Kinderfilm met Jetty Mathurin genomineerd

2

De EO kinderfilm Oma is Gek! is genomineerd voor de Prix de Jeunesse International, de ‘Oscars van de kindertelevisie’, in de categorie fictie tot 6 jaar. Deze rolprent gaat over Saäda (Dianyrha Goedhard) en haar oma (Jetty Mathurin) die door dementie niet helemaal zichzelf is. Het scenario is geschreven door Glynis Terborg en de regie is in handen van Simone van Dusseldorp.

Simone van Dusseldorp heeft meerdere succesvolle kinderfilms (waaronder Briefgeheim en Kikkerdril), series (o.a. Otje en Abi) en onderscheidingen (o.a. Gouden film) op haar naam staan en won reeds eerder deze prestigieuze prijs voor haar serie “Geheime Gedachten”. Hoewel Oma is gek! het eerste filmscenario is van Glynis Terborg, is zij als schrijfster met name bekend geworden door het boek ‘Max en zijn Koffer’ en schrijft zij al tientallen jaren voor theater. Onder andere voor de voorstellingen van Jetty Mathurin (tevens haar moeder) die de oma speelt in deze film.

Het is een succesvolle tijd voor Terborg. In 2011 werd haar theatervoorstelling The Dread(s) reeds geselecteerd voor MC’s Hollandse Nieuwe Theaterfestival en kreeg zij voor deze voorstelling de tweede prijs van het publiek. In maart van 2012 gaat de voorstelling Jetty Jubileert die Terborg mede schreef wegens succes in reprise. Eind februari en maart staat het multi-talent samen met Jetty Mathurin met Max en zijn koffer, een kindervoorstelling naar aanleiding van het boek, op de planken. “De nominatie voor Oma is gek! is een uiterst bijzondere en waardevolle toevoeging aan een jaar wat niet meer stuk kan! Dit is mijn eerste maar zeker niet mijn laatste scenario.” aldus Terborg.

Begin juni zal op het festival in Duitsland bekend worden gemaakt of deze EO kinderfilm de winnaar is van deze prestigieuze prijs.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Scenario: Glynis Terborg. Regie: Simone van Dusseldorp. Hoofdrollen: Dianyrha Goedhard, Jetty Mathurin. Productie: Talent United (Frank Hoeve) in opdracht van de EO en in het kader van Kind en Kleur van het Mediafonds.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.