Samenwerking stichting Tori Oso i.v.m. Vrouwendag

0

Op zondag 4 maart vindt een bijzondere samenwerking plaats tussen de Surinaamse stichting Tori Oso Utrecht, het interculturele platform Kosmopolis Utrecht en Moluks Museum MUMA plaats. De middag start om 12.30 in het Moluks Museum aan de Kruisstraat 313 te Utrecht. Een museumtour, de talkshow Womenspeak, performances en standhouders, aangevuld met hartige hapjes en zoete koek zijn de ingrediënten voor dit gratis event.

In deze 19e editie van WomenSpeak! wordt er gediscussieerd over een interculturele vrouwenagenda voor de 21e eeuw als opmaat naar de Internationale Vrouwendag. Is er nog een vrouwenbeweging voor vrouwen van verschillende etniciteiten? Zou die er moeten zijn en zo ja, welke onderwerpen zijn dan belangrijk? Wat houdt de vrouw van vandaag bezig? Er wordt gesproken met vrouwen die actief zijn in verschillende geledingen van de samenleving. Luister of praat mee over diverse onderwerpen die hierop betrekking hebben.

Gasten: Yolanda Jansen (fondsenwerver Mama Cash), Sanne Breimer (eindredacteur radiozender FunX), Farida Pattisahusiwa (vertegenwoordiger Vrouwen voor Vrede op de Molukken), Gadiza Bouazani (gemeenteraadslid Utrecht, PvdA) en Angela Sluisdom (studente).
Host: Maayke Botman (projectadviseur Oranjefonds, Aio bij Universiteit Utrecht).

Voorafgaand aan de talkshow is het mogelijk om in Museum Maluku een rondleiding te krijgen door de Molukse geschiedenis: hoe was het voor de vrouwen? Deze museumtour start om 12.30 uur en wordt verzorgd door Nanneke Wigard (MUMA). In het programma is ook ruimte gemaakt voor bijzondere muzikale optredens van Rosa (jazzy zang) en Dutch Dholi (one-woman brassband).

Tijdens deze middag kunt u een kijkje nemen bij kleine zelfstandige onderneemsters met unieke producten: Authentieke Surinaamse koek van Oma Nel, diverse multiculturele boeken van Lucinda’s bookstore, Afrocandy Sweets. Unique Candy met een afrogirl afbeelding, verpakt in handige potjes, Lisping Alien met vilten trendy sleeves voor je (smart) phone en Miraclemakes met unieke eerlijke sieraden. De inwendige mens kan zich te goed doen aan de heerlijke Molukse hapjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.