Auteursrechtenbureau negeert staatshoofd

33

PARAMARIBO, 18 feb – Auteursrechtenbureau Sasur heeft duidelijk lak aan president Desiré Bouterse. Volgens Sasur-directeur Prem Ramlal staat het bureau in zijn recht. Bouterse mag in het parlement dan wel hebben aangekondigd dat de machtiging tot inning van royalty’s wordt ingetrokken. Het vormt geen belet.

Geen belet om beslag te blijven leggen op eigendommen van mediabedrijven en showorganisatoren. En laat het hele conflict rond royalty’s juist daarom begonnen zijn. Het intrekken van de machtiging lost in dit opzicht niets op. “In ieder geval staat vast dat de uitvoerende macht niet kan tornen aan rechterlijke uitspraken”, zegt Ramlal tegenover de Times of Suriname. Er zijn vonnissen.

Daarin krijgt Sasur het gelijk aan zijn zij. De bedrijven moeten royalty’s betalen. Erger nog, er zijn dwangsommen. Die lopen nu al jaren en zitten tegen de tonnen aan. Bij radio- en televisiebedrijf RBN is net beslag gelegd op bankrekeningen. Ook zullen gronden worden verkocht van showbedrijf Hardcore Entertainment. Sasur zal dan geen royalty’s meer innen, aan het kadaver ruimen houdt het genoeg over.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Virago 535

  “hoe recht is recht”

  Het heilig recht moet onderzocht worden.
  Dit is een vraagstuk dat maakt dat talentvolle artiesten hun investeringen derven!!!!!

  heel jammer voor die lui!!!!!!


  Maak melding

 2. Nou als zij het zo willen doen dan kan dat waarschijnlijk, gelet op de eerder gedane gerechterlijke uitspraken voor het geval er geen beroep meer mogelijk is.De grote vraag is nu wat gebeurd er met het geld??? Verdwijnt het in de zakken van de bestuurders en opgemaakt aan dubuieuze kosten of naar de rechthebbenden in wiens naam er gevorderd is.


  Maak melding

 3. terecht. Wet is recht. Maar al die royalties, komen ze ook werkelijk terecht in de handen van de artiest. Zoniet dan moeten artiesten maar beslag leggen op de ontvangsten van sasur.


  Maak melding

 4. Dus de president laat alles aan de rechterlijke macht over. Zo had hij ook geen oplossing in het conflict als de heer Jabini wel of niet op zijn gewenste plaatst begraven mag worden. Hij trekt de zaken naar zich toe en als hij niets weet te verzinnen zegt hij dat hij niet veel tijd heeft zonder zelf een oordeel te vellen.


  Maak melding

 5. Niet alleen in SME (al decenia lang) wordt op de radio “vermais” tegen flinke betaling gedraaid maar ook in Nederland en geen enkele cent aan royalty aan de artiest uitgekeerd. Pure diefstal van de media bedrijven (radio & TV). Teren op andermans geestelijk eigendom is laf maar past bij het moreel verval in SME. Complete filmen en nieuwsitem wordt door de tv-station uitgezonden zonder royalties af te dragen. Dit is witte boorden criminaliteit. Eindelijk kan één keer “wit” als negatief worden betiteld. Surinamers zijn toch geen “jatters”?


  Maak melding

 6. Sasur heeft groot gelijk. Er liggen gerechtelijke uitspraken en die kunnen gewoon geeffectueerd worden.

  Gewoon invorderen die gelden en de rekening opmaken. Er blijft genoeg over na de burokosten om meerdere artiesten een leuke vergoeding te geven. Die draaien dan ook gelijk bij. En de media bazen. Ach dat zijn toch gewoon incompetente politieke stromannen die liever vandaag dan morgen van hun stoelen geschopt kunnen worden. Het effect zal een frisse wind door het corrupte medialand zijn.


  Maak melding

 7. Nu is Sasur niet slim als ze vinden dat zei het recht aan hun zijde hebben,Was het wel slim van Bouterse om te roepen dat hij de hele VHP kan opsluiten?
  Die paarse insecten hebben een rare manier van redeneren als je Bouterse met de wet in handen aanpakt dan mag dat niet maar wanneer Bouterse mensen bedreigd,vermoord, intimideert en vals beschuldigd dan hoor je die paarse insecten niet.


  Maak melding

 8. Die man is een grapjas, hij gaat nemen omdat het recht aan zijn zijde staat op dit moment.
  Maar later moet hij alles netjes terug geven omdat hij geen enkel bewijs heeft dat zijn rotzooi in verhouding staat.
  Maar meer om geld in zijn zak te stoppen, en dat is duidelijk………. hij gaat schreeuwen.


  Maak melding

 9. Wie volgt?

  Er zullen meerdere mensen en organisaties volgen die lak hebben aan de president. Dat komt omdat hij overal zijn neus in wil steken en denkt dat hij de verlosser in alle problemen is. Zeer zeker niet!
  Desi is hard bezig het gewicht en de waarde van een president te verzwakken zonder dat hij het door heeft.

  De titel van president van een land gaat in alle opzichten met deze man aan de macht naar de Maan en zal uiteindelijk door elk gespuis van mindere waarde bekleed willen worden. Brunswijk zit al te azen op zijn titel als president en de Koningin van Paramaribo zaliger, had ook de neiging hiertoe.

  Sasur zet de woorden van de president aan een kant en gaat haar eigen weg. Er zullen ook meerdere volgen.


  Maak melding

 10. Niet slim is wat anders dan volgens de wet.
  Suriname is één van de weinige landen ter wereld waar auteursrechten door werkelijke ALLE media worden vertrapt. En in principe is dat gewoon diefstal, want de bedenker/producent krijgt geen euro voor zijn werk. Pure diefstal dus. Alle tv-zenders gooien illegaal de aller nieuwste films op hun kanaal. Nu moet dat netjes – zoals overal in de wereld – worden geregeld en heel Suriname staat op zijn kop en de president himself gaat zich er mee bemoeien.

  Kopieren van CD/DVD’s en het illegaal uitzenden van de nieuwe films maar gewoon niet. Daar moet je voor betalen. Zo simpel is het.


  Maak melding

 11. Interessant juridisch vraagstuk.
  Staat Sasur boven de Surinaamse wetgeving of haalt zij haar bevoegdheid uit de de de Surinaamse verstrekte vergunning.

  Indien Sasur zonder vergunning toch haar activiteiten kan vervolgen betekent dit in feite dat een ieder zich als belanghebber van de artiest kan opwerpen, beslag kan leggen op zaken van waarde en zichzelf verrijken middels Directeursloon….


  Maak melding

 12. Natuurlijk hoeft Sasur niet naar de president te luisteren, want ook die staat niet boven de wet. Sasur moet slechts naar de rechter luisteren, en die heeft in meerdere gevallen in haar voordeel beslist.


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar

  Ik wil je eraan herinneren dat Calimerostan in de top tien van landen staat waar illegale software wordt gebruikt. Dat is voor jou natuurlijk geen diefstal. Het gaat immers om jouw heilstaat en dan mag dat. En natuurlijk haat ik alle witten en ben ik een racist omdat ik dit meld. Slaap lekker malle Henkie! 😉


  Maak melding

 14. De rechter kan ook bevelen dat Lasede kolonel moet worden bij het eerste legerkorps te Harderwijk.

  Ik wil dan de meute een Lasede zien accepteren.

  Sasur maakt zich drukker dan die hele doelgroep waar het defakto om gaat.

  Een familie clubje dat eventjes dacht binnen de kortste keren lucratieve rijkdom te vergaren?

  Deze rat zal nog een ellenlange staart hebben.


  Maak melding

 15. Beste Anna_Z
  Zomaar om even aan te tonen dat je weer uit je nek zit te kletsen: Nederland staat in de top 10 ( plaats 8 ) van landen die het MINST gebruik maakt van illegale software: China staat op de eerste plaats.
  Het zoveelste bewijs van de onzin die je verkoopt.

  Bron: BSA gloBAl Survey of pc uSer AttitudeS, 2010–2011
  http://portal.bsa.org


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar

  Helaas lukt het me niet de link te openen. Ik ben wel geinteresseerd. Het zou kunnen zijn dat mijn eigen bron outdated is. Maar, klopt de link wel?


  Maak melding

 17. Ik heb de url kunnen openen? Ik kreeg hem ook niet geopend, maar dit zijn nou de trucs om iemands IP adres te achter halen en een ieder kan dit overkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.