‘Helft VHP’ bedreigd met justitiële vervolging

77

PARAMARIBO, 17 feb – De corruptie op het ministerie van Openbare Werken liep de afgelopen jaren de spuigaten uit. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Onder regie van de Verenigde Hervormde Partij, VHP, is er veel mis gegaan. Het was zelfs zo erg “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse. Uiteraard bleven de reacties niet uit.

Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) vond het staatshoofd te ver gaan. Evenals Anton Paal (Mega Combinatie/Palu) heeft hij liever dat de justitie wordt ingeschakeld. “U kunt hier niet zeggen dat u mensen laat opsluiten, er is nog altijd de scheiding der machten ”, aldus Santokhi. Het vervolgen en opsluiten van verdachten is uiteraard exclusief domein van de justitie. Dreigen met opsluiting is dan ook uit den boze. Paal vindt dat wie steelt, opgesloten moet worden.

Dus zal de justitie aan het werk gezet moeten als er inderdaad bezwarende informatie is. Volgens Bouterse laat hij een onderzoek instellen op het ministerie. Tijdens de vorige regering zouden leden van de VHP misbruik hebben gemaakt van hun positie. “U weet dat ik nooit zomaar dingen zeg”, aldus Bouterse. Na de reacties haastte hij zich aan te geven dat het parlement de onderzoeksresultaten toegeschoven krijgt.

Bekijk ook:


77 REACTIES

 1. Holy smoke ! De baas heeft gesproken ! Santokhie weet dat hij zich ook in een grijs gebied bevind, oa door z’n eerder contact met de top crimineel en drugsbaas Sege bai !
  Van de (ex)VHP’ers op OW wisten wij het al, maar was het nog niet tot de mensen doorgedrongen dat er een case tegen hen in de maak was.
  Ik denk dat er velen zullen zijn die het nu in hun broek doen danwel buikkrampen beginnen te krijgen.

  Siegfried Gilds en Balesar zijn hen voorgegaan, en volgt de rest nog !
  Is er wel genoeg plek voor al deze Nieuwfront corruptelingen in de gevangenissen ?


  Maak melding

 2. Wat een niveau van een president: “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse”

  Bouterse heeft helemaal niks te willen. Hij sluit helemaal niemand op ( Hij laat wel misdadigers vrij), wamt dat beslist een onafhankelijke rechter. Wat een enorme joke is deze president. Als hij bewijzen heeft, moet hij deze aan juistitie overhandigen en voor de rest zijn bek houden.


  Maak melding

 3. De boeven van nu willen snel anderen beschuldigen.
  Deze regering zit al bijna 2 jaren.
  Het enige wat ze doen is stelen, dure auto’s kopen en het volk later verpauwperen.

  Jammer, u moet komen kijken wat er nu op Openbare Werken gebeurt. De vorige minister heeft in het oude o.w. gebouw al honderden kilometers laten verharden, tientallen bruggen gebouw ect.

  Deze reging is nog bezig met het renoveren van het ow gebouw en tegelijker tijd bezig alleen auto’s te kopen voor alle toppers in het land.

  Wanneer gaan ze eens beginnen met hun eigen project is nog erg onduidelijk.

  Dus laten ze eerst werken voordat ze beginnen.

  have a nice day


  Maak melding

 4. Baas zegt wel meer dat achteraf van nul en generlei waarde blijkt te zijn. Als hij die ‘boeven’ niet laat opsluiten is het weer eens een keer ordinaire bermpraat. Baas vergeet te vaak dat hij nu president is: “you can take the man out of the ‘berm’ but you can’t take the ‘berm’ out of the man”.


  Maak melding

 5. De jeld komt net mei laitsjen!

  Aaai, Hij is weer op dreef.
  Als we de coalitie onder de loep nemen, dan zijn je gedoogpartners, brunsie en grandfather somo, MASTERS in het vervreemden van grond.
  Lately in de spiegel gekeken? Niet dus……………
  En al je maties, zoals grandfather O&W, Mellie, doekhie, grandfather phalad, andere ronny, man, breek me de bek niet open.
  Wie zijn die mensen die in Nickerie grote lappen grond voor een prikkie willen opkopen, wat zijn ze van plan? Van wie zijn al die pontons?

  Man,man,man…
  Zeker teveel kasirie gedronken!
  Hou de eer aan jezelf kerel, die Duitse president is je voor geweest!
  Gaat naar huis……stap op. Go home!
  A sarie now.

  Paraatje o wee, als je een tegenreactie geeft, je weet dat ik gelijk heb……..


  Maak melding

 6. Look who’s talking. De onschuldigste liefste bengel van steanus en misikeba, beide valse ndp apostelen. Ma kut de waarheid komt vroeg of laat aan het licht.


  Maak melding

 7. Ik ben benieuwd! Laat men de beerput maar opentrekken. Natuurlijk verwacht ik weer het gebruikelijke geschreeuw van de ABB (Anti Bouterse Brigade). Want die vinden zonder uitzondering iedereen in Suriname integer behalve Bouterse. Onze president doet er wel verstandig aan dit aan justitie over te laten. Misiedjan zal zeker doen wat hij hoort te doen. Ik ben ontzettend benieuwd naar het aantal keren dat de naam Chandrikapersad Santokhi valt in deze bezwarende informatie. Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 8. Dit is nou het probleem in Suriname. Niets is onderzocht en er zijn nog geen duidelijke bewijzen en nu al een vinger naar andere wijzen. laat de justitie zijn werk doen. President geef maar een goed voorbeeld en speel geen politie.


  Maak melding

 9. Zij zijn niet bedreigd, maar met zoveel boter op het hoofd gevraagd om het rustig aan te doen. Wij wonen niet op de maan en zijn dus geen vreemde in Jeruzalem.


  Maak melding

 10. De grootste crimineel van Suriname beschuldigd de VHP van criminaliteit. Ik dring er net als Santokhi op aan dat jij justitie inschakeld zodat we met eventueel bewijs geconfronteerd kunnen worden. Ik wacht.

  En waarom stel je niet gelijk een onderzoek in naar de handelingen van minister Abrahams? Of naar de relatie van Doekhie en de Guyanaze criminele wereld? Of gewoon naar wat jij op 8 december 1982 hebt gedaan?


  Maak melding

 11. Een veroordeelde drugs crimineel die als hoofdverdachte terecht staat voor het schenden van mensenrechten in suriname bedreigd met justitiele vervolging.
  sterker nog deze meedogenloze moordenaar laat zich adviseren door twee oplichters van de staat suriname namelijk Alibux en J.Wijdenbosch.Hij benoemd een minister die staatsgeld heeft gebruikt voor haar eigen verjaardag,hij benoemd zijn criminele zoon als chef CTU,hij verleend gratie aan zijn criminele stiefzoon,hij werkt samen met een partij die nog steeds sjoemelt met grond zaken in Suriname,hij zou ook toen met bewijzen komen van corruptie met grondzaken, waar zijn die stukken Bouterse??
  Er zijn een aantal dingen die Bouterse nu in het nauw drijven.
  1) Idos peiling
  2)VHP is aan het groeien
  3) Ponton
  4)de bevolking is zwaar teleurgesteld in deze criminele regering.
  5) hij weet dat hij de rit niet zal uitzitten
  6)die geweldige beloftes kan hij nooit waarmaken


  Maak melding

 12. De allergrootste crimineel, zonder enig zelfrespect, tezamen met zijn twee zonen zijn vele malen erger dan de rest. Wel de spinter in het oog van een ander zien, maar niet de balk in je eigen oog.


  Maak melding

 13. Ach MC, NF allemaal 1 pot nat wat toneel, hypocrisie en corruptie betreft, maar ja ze hebben duidelijk genoeg aanhang die daar geen probleem mee heeft en liever selectief de beschuldigende vinger wijst naar het andere ‘kamp’ 😉


  Maak melding

 14. Hij durft het wel te zeggen,iets wat er al jaren gebeurd .
  Ik denk dat ze geschrokken zijn dat hun rovers praktijken officeel openbaar is gemaakt.
  In de meeste landen zouden dit soort mensen meteen ontslagen worden,en zouden een flinke boete moeten betalen.
  Dit is een pluspunt voor de president.


  Maak melding

 15. …..hij die zonder zonde is werpe de eerste steen…

  ..vanaf Pengel t/m Arron is elke minister binnen de regeerperiode een vermogend mens geworden,en dit,BESLIST NIET VAN DE MAANDELIJKSE SALARIERING!!!

  En toen kwam in ’80 de Revo Robbers…als Dada Desi als zoon van een eenvoudige varkenshouder mij verklaren kan waar zijn vermogen vandaan komt,dan,dan mag je de olifant ketenen!!

  Tot dan,…eerst in de spiegel kijken 😮


  Maak melding

 16. Wacht even, wacht even! Ben ik nu in het buitenland (op
  een van mijn vele nutteloze reizen) of in Suriname?!
  Ben ik nu op de BERM (waar ik deze onzin kan verkondigen)
  of ben ik in het parlement?! Leven we nu in 1982 (waar Ik
  Ruben Roozendaal de op dracht kon geven, om mensen van
  huis op te halen, omdat ik bloed wilde zien) of leven
  wij in 2012?! Vroeg keizer Bigi Mofo I zich hardop af!

  Dit is intelligente manier van antwoorden.

  En nu Paal;
  “Paal vindt dat wie steelt, opgesloten moet worden.”

  En terecht! Ik vraag mij af welke mening dhr. Paal is
  toegedaan ten opzichte van mensenrechtenschenders en
  MOORDENAARS???


  Maak melding

 17. Look hoe is talking…..de pot verwijt de ketel……dat hij zwart ziet !

  Zelf heeft hij en zijn matie`s al een rechtelijke uit spraak.Zij horen volgens de rechter in Nederland in de gevangenis !Zij doen al jaren dingen(een ‘ieder’ praat er over) die niet door de beugel kunnen.

  WikkiLeaks; is dit soms een afleidings manouvre van de “SuperPresident”??? Volgengs mij wel.

  “Volgens Bouterse laat hij een onderzoek instellen op het ministerie”. Wel meneer Bouterse;gelijke monniken gelijke kappen hé.Dan moet je de zaak van Abrahams op de ministerie óók uit zoeken !!! Niet lullen máár poetsen !!!!

  Ik ben op zoek naar integere mensen in de Surinaamse gemeenschap.Wie kan mij hier mee helpen ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!)


  Maak melding

 18. Hahahaha laat me niet lachen massamoordenaar pot verwijd de ketel en als het zo is kom met bewijzen leugenaar ik vraag me af tot hoe ver kan je zaken beest het is gewoon stemmen makerij, want hij weet mijn domme aanhang geloof tog alles wat ik uit kraai ,hij heefd tog al zo vaak gelogen, en wat is gebeurt met al die mlsdaden die hij zelf gepleg heeft


  Maak melding

 19. leve Suriname met zo vent aan de macht.mensen hier ik wil graag even wat vragen hoe lang duurt het hier in Suriname voor je paspoort klaar is.een Suriname paspoort dan he.
  en wie kan mijn het aders geven van het gemeente huis in Paramaribo,of een mail aders,graag hoor ik van jullie.gegroet donker broeders.


  Maak melding

 20. Hebben jullie de laatste tijd nog iets van de vorige minister vernomen genaamd Kanhai, die zit ook in de DNA maar durft nooit iets te zeggen.

  Waarschijnlijk zit er zoveel boter op zijn hoofd dat hij zijn mond niet eens kan openmaken.

  Iedereen in Suriname weet van de corruptie op OW onder leiding van VHP. time will tell, de AABérs die krijgen het behoorlijk benauwd, 2014 zal de President alles naar buiten brengen ook wat er is gebeurd op Juspol en LVV, het zal niemand verbazen als inderdaad de hele VHP top achter de tralies verdwijnt nog voor de volgende verkiezing in 2015.

  Wees geduld alles komt terecht.


  Maak melding

 21. Hi Baas we zijn niet op de berm. Misschien heb je gelijk maar dit moet je overlaten aan de bevoegde autoriteiten. Je kan zien hoeveel invloed de autoritaire leider Chavez op je heeft net als Bisschop destijds.Je bent President van alle Surinamers of ze het leuk vinden of niet.Voor Baas geldt wie niet voor me is,is tegen mij dus inhoudelijke kritiek mag ook niet, anders valt hij uit zijn rol als President.


  Maak melding

 22. Zulke figuren hebben het voor het zeggen dus. Herhaling van de geschiedenis? Surinamers zijn koppige mensen en die politieke bende was sinds vroeger al corrupt.

  Het enige nadeel van een multi cult is dat iedereen aan zichzelf denkt en groepen vormt.


  Maak melding

 23. En alweer heeft mijn President de zwakkelingen van front en pakslaag gegeven in de DNA. Ïk reageer niet op grappen”.

  Het moet nu wel duidelijk zijn voor de fronters dat ze de huidige President torenhoog boven ze staat en verbaal sterk is, wedden dat ze nu weer om iets onzinnigs gaan klagen, het zijn net verwende kinderen.

  Met ideeen komen hoe het land duurzaam te ontwikkelingen hebben ze niet, hebben ze nooit gehad, geen visie niets.

  Wat een zielige vertoning van deze fronters, Vene is nu helemaal schaakmat, 210.000SRD voor vakantie terwijl deze man 10 schone vingers zou hebben, volgens zijn volgelingen.

  Als President had hij een jaarsalaris van 18.000srd als je dat berekend heeft Vene zichzelf ongeveer 1 jaar salaris als achterstallige vakantie toebedeeld en dit terwijl de Surinaamse wetgeving zegt dat je vakantiedagen vervallen na een bepaalde tijd.


  Maak melding

 24. @ Anna,
  Lieve schat, meen jij dat nou echt dat die baard aap wel zinnig aan het praten is?? die analfabeet kan niet eens netjes of beschaafd praten en dat moet een president zijn?? kom nou zeg keur jij dit belachelijk gedraag van hem nou goed???Alle bewijzen zijn er dat hij nu wel zijn langste tijd heeft gehad.Een copy-cat is hij alles wat een ander in mildere vorm heeft gedaan moet hij ook doen maar dan in ergere vorm zie maar hoe hij als een viswijs aan het dreigen is en aan het roepen is van hoe die dat heeft gedaan en die ..etc maar dan een andere zeggen dat hij geen namen mag noemen. kom zeg ik mag het niet en dat laat ik jou ook goed weten maar laten wij nou een keer realisties blijven. odie odie.


  Maak melding

 25. Bij alle terechte aandacht voor criminaliteit en geweld op straat,wordt nog eens vergeten dat een groot aantal misdrijven van achter een bureau wordt gepleegd,vele vormen van fraude,veel van deze criminaliteit blijft bestaan door een cultuur van wegkijken en gebrek aan wil en middelen om dit probleem aan te pakken


  Maak melding

 26. He he eindelijk dat iemand durf, maar ook ndp, brunsie en
  somo, robby malhoe en andere drugs matie van bouta die ons mooie land heeft opgelicht moet in de bak. Alle politieke personen die afgelopen jaren Suriname heeft opgelicht moet in gevangenis en het geldt ook voor Bouta.
  In de toekomst moet surinameers geen criminelen en fraudeur in de politieke partij toelaten.


  Maak melding

 27. Siegfried Gilds en Balesar zijn hen voorgegaan, en volgt de rest nog !
  Is er wel genoeg plek voor al deze Nieuwfront corruptelingen in de gevangenissen ?

  @Milton Fleur: Nadat DDB en zijn politieke delinquenten en staatsdebielen, achter slot en grendel zitten, is er geen plek meer over voor nieuwfronters, sterker nog dan moeten er gevangenissen worden bijgebouwd.


  Maak melding

 28. VHP’er doe normaal! Of leef jij niet in de Surinaamse en Nederlandse realiteit. Blijf toch af van wat niet van jou is. Moeten we cases/namen noemen?


  Maak melding

 29. Een drugscrimineel en moordverdachte, die normaal al levenslang achter de tralies had moeten verdwijnen, komt even vertellen wie er opgesloten moeten worden, het moet niet gekker worden, kan alleen maar in een bananenrepubliek.


  Maak melding

 30. Als ik een van de corrupte VHPers was (die bestaan inderdaad) zou ik me om deze bedreiging van Baas totaal niet druk maken. Zodra ik door had dat zijn bedreiging uitgevoerd zou kunnen worden, stapte ik gewoon naar zijn partij over (je bent corrupt of je bent het niet). Op het moment dat je naar het clubje van Baas overstapt zijn al je vroegere zonden als bij toverslag (Harry Potter is er niets bij) vergeten en vergeven . Toen Baas president wilde worden en hij daarbij hulp nodig had, was zijn eerste keus de VHP, toen die niet wilden meewerken ging hij maar in zee met de, volgens zijn eigen zeggen, meest corrupte leden van het Front, namelijk Lonny en Somo, mensen waarvan hij net nog gezegd had dat hij nooit en te nimmer mee zou samenwerken. Waarom bedreigt hij deze twee ‘abanies’ ook niet met opsluiting, sterker nog, waarom geeft hij ze nu alle ruimte om door te gaan met hun corrupte praktijken?


  Maak melding

 31. Wij gaan nog niet naar huis twee dames , twee dames , wij gaan nog niet naar huis , want moeke is niet thuis . Aaai na jooo !!!! Tot 2015 Mega , Megacombinatie . Begroting voor het jaar 2012 is goedgekeurd in het DNA .Het echte werk kan beginnen .
  Ik roep de tegenstanders op geen zelf-moord te plegen als zij bij het verkeerde eind hebben gehad , wat deze president en regering van Suriname betreft.


  Maak melding

 32. Bouta brult. Breng een gerechtelijk onderzoek. Over opsluiten gesproken, waarom durft niemand van nieuw stront tegen hem te zeggen dat hij nog altijd een uitnodiging heeft van Nederland. De nieuwe mini-ster van OW Prof Dr Ir Mr Ing Drs Abrahams is ook druk bezig zijn vriendjes en familie te regelen. Als maar Ba Vene tijdens zijn regeringen bouta zou hebben geleverd aan ptata.


  Maak melding

 33. @ Anna_z: Ja hoor, in deze regering zitten allemaal mensen met tien schone vingers, hahahaha. Kom op nou. Misiedjan is een marionet, want DDB trekt aan de touwtjes (met Brunswijk als assistent). Ik schat dat de volgende minister van Justitie en Politie (van andere signatuur als de NDP) minstens vijf jaar nodig heeft om een dossier aan te leggen over corruptieve handelingen op de huidige ministeries. Ik noem b.v. OW, RGB, TCT, SoZA, enfin, moet ik doorgaan?


  Maak melding

 34. Ronald R Vniks hogeschool ja ! maar dom en achterlijk.

  Ik zeg sluit die dieven boevenbende op….dan ga je zien dat het rustig op straat wordt….want deze dieven boeven bende, rovers bende zij zijn de veroorzakers van alle roof en moord partijen in Su…..OPSLUITEN en SNEL !


  Maak melding

 35. Kijk dat zijn die dingen: Waarom zit VHP niet in de regering.
  Ik wist dat men VHP bewust in de steek gelaten heeft, door wie en wat laat ik in het midden(maar men wist alles over deze club met haar corrupte boeven handelingen)

  Waarom is de vorige minister van Financien stil vertrokken( ik weet: dat zij eigen mensen niet achter elkaar de bak in wilde zien verdwijnen)

  En waarom de helft van VHP nog vrij rond loopt, heeft meer te maken dat D.B.B een leider van het volk wil zijn.(niks meer en ook niks minder)

  Maar als zij(VHP) de door hen alle gepleegde corruptie en boeverij, de boel toch in de maling willen nemen werkt deze club duidelijk zichzelve richting achter slot en grendel en daar is echt de plek voor deze zeer zware jongens waar Opa Ronald geen antwoord op had.

  Dan wil ik horen RECHTSSTAAT wordt sterker en sterker.


  Maak melding

 36. Wie kan zich nog voor de geest halen dat dit stuk onbenul in het parlement gekozen wilde worden?!
  Op de vraag;
  Waarom hij zo graag als lid van het parlement gekozen
  wilde worden, gaf hij als lachwekkend antwoord.
  Ik wil het niveau in het parlement opkrikken!

  Nu worden er in het parlement vragen gesteld omtrent
  de 3500000€00 aan (smeergeld) boete, dat ons land voor niets en niemendal moet betalen, en! Waar komt dit stuk
  onbenul mee aan zetten?! Berm troep!!! Hij verteld niet,
  dit is verkeerd uitgepakt, het is geenszins de bedoeling
  om zo met gemeenschapsgeld om te springen.
  Wij zullen maatregelen treffen dat dit niet nogmaals
  voorkomt!

  In plaats van het boetekleed om te doen, gaat dit stuk
  onbenul in de tegenaanval! Hier schiet het volk van
  Suriname niets mee op. Het Surinaams volk weet nog steeds niet, dat het niet de intentie van deze pruts
  regering is om zo met de zuurverdiende middelen om te
  springen. Het volk wil men wel laten bezuinigen, maar
  zelf gaan de ongeschoolden vrolijk verder met de ene
  geld verslindende blunder na de ander!

  Meest vooruitstrevende?!?!?! My peeeeeeeeeeeeeeeeep!!!


  Maak melding

 37. Paramanpinto,
  In Nederlanden zeggen wij als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Die paarse schoften kunnen alleen maar dreigen en als het gaat om feiten zijn ze niet thuis.
  Bouterse dreigt al jaren dat hij de waarheid gaat vertellen over nederland en over die oud chef van de BVD Doctors van Leeuwen, over Winnie Sorgdrager, Hans Van Mierlo nu wijlend.Hij zou toch die hele top van de Somo zijn partij voor de rechter dagen waar zijn al die beschuldiging Paraman-Pinto?? Als bouterse vindt dat hij een zaak heeft dan stap hij naar de rechter zo als het hoort in de democratie.


  Maak melding

 38. Hahahahaaa ,
  Het snijden doet geen pijn
  Maar het gesneden worden

  Had mijn persoon bijvoorbaat niet gezegd dat Republiek Suriname een President krijgt dat niet geregeerd zal worden , maar een(1) die ‘ daadwerkelijk regeert ‘ ???

  Nieuw Portret , Nieuwe Orde , De Nieuwe Weg
  Oh ja , Een Nieuwe Brug !!!

  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 39. Het is voor het eerst dat een president dit openlijk zegt.
  Het maakt niet uit wat er in het verleden is gebeurd,je bent als leider altijd verantwoordelijk voor je zelf en dat van de anderen.
  Maar dit geeft aan dat er wat moet gebeuren aan de corruptie inplaatst dat iedereen aan het schreuwen is.
  Hij geeft aan dat het zo niet verder kan en dat moet positief aangenomen worden.
  En daar moet aan gewerkt worden.
  Er zijn veel mensen die geprofiteerd hebben van de corruptie.


  Maak melding

 40. Wij zullen zien hoe snel deze grappenmakers de NDP zullen willen omarmen om hun geroof met de politieke mantel der liefde gedekt te krijgen. Op zouten met zulke structurele graaiers.

  Bouta heeft Gilds en Balwasser/Baliser toch ook niet in hoogst eigen persoon achter het ijzer gezet? De geschiedenis is daar.


  Maak melding

 41. Ram Singh

  Bouta brult. Breng een gerechtelijk onderzoek. Over opsluiten gesproken, waarom durft niemand van nieuw stront tegen hem te zeggen dat hij nog altijd een uitnodiging heeft van Nederland. De nieuwe mini-ster van OW Prof Dr Ir Mr Ing Drs Abrahams is ook druk bezig zijn vriendjes en familie te regelen. Als maar Ba Vene tijdens zijn regeringen bouta zou hebben geleverd aan ptata.

  Rammetje Singh,
  Dan zou jij werkelijk de poppen zien dansen in dit land! Jij mag het ook proberen hoor met die handlangers van je. Wat een gezeur.


  Maak melding

 42. wikkiLeaks

  Paramanpinto,
  In Nederlanden zeggen wij als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Die paarse schoften kunnen alleen maar dreigen en als het gaat om feiten zijn ze niet thuis.
  Bouterse dreigt al jaren dat hij de waarheid gaat vertellen over nederland en over die oud chef van de BVD Doctors van Leeuwen, over Winnie Sorgdrager, Hans Van Mierlo nu wijlend.Hij zou toch die hele top van de Somo zijn partij voor de rechter dagen waar zijn al die beschuldiging Paraman-Pinto?? Als bouterse vindt dat hij een zaak heeft dan stap hij naar de rechter zo als het hoort in de democratie.

  Heb jij gedurende die begrotingsbehandeling ook maar iets gehoord over de Nederlanden?
  Die bepalende rol is uitgespeeld, ga maar op het dak zitten Wikileaks/NSB’er.


  Maak melding

 43. Paramanpinto,
  Jij geeft onbewust aan wat de achtergrond liggende gedachte van jou criminele president is met deze ongepaste en arrogante dreiging.Bouterse weet dat hij heel slecht voorstaat in de peiling, en hij weet ook dat zijn regering de eindstreep niet zal halen daarom probeert hij met geweld de VHP tot een samenwerking te dwingen.
  Waar zijn al die podium beschuldiging van DDB over grondzaken en corruptie ? de rechters wachten nog steeds op die stukken pinto.
  De politiek voering van Bouterse is kinderlijk en oer dom.


  Maak melding

 44. Deze man denkt dat hij de redder is van dit land en vol.Met al die godsdienstige ndprituelen van twee valse apostelen die berucht staan vanwege hun geldgierigheid en denken met de bijbel in de hand geld te maken door een megakerk te stichten. Niet terecht sprak Jezus over Mijn kleine kuddeke. Ma kut, soort zoekt soort, de ndp is als een sekte olv misikeba en stefje, die voorspelden na het opdragen van twee onberechte moordenaars aan God ( een gruwel) rust,vrede en voorspoed ons te wachten staan. Sinds de inzegening door deze twee geldgierige valse profeten verwordt het van kwaad tot erger. Zij krijgen voor hun zgn geestelijke diensten geld, terwijl het ware evangelie voor gratis een ieder is.De domme aanhangers verdienen de komende onrust,onvrede,armoede,uitbuiting,onderdrukking. En niemand zal helpen. Deze twee valse apostelen vallen door de mand met hun voorspoedpreken en tiendenlasten uit het oude testament.


  Maak melding

 45. @blaka bakra

  Ik snap jouw commotie niet. In jouw land Calimerostan wordt het hele kabinet gegijzeld door een rechtsextremistische blonde clown. Jouw president Rutte is zo angstig als wat en durft zijn scheur niet open te trekken. Calimerostan krijgt 10 boze ambassadeursbrieven uit Oost-Europa vanwege pure discriminatie in je prachtige heilstaat. Waar haal je dan de arrogantie vandaan om mij terecht te willen wijzen? Kritiek mag, maar hypocriete kritiek slaat helemaal nergens op. Waarom zou Bouterse geen misstanden aan de kaak mogen stellen? Als iets jullie niet zint dan wordt er een blik scheldbonen opengetrokken.

  Anderen de mond willen snoeren is niet iets van de PBB (Pro Bouterse Brigade). Anderen de mond willen snoeren is typisch iets van de ABB (Anti Bouterse Brigade). Kijk maar naar het geplus en gemin op dit forum. Wie ABB is krijgt plusjes, al wordt er de grootste onzin de lucht in geslingerd. En wie PBB is kan rekenen op vele minnetjes. Zelfs als de reacties van deze PBB-forumleden volkomen neutraal zijn. Wie is hier wraakzuchtig, onverdraagzaam en ondemocratisch bezig? Iemand kan een willekeurige account aanmaken en een reactie geven met de woorden “Bouterse is een moordenaar”. Zelfs als alle inhoudelijkheid ontbreekt is zo’n reactie voor de ABB genoeg om te gaan plussen. Wie zijn hier de idioten?


  Maak melding

 46. Afleidingsmanoeuvre onderuit gehaald!

  De misleiding – zie deel van onderstaand artikel met als kop (De kruistocht van de zachte heelmeesters) -, welke de VHP – lees: “Verschrikkelijke Hypocriete Partij” – heeft willen plegen is “in een vloek en een zucht” – in heel korte tijd, zonder moeite – onderuit gehaald door Bouterse. Mensen reageren niet ten onterechte dat dit niet op de meest elegante manier is geschied, daar ben ik het er deels mee eens. Maar dat is tegelijkertijd op dit moment van ondergeschikt belang. De koe bij de horens vatten heeft essentie. Dat Bouterse invulling aan zijn verkiezingsbelofte geeft, valt gepassioneerde tegenstanders met als beroep – context verdraaien/ – verfraaiing – begrijpelijk in het verkeerde keelgat.

  De kruistocht van de zachte heelmeesters

  “PARAMARIBO, 31 jan – De kruistocht tegen corruptie die de regering beloofde, heeft meer weg van een aanpak van zachte heelmeesters. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). De corruptie blijft op alle niveaus om zich heen grijpen. Oude en nieuwe schandalen worden met de mantel der liefde bedekt. Het ergste is dat er geen haan naar kraait.”

  Met het bovenstaand artikel met als kop (De kruistocht van de zachte heelmeesters), hoop ik degene die een geheugenstoornis hebben wederom met beide benen op de grond te hebben gekregen.

  De VHP staat sinds jaar en dag binnen Suriname als synoniem voor CORRUPTIE (met hoofdletters). De Nederlandse Taalunie, waar Suriname deel van uit maakt, zou deze synoniem, VHP voor CORRUPTIE, moeiteloos kunnen verwerken in haar synoniemenlijst.

  Als President van de Republiek Suriname, behoort Bouterse er als zodanig in die hoedanigheid naar te handelen. Dat wordt door hem hierbij dan uitstekend gedaan. Wij willen allemaal dat de “wijd en zijd” bij iedereen bekend staande – (grove) vormen van CORRUTIE een halt wordt toegeroepen. Dat Bouterse bij “de afgod MAMMON van de VHP destijds OW&V” is gestart, om de CORRUPTIE aan te pakken is een logische tevens concrete stap. Op desbetreffend ministerie had de VHP alleen maar belangstelling voor GELD – het dienen dus van hun afgod MAMMON, voor hun eigen zak en zaken. CORRUPTIE in optima forma, welteverstaan.

  De aanvang van corruptiebestrijding die Bouterse in gang heeft gezet, moet koste wat kost worden doorgetrokken. Daar hoort geen woord Latijn bij. Het moet duidelijke taal zijn. Een ieder begrijpt het dan. Zelfs degene die er een volle dagtaak van maken om zaken uit hun context te halen.

  Kortom: de regering Bouterse/Ameerali valt of staat met het vraagstuk van CORRUPTIE.

  AUTHENTIEK en INTEGER.


  Maak melding

 47. Suriname heeft een gebrek aan leken, want die zitten lekker te fitten van een nederlandse bijstand. een medewerker die bij milieubeheer werkt zeg dat wat de mensen van de VHP deden met staatsgelden is niet makkelijk. alleen zou ik het niet doen zoals ddb hert gedaan heeft. ik zou het doen zoals santhoki met gilds gedaan heeft. de pg het laten overhandigen aan de president en dat het parlement een oordeel laten vellen. su heet een ghebrek aan leken want een ieder is deskundig. als jullie zou deskundig getraumatiseerd zijn ga daar wonen en lul niet uit je bek van achter je pc/laptop.


  Maak melding

 48. SHAME…SHAME…SHAME ON YOU.
  Moet hij dat zeggen, dat hij anderen gaat opsluiten!!!
  Zijn OLIEDOMME achterban moest eens WETEN. Ik kan er van mee praten. Ik heb gewoond in een huis van de BOUTERSES aan de TATACOLLING straat.Over wat ik daar heb meegemaakt zal ik maar zwijgen, ter bescherming van mijn kinderen. Ik wil niet dat hun deuren worden ingetrapt door het MOORDCOMANDO…C.T.U. ik ken ze en ik weet wie ze zijn.OVER OPSLUITEN MOETEN DDB EN ZIJN ACHTERBAN HUN GROTE BEK HOUDEN,EN STIL HEEL STIL IN EEN HOEK GAAN ZITTEN.


  Maak melding

 49. We zullen lachen en ironisch schallen wanneer ook vele domme aanhangers de jaren tachtig opnieuw zullen ervaren, maar zevenmalen erger, want die komen wis en zeker terug voor de zittingsperiode om zijn. Ma kut, a fout na neks zullen de oliedomme aanhangers der moordenaars en kwetteren als blinddove idioten zullen ze in de lange rijen moeten staan wachten voor een beetje benzine,olie,meel,rijst,uien,suiker,zout,medicijnen,onderdelen,bouwmaterialen, naast de vele barricaden van belangrijke wegen door de MP. Her en der zal het straatbeeld met soldaten zijn zgn ter beveiliging van land en burgers, verbod op samenscholing,perscensuur,militie,afluistergesprekken en koekeloeren van kritici en tegenstanders. Het verwordt een soort van heilsdictatuur, met twee valse profeten die met de bijbel in de hand, de ndpdoctrine zullen preken in opdracht van hun baas over de komende rust,vrede en voorspoed. Wees gerust alles komt terecht. God heeft u de lijder gegeven om u te lijden. Elk volk krijgt de lijders die ze verdienen en lijden. Ma grite kut, zeg ze het niet want ze sluiten hun oren en ogen voor goede raad. Misdaad en leugen daarvoor staan de oliedomme aanhangers voor open. Ze krijgen nu ook een koekje hiervan als slachtoffers van dit misleidend beleid. Leve surimisdaadbabwe.
  We zullen zien wie gelijk krijgen, alle oliedomme aanhangers die werkelijk geloven dat onberechte moordenaars rust,vrede en voorspoed zullen brengen of determinist ( oorzaak en gevolg)


  Maak melding

 50. @determinist

  Beste weledelgeleerde heer determinist,
  Uw laatste reactie was van grote schoonheid en klasse. Ik vraag U permissie om de tekst te gebruiken als geraamte voor mijn allerlaatste compositie. Uw tekst is namelijk als een groots orakel. Uw woorden zijn zo zoet en ritmisch dat het een grote toegevoegde waarde zal hebben op het borduursel van mijn nederig muziekstuk. Ik wacht met smart op Uw antwoord.

  Hoogachtend,
  Uw nederige anna_z


  Maak melding

 51. Werkelijk ongekend dat DDB in zijn functie van president voor de zo veelste maal mensen vals zit te beschuldigen. Dit is niet de eerste keer. Regelmatig lazen we onzinnige beschuldigingne waarna DDB afsloot met de woorden dat hij de zaken niet bij de rechter aanhandig zou maken Vreemd toch want als hij als president werkelijk weet heeft van fraude en corruptie dan is hij verplicht dit aan de rechtelijke macht over te dragen.

  Kortom dit is de zoveelste leugenachtige verdachtmaking van DDB die daarmee de aandacht tracht af te eliden van zijn eigen incompetentie. Internationaal is hij volkomen geisoleerd dus hij kan het buitenland niet de schuld geven Dan moet er maar een binnenlandse vijand gezocht worden.

  Het risico dat de regering DDB weer zo vreselijk ontspoort als in het verleden komt met de dag dichter bij.


  Maak melding

 52. ‘Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen’

  dit waren de woorden van een man die door een corrupt zooitje gekruisigd was.
  Onze clini-clown is bezig met een hetze tegen de hindustanen. Vervolgens komen de javanen aan de beurt.
  En dan zijn marron broeders. Totdat alleen de ware dogla’s overblijven. Niet voor niets is het de Nationale Dogla Partij.
  Laten ze de Goslar uit de Suriname rivier halen


  Maak melding

 53. Oh machtige President!
  “Als ik wil sluit ik de helft van de VHP op!” Mijn lieve Hemel! Wie en wat denkt Desi dat hij wel en niet is? Een “halve gare” moordenaar en dief van vele grote eigendommen wil anderen opsluiten? Neks no fout! Toch?

  Om eerlijk te zijn moet ik wel toegeven dat Desi “droge ogen” heeft. Dree ai! Met zijn staat van dienst heeft hij geen enkel recht om een ander van diefstal te beschuldigen, laat staan ze op te sluiten.

  Deze uitspraak van Bouterse moet je zien als misleiding. Er is zeker iets wat meneer moet verhullen of meneer heeft gemerkt dat de VHP aan het groeien is en zaait dan op deze manier haat onder de bevolking richting VHP toe. En de domme massa neemt dit als zoete koek in. Stelletje hielelikkers!


  Maak melding

 54. @ determinist

  Bouterse is als president zeer onconventioneel bezig. Prima, als dat positieve resultaten oplevert, laat maar zien wat je voor het land kan doen. Maar helaas…

  Wat duidelijk wordt is dat hij niet de president is van het hele Surinaamse volk. Wat je in een beschaafd land wel zou verwachten.

  Daarnaast doet hij heldhaftige pogingen (om niet te zeggen zeer controversiele) om in zijn kabinet ministers te reshuffelen. Als dat ook niet het gewenste resultaat oplevert, valt hij zijn eigen ministers gewoon en public af (denk maar aan de dengue affaire waar hij en Waterberg met tegengestelde berichten naar buiten kwamen). Of het Ballast Nedam contract dat hij rustig openbreekt. Zegt veel over zijn vertrouwen in zijn ministers.

  Hij heeft zijn marionetten als puppets on a string, en nog is hij niet tevreden. Zie daar de ware dictatoriale aard van de man. Hij kan alles beter in zijn eentje doen. Ik denk wel dat hij de staatskas daarmee geld bespaart, dat is dan wel weer een voordeel.


  Maak melding

 55. Anna Z

  Wie hebben leren luisteren hebben geleerd onderscheidt te maken tussen degenen die de Waarheid eerbiedigen en dienen en tussen degenen die de leugen liefhebben en wet overtreden. Ma kut, kijken we naar de school des wereld zelfs, dan zijn er duizenden,honderduizenden voorbeelden van het gevolg van de keuze tussen hen die de Waarheid als begeleider hebben en hen die de leugen als begeleider hebben. En daar waar de Waarheid heerst is er orde,rust,vrede,voorspoed,liefde en respect voor het schepsel in gehoorzaamheid aan God, de Schepper van al en de Vader der geesten. Maar waar leugen heesrt, daar is er wanorde,onrust,onvrede,armoede,liefdeloosheid en geen eerbied voor het schepsel in ongehoorzaamheid aan God. Het kwaad krijgt de overhand. Wie geloven,hopen en denken dat met onberechte moordenaars en misdadigers rust,vrede en voorspoed zal komen zullen vroeg of laat tot het inzicht komen. We hebben ons vergist. Op de misdadig rijke parasieten en poepvliegen na, zoals jij.


  Maak melding

 56. Oooh !!!! I am speechless … !! hoor eens wie zich druk maakt over justitiële vervolging…
  Als je de criminaliteit wil bestrijden begin dan bij jezelf, Mr presiden.

  Bouterse en zijn pleegzoon en zijn criminele aanhangers lappen alle regels aan hun laars, die door de rechtstaat is verboden.

  En ja, als het terecht is wat hij beweert over de VHP, dan moet hij niet alleen maar dreigen met opsluiten, maar Doen en niet alleen de VHP, maar ook zijn eigen partijgenoten en vrienden, familie en zeker niet te vergeten, Zich Zelf ook laten opsluiten.
  Want dan pas zou het blijken dat hij in beperktere mate respect heeft getoond aan de rechtstaat van Sur.

  Mr. president, als je beter weet, moetje beter doen.
  Sur. heeft geen bedreiging en MisDaden nodig, maar Goede en productieve Daden nodig.
  Goede Karma.
  Trouwens laten we niet vergeten waarom VHP de uitnodiging van Bouterse heeft geweigerd om samen coalitie te vormen.


  Maak melding

 57. door zijn grote onkunde is hij aan het zoeken naar een slachtoffer en in deze de VHP want die doen niet wat hij wilde. zo`n een grote bobo is deze man ..echt triest om hem al te zien laatstaan hem te moeten horen praten..misselijk wordt je ervan..Maar goed het is al vaker gezegd, het volk heeft deze tiran gekozen dus you have to deal with it.
  odie odie


  Maak melding

 58. Shayrie,@
  In de eerste plaats bedankt voor je kristal heldere inzending.De woorden,de inhoud ervan zijn parels die je hebt voorgeschoteld aan een stel zwijnen(NDPers)
  Het zijn op z’n zachts gezegd een stelletje: Zielige
  domme
  schaamteloze
  agressieve en
  gewetenloze mensen bij elkaar.
  Andermaal bestemd voor NDPers:
  Paarlen voor zwijnen werpen= Het goede verspillen aan hen die het niet verdienen.
  Maar enfin: De arend vliegt,op hoorbare afstand,verder
  en stoort zich niet aan het gebalk van een Ezel alias De Drugs Baron (DDB)

  Jagte-Raho


  Maak melding

 59. Bouta zelf is een grote boef. Laten hij nu komen kijken wat Abraham doet. Die is als minister nooit aan het werk. Alle aannemers die werk willen hebben moeten een rij volgen thuis bij hem met een pakketje in zijn hand.

  Als het pakketje zwaar weegt , dan komt die wel in aan merking.

  En die VP Amerbalie, die koopt en koopt maar auto’s want dat is zijn kans nu geld maken, want voor elk auto krijg hij zo zijn commissie. Dus waar zijn de boven bezig.

  Wat is dat corruptie of stelen.


  Maak melding

 60. Wilde uitspraken!

  Wilde uitspraken zijn we al gewend van de president. Nog voordat hij president werd deed hij in Ocer van die wilde uitspraken die hij niet kon bewijzen.
  Nu ook heeft zijn onkunde geleid tot deze uitspraak die kwaad bloed kan zetten in een samenleving die hij beweert multicultureel moet zijn. Een uitspraak die gauw kan leiden tot wij en zij of Creool-Hindustaan.
  Zijn domme aanhang kan dit opvatten als een haatrel tegen de Hindustaan die lid is van de VHP. Hoe durft hij?

  Politici moeten hun uitspraken eerst afwegen en dan pas uitkraaien. Maar deze man heeft niets van politiek gesnopen dus denkt hij alles te kunnen zeggen.

  De VHP is voor Suriname de belangrijkste politieke partij, een die welvaart en voorspoed kan betekenen. Dat er soms mensen tussen zitten die corrupt zijn, heeft simpelweg alleen maar te maken met de Surinaamse mentaliteit. In elke politieke partij, in alle lagen van de bevolking, vindt je corruptelingen.
  En als corrupte dief Bouterse dief Sardjoe wil opsluiten dan moet hij van goeie huizen komen. En dat kan alleen wanner hij de wapens heeft.


  Maak melding

 61. @determinist

  Dank je wel voor het zoveelste orakel. In je laatste zin was je heel duidelijk. Ik zag een prachtige combinatie van schitterende lyriek. Meesterlijk! Maar wees gerust, ik ben niet rijk.

  Soso lobi!


  Maak melding

 62. Ondertussen krijgt de geluidsman van de NDP een enorme god- en delfstoffen consessie terwijl er meerdere oudere aanvragen liggen??

  Dat is natuurlijk geen corruptie, dan heet het goudordening.


  Maak melding

 63. Verwoede poging(en) tot het verdraaien van onderstaande context!

  “Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Onder regie van de Verenigde Hervormde Partij, VHP, is er veel mis gegaan. Het was zelfs zo erg “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse.”

  De kiezer geeft elke president van welk land dan ook, voornamelijk langs democratische weg, duidelijk mandaat. Het zou om die reden juist vreemd zijn wanneer Bouterse geen stappen zou ondernemen jegens de corruptie in Suriname.

  Context 1.
  “Onder regie van de Verenigde Hervormde Partij, VHP, is er veel mis gegaan.”
  Dit is toch alleen maar de bevestiging van wat eerder reeds geconstateerd was tijdens de Front -regeringsperiode, toen de VHP minister van OW&V – Balesar – zelfs de gevangenis in moest, vanwege corruptie.

  Context 2.
  Het was zelfs zo erg “dat als ik wil, ik de helft van de VHP kan laten opsluiten”, aldus Bouterse.”
  Hierbij geeft Bouterse simpel aan dat de feiten voor zich spreken. Wantoestanden zijn dus aan het licht gekomen. Integendeel houdt Bouterse hier de VHP dus, min of meer de hand boven het hoofd.

  De VHP wordt door Bouterse met de mantel der liefde bedekt in plaats van dat de VHP de mantel uitgeveegd wordt – hevig uitgefoeterd wordt – door Bouterse. Dit is allicht – logischerwijs – geen goed nieuws voor de “mensen” die uit zijn op verdeeldheid en disharmonie in Suriname.

  De reactie vanuit de VHP is daarom stemmingmakerij, bedoeld om “beoogde kiezers” zand in de ogen te strooien. Feiten willens en wetens verdraaien om macht proberen te verwerven, is een goedkoop en achterhaald fenomeen, welke “misschien” bij een enkeling in polders, rijstvelden of op het platteland indruk zou kunnen maken. De VHP – Verschrikkelijke Hypocriete Partij – moet uit een ander vaatje tappen oftewel het anders aanpakken vandaag de dag, wil zij door potentiële kiezers serieus worden genomen. Geen makkelijke opgave welteverstaan. Vooral na zo’n wanvertoning in de politiek van pakweg haast zeven (7) decennia.

  De gekke Henkie(s) – mensen die niets in de gaten hebben – worden “zelfs” binnen de VHP ook met uitsterven bedreigd. Dit zou des te meer voor de VHP een absolute reden mogen zijn, om haar CONSERVATIEVE houding, voor eens en voor altijd om te gooien.

  Dat Bouterse met betrekking tot het bovenstaande “de bijl aan de wortel legt” – het kwaad in de oorsprong tracht uit te roeien – is beleidsmatig een ferme aanpak, terecht en meer dan juist.

  AUTHENTIEK en INTEGER


  Maak melding

 64. Kijk, bijna iedere godvrezend mens in Suriname neemt thans zijn kans te baat om zijn ongenoegen te spuien over elkaar en vooral zij die zich graag laten fotograferen zittend op de kerkbank voeren het hoogste woord. Waar zijn de tien geboden gebleven inzake kwaadsprekerij en andere? In mijn zelfbedachte Bijbel staat:„Wie zijn gelovige medemens in de sjool doet nederdalen mag zelf als kerkgast onder geen beding genade van de ander verwachten!“

  De aarde is al een paradijs, er is geen andere Hof van Eden, behoudens de onsamenhangende hemeldefinitie van religieuzen? „U weet dat ik niet zomaar dingen zegt” opperde Bouterse in zijn regen van beschuldigingen naar de VHP-aanhang toe. Ik vraag mij daarbij af of de hagelregen van terechte beschuldigingen aan zijn adres hem en zijn kerkslaaf Meije is ontgaan en dat het zwaard van Damocles hem vervaarlijk boven het hoofd hangt, want iemand verwijt een ander iets, waaraan hij zelf schuldig is!

  Waarom zijt gij daar niet verantwoordelijk voor elkaar als mens-zijnde? Wie vooruitgang wil boeken in het leven dient zijn evennaasten zonder daarvoor iets terug te verlangen te ondersteunen en verantwoording voor elkaar te dragen zonder er rekening mee te houden om wie het gaat“. Mensen maken fouten wat op zich heel erg menselijk is, daarom moeten vooral Surinamers leren om niet op alle slakken zout te leggen. Het mag niet zo wezen dat wanneer iemand de ander tegemoet komt in zijn wensen dat men dan pas goed wordt bevonden?
  …..Maar ook wanneer de baas te goedertrouw een fout of misstap heeft begaan verdient hij positieve aandacht. Wij moeten met z’n allen tegoedertrouw er van uitgaan dat een fout verre van opzet is, tenzij het kwaadaardige gelovigen betreft, want moedwilligheid is ook een inventie van de kerk“.

  Er wordt wereldwijd door ingezetenen onderling gemoord om variabele motieven, de één doet het voor de familie-eer, de ander voor een ripdeal, weer anderen verkiezen voor kindermoord, roofmoord of worden door een kronkel in hun hersens gedreven tot massamoord en-of zelfmoord, meestal gelieerd aan casu quo „ik weet niet waarom ik het deed, ik weet niet hoe het kon gebeuren” of „Iemand heeft iets voor me gezet“ en nog veel meer van dat soort larie etc..

  Doch niet alleen Surinamers zijn aan kwaadaardigheid onderhevig, want het leeuwendeel van alle onmenselijkheden begaan door medemensen is gerelateerd aan de godsdienstvirus waarin de dader(s) beweren te hebben gehandeld of te handelen namens God en-of door deze te zijn geinspireert. En de overige rest van de mensheid moordt en rooft maar wat, of uit eigen belang, of door persoonlijke redenen. De oorsprong van dit a-sociaal snood gedrag valt gemakkelijk te raden met een verwijzing naar het begin der geschiedenis van de mensheid met de werkwijzen der Goden als leidraad. De algemene regel welke wordt gehanteerd door de overheersende klasse loopt enerzijds gauw het risico om maatschappelijk te worden weggekeken, en anderszijds worden de mondigen de mond resoluut gesnoerd. Een eigen mening hebben is in een religieuze maatschappij zeer ongewenst. Men zegt vaak „wees toch eerlijk en vertel maar wat u weet…, maar wanneer men iets vertelt, heeft men dikwijls zijn eigen vonnis uitgesproken, of het past allemaal mooi in het straatje van die ander.

  De woorden van „wees eerlijk en oprecht“ zijn voornamelijk bedoeld om medemensen te strikken inzake waarheidsvinding op het zotte af, en wanneer eenmaal de waarheid is vertelt wordt men alsnog onverbiddellijk door het slijk gehaald. De mooie beloftes van paradijs, strafvermindering of milde uitspraak onder het mom van goed gedrag en voorwaardelijke invrijheidstelling zijn slechts vangwoorden, aldus pertinente leugens, en zo werkt het ook in de politiek. Daarom dient de rechtgeaarde mens zich niet te onderwerpen aan illusies. Wees dus bovenal nooit eerlijk en blijf hypocriet als het om uw eigen hachje gaat, want de waarheid dient alleen te worden gebezigd als het in eigen voordeel is, en om God hoeft niemand zich te bekommeren want zelfs „Hij“ heeft sinds mensenheugenis zijn volgelingen altijd van alles voorgelogen zoals het ook eeuwenlang gedrukt staat in Biblia teneinde de vrome en onschuldige wereldbevolking te beteugelen, een rad voor de ogen te draaien, te geselen en af te slachten.

  Wie toch wil gedijen in een land waarin regels en wetten regelmatig overtreden worden door de wetgevers zelf zal moeten pluimstrijken om de goede vrede te waarborgen. Zodoende wordt de neutrale mens hypocrisie aangeleerd door al de ongesproken dwangmaatregelen van de overheersende massa. Om te overleven in de Surinaamse maatschappij worden onschuldige medemensen door de sociale gang van zaken gedwongen om hypocrieter te zijn dan de regering zelf om zich zodoende een hoop ellende te besparen.

  Ik bijvoorbeeld, doe voor twist geen stap opzij en ik vermijdt ruzie daar waar een andere strategie van afhandeling noodzakelijk is. Mijn leuze is; „In het donker ben ik onzichtbaar, maar ik ben er wel“, en overdag laat ik mijn jachtinstinct aan noodzaak verdwijnen in de omgang met medemensen“. Kort gezegd, overdag ben ik schijnheiliger dan de Paus, en snachts ben ik eerlijker dan God. Wat men bij daglicht niet kan bewerkstelligen is in het duister een simpele oplossing. Dit heb ik allemaal van bijbelse verhalen geleerd, want volgens deze schroomden de grootste criminelen aller tijden, God en zijn maatjes, zich er ook niet voor om tegen onschuldige medemensen ernstige misdrijven te begaan. Raadpleeg de bijbel eens goed en lees hoe God Aäron (d.i de broer van Mozes) inspireerde om het land dat een overvloed had van melk en honing binnen te vallen, en tijdens deze nachtelijke overrompeling in het land van de enaks er niemands leven spaarde, groot en klein werd beestachtig gemassacreerd namens God. Terwijl een deel van de overweldigers bij de hoofdpoort met trompetgeschal en bombarie de enaks afleidde, werdt het argeloze volk door het andere deel plunderaars via een achteringang in de rug aangevallen.

  *Enaks*= Volgens bijbelse fantasieën waren enaks reuzenmensen, oorspronkelijk afkomstig van een vermenging van stoute engelen die God ooit naar de aarde geslingerd zou hebben en sindsdien voor straf onder de stervelingen moesten wonen. En deze engelen kregen gaandeweg gemeenschap met aardlingen en hun nakomelingen met engelenbloed werden reuzen, de enaks dus. Doch deze zogenaamde reuzen, de nageslachten van de verworpen engelen hebben god en zijn aanhangers nimmer iets misdaan, maar toch werden zij op onbarmhartige wijze en als wilde beesten afgeslacht in naam van God.

  Weliswaar is bij capitulatie van de vijand de normaalste zaak van de wereld dat het aan de overwinnaar vrij ligt wat hij met zijn gevangenen c.q. aanvaller(s) doet. „Zelfverdediging“ is ieder zijn hoofdrecht, maar deze pleidooi van zelfverdediging is niet op God, ook niet op Bouterse noch op zijn compagnons van toepassing gelet op de extremiteiten van hun wandaden tijdens 8 december 1982….

  ……Met het oog op rechtsgelijkheid stel ik derhalve voor, nadat Bouterse de „boevenbende“ met name VHP aanhangers heeft laten opsluiten in de gevangenis, om dan Bouterse en zijn kornuiten met name de „moordenaarsbende“ die gebroederlijk namens God aan het moorden is geweest tijdens de Surinaamse coup, ook vroegtijdig en voorgoed achter slot en grendel te plaatsen zodat er uiteindelijk weer rust komt in de keet en de weg naar openheid, solidariteit in Suriname met alle Surinamers een feit wordt volgens het principe dat, „Wie als medegelovige niet mild is voor de andere goedgelovige medemens mag dan zelf ook geen pardon meer ontvangen“. En God mag naar zijn mallemoeren lopen, en weet dat „ik niet zomaar dingen zeg.“
  django


  Maak melding

 65. @een kondremang

  DDB leeft toch in de waan dat hij de almachtige GOD voor SME is. Dat hij alles weet en alles begrijpt.

  Jammer genoeg begrijpt hij nog steeds niet dat hij slecht een minderbegaafde moordenaar is.


  Maak melding

 66. @ Neus, dat heb je goed gezegd. Ik vraag mij af hoe hij dit varkentje wil wassen. In iedergeval, hij heeft al de eerste poging gedaan om in het hindostaans te zingen,,,hahahahhahah


  Maak melding

 67. De grootste corrupteling die Suriname ooit heeft gekend is topcrimineel moordenaar Bouterse.

  Laat hem aan de bevolking vertellen waar hij zijn rijkdom vandaan heeft. Heeft deze man niet ooit de centrale bank geplunderd. Had deze man niet kisten vol geld thuis, kisten die Goedschalk naar hem bracht.

  Vraag hem wat hij meneer de topcrimineel met de goud reserve van de centrale bank gedaan heeft.

  Vandaag staat deze moordenaar op podia te vertellen hoe bezorgd hij is over criminaliteit in ons land.
  Maar men vergeet dat deze Bouterse is geweest die geweld en criminaliteit heeft gezaaid in Suriname.

  De pers in ons land is nog steeds in de kinderschoenen daarom wordt deze moordenaar niet echt kritische vragen gesteld. Men durft hem niet te confronteren met de vele misdaden die hij pleegde en nog steeds pleegt.

  Surinamers wij verdienen beter. Het presidentschap van ons land is waardeloos geworden. Een president die geen enkele morele gezag heeft die zich verder laat omringen met andere criminele vrienden.

  Een president die verdachte is in het 8 december moordproces. Een president die bij verstek veroordeeld is tot 11 jaar gevangenisstraf wegens grootschalig exporteren van cocaine. Een president die geen voet durft te zetten in een beschaafd ontwikkeld land.Hij kan alleen naar de VN in New York gaan, maar hij kan niet zomaar de VS gaan.

  Hoe ver moeten wij nog verder zinken als land.


  Maak melding

 68. Zij hebben een geluk dat Bouta Pres is.

  Ik zou deze corrupte boeven politieke partij reeds in 2010 direct opsluiten.(laten opsluiten) er zijn veels te veel bewijzen tegen deze boeven….daarom mi sabi fa en waarom din lus din.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.