Begroting regering goedgekeurd in parlement

28

PARAMARIBO, 18 feb – Het parlement heeft de staatsbegroting voor 2012 goedgekeurd met drieëndertig tegen elf stemmen. De oppositie wees de begroting af, op de eenmansfractie van Doe na. Volgens Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) is er geen reden tot voor stemmen. “Deze regering is een zwakke regering.”

Vragen van het parlement werden of half of niet beantwoord. “De president heeft zelf gezegd dat een groot deel van de regering geen ontwikkelingsvisie heeft”, zei Wijdenbosch. Volgens André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) doet de regering het juist wel goed. De bestrijding van de misdaad is op niveau en ook de sociale zorg verbetert. “We plaatsen wel een kanttekening wat betreft het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer”, zei Misiekaba.

Hij verwacht dat de corruptie op dit ministerie eindelijk aangepakt wordt. Doe-fractieleider Carl Breeveld ziet geen reden tot tegen stemmen. Er valt wel nog veel te verbeteren. “De regering moet meer leiderschap tonen als het gaat om bestuur en corruptiebestrijding, want dat zal de regering de das om doen als er geen goed antwoord komt. We geven de gelegenheid om beleid uit te voeren, maar laat de regering weten dat we haar kritisch blijven volgen”, aldus Breeveld.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. PARAMARIBO- Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft een bedrag van US$.1,3 miljoen neergeteld voor een pand aan de Prins Hendrikstraat. Dit gebouw moet het nieuwe onderkomen worden van minister Falisi Pinas.

  En toen was het geld op om het toerisme in Suriname te promoten. Dit is echt volkomen van de zotte.


  Maak melding

 2. Volgens André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) doet de regering het juist wel goed. De bestrijding van de misdaad is op niveau en ook de sociale zorg verbetert. “We plaatsen wel een kanttekening wat betreft het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer”, zei Misiekaba. ………aldus de valse profeet die twee wegen bewandeld. Ma kut ,feit is dat het in werkelijkheid met de bestrijding van de misdaad niiet zal verbeteren, maar erger zal worden gezien het feit dat onbrechte misdadigers mest zijn voor vele aanhangers met misdaadallures. Leve de komende misdaadstaat.


  Maak melding

 3. Dit is weer een stap op weg naar vooruitgang. En natuurlijk heeft de ABB tegengestemd. “We plaatsen wel een kanttekening wat betreft het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer”, zei Misiekaba. En dat vind ik dus ook. Maar nogmaals, dit is weer een stap op weg naar vooruitgang. Leve Suriname! 🙂


  Maak melding

 4. @ henk molenaar ja jij debiel als je een deel maar van het bericht hier plaats dan lijkt het als of je gelijk hebt. jerrel rotsburg ken ik goedals hij geen goed werk deed dacht jij stront imbiciel dat dilip hem zou vertrouwen om namen hem financiele zaken af te handelen. blijt met die witte poten van je af van suriname. leve dat rotwijf waarmee je leeft idioot


  Maak melding

 5. Goedgekeurd ten nadele van land en volk, ma kut, een zwakke regering met gebrek aan kader en een te veel aan onberechte moordenaars, fraudeurs,oplichters,geweldenaars,bankrovers,mensenrechten schenders aan de macht, dankzij oliedomme aanhangers die nu ook het misdaadpad opgaan verwordt het als vele afrikaanse landen. Zie alvast abra broki, herman steinbergstraat,duisburglaan,winti waai,pontbuiten, eigenlijk tot km 11 en zijwegen…soso ndpsma.


  Maak melding

 6. Niveau van NDP groupie dpatr: “blijt met die witte poten van je af van suriname. leve dat rotwijf waarmee je leeft idioot”

  i rest my case


  Maak melding

 7. Tjonge tjonge dpatr, jongen waar heb je zo leren vloeken…? Dat je emotioneel bent tot daar aan toe maar leer wel goed schrijven Mongoolse djoeka dat je bent..kijk nu verlaag ik mezelf naar jou niveau rioolrat. Odie en neem een taalcursus .


  Maak melding

 8. Zijn er ook mensen die de begroting mogen narekenen?
  Ik denk dat er zo her en der nog wel wat “gaten” in de begroting zullen zitten waarmee het Surinaamse volk later zal worden verrast!
  Onverwacht toch weer meer geld naar de salarissen van de overheid is daar maar 1 voorbeeld van!
  Het volk dat deze regering heeft gekozen zou er goed aan doen deze begroting door een extern onafhankelijk instituut door te laten rekenen.
  Voorkom verrassingen achteraf, denk vooruit, en niet pas als de ellende al over jullie is afgeroepen!

  @ anna_zuurpruim,

  Je hebt duidelijk weer niet goed gelezen hé.
  Hou je commentaar voor je domme gans!


  Maak melding

 9. Goedkeuring!
  Het ministerie van onderwijs moet het met miljoenen minder doen op deze begroting, terwijl 1,5 miljoen gaat naar Sociale zaken. Onderwijs gaat dus achteruit ten koste van Sociaal zwakkeren. Deze regering geeft dus zijn goedkeuring aan een begroting die de mensen dom en tegelijk arm houdt? Denk goed Na!
  Ik ga nu niet leren want ik wordt later wel geholpen.
  Zo hou je de massa dom en afhankelijk.

  In 2015 zal heel veel moeten worden gedaan om deze domme, arme generatie tot zelfwerkzaamheid te bewegen en om een opleiding te volgen. Want de sociaal zwakkeren blijven zwak, zolang je ze maar blijft voederen. En om ze de kans te geven om iets te leren op school, daar wordt door deze regering niet aan gedacht. Popie-Jopie-instelling.


  Maak melding

 10. @Dirk

  Wees blij dat jij goed kunt lezen. En als je mijn reacties niet leuk vind kun je ze gewoon overslaan. Je hebt echt geen diploma nodig om dat te doen. Op een forum zijn er verschillende meningen. Wen daar alvast maar aan.


  Maak melding

 11. dpatr: “Niveau van NDP groupie dpatr: “blijt met die witte poten van je af van suriname. leve dat rotwijf waarmee je leeft idioot”

  Jij was toch ook degene die me zou opwachten op Zanderij”?

  Gelukkig verlaag ik mij niet tot jou zeeeer lage niveau


  Maak melding

 12. Yes man: sranang mang ai e opo now haden vele niet gedacht die vene pyjama gaat nu de brand stapel op,
  GO for IT surinam people……die hele asemble wikie now…mik ding takie sang ding wannie 8000km verder op met hun aardappel kop,oeng e bepaal sang oeng wannie in sranang……..DESI ga zo door mie boi……….city of smile…echte sranang mang en geen bounty,s…………….


  Maak melding

 13. henk de Mol ,
  Het zijn surinaamse aangelegenheden .
  Daar waar jij je langwerpige neus moet insteken laat jij het zoals altijd het afweten !
  Volg jij de actualiteit(en)op Ollandse tv/media ???
  Wedden dat er een spiegel bij jou in de buurt aanwezig is ???
  Schroomt niet en maakt gebruikt van , want daar is ie voor gemaakt !!!
  Zelf-reflectie kan een nuttig instrument zijn .
  Op hoop van zegen en goed geluk ,kan misschien wat correcties aangebracht worden .
  In jouw geval is er haast bij en de urgentie is sterk aanwezig !
  Lijkt mij een prima gedachte om Sribi-leek uit te nodigen voor deelname van een sessie .
  Gezellig toch ,tevens hebben jullie alle tijd voor elkaar en kunnen jullie elkaar ook veeelll beter leren kennen .

  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 14. Goedgekeurd door het surinaamse parlement en wij hoeven het niet naar Olland te sturen voor een handtekening/paraafje van de ” Gevolmachtigde Minister van Koninkrijks-zaken !!!
  Neen henk de Mol , het is niet raar
  Maar waar !!!


  Maak melding

 15. Let alleen maar eens op het taalgebruik van de NDP groupies op deze site: schelden, beledigen en bedreigen…..Te triest voor woorden. De bloem van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 16. Sempa en Anna_Z: Leg eens uit zonder de woorden ( koloniaal, slavernij en facist te gebruiken) waarom jullie de man op handen dragen die als enige in de Surinaamse geschiedenis de dood van honderden van jullie landgenoten op zijn conto heeft staan.


  Maak melding

 17. Dat de begroting zou worden aangenomen stond al vast, kijken dus wat de regering er dit jaar van bakt.

  Het leukste bleef toch wel de hysterische en hypocriete show die sommige DNAers voor de camera opvoerden, leek wel een kleuterklas; Veel verdraaiingen en gespeel op de man, weinig eerlijk en nuchter commentaar op de begroting 😉


  Maak melding

 18. @HENK MOLENAAR:
  ANNABEL is geen Surinaamse.
  ze heeft en een ned. paspoort, en ze heeft een nederlandse uitkering, ze is niets anders dan een opportunist, stoere taal, grootse plannen maar altijd falen net als haar DDB en zijn politieke delinquenten.
  als het fout gaat in Surimaribo is onze ANNABEL de eerste die via ons Caribisch Nederland, naar Holland vlucht.
  Ze beweert ook al maanden dat ze nooit op Ned foras komt, maar op zaterdag 18.02.2012 om 9.33u reageert ze op het overlijden van Anil Ramdas als volgt: Ik was met stomheid geslagen door de vele racistische reacties op nederlandse foras…… niet dat haar ooit geloofd heb, maar dit bewijst weer haar dubbele moraal.

  En ANNABEL doe geen moeite om mij zwakzinnig te noemen, dat wist ik namelijk al, dat hebben ze jaren geleden al ontdekt tijdens mijn citotoets.
  Wat je wel mag laten weten is wanner ze jou gespleten persoonlijkheid ontdekt hebben, was het tijdens of na je puberteit.and by the way over die zgn begroting, de politiek ongeschoolde massa wordt weer blij gemaakt met een dooie mus. Groet Zucht……


  Maak melding

 19. @Zucht

  Het internet is voor iedereen en kan gezien worden als een grote bibliotheek. Ik kom overal in de digitale wereld. Ik ben een informatiefreak. De rest van je reactie klinkt inderdaad zwakzinnig en is geen reactie waard. Dat je graag fantaseert is inmiddels bekend. By the way, dit is ook een Calimerostaanse website. 😉


  Maak melding

 20. @Zucht
  PS: Ik vergat het bijna!
  Leuk te horen dat je me reacties zo goed volgt. Het doet me een deugd. En nu gauw weer naar bed knulletje. Oogjes dicht en snaveltje toe. 😉


  Maak melding

 21. @ANNABEL: Het doet mij goed dat je nu toch eindelijk toegeeft dat je op verschillende ned. foras komt.
  Eerlijkheid duurt het langst, en je hoeft je niet te schamen, je hebt per slot van rekening 40 jaar vrijwillig in Calimerostan gebivakkeerd, dus als je het leuk vind of niet Calimerostan is een deel van jou. accepteer het, en ontken dat deel van je niet.
  Rest mij opnieuw te informeren wanneer je gespleten persoonlijkheid ontdekt is, voor of na je puberteit…. en eerlijk wezen……
  groet Zucht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.