Guyanees staatshoofd op bezoek in Suriname

7

PARAMARIBO, 17 feb – President Desiré Bouterse is twee dagen de gastheer van zijn Guyanese collega, Donald Ramotar. Dit meldt het kabinet van de president. Het betreft een werkbezoek. Ramotar arriveert met een kleine delegatie. Hij zal op de luchthaven Zorg en Hoop worden ontvangen door minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

Er is ook een ontmoeting gepland met Bouterse. Op de agenda van de twee leiders staan onder meer mijnbouw, de agrarische sector en de grensoverschrijdende criminaliteit. Wat het laatste betreft heeft Guyana zich vaker beklaagd over de situatie aan de grens. De Guyanese politie kan de Corantijn rivier niet op zonder toestemming van Suriname. Samenwerking tussen de politiekorpsen van beide landen is ook beperkt. Dat werkt de criminaliteit alleen maar in de hand.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Virago 535

  President Ramotar heeft in de avonduren een informele bijeenkomst met Guyanezen.

  Chantal Doekhie kan van de Guyanese President Het een en ander leren;zoals:

  Officieel moet je dingen doen!!!!!!!
  Eerst officieel diplomaat worden ,dan bezoeken afleggen!!


  Maak melding

 2. De president heeft geen flauw benul van mijnbouw en de agrarische sector,gezien zijn lage IQ. Als hij het voor het zeggen krijgt, zal de mijn instorten. Criminaliteit is wel zijn ding. Dus veel succes heren.


  Maak melding

 3. Die Kerel uit Guyana komt met een kleine delegatie, dus, ja, dus land niet op de J A Pengel airport nee nee
  op Sorgoe komt ie aan ook klein allemaal daar, deng mang tjadding jongoe. Maar goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.