vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse: gratie Meriba te laat verleend

Bouterse: gratie Meriba te laat verleend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 feb – Romano Meriba kreeg veel te laat gratie. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. De gratie kwam zo’n tien maanden later dan voor de rest van het lijstje gedetineerden, waarop Meriba voorkwam. Bouterse had de voor moord veroordeelde zelf van de lijst afgevoerd.

Meriba zou anders de normale procedure hebben ondergaan. “Maar omdat ik hem ken en wilde voorkomen dat je zou horen dat ik hem voortrok, heb ik hem eruit gelicht en heeft hij nu langer gezeten. Ik heb Justitie expliciet gevraagd, zijn geval te bestuderen. Het antwoord liet tien maanden op zich wachten. Toen de advocaat om de vorderingen vroeg, herinnerden we ons pas weer dat deze zaak speelde”, zei Bouterse.

Overigens vindt hij niet dat de grondwet is geschonden. De rechter was vooraf al om advies gevraagd voor de hele groep. De oppositie blijft erbij dat er sprake is van schending. Volgens Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) heeft Bouterse tenminste bevestigd dat de rechter wel degelijk advies gevraagd moet worden. “We hebben de taak de grondwet te beschermen voor rechtszekerheid en in het belang van de samenleving”, aldus Randjitsingh.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

48 REACTIES
  1. Virago 535

    Het antwoord liet veel te lang op zich wachten!!!!!!
    “out of sight out of mind:gelukkig vroeg de advocaat om de vorderingen van de gratie.

    Jammer dat er geen internet was gedurende die lange 10 maanden in de cel.


    Maak melding
  2. Deze moordenaar van een hardwerkende ondernemer die ook nog het lef had om een handgranaat te gooien naar de Nederlandse ambassade is had volgens de president 10 maanden eerder in aanmerking moeten komen voor gratie…

    Lezen jullie dit goed Anna_Z, Mr ZuidOost. Afrikaanse Leeuw en Parapinto……?

    Suriname kan trots zijn op zijn president…


    Maak melding
  3. Over Rechtstaat geproken ; 8 jaren op een hoger-beroep wachten !!!. Voor iedereen moet de hogerberoep binnen redelijke termijn aanvangen . Verder is de jongen-man geen familie van de president . Bovendien blijkt dat de president zich goed staande heeft kunnen houden in de DNA . Tevens heeft de president van Suriname aangegeven dat hij niet de president van de Zwarte Pieten wil zijn . Met Sinterklaas kan hij op zakenlijke basis wel werken , maar met Zwarte Pieten is het onbegonnen werk . Die zijn namelijk geconditioneerd om alleen maar Zwart te kijken .
    Het vermeldenswaard is het feit , dat de president beschikt over bewijsmaterialen om de helf van de VHP te doen opsluiten . In de periode van 2015 , voor de verkiezingen zal alles gaan spelen . Wanneer de tijd rijp is , dan hoort u het wel , zij de president . Als je begrijpt wat ik bedoel . Het politiek Spel !!!


    Maak melding
  4. Molenaar,
    Nooit zullen wij weten wie je bent, maar jij vertoont alle trekken van een zwaar uitgehongerde hyena. Ga je gang! Intussen gaan wij gestaag door met het werken voor dit machtig land…..Suriname.


    Maak melding
  5. Mensen die gemoord hebben,kunnen nooit in aanmerking voor gratie komen.Tenzij ze doodstraf krijgen.Dan kan het nog omgezet worden in levenslang.Of te wel LL.Zo als wij het in Sur.zeggen.Gratie verlenen aan een moordenaar kan alleen een moordenaar doen of iemand die moreel totaal failliet is.Wat voor signaal wordt daarmee gegeven aan de samenleving?Ik durf te wedden dat de hele meute van Lonnie ook zo een verzoek ingediend hebben.

    Cobie.


    Maak melding
  6. Beste Paraman: Nogmaals wees maar trots op jou President die 2 criminelen zonen heeft opgevoed en zelf als veroordeelde crimineel leiding geeft aan een regering met een strafblad waarop zelfs de Soprano’s jaloers zijn.


    Maak melding
  7. @Henk Molenaar
    Ik heb niets meer toe te voegen aan je beide postings.

    En de pres zelf een veroordeelde delinquent, dreigt vhp-ers op te zullen sluiten.
    Welnu hij kan het volledig parlement opdoeken , en inclusief hemzelf intrek nemen in Santo Boma.
    de pot verwijt de ketel.


    Maak melding
  8. henk de Mol ,
    Mij lijkt het etisch-verantwoordt en gepast ,indien men aanvankelijk binnen eigen-landgrenzen de actualiteiten onder ogenschouw nemen .
    Zeker als men een belasting-plichtige bent , of niet ??
    Het is de Surinaamse President die een ,’protest-brief’
    uitgereikt kreeg van tien(10) Buitenlandse Ambassadeurs
    en die door Brussel gesommeerd wordt om tekst en uitleg te geven omtrent ,hoe ’toleranter het Koninkrijk Der Nederlanden is geworden ‘ , ja toch ???
    Enfin , hoe gaat het met jouw handel(malafide)???
    Beangstigen , voor avond van de kristallen-nacht???


    Maak melding
  9. Het valt me nog mee dat hij niet gezegd heeft dat Meriba helemaal niet veroordeeld had mogen worden. Straks krijgt Meriba nog USD 10.000,- als schadevergoeding voor het leed dat hij tien maanden extra te verduren heeft gehad. Baas heeft blijkbaar een zwakke plek voor gekooide wezens; de zangvogelbond kreeg ook USD 10.000,- omdat ze elke zondag op het plein bij elkaar komen met hun gekooide vogeltjes.


    Maak melding
  10. @Henk Molenaar

    Je vraagt me expliciet om een reactie en dan hoop ik dan ook dat je mijn mening zal respecteren. Vrijheid van meningsuiting is namelijk een groot goed en geldt voor allen. Niet alleen voor een select groepje.

    Voor het gooien van een handgranaat naar de Calimerostaanse ambassade zijn er verzachtende omstandigheden. Romano Meriba heeft gratie gekregen en dat dient men te respecteren. Men maakt van een mug een olifant. Onder Venetiaan is er op dezelfde manier gratie verleend en toen kraaide er geen haan.

    De ABB (Anti Bouterse Brigade) wil ik erop attent maken dat de thumbs down zich onderaan rechts bevinden. Klikken jullie er maar lustig op los.
    😉


    Maak melding
  11. Mijn mening…als het zo aan toe moet gaan….wel lieve mensen, deze strontzak wordt vrij gesproken in alles wat hij heeft gedaan dec. 1982. Sari tori baja.


    Maak melding
  12. Molenaartje: ik heb 1 vraag voor jou. wat weet jij van su. je moet blijzijn dat je op een su.forum mag brabelen je moet je schamen man,commentaar leveren moet je voor die surinamers laten a.u.b.ik als surinamer die woon en werk in dat land maak zich niet druk en jij die 8000km woon wil komen uit leggen,als je wil brabelen,brabel over rutte en wilders met hun gedogen kabinet……….oja heeft hij maaaaaarrrrrrrrr
    1 handgranaat gegooid,…. jammer……….zal ik je geheugen opfrissen wat D>D>B zij een aantal jaar geleden als NL. zo door gaat ga ik die nederlandse ambassade tot een zwervers hok maken, dus henkie brabel niet meer over su…hoor.live from surinam


    Maak melding
  13. R!@O: “Je moet blijzijn ( Henk Molenaar) dat je op een su.forum mag brabelen je moet je schamen man,

    ook hier geldt”i rest my case”

    Komen ze echt dommer dan R!@O nog voorbij hier?


    Maak melding
  14. Het maakt ze niet uit wat deze crimineel doet ze verdedigen hem alsof het om hun vader gaat.
    moordenaars en zware criminele mogen geen gratie krijgen.
    Als je een criminele schoft kies als president dan krijg je dit soort gedrag. Ik heb al eerder gezegd dat een president iemand moet zijn van een onbesproken gedrag en een voorbeeldfunctie.Volgens mij bepaald de redactie van waterkant wie mag reageren en niet die volgelingen van een massamoordenaar.


    Maak melding
  15. Vroeg of laat doet er niet aan toe, feit is dat met deze handeling nog meerdere zullen volgen. En dat past een president niet, tenzij een dictator, maar ach,eenmaal een dictator altijd een dictator voor tegenstanders en oliedomme aanhangers.


    Maak melding
  16. Beste WikkiLeaks,

    Anna_Z, Sempa en R!@O zijn typische voorbeelden van slaafse domme volgelingen van een dictator die zijn eigen volk minacht. Als zou hun eigen familie voor hun ogen door hun grote leider worden vermoord dan nog “zijn er verzachtende omstandigheden” . Dom, hypocriet, volgzaam, geen moraal en een diepe haat voor alles wat riekt naar blank of Nederland verbindt ze. Niets meer en niets minder. Triest.


    Maak melding
  17. R!@O ANNA_Z en DDB hebben weer eens last van hun falende hersenfunkties, en hun krankzinnig gewauwel.

    @HENK MOLENAAR:Dommer dan R!@O zal je ne nog maar zelden tegenkomen. arm en zielig sneuvolk met de ethiek van een surinaamse bakbanaan.


    Maak melding
  18. @ Henk Molenaar,
    Sommige Surinamers kunnen niet verder zakken, het is in en in triest om te zien hoe achterlijk sommige Surinamers zijn.Bouterse zijn verleden spreekt boekdelen en dat weet iedereen en juist daarom moest deze zaak van zijn criminele schoonzoon het liefst door andere bevoegde instantie behandeld worden. Bouterse is geestelijk een wrak kijk naar alle foto van hem dan zie je iemand zitten of staan die niet honderd % is.
    Bouterse lijd aan ernstige vorm van Megalomanie,GROOTHEIDSWAANZIN die criminele BEEST is geestelijk een wrak, zie zijn gedrag in het parlement met de dreiging dat hij de hele VHP kan laten opsluiten, dit zijn duidelijke tekenen dat die monster niet spoort. Hij beweerde laatst ook nog dat suriname geen rechtstaat is, hij heeft het over miljarden plannen of het niets is, driebaanswegen,diepzee haven duizenden woningen, mijnbouw projecten ga zo maar door.
    In de jaren 80 heeft die criminele schoft op deze zelfde manier die domme massa een worst voorgehouden.
    Men zegt met recht dat Bouterse de LIJDER is van domme massa onder de surinamers.


    Maak melding
  19. @Henk Molenaar

    Wil je soms dat ik het moraal van een garnaal heb? Jij bent voornamelijk met wit bezig. Als er een Hindustaan wordt uitgescholden hoor ik je niet. Als er een Creool wordt uitgescholden hoor ik je niet. Als er een Javaan wordt uitgescholden hoor ik je niet. Je bent voor mij volkomen ongeloofwaardig. Iedereen die een andere mening heeft is voor jou dom, hypocriet, volgzaam, heeft geen moraal en haat alles wat riekt naar wit of Calimerostan. Wat ben jij toch simpel.

    @Zucht

    Op jou reageren heeft eigenlijk totaal geen zin. Je zwakzinnigheid heb je al meerdere malen bewezen. Ik zou zeggen: slaap lekker knulletje.


    Maak melding
  20. Anna_Z :Volgens jou redenering waren er voor de decembermoorden ook “verzachtende omstandigheden”

    Jij hebt last van het OJ Simpson syndroom.


    Maak melding
  21. Beste Anna_Z :Weer zo’n belachelijke opmerking van jou dat ik “voornamelijk met wit bezig bent”.

    Jij bent hier degene die elke discussie ( maakt niet uit waarover) de zwart/wit kaart uitspeelt. Het is echt lachwekkend dat zelfs bij een een onderwerp over het weer het jou lukt om de racistenkaart te trekken en je zo weer eens belachelijk te maken.


    Maak melding
  22. @Henk Molenaar

    De manier hoe jij reageert geeft mij meer het idee dat jij teveel met je neus in de witte poeder zit. Je plaatst het zakendoen in een compleet ander licht. Maar ook je simpelheid wordt iets begrijpelijker. 😉


    Maak melding
  23. @ wikkileaks,
    Kerel het gaat niet alleen om dat ze die klootzak verdedigen…Juist deze gemeenschap vindt het mooi als iemand een grote bek opzet en een hoop valse beloftes maakt.Dat is typisch iets surinaams als je bek groter open zet dan een ander dan ben je geweldig maar het is juist de kunst om die grote bek ook waar te maken en dat is nu het probleem dat deze gemeenschap dat niet kan inzien. Dit volk is verblindt door alleen maar leugens van die klootzak en zijn trouwe bloedhonden .
    Ik zal de dag toejuichen dat onze lieve heer zijn woord zal uitspreken over dit soort tuig.


    Maak melding
  24. Trauma,trauma baja die henkie tog en wikkeleaks,alias R.H., D>D>B
    syndroom een lachertje, spug je gal maar, help tog niet jullie zullen met trauma wederkeren .old soldiers never die….over witte poeder gesproken henkie breek me de bek niet open…..
    Zucht jij mag blij zijn dat je in nl woont,tjee potie
    met die redie moesoe,,,slaven zullen jullie maar blijven van die tattas..
    AFZ:from city of smile………


    Maak melding
  25. @Henk Molenaar

    Dus jij denkt dat het mogelijk is een garnaal te kunnen beledigen? Mensen begrijpen mensen en garnalen begrijpen garnalen. mensen beledigen mensen en garnalen beledigen garnalen. Je wilt niet dat ik het moraal van een garnaal heb want dat vind je beledigend. Je wilt dus dat ik het moraal van een mens heb. Jij bent een mens en ik ben een mens. Dus je beledigt me niet. Goed zo Henkie!!!!! 🙂


    Maak melding
  26. Wat een vreselijk onbeschoft en leugenachtig gedraai van deze idioot. Denkt hij nu werkelijk dat iedereen isn SME volkomen gestoord is en zijn onzin gelooft??

    Eerst heet het dat hij hem gratie verleend heeft omdat dit volkomen normaal is voor vergelijkbare gevallen.
    Als blijkt dat hij dit niet waar kan maken heet het dat hij op een lijst stond.
    Als dan blijkt dat hij niet op de lijst stond heet het dat hij oorspronkelijk er wel opstond maar dat hij door hemzelf, DDB dus, is afgevoerd.

    Wel hij stond dus NIET opd e lijst. De president heeft gelogen, iemand gratie gegeven buiten alle officiele procedures om, etc.

    Elke politicus die ook maar een klein beetje fatsoen heeft zal direct erkennen dat DDB slechts één ding kan doen, en dat:

    Per direct de functie van president NEERLEGGEN.


    Maak melding
  27. Figuren als R!@O , Anna_Zuer en paraman zijn, samen met DDB en zijn kliek, de trash van SME.

    Het wachten is op de strondkar die ze opkomt halen en afvoert.


    Maak melding
  28. Wat voor een vertoning was dit weer.Wat gaf de oppositi
    de idioot Botersacht veel ruimte om de spot te drijven met Su.Hij durfde te zeggen dat hij de helft van de vhp kan opsluiten als ze iets willen zeggen over OW; dan staat er een Santokhie op om tegen dit DiDiBriebeest te
    zeggen:u bent president van alle Suries dus gedraagt u zich als een president.Wat voor toe letter(KA) is dit?
    Santhokie had tegen dit leed dat bouterse heet moeten zeggen loop naar je MOER joe DiDiBrie joe.Als er iemand is die meteen in de bak moet dan ben jij ’t wel.Deze DiDiBrie echt wel.En liever vandaag dan morgen.Dit beest heeft met geen woord iets gezegd over ’t gedrag van Abrahams op”t ministerie van OW.Is dit de vooruitgang die aan dit Su volk was beloofd?En inderdaad ja heeft hij drie en een half minister erbij(zgn advisors)We kennen deze adviseurs al.Zij hebben ’t in hun periode ook niet GOED gedaan,waarom moet je nu weer deze boeven van stal halen om ’t land nog meer ineen ravijn te storten?Aibaja volk van Su hier waren jullie voor gewaarschuwd,
    maar oeng no arkie.Dus dan NEKS NO FOUT.
    Glenny


    Maak melding
  29. Ik vandaag treffend artikel waaruit ik een citaat wil gebruiken:

    “Het is een ongehoorde brutaliteit van president Desi Bouterse om VHP’ers in het parlement, het hoogste college van staat, te beledigen. De president zei dat hij genoeg materiaal (bewijzen) heeft om de helft van de VHP op te sluiten. De VHP aanhang is woedend en teleurgesteld. De president moet even rustig wachten wanneer het 8 decemberproces afgerond is en dan pas zeggen wie als eerste bij de gevangenis moet aanmelden en wie opgesloten wordt. De president had plechtig beloofd dat hij de kruistocht tegen de corruptie zou ondernemen, echter zien we dat de corruptie toeneemt. Nu hij het kruis heeft zegent hij zichzelf en zijn kabinet met vorstelijke salarissen en lucratieve zaken. Ik heb al eerder aangegeven dat de corruptie niet meer bestreden maar geïnstitutionaliseerd wordt.


    Maak melding
  30. W.Whome ,
    Uitspraak Boxel : ” Juridische Dwaling ” (sepo , ontvankelijk verklaard )!!!
    Redenen :
    – 25 februari 1980 ,Het staat van beleg werd uitgeroepen met dien verstaande dat de Surinaamse Grondwet buitenwerking werd gezet .
    – Het land werd per dekreet geregeerd door de Nationaal Militaire Raad (NMR)
    – De vonnissen die uitgesproken werden in de zgn december-gebeuren ,geschiedde conform het oorlogswet en idem dito correspondeerde de teruitvoering hiervan
    – Verkeerde dader(s)/pleger(s),voor zover er over vermeende dader(s)/pleger(s)gesproken mag worden ,op de beklaagden bank
    – Het dossier is onvolledig ,het ontbreken van ‘het ‘essentieele stukken (deze worden goed en extra beveiligd in een Haagse kluis )!!!
    -In oorlogstijd(en) is/zijn ‘dead panalty(s)’ de gepaste en de enige gerechtvaardigde straf(fen) die opgelegd wordt/worden(Internationaal standaard norm )op landverrader(s) en individu(en) die zich schuldig heeft/hebben gemaakt aan staats-ondermijnende
    activiteiten / terrorisme

    Oh ja , bovendien heeft Republiek Suriname geen Constitutionele Hof , waar dit soort zaken behandelt dienen te worden .

    Resumerend ; zgn. Strafproces is niet rechtsgeldig en bij deze ‘illegaal’ !!!

    Veel plezier , Soso Lobi


    Maak melding
  31. W.Whome ,
    Uitspraak Boxel :” Juridische Dwaling”(sepo , NIET Ontvankelijk Verklaard )!!!
    Ik reken op je intelligentie !!!

    Krakti nanga Soso Lobi !!!


    Maak melding
  32. @neus

    Ik dacht al, wanneer zal onze snottige slijmjurk zich melden om een spoor van snot op dit forum achter te laten. Eindelijk ben je dan weer uit je oncomfortabele moeras vol snot gekropen. Je noemt mij trash. Vuilnis!!!! Dat vind ik heel sneuzig, snottig en snuits. Als je verder niets te melden hebt kun je het beste weer verdwijnen in je snottige poel van slijm uit je eigen loopneus. Tot snots Snuitje. 😉

    PS: Je begrijpt natuurlijk dat ik op inhoudelijke reacties graag mijn argumenten op los laat. Ook bij jou! Maar een ieder is natuurlijk vrij om te kiezen.


    Maak melding
  33. Neusi,
    Dat waren methodieken en handelsmerken van de ex-kolonisator die toegepast werden op anders-denkenden in de ex-kolonien !!!
    Ooit gehoord van dhr. DOEDEL of dhr Sanders ???

    Surinaamse bewustwoording is bijster bij jou !!!
    Jammer , jammer , jammer !!!

    Sranan Sa Wini !!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES