlangs gratie heeft verleend en zijn matie’s ??

  Weten de aanhangers van Bouterse, wat hardwerken betekend ? en belasting afdragen aan criminelen?

  Bouterse, jij reageert en handelt niet zoals het verwacht wordt van een president.
  Het gaat niet om falen, maar hoe jij reageert, falen is niet belangrijk, maar de lessen wat je eruit haalt en je handeling.

  Mr.president,
  Als je beter weet, moet je beter doen


  Maak melding

 50. Sempa,

  Je klets.
  Ndp wordt in 2015 WEGGEVAAGD.
  Ze moeten nu absoluut blijven, want ze worden in 2015,netjes naar huis gestuurd,zoals het hoort in een Democratisch land.

  De geldschieters trekken zich al terug,
  De ndpérs met brains beginnen zich te roeren.
  De mofinawangs proberen zuchtend en krakend, de eindjes aan elkaar te knopen.
  De middenstand weet niet wat ze overkomt.
  Maar oja, bijna vergeten, het gaat goed MET, maar niet onder, deze super regering….

  Maak dat de kat maar wijs.
  De realiteit ziet er iets anders uit.
  Begin je borst maar nat te maken.
  Wat jullie hier uitkraaien, is niet wat leeft, binnen de Surinaamse gemeenschap.
  Idem dito de 70jr, ex-surineds, die zijn bang dat hun wereld instort.
  Maar dat zal zeker gebeuren, korting Hollandse aow, einde ziektekosten, more is yet to come!
  Crisis in Holland, is crisis babyboomers, als je daar zo blij om moet zijn!
  Dacht het niet!

  Over 2jr, ik post wel knie-beschermers, zullen de ndp-ers KRUIPEND smeken om een andere regering……
  Ahum, nu kunnen ze nog een beetje, (gebogen) lopen, whahahahahahaha

  Btw wanneer ga je terug?
  Ik had eerlijk gezegd verwacht dat je nu al in Su zou zitten?
  Baas winie toch, je hebt nog 2,5jr, ik zeg: grijp je kans.

  DOE mij maar VHP.
  De combinatie van 2015!!!!

  Groetjes van bounty Esmerald.


  Maak melding

 51. Het volk bepaalt. Uiteindelijk gaan zij oogsten wat ze hebben gezaaid. Terwijl het gras groeit sterft het paard.

  Geen van de Surinamers die deze regering heeft geplaasts weet iets van “ontwikkeling”

  Een werkt bij lanti, gratig woning en gratis eten en daar heb je de stem vee. Suriname blijft een ontwikkelings land. Bedelen en stelen is ons merk.

  Wij houden niet van werken.


  Maak melding

 52. Sempa,
  De vorige regering was in jou ogen bezig met het re-activering van de Nederlandse rechtsorde.
  Die criminele regering van Bouterse is bezig met geld van Chavez een dictatuur te reactiveren in Suriname.
  Als je 10 mensen vraag waarvoor ze kiezen dan denk ik dat jij de enige bent die kiest voor het Chavez model.
  weer zo een dom achterlijk vergelijking van Bouterse met Bush,Blair,Berlusconi, Wilders, dit slaat werkelijk nergens op.Jij bent zo slim dat jij aan de kant staat van een Monster die op de stoel van de rechterlijke macht gaat zitten, jij bent zo slim en fatsoenlijk opgevoed dat jij een dictator en moordenaar van jou eigen bevolking op een voetstuk zet.
  anna is zo slim dat ze hier met open ogen beweerd dat er niets aan de hand is in Syrie.


  Maak melding

 53. WIKKILEAKS: Wat ANNA_Z ,alias onze terroposter zegt moet je niet met een korreltje, maar met een baal zout nemen, ze is een pseudologica fantastica.
  Nog even en ze beweert dat Syria in West Europa ligt.


  Maak melding

 54. Bouterse heeft de vrijehand nodig om Suriname te ver kopen aan China en andere landen. logisch dat de VHP hem in de weg staat. Straks mobiliseerd hij de Chinezen om de dwarsliggende hindostanen en hun VHP uit de weg te ruimen. Met meer dan 30.000 Chinezen in Suri. moet het wel lukken denk hij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.