Ballast Nedam mag weer offerte indienen

34

PARAMARIBO, 17 feb – Ballast Nedam mag de brug over de Surinamerivier, bij het plaatsje Carolina, waarschijnlijk toch nog bouwen. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. De schadeclaim die is ingediend, is “niet aanvaardbaar voor de regering.” Het bedrijf mag nu opnieuw een offerte indienen. Er komt geen openbare inschrijving. De oppositie is het niet eens met deze constructie.

Eigenlijk wordt wat krom is recht gesproken. Het laten vallen van de claim wordt beloond met het verlenen van dezelfde opdracht. “Ik ben teleurgesteld, er komt nu weer geen openbare inschrijving”, zei Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Volgens Buterse zijn er lessons learned. De nieuwe offerte wordt afgewacht. “De regering vindt dat de brug tegen redelijke prijs gebouwd kan worden.”

Er komt een commissie van deskundigen die de offerte zal bestuderen. Dan wordt een traject uitgezet. Daar vallen onder de aanleg van toevoerwegen, directievoering en de manier van financiering. Die zijn niet meer voor rekening van Ballast Nedam, in tegenstelling tot het vorige contract. Vandaar ook de verwachting dat het deze keer goedkoper wordt.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Hij denkt dat Ballast Nedam die brug zo graag wil bouwen dat ze met een redelijk bot zullen komen.Hij onderschat hiermee de zakelijkheid van die Hollanders.Dit is een schimmig traject.Het volk zal de kosten betalen. Hij zal veel meer geld moeten lenen om de sociale doelen van het volk te realiseren.O ja over Abrahams geen woord.


  Maak melding

 2. Virago 535

  De COMMISSIE van deskundigen moet de offerte goed bestuderen.Wat lokaal ingekocht of aangeleverd kan worden moet ook gebeuren.Surinamers op de arbeidsvloer,directievoering enz…

  De brug moet tegen een redelijke prijs gebouwd kunnen worden,anders hoeft het niet gebouwd te worden door Ballast nedam.


  Maak melding

 3. Laat dit een les voor onze president zijn. Fouten maken is menselijk. Maar het belangrijkste is, te leren van de gemaakte fouten. En zoals kameraad Paraman altijd zegt: de trein dendert gewoon voort!


  Maak melding

 4. Zo wil ik ook geld verdienen: je probeert je opdrachtgever een te hoge prijs door de strot te duwen, hij schrikt en zegt het contract op, maar omdat hij te laat is met opzeggen, krijg je een vorstelijke schadevergoeding, na een paar weken mag je voor een lager bedrag als enige de opdracht alsnog uitvoeren.

  Net als bij auto dealer Hilly; ‘making money the old fashioned way’ vaak voorkomt, stinkt deze deal heel erg.


  Maak melding

 5. @ Ba Ananasi

  Misschien moet je dat inderdaad maar eens proberen. Tip: probeer dan vooral zaken te doen in Suriname c.q. met de Surinaamse overheid. Alleen daar zul je succes hebben voorspel ik.

  Ieder ander weet namelijk wat voor contract er getekend is en onder welke voorwaarden.

  Het gaat mij een beetje te ver om het de aannemer kwalijk te nemen dat hij zich aan het contract houdt. Wanneer hebben die ambtenaren zitten slapen, toen ze het contract ondertekenden of toen ze moesten opzeggen?

  Kortom, het betreft een ZAKELIJKE overeenkomst. Een woord van weinig betekenis in Suriname. Hoeveel lessen moeten er nog getrokken worden uit flaters? Tegen de tijd dat er iets van begint door te dringen zijn deze amateurs al weer gevlogen, de diepe zakken goed gevuld. En begint alles weer van voor af aan…


  Maak melding

 6. “De regering vindt dat de brug tegen redelijke prijs gebouwd kan worden.”

  Hé! Wat is(welk bedrag) in dit geval redelijk ???Er komt een commissie van deskundigen die de offerte zal bestuderen. Al weer één commissie ??? En hoe deskundig is ‘die’commissie(leden) om zó één offerte te bestuderen en goed té keuren ???? Ballast Nedam heeft jullie mooi in de TANG !!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 7. @ Ba Anansi,

  Een deal is een deal, zo gaat dat in het normale leven!
  Als de opdrachtgever, in dit geval Suriname, de deal achteraf te duur vind heeft hij de tijd om binnen een vast gestelde tijd af te zien van de opdracht.
  Normaal is een offerte in het bedrijfsleven 3 maanden geldig, wordt er binnen die tijd niet gereageerd dan wordt er automatisch vanuit gegaan dat de deal niet door gaat.
  Over het algemeen staat er ook in de offerte vermeld, dat mocht de deal niet doorgaan, er een bedrag voor het opstellen van de offerte betaald dient te worden, vaak is dat zo rond de 3 tot 10 % van de totale som van de opdracht.
  Dat word wereldwijd zo toegepast, zeker met grote opdrachten als deze.


  Maak melding

 8. Expat en Dirk, jullie hebben gelijk, ik heb de schuld voor deze stinkende deal alleen bij Ballast Nedam gelegd, terwijl de mini-ster van OW en V natuurlijk de hoofdschuldige is voor deze ondraaglijke stank. Van een Nederlands bedrijf had ik niet verwacht dat die zich zou lenen om over de rug van het Surinaamse volk op een makkelijke manier 3,5 miljoen Euro’s binnen te slepen, Nederlanders pretenderen immers eerlijk te werk te gaan, corruptie is iets dat alleen in ontwikkelingslanden voorkomt.


  Maak melding

 9. Kijk maar uit dat die trein niet over jullie heen dendert.Wanneer jullie als onwetend worden bestempeld dan worden jullie boos, maar jou reactie geeft duidelijk aan dat jullie dom zijn als het achterkant van varkens.
  Wie in de illusie leeft dat die criminele president leert uit gemaakte fouten is hardleers.Kijk alleen maar naar de mensen waarmee hij nu samenwerkt alibux, Wijdenbosch,Dino Bouterse,Brunswijk,Somo Hardjo,Melvin linscheer. Boereveen. Kijk ook naar zijn buitenlandse reizen Cuba,Venezuela,Guatemala. hij ondersteund het moorddadige bewind in Syrie die zijn eigen bevolking meedogenloos uitmoord,hij wil betere banden met Iran een land die Israel van de kaart wil vegen.
  Noem jij dit leren uit gemaakte fouten???


  Maak melding

 10. Beste Ba Anansi

  Corruptie komt in alle landen voor. Het verschil is dat in ontwikkelde landen de boeven voor het gerecht worden gesleept. Neem de Bouwfraude in NL. Via een parlementaire commissie wordt getracht de onderste steen boven te krijgen. In alle openbaarheid en met juridische waarborgen.

  Ik vind het vreselijk naief dat een volwassen man zo vertrouwt op de goedheid van een bedrijf. Uit welk land dan ook. Je bent je er toch van bewust dat bedrijven in het leven zijn geroepen om winst te maken? Er spelen andere belangen dan waar jij op hoopt.

  Als de gesprekspartners van de aannemer zich een oor laten aannaaien dan is dat inderdaad hun gebrek aan deskundigheid. Of als hun beslissing later wordt teruggedraaid door de Surinaamse regering zegt dat ook iets over besluitvormingsprocessen en afgegeven mandaten.

  Maar jij probeert iedere keer weer de schuld bij de ander neer te leggen; ‘een NL bedrijf mag zich daar niet voor lenen’. Zo werkt het echt niet in het leven. Draai het om en vraag je af waarom de regering met miljoenen US dollars strooit alsof het monopolie geld is, niemand die zich verantwoordelijk voelt en wie is dus de benadeelde? Juist ja, het volk.


  Maak melding

 11. @wikkiLeaks

  Als we in de trein zitten kan de trein moeilijk over ons heen denderen. Wie is er hier dom? Jouw simpele wikileakslogica werkt als een computer met een capaciteit van één bit. Aan of uit! Meer mogelijkheden kun je dus niet bedenken. :mrgreen:


  Maak melding

 12. @ anna_zuurpruim,

  Wat kan jij uit je nek lullen zeg! Als je ergens geen verstand van hebt, behoud je dan van elk oordeel.
  Ga eerst eens leren lezen voordat je oordeeld.
  Geld verdienen moet een bedrijf om zijn werknemers aan het werk te houden en hun lonen te kunnen betalen.
  Dat Suriname een regering heeft die denkt weg te kunnen komen door zomaar een opdracht in te trekken zonder daar voor te moeten betalen kan Ballast Nedam niet worden kwalijk genomen.
  Ballast Nedam heeft een offerte uitgebracht, daarmee is Suriname accoord gegaan.
  Dan is er dus een overeenkomst tussen beide partijen, rechtsgeldig en wel!
  Stel je nou eens voor dat Ballast Nedam opeens een veel hogere prijs zou rekenen dan was afgesproken, denk jij dat Suriname dat zonder meer zou hebben genomen? Ik weet zeker dat Suriname dan ook over de rooie zou zijn gegaan!

  Jou opmerkingen op het forum worden door 99% van de lezers steeds onderuit geschoffelt, dat wil toch wel zeggen dat jij net zo ondeskundig bent als jou regering, en dat geeft tocht te denken zou ik zeggen.


  Maak melding

 13. Dwaze anna_ZOT is geen antwoord waard.
  Figuren die als makke lammetjes achter een veroordeelde crimineel en massa moordenaar aanlopen zijn naar mijn mening onwetend.Ik ga niet in discussie met dit soort achterlijk volk. De meerderheid van de bezoekers van waterkant laten ook zien hoe zei denken over die dorpsgek.


  Maak melding

 14. Beste Dirk: Anna_Zeepbel is echt hopeloos, valt telkens door de mand met haar anti-blank syndroom. Ondertussen heeft ze wel 40 jaar geprofiteerd van de welvaart ( lees uitkering) uit ‘Calimirostan’.

  Geen ruggengraat, zwaar minderwaardigheidscomplex en eigenlijk gewoon zielig.


  Maak melding

 15. anna_z “Laat dit een les voor onze president zijn. Fouten maken is menselijk. Maar het belangrijkste is, te leren van de gemaakte fouten”

  Foutje van 3 miljoen, Bedankt ( vrij naar Paturain)


  Maak melding

 16. Amen Dirk,

  Je hebt het perfect uitgelegd.

  Bedrijven uit andere landen die in staat zijn om dit soort projecten uit te voeren vermijden Suriname vanwege dit soort dubieus gedrag van de overheid(opdrachtgever).

  Dit is de reden dat ze altijd bij een Nederlands bedrijf uitkomen, om ze daarna van Neo kolonialisme te beschuldigen en allerlei andere onzin.

  De Nederlanders moeten onze bruggen bouwen.
  De Chinezen bouwen onze wegen.
  De Canadezen/Brazilianen moeten het goud delven.
  De Haitianen moeten de bananen plukken.
  Venezuela moet een visrokerij bouwen.
  De Maleisiërs kappen het hout.
  De Cubanen moet gezondheidszorg leveren.

  -Wat zei je Anna; Als we in de trein zitten kan de trein moeilijk over ons heen denderen. Wie is er hier dom?

  Die trein van jou staat al 40 jaar staat weg te roesten op Apoera.

  Het is schande dat Suriname alles moet uitbesteden aan andere landen. Schaamteloos beleid dat tot stand komt door het luie slachtoffergedrag van een groot gedeelte van de Surinaamse bevolking.

  En ik kan hardop zeggen als Afro Surinamer dat het grootste gedeelte van deze groep luie slachtoffertjes afkomstig is van mijn ras.

  Slavernij dit ….slavernij dat….kolonialisme dit ….kolonialisme dat….. .
  Maar wanneer hun kinderen worden geboren krijgen ze allemaal Europese namen….Sergio,Michael, Claire, Jurgen, Marie….. .

  Eet me M….


  Maak melding

 17. @ Parbo

  Au, what an unconvenient truth! Zeg me dat je een ‘ingezetene’ bent van Suriname en je bent mijn nieuwe held…

  Ik zou namelijk zo trots zijn op een (Afro) Surinamer die het reilen en zeilen in zijn land kritisch durft te bekijken, en ook zijn eigen rol, maar vervolgens niet gelijk met als excuus ‘erfenis van het slavernijverleden’ komt.

  Die zegt ‘we zijn geen slaaf meer, we zijn geen slachtoffer meer, we zijn vrij…’. Want dan kan er een aanvang gemaakt worden om collectief mee te doen in de maatschappij, op een gelijkwaardige manier, en vrij van hebi’s uit het verleden.

  Ik kijk reikhalzend uit naar het omslagpunt, en daarmee de mentaliteitsverandering. Velen verwachten eerst ‘compensatie en excuus’ en maken zich daarmee blijvend afhankelijk van de voormalige kolonisator. Hoe houd je een impasse in stand!

  Vrij ben je volgens mij pas als je dat niet meer nodig hebt. Je eigenwaarde en zelfrespect niet laat afhangen van een excuus. Maar ja, dan moet je wel je comfortabele slachtofferrol opgeven, en zonder dat heb je niets. Kom op mensen, houd de eer aan jezelf en ga aan de slag. Haal je trots uit wat je samen kunt presteren, geloof me, dat geeft veel meer voldoening.

  PS. door dit soort uitspraken wordt je hier al gauw uitgemaakt voor slaaf die zijn witte meester napraat. . Jullie kunnen je de moeite besparen dat weer te doen, ik denk er anders over. Ik heb in ieder geval geen tunnelvisie die mijn blik beperkt. I have my own truth!


  Maak melding

 18. Parbo prima verwoord,maar een kleinigheid die trein staat sinds de coupe van 25 febr.80 te roesten.want toen hadden ze alle werzaamheden stop gezet.Dan begonnen ze(de coupe plegers)zich alles toe te eigenen.West Su werd gewoon hun eigendom.De gewone man kon zich daar toen ook niet begeven.Maar je had ook gerust kunnen zeggen:die trein staat al HONDERD jaar te rotten.En mine you ze zijn nog blij ook.odi odiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 19. @Parbo

  Heet jij dan Kunta Kinte? Jij bent duidelijk zwaar koloniaal geconditioneerd. Jouw redenatie slaat gewoon nergens op. Verwacht jij van een land dat pas 36 jaar onafhankelijk is dat ze alle specialistische kennis in huis hebben? Heb je wel hersenen? En eet me M….? Is dat onderdeel van je argumentatie? Normaal gesproken ga ik met een ieder in discussie. Maar jouw reactie klink net zo bezopen als je nick. Kom AUB met iets inhoudelijkers.

  @Henk Molenaar

  Jij hebt geen argumenten meer dus er blijft weinig over dat kletskoek. Geheel in de lijn der verwachtingen.

  @Expat

  Jij bent helemaal niet vrij. Je bent slachtoffer van het postkoloniaal syndroom. Je vecht niet meer. je berust in je rol van tweederangsburger en uncle Tom met het witte hart. Je trapt met open ogen in het valletje van de westerse propaganda. Met je verbeelde vergevingsgezindheid hou je jezelf voor de gek. Misschien kun je me vertellen waarmee jij aan de slag gaat. Sta je soms op 4 mei op de dam om het bevrijdingsfeest te vieren? Zing je uit volle borst het wilhelmus en vertel je je witte meester hoe achterlijk de zwarten zijn? Noem je dat bevrijding? Bevrijd jij je maar van je koloniale conditionering. Neem een voorbeeld aan onze grote held Anil Ramdas. Als je zegt “Haal je trots uit wat je samen kunt presteren”, dan moet je wel geloven in de kracht van je zwarte broeder en zuster en niet bij voorbaat eerst op ze neerkijken. Je spreekt jezelf dus ontzettend tegen. Decolonize your mind.

  “door dit soort uitspraken wordt je hier al gauw uitgemaakt voor slaaf die zijn witte meester napraat.”

  Precies!!! Je voelt het zelf al haarfijn aan. Je lijkt zo weggelopen uit het boek “De negerhut van oom Tom”. Jij bent typisch het prototype van de zwarte die breed lacht als een witte tegen ze zegt: Beste knul, ik ben niet gek op negers maar jij bent wel okee. Maar troost je. Van dit type zijn er heel veel aanwezig op dit forum.

  |
  |
  |
  V


  Maak melding

 20. beste Parbo,

  grote klasse man!!..en nu kijken wat voor tegen reactie je zal gaan krijgen van die pro Bouterse aanhangers die mee leven met hun zogenaamde vooruitstrevende klootzak/massa moordenaar en de grootste corrupteling en dat noemt zich president.odie


  Maak melding

 21. even wat anders….moet je kijken op in de branding mijn god echt triest om te zien wat voor een kippehok het daar is binnen het DNA. die klootzak(president olie-dom) kan niks zelfs zeggen alles moet voor hem voorgekauwd worden echt een regelrechte affluiting..schande..


  Maak melding

 22. Beste anna_z

  Je bent een zielige vrouw, ik voel alleen maar medelijden met je als je weer zo aan het raaskallen bent. De haat die je drijft en die jij in je hart koestert, probeer je overal te zaaien en je bent duidelijk diep gefrustreerd omdat je merkt dat je een roepende in de woestijn bent..

  Decolonize je eigen mind. Je leeft niet in de slaventijd maar je bent nog steeds bezig overal brand te stichten op plantages. Je vecht tegen windmolens, ziet overal een vijand die je moet bestrijden. En je staat daar alleen in…

  Het liedje is eentonig geworden, hoeveel vaak ben je van plan dat nog te herhalen? Als je denkt dat je daarmee iets overbrengt wat niemand snapt, moet ik je helaas teleurstellen. Je denkt dat wij ‘nog niet zo ver zijn’. Maar misschien zijn wij wel veel verder…

  Ik vind het tot slot walgelijk en verwerpelijk zoals jij de nagedachtenis van Anil misbruikt. Uit respect voor hem heb ik op de bewuste pagina niet op je schaamteloos opportunistische en tegenstrijdige acties gereageerd. Maar ga je schamen, het ene moment heb je problemen met zijn gedachtegoed en het andere moment huil je krokodillentranen. Vanaf dit moment zal ik je verder volledig negeren, je bent het niet waard aandacht aan te schenken.


  Maak melding

 23. @Expat

  Ik denk dat voor jou negeren het beste is. Je discusseert namelijk niet. Je probeert alleen maar op heel arrogante wijze je gelijk te halen. Vechten tegen de koloniale indoctrinatie van mijn zwarte broeders en zusters lijkt inderdaad op het vechten tegen windmolens. En wat Anil Ramdas betreft: Anil heeft het nooit erg gevonden als iemand het niet eens met hem was. En daar komt nog bij dat je iemand niet hoeft te haten omdat die persoon iets zegt wat je niet bevalt. Dat heet: respect voor de mening van een ander! En ik ben niet zo hypocriet dat ik niet wil toegeven dat ik het ook met Anil soms niet eens was. Ik was het niet altijd eens met meneer Ramdas maar ik vind hem een uitzonderlijk groot schrijver en denker en mijn respect voor hem is onmetelijk groot. We (jij en ik) verschillen duidelijk van mening over zeer veel zaken. Ik vind het prima als je niet wilt discusseren over welk onderwerp dan ook, maar adresseer dan geen reacties specifiek aan mij. Je triggert daarmee altijd een tegenreactie en zo gaat dat meestal op fora. Maar je moet wel weten dat ik je nergens om haat. Ik geloof in de vrijheid van meningsuiting. Net als Anil Ramdas!


  Maak melding

 24. @Parbo

  Jij schrijft dus voor de plusjes. Ik schrijf omdat ik een mening over een onderwerp heb en hier op dit forum kan ik die mening uiten. Als ik het voor de plusjes wil doen dan schrijf ik elke keer “Bouterse is een drugscrimineel en moordenaar” of “alles in Suriname is achterlijk en deugt niet”. Succes is dan verzekerd! Ik zou zeggen wees blij met de plusjes en blijf vooral geloven dat het komt omdat je mening van hoogstaande kwaliteit is. Veel succes met je plusjes! Ik zal een thumbs up voor je doen, dan slaap je vanavond weer lekker. Bij deze!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.