Sardjoe’s BVD ondergaat weer metamorfose

12

PARAMARIBO, 20 feb – De politieke partij BVD van zakenman Dilip Sardjoe ondergaat zijn zoveelste metamorfose. De partij die ooit van wal stak als afscheiding van de VHP, ligt definitief aan diggelen. Sardjoe en tweede man Dharm Mungra gaan niet meer door één door. En dat dankzij een opmerkelijke ambitie.

Sardjoe was ooit de drijfveer achter de afscheidingsbeweging binnen de VHP. Nu wil hij als voorzitter samen met de BVD opgaan in de NDP van Desi Bouterse. Opmerkelijk, omdat het dezelfde Bouterse was die de BVD de combinatie uit kikkerde, die ze voor de verkiezingen samensmeedden. Nu Bouterse president is, behoort Sardjoe tot zijn inner circle. En wordt de knusheid zo hoog aangeslagen dat ook een politieke verinniging te doen lijkt.

Niet voor iedereen dus. Want Mungra verzet zich meet hand en tand. En met hem kennelijk een boel anderen. Een verbod van de rechter om buiten de partijleiding om te vergaderen, bleek geen belet. Mungra kwam toch bijeen met ‘vrienden van de BVD’. En besloten werd een nieuwe politieke partij op te richten: de Nieuwe Leeuw (symbool van de BVD is een zwarte leeuw, red.). Uit de BVD kwamen ooit al voort de PPP en Naya Kadam van ex-parlementsvoorzitter Marijke Djwalapersad. De laatste keerde ooit terug naar de BVD en zit nu bij de VHP. Bijbenen!

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. ”Nu wil hij als voorzitter samen met de BVD opgaan in de NDP van Desi Bouterse. Opmerkelijk, omdat het dezelfde Bouterse was die de BVD de combinatie uit kikkerde, die ze voor de verkiezingen samensmeedden. Nu Bouterse president is, behoort Sardjoe tot zijn inner circle”

  politiek is echt vies in Suriname


  Maak melding

 2. De BVD , moet zich volwassen gedragen en terug keren naar de VHP. De VHP is nu de machtigste partij aan het worden binnen de Suriaamse politiek. De NDP heeft haar achterban bedrogen en misleid.

  Meer dan 25.000 hindoestaanse Surinamers hebben voor de olie domme bouta gestemd. Maar goed, ik denk dat zij hunnen lessen hebben geleerd.

  Een regering die geen weerspiegeling is van de Surinaamse samenleving was hun eerst kado, en de tweede is de roof overvallen en de verkrachitingen die zij meemaken maar schamen zich om erover te praten. En de derde is dat hun economische activiteiten langzaam maar zeker vernietigd worden.

  BVD gaat naar huis zonder Dilip de opportunist (boef).

  Have a nice day


  Maak melding

 3. De naam BVD en een leeuw als logo. Die combinatie zegt al genoeg. Zo snel mogelijk deporteren naar Calimerostan. Malle Henkie kan zich dan aanmelden als voorzitter, Wikileaks als penningmeester en Determinist als woordvoerder en orakel. 😆


  Maak melding

 4. Slimme zet van Boris Boef Sardjoe, hij krijgt nu zeker kwijtschelding van Baas om de kapot gevaren Carolina brug te vergoeden. Als het je lukt om door geslijm tot de inner circle van Baas gerekend te worden, zijn de grootste zonden je zonder meer vergeven. Al heeft hij daarvoor nog beweerd dat hij je over het plein zou slepen, dat hij persoonlijk ‘bo hiftie ju gogo’ of dat hij het dak van Oceer op je kop zou laten donderen als je niet snel uit zijn ogen verdween, je krijgt of direct gratie, een hoge post in Suriname of Indonesië of als ultieme beloning een dik betaalde baan als adviseur op zijn kabinet.


  Maak melding

 5. Kijk wat er nu gaande is, is dat er voor Bout en Sardjoe een win win situatie ontstaat met het oog op de volgende algemene verkiezing. Sardjoe moet zorgen voor meer kiezers terwijl Bout hem een faciliteit verleent om zijn zaken uit te breiden.Ik vraag me af als de nu lege BVD nog aantrekkelijke partner is voor Bout???


  Maak melding

 6. Ha, gelukkig heeft Mungra door dat die leeuw van Dhilip
  zijn staartmet alle winden meezwaait (waait).Dharm, zijn je ogen eindelijk open man.Die man denkt aan zijn eigen belang, meer niet.

  Danitia


  Maak melding

 7. Hahahahahaha mijn beste broeders gaan jullie aub mee met ’t voorstel van manwijf(want ik geloof dat onzemaat een kerel isen zichzelf een wijfje noemt)dan houdt de ndp(me-ka combinatie)meteen op te bestaan.En de aanhang zal zeker wakker geschud worden door jullie.En geloof me’t zit nog diep in een deel van de aanhang;die gelooft dat ’t nog goed komt,maar wang aantal e barie en moeten niets meer van de DiDiBrie hebben,maar alatie k’ba.Laten ze op de blaren zitten van hun brandende billen.Ze waren gewaaschuwd Odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.