OM Suriname: vrijspraak voor echtpaar De Graaf

35

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft vandaag vrijspraak gevraagd voor het Nederlandse zendelingenpaar Henk en Hermine de Graaf. De twee staan in Suriname terecht op verdenking van misbruik en mishandeling van kinderen in hun kindertehuis.

Henk de Graaf woont sinds 2008 in Suriname, voor het verrichten van zendingswerk. Het kindertehuis dreef hij samen met zijn vrouw in het district Commewijne. De Surinaamse politie pakte De G. in maart vorig jaar op. Een maand later werd ook zijn vrouw gearresteerd, maar zij kwam na een paar weken weer op vrije voeten.

Hun advocaat heeft de indruk dat ‘de sfeer definitief is omgeslagen’ en ziet de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet. Hij vermoedt dat het paar na de voorziene vrijspraak in Suriname zal blijven om zijn werk voort te zetten. De uitspraak van de rechter is op 11 april aanstaande.

Bekijk ook:


35 REACTIES

 1. henk is nederlander, maar hermien de graaf-becker is van surinaamse origine. ze heeft voor vertrek na p’tata gewerkt bij een gebouw in de buurt van het postkantoor.


  Maak melding

 2. Pe smoko dee, faja dee toe!
  Meer smaken zijn er niet! Klaarblijkelijk was de bewijslast niet toereikend maar dat er aanleiding tot aanhouding was staat als meerdere palen boven water. “Geleticiveerd” met deze vrijspraak, gij zijt “gewaargeschouwd!”


  Maak melding

 3. anna_zeurpiet,

  Hou jij jezelf maar in de gaten met je rare opmerkingen!

  Als iemand onschuldig wordt bevonden door de rechters is die persoon dat ook!
  Wat jij er van vindt is absoluut onbelangrijk!!!

  Je kunt alleen negatief reageren omdat het hier om een blanke persoon gaat, daar sta jij nu eenmaal om bekend op dit forum.
  Je haat elke blanke persoon, maar ondertussen profiteer je wel van hun welvaart.


  Maak melding

 4. Zo ook de regeerders van dit land.Houdt die Somo ook in de gaten?Het is omdat sommigen zich schamen,anders had je veel meer van Edwin Heuvel gehoord.Houd je Laurens Neede ook voor ons in de gaten?En zo zijn er nog een paar.Voor dit echtpaar was er gewoon gelogen door die vieze Rat Smulders van Waakhond.Ga terug naar en bekijk de beelden dan zul je zien hoe vaak hij zichzelf tegen sprak.En zonder bewijzen hebben jullie de man veroordeeld,maar als ’t om De DUIVEL gaat dan vraag je mij of ik bewijzen heb dat hij de moorden (8dec 1982) heeft gepleegd.Loop naar de hel allemaal.De man en vrouw zijn onschuldig.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 5. Beste Paraman:”Klaarblijkelijk was de bewijslast niet toereikend maar dat er aanleiding tot aanhouding was staat als meerdere palen boven water”

  Wat ben jij voor mens. De enige ‘bewijslast’ was een smerige lastercampagne.


  Maak melding

 6. Beste Anna_Z Houd jij Edgar Davids ook goed in de gaten dan?

  Edgar Davids, die er van werd verdacht zijn toenmalige vriendin te hebben mishandeld, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft de rechtszaak tegen de voetballer terzijde gelegd, aldus een woordvoerder.

  Het Amsterdamse fotomodel Sarah H., destijds de vriendin van Davids, deed in februari 2002 aangifte tegen de profvoetballer. Ze vertelde onder andere dat ze in Italië en Nederland vele malen ernstig is mishandeld en bedreigd. De mishandelingen zouden al kort na het begin van de relatie in ’98 zijn begonnen. Vooral in de periodes dat Davids geblesseerd was, had hij volgens zijn vriendin talloze driftaanvallen en koelde hij zijn woede op haar. Zeven tot acht keer werd Sarah H, dochter van een beroemd arts, door Davids finaal in elkaar geslagen. Het letsel was soms zo ernstig dat ze weken lang niet als model kon werken. Ook kneep Davids zijn slachtoffer een keer zo langdurig de keel dicht, dat ze dacht vermoord te worden, zo verklaarde Sarah tegenover de politie.


  Maak melding

 7. Waarom pas 11 april?
  VRIJSPRAAK NU!
  En dan kan Justitie zich concentreren op de politieke delinquenten en het schorrie morrie die met beide handen graaien in de staatskas en zich domeingronden toeeigenen, en het land in de uitverkoop gooien.
  En die Smulders oppakken en veroordelen wegens laster en valse aangiften.


  Maak melding

 8. Henk Molenaar

  Beste Paraman:”Klaarblijkelijk was de bewijslast niet toereikend maar dat er aanleiding tot aanhouding was staat als meerdere palen boven water”

  Wat ben jij voor mens. De enige ‘bewijslast’ was een smerige lastercampagne.

  Waarmee ben jij bezig Molenaar? Toch niet voor jezelf de weg te plaveien? Heeeeeeeeeee!


  Maak melding

 9. Wentelwiek,
  Mogelijk hield die mishandeling hun relatie gaande. Ik kan mij anders niet indenken waarom zij niet binnen de kortste keren haar koffers pakte. Nee koste wat kost, mevrouw moest met- en bij een beroemdheid hokken!


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar

  Liefst drie reacties van jou onder elkaar. je bent zwaar op je teentjes getrapt. Komt het omdat het om een naamgenoot gaat of komt het omdat de man wit is en ook uit Calimerostan afkomstig is. Pedofielen zijn nu eenmaal zeer geraffineerd en blijven altijd een gevaar voor de samenleving. Ik hoor heel vaak op dit forum dat de rechtspraak in Suriname niet deugd. Waarom zou de rechtspraak in deze zaak wel deugen? Je bent dus een HYPOCRIET!!!!!!


  Maak melding

 11. In Suriname zijn wij heel erg snel mensen te beschuldigen. Als dit echtpaar, werkelijk tegen de wet heeft gehandeld moeten zij gestraft worden.

  Het bleek uit onderzoek dat die vieze Jan Smulder die by SKY radio werkt dit alles in elkaar had gezet om de mensen in de val te krijgen. De valse getuigenissen die de kinderen hadden afgegeld bleek opgezet te zijn door die ene Raciale Varken.

  Als de mensen onschuldig zijn moeten ze inderdaad vrij.

  Ik vind het wel jammer dat mensen die zich in zetten voor mensen die zelf door hun eigen mensen niet verzorgd worden al deze ellende wordt aangedaan. In Suriname is er een cultuur bij bepaald etnische groepen om kinderen te maken en die NIET te verzorgen.

  Zij die meeleven met zulke verwaardlooze kinderen worden afgestraft. Wel zij die een grote bek hebben moet dan maar kijken dat die kinderen geen rovers en boeven worden.

  In het verleden was er zo een geval bij SOS Kinderdorp Suriname. Een soort gelijke opzet. De directeur had een heel streng beleid. Door zijn goede managment kon hij veel donoren krijgen om het dorpje goed draaiend te houden.

  Maar zijn streng beleid was niet goed voor de “moeders” voor het dorp. Die konden hun hoerige en losbandig leven niet voortzetten.
  Er werd snel wat opgezet. De directeur werd opgesloten en is inmiddels overleden. Het dorp is naar de verdoemenis. Waar zijn die moeders en de kinderen , allemaal zeker opstraat.

  Mensen met goede bedoelingen worden afgestraft. Maar de boeven, bankrovers ,verkrachters en pedofielen worden geeerd in Suriname. Bouta, Brijnswijk en Somo worden aanbeden door dit oliedomme ,onderontwikkelde (deels)surinaams volk.

  Have a nice day.


  Maak melding

 12. Ik vraag me af of er geen arme kinderen in Nederland zijn. Kinderen die opvang en begeleiding nodig hebben. het komt te vaak voor dat nederlande echtparen naar Su komen om zogenaamd het surinaamse kind te helpen.laatst was er ook een geval van mishandeling op een project aan de Kwatta weg. Die mevrouw is geinterviewd (programma In de Branding van Apintie tv)en heeft geen enkele keer de beschuldigingen ontkent alleen maar proberen goed te praten (blauwe plekken bij de kinderen, peper in hun mond, knijpen enz.) en dan geeft ze ook nog aan dat zij en d’r man met hun AOW (of hoe het ook mag heten) voor de kinderen zorgen. Zijn er geen kinderen in Ned die deze zorg nodig hebben.

  Allemaal gefrusteerde nederlanders die weldoeners in Suriname komen spelen. En de domme Surinaamse regering die maar talmt met de wet op kinder te huizen.


  Maak melding

 13. Beste denk a tori: Ik zou zeggen. Kom jij eens met je luie reet van je schommelstoel en ga jij die arme Surinaamse kinderen helpen ipv Nederlanders af te zeiken.


  Maak melding

 14. Hallo Paraman en Anna_Z: ik zou je buren maar in de gaten houden ipv van elke witte Nederland van pedofilie te beschuldigen.

  Pedofiele oom krijgt acht jaar cel

  “PARAMARIBO – Strafrechter Dinesh Sewratan was gisteren onverbiddelijk in zijn oordeel. Acht jaar straf voor een oom die op verschillende tijdstippen zijn nichtje van 9 jaar seksueel misbruikte.
  Het meisje dat geen ouders meer heeft, verbleef bij haar oma en oom. Deze riep het meisje in zijn kamer om huiswerk te maken en vergreep zich aan het kind.
  Ook bedreigde hij haar met de dood als zij het gebeurde zou vertellen. Uiteindelijk was een zus van de veroordeelde een keer op bezoek bij haar moeder toen de oom weer eens zijn lusten botvierde op het kind. Zij deed aangifte bij de politie.


  Maak melding

 15. @DENK A TORI
  Maak je om de arme ne4d. kinderen geen zorgen.
  dat is hier goed geregeld, hebben geen liefdadigheid nodig.
  Er komt elke dag eten voor ze op tafel.
  Als jullie nu ook hetzelfde doen, hoeven er geen buitenlanders meer daarheen om dingen op te pakken die jullie faalregering en staatsdebielen en politieke delinquenten laat liggen.


  Maak melding

 16. @Integrity J.S.

  “In Suriname is er een cultuur bij bepaald etnische groepen om kinderen te maken en die NIET te verzorgen.”

  Ik weet niet of het lafheid of politiek correctheid is maar ik zou wel graag willen weten welke etnische groep je bedoelt. India heeft 1.2 miljard mensen en heel veel kinderen worden daar aan hun lot overgelaten. Ze zwerven op straat en sommigen worden ingezet voor kinderarbeid. Dacht je dat die kinderen geen vader hebben? Het valt me op dat sommigen steeds weer opnieuw naar dezelfde onzin verwijzen. Hier een leuk stukje uit een krant:

  “Een pas-getrouwde Indiase vrouw heeft het huis van haar echtgenoot verlaten omdat er geen toilet was. Ze kwam acht dagen later weer terug, nadat haar man, een dagloner, met behulp van andere dorpelingen een wc had gebouwd. Een non-gouvernementele organisatie heeft een beloning van 10.000 dollar aangekondigd voor het ‘dappere besluit’ van de vrouw.
  Het gezin is echter niet de enige zonder fatsoenlijke sanitaire voorzieningen: Meer dan een half miljard Indiërs heeft geen toilet in huis. Het probleem is vooral groot op het platteland, en met name vrouwen zijn het slachtoffer omdat de culturele mores voorschrijven dat zij hun behoefte alleen maar in de bosjes mogen doen voordat de zon opkomt en nadat hij weer onder is gegaan.

  Dan zijn er nog de ‘ouderwetse’ poepdozen, die niet zijn aangesloten op het riool, maar geleegd moeten worden. Er is een kaste die de uitwerpselen bij mensen uit huis weghaalt en buiten ergens dumpt.

  Geld is vaak de reden dat mensen geen wc laten aanleggen of deze niet laten aansluiten op het riool. Hierdoor ontstaat niet alleen ongemak voor de bewoners, maar kunnen ziektes zich ook gemakkelijk verspreiden. Er zijn verschillende programma’s, zowel vanuit de overheid als van ngo’s, die proberen zoveel mogelijk toiletten en latrines aan te leggen.”

  Bovenstaand stukje is natuurlijk verre van inhoudelijk en volkomen irrelevant. Maar ik spiegel even.

  De vraag is wat hebben we hieraan. Helemaal niets natuurlijk.

  Als jij denkt dat witte mensen alleen maar naar Suriname komen om onze kindertjes te helpen dan heb je het goed mis. De uit Calimerostan afkomstige paters en fraters in de tijd voor de onafhankelijkheid hebben flink huisgehouden in Suriname. Toen al zijn er vele Surinaamse kinderen misbruikt. Als het in Calimerostan al zo erg was kun je je toch echt wel voorstellen hoe het dan in Suriname geweest moet zijn.

  Het is een goede zaak om zogenaamde hulpverleners en witte mannen die ozo graag in kinderhuizen willen werken heel goed in de gaten te houden. Voorkomen is beter dan genezen.

  Ik hoor heel vaak op dit forum dat de rechtspraak in Suriname niet deugd. Waarom zou de rechtspraak in deze zaak wel deugen?


  Maak melding

 17. Die paarse koeien laten zien hoe onwetend ze zijn.
  Als het over Bouterse gaat dan zijn de rechters partijdig. En als het gaat om zijn veroordeling in Nederland dan was er maar één getuige.
  Beste Henk laat die helleveeg links liggen.


  Maak melding

 18. @integrity js, wanneer je het heb dat het surinaamse volk oliedomme en onderontwikkelde mensen zijn dan mut je eens die spiegel van jou thuis kapot slaan. als surinamers onderontwikkeld waren, hadden velen van onze landgenoten het niet zo ver geschopt in het buitenland. vergeet niet dat velen die in het buitenland carriere maken hun basisopleiding in su hebben genoten. zijn die deze mensen hebben onderwezen ook onderontwikkeld zoals jij het stelt???? ik heb geen respect voor jou menig als je het zo neer pent. als je bedoeld dat landgenoten bij verkiezingen ter verkiezing van het parlement niet de juiste keuze maken dan kan ik die mening van jou respecteren.

  dpatr


  Maak melding

 19. Anna_Z : “Als jij denkt dat witte mensen alleen maar naar Suriname komen om onze kindertjes te helpen dan heb je het goed mis”

  En beste Anna_Zeepbel: En wat heb jij ooit gedaan voor je geliefde Suriname en de arme Surinaamse kindertjes die zijn gedumpt door vader en moeder….? Ik vul het antwoord voor je in. : Geen ene malle moer.


  Maak melding

 20. @ dpatr.
  Ik ben het volkomen met jou eens dat velen Surinamers die carriere hebben gemaakt in het buitenland ooit hun basisopleiding in suriname hebben genoten. Als jij het niet erg vindt wil ik nuance aanbrengen Voor de jaren 80 was onze onderwijst niveau heel hoog aangeschreven.
  Gerald spong,ferrier kathleen.Lilian Concalves,Leatitia Griffith om maar een paar te noemen.
  Die onschuldige, nette beschaafde suriname met zeer hoge menselijke waarde bestaat helaas niet meer.


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar

  “En beste Anna_Zeepbel: En wat heb jij ooit gedaan voor je geliefde Suriname en de arme Surinaamse kindertjes die zijn gedumpt door vader en moeder….? Ik vul het antwoord voor je in. : Geen ene malle moer.”

  Je schiet in de verdediging en dat was natuurlijk voorspelbaar. Maar als je zo graag een antwoord wilt? 100% meer dan Henk Molenaar. In mijn aderen stroomt Surinaams bloed en ik doe alles voor Suriname. Ik ben een nationalist!


  Maak melding

 22. @wikkiLeaks

  Tsja wikileaks. Ik ben een harde noot om te kraken en dat maakt mij niet geliefd op dit forum. Als je niet kunt argumenteren dan kun je inderdaad het beste de techniek van het negeren gebruiken. Een andere techniek is ordinair gaan schelden of hulp zoeken bij gelijkgestemde forumleden. Voor jou blijft er meestal weinig over dan negeren (omdat je niet kunt argumenteren), schelden of hulp zoeken. Zolang het niet al te zwakzinnig en van super laag nivo is sluit ik niemand uit in welke discussie dan ook. Er is dus altijd hoop voor een ieder die een gokje wilt wagen. Iedereen is van harte welkom.

  PS: Let op het gescheld dat er aankomt! 😉


  Maak melding

 23. En de volgende……..

  Stiefvader misbruikte gehandicapte zoon

  MEERZORG – De politie van de post Meerzorg, Commewijne, heeft een 64 jarige man aangehouden en opgesloten op verdenking van seksueel misbruik van zijn geestelijk zowel lichamelijk gehandicapte zoon. De man zou de jongeman (27) jarenlang hebben verkracht omdat deze zich niet kon verweren.
  De moeder van het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat de man niet alleen deze jongeman heeft misbruikt, maar in het verleden ook twee minderjarige meisjes die bij hem en zijn echtgenote in huis bleven. Alle slachtoffers hebben de man als dader aangewezen en gezegd dat zij bang van hem waren, waardoor niet eerder aangifte tegen hem werd gedaan.


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie. Als ik alle zaken van Calimerostaanse pedofielen hier zou moeten opsommen dan heb je een schijf van acht terabyte nodig om alle data op te slaan.


  Maak melding

 25. anna_z: “In mijn aderen stroomt Surinaams bloed en ik doe alles voor Suriname. Ik ben een nationalist”

  Pffffffffff wat een loser. Lekker in de je hangmat kankeren op Nederlanders en SuriNeds…..”Ik doe alles voor Suriname” Behalve er wonen…..


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar

  De wereld is groot en Suriname ook. Het allerleukste is in Suriname in een hangmat liggen en Henk Molenaar en Calimerostan ter discussie te stellen. Maar op het strand in het Caraibisch gebied of elders in Zuid Amerika de onzin van Malle henkie en anderen bestrijden vind ik net zo leuk. Met andere woorden, waar ik me ook bevind, ik ben een echte Surinamer en mijn leven is net een sprookje! Er zijn maar weinigen die kunnen gaan en staan waar ze willen en ook nog het Surinaams nationalisme kunnen uitdragen. En dat het enige jaloezie schept is natuurlijk begrijpelijk. 😉

  Voor meer informatie: zie Esmerald! Blijf wel op je hoede want op het internet is niet alles wat het lijkt.


  Maak melding

 27. wel bij dit soort zaken zou ik graag lijf straffen uitdelen, en onderdelen ontnemen, maar ja daar hebben we de lieve Heer voor. ik hoop dat die kinderen goed worden opgevangen en de nodige steun en hulp krijgen na zulk misdrijf.

  wel raar dat in het ene bericht gesproken word van henk de g en hierboven van henk de graaf..ben wel super voorstaander van dat zulke goddelozen altijd met names en faces genoemd en getoond moeten worden zodat we weten wie wie is en onze kinderen er voor kunnen waken.


  Maak melding

 28. Korte metten maken met deze beesten, oppakken, en op de vlucht doodschieten, zonder pardon, doe je dat niet dan gaan ze door met hun vuile werk na een celstraf,
  opruimen niets meer niets minder.


  Maak melding

 29. Henk Molenaar, wat lul je nou over die zaak van Edgar, heeft niets te maken met dit onderwerp, sukkel dat je bent, ze moeten jou bij je strot grijpen, en lekker dat je het zult vinden, zielepootttttt ja poot ben je toch.

  KROFAJA lit mi baja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.