zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit NederlandSeedorf: 'ontbreken Oranje-carrière smet op loopbaan'

Seedorf: ‘ontbreken Oranje-carrière smet op loopbaan’

-

- Advertisement -

Profvoetballer Clarence Seedorf heeft alles waarvan een voetballer droomt: een chauffeur, een onderscheiding, een biografie, een bijnaam en vier Champions Leagues. Maar hij blijft het ontbreken van een mooie carrière als Oranje-international een smet op zijn loopbaan vinden. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met De Pers.

- Advertisement -

De oorzaak? ‘Vraag het de bondscoach, zou ik zeggen’, zucht Seedorf met lichte tegenzin tijdens het interview. Het werd Van Marwijk natuurlijk al eens gevraagd. Zijn antwoord was dat hij Seedorf te groot vindt om op de bank te zetten.

Zijn vriend Harvey Esajas noemt in het interview de gemankeerde interlandcarrière van Seedorf ‘een groot mysterie’. Om er vervolgens bij te zeggen: ‘Ik ben natuurlijk niet objectief, maar Van Marwijk heeft Clarence nooit gesproken. Hoe weet hij dan dat Clarence een rol als reservespeler niet zou accepteren?

Esajas: ‘Twee gemiste strafschoppen namens Oranje zullen voor eeuwig aan Seedorf’s naam blijven kleven. Frank de Boer miste er op Euro 2000 twee in één wedstrijd’, herinnert Esajas zich. ‘Maar daar hoor je niemand meer over. Met geen woord.’

Lees het uitgebreide interview ‘Seedorf Superstarhier.51 REACTIES

 1. Sluit dit boeek en ga verder met het leven zoals die gekend word. Terug kijken heeft pas zin als je in de toekomst veranderoing kan aanbrengen – ondergaan met behulp van materiaal en informatie uit het verleden.
  Ik heb Seedorf altijd een grote prof gevonden een sociaal bewogen persoon die prive en zakelijk gescheiden heeft weten te houden.
  gezien de leeftijd van mijn idool moet ik hard op zeggen “Seedorf lieb na sani want ala sani sa abi wang boeng”

  Odie en ode aan Clarence Seedorf een grootse voetballer.


  Maak melding

 2. Clarence,

  De hele voetbalwereld buigt voor je uit respect.
  Alleen hier buigen ze voor de PVV.
  Maar no spang wat jij gepresteerd hebt petje af een voorbeeld functie ben je voor de jeugd ook voor velen allochtone jongeren. Ben ontzettend trots op je Clarence een sranangmang in hart en nieren.
  Als jij je cariëre afsluit heb je dat met respect afgesloten en misschien een gok probeer Surinaams voetbal oomhoog te krikken.


  Maak melding

 3. Clarence moet maar denken: “met zulke voetbalcoaches wordt Nederland nooit wereldkampioen”. Als ze zo stom zijn om hun beste spelers niet op te stellen, verdienen ze niet beter. Als ik alleen maar denk dat ik als Blakaman in de houding zou moeten staan als er gezongen wordt: ‘ben ik van Duitse bloed’ zou ik al bedankt hebben voor het Nederlandse elftal.


  Maak melding

 4. Kijk Seedorf is een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. Hij is nog steeds een goede voetballer maar ik vind dat men er een groot probleem van maakt dat hij niet geselecteerd word voor Oranje. Met hem zijn er nog andere die niet geselecteerd worden en selecteer je hem wilt dat zeggen dat andere voetballers weer niet de kans krijgen om te presteren.

  Nogmaals Seedorf is een goeie voetballer en heeft al veel bereikt. Laat anderen voetballers dat ook proberen te bereiken. Je moet er geen probleem van maken dat ie niet is geselecteerd.


  Maak melding

 5. Kijk je mag spelen voor dat elftal maar je mag geen grote mond opzetten anders ben jij de grote boemang.
  Zo is het in frankenstein en het zal zo blijven .
  Dus probeer zoveel mogelijk weg teblijven van dat elftal,
  want je bent veels te goed.

  No mik oeng fesie fadong,liebie na sanie
  Groetjes


  Maak melding

 6. Profvoetballer Clarence Seedorf is inderdaad de meest succesvolle Calimerostaanse voetballer aller tijden. Bovendien heeft Clarence Seedorf nooit zijn afkomst verloochend. Ik heb respect voor de voetballer en de mens Clarence Seedorf. De man is zwart, sociaal en zeer intelligent en dat is in Calimerostan een combinatie voor de gebruikelijke azijnpisserij van het zwakzinnige PVV-gedeelte. Dat men sedert Van Basten als bondscoach Seedorf niet meer selecteert is mij een raadsel. Maar het zou best eens kunnen wezen dat Johan Cruyff in deze een zeer grote rol speelt. Het is geen bewezen feit maar de geruchten zijn er. Een zwarte die Johan Cruyff van de troon zou stoten is in Calimerostan natuurlijk ongehoord. Op één terrein heeft Clarence de intrigant Johan Cruyff inmiddels al toonbaar ingehaald. INTELLIGENTIE!!!!!!!!!! 🙂


  Maak melding

 7. Ik ben zelfs sranang mang in hart in nieren maar ik vind het nogal jammer en erg beperkt hoe sommigen hier reageren.

  Nederland was in 2010 bijna wereldkampioen geworden mede dankzij Eljero Elia en Nigel de Jong als zwarte spelers. Babel en Braafheid zaten op de bank. Wat nou PVV of stront bakra kondre?
  De laatste keren dat Nederland zo dichtbij het wereld kampioenschap was in de jaren 70 en dat was zonder Kluivert, Davids en Seedorf.

  Ik wil die 3 niet afkraken want het zijn goede spelers. Ze hebben hun bijdrage geleverd en mogen trots zijn. Maar gun dat voorrecht en die gelegenheid ook aan anderen zou ik zeggen. Ook spelers zoals Elia, Braafheid, Babel, de Jong en Emmanuelson kunnen Nederland wereld kampioen maken.


  Maak melding

 8. Seedorf simply one the best, heeft zijn langste tijd gehad. het is nu tijd voor een nieuwe lichting talentvolle voetballers.
  En natuurlijk schreeuwen de neo-koloniale rassenrukkers en 1 richtingspolemisten met en laag zelfbeeld gelijk moord ,brand, Pvv en diskriminatie.


  Maak melding

 9. Wees tevreden met het bereikte doel, eenvoud siert de mens, vroeg of laat komt het je toch toe. Een op de honderduizend heeft niet wat jij hebt kunnen bereiken. Ook afgunst speelt hierbij een rol.


  Maak melding

 10. Beste ( ophitser) anna_z: Ik word echt doodziek van dat gestook van jou op dit forum met je hysterische onzin over discriminatie en racisme in het Nederlandse elftal. Je moet je zelf eens na laten kijken in plaats van achter elke boom een racistische blanke Nederlander te zien staan. Seedorff wordt met zeer veel respect in Nederland behandeld vanwege zijn voetbalprestaties, intelligentie en moraal.

  En ga jij nu eens een andere invulling aan je leven geven ip van hier de hele dag te lopen stoken.


  Maak melding

 11. Virago 535

  Maar Clarence :”Dat is een ongeschreven regel”

  De twee gemiste strafschoppen namens oranje,daar ben jij verantwoordelijk voor!!!Wie anders !!!!!!!

  Dat er over jouw gemiste strafschoppen gesproken wordt jongen,is dat je zo bijzonder bent,en populair.

  Met z’n optiek jongen ,kom je bij de gouden pot van de GEKLEURDE regenboog!


  Maak melding

 12. Virago 535

  Beste Clarence,

  Of er nou over je gescoorde of gemiste strafschoppen wordt gesproken jongen ,is omdat je zo Talentvol bent!

  Probeer het zo in te zien.Scheelt heel wat teleurstelling!!


  Maak melding

 13. Rudi: “Ook spelers zoals Elia, Braafheid, Babel, de Jong en Emmanuelson kunnen Nederland wereld kampioen maken”.

  Dat zou best waar kunnen zijn, maar omdat ze mensen zijn, kunnen ze ook een ‘fout’ maken door b.v. een strafschop te missen of iets dergelijks, waardoor Nederland geen kampioen wordt.
  Als ze Nederland kampioen helpen maken door b.v. de winnende goal te scoren dan zijn ze goed, maken ze een ‘fout’ dan wordt dat hen hun hele verdere leven aangerekend. Ik kan als voetballeek geen andere verklaring vinden voor het systematisch buiten de Nederlandse selectie houden van zo’n goede voetballer als Clarence.

  Nu ik erover nadenk, misschien mag Clarence, gezien zijn familienaam, terecht zingen: ‘ben ik van Duitsen bloed’.


  Maak melding

 14. Tot op heden bij jij Suri’s beste ambassadeur!!

  Als jij straks als bondscoach van Suriname het elftal naar een WK weet te loodsen,dan is een standbeeld daar op het onafhankelijksplein een feit…ja tog sranang!!


  Maak melding

 15. Anna_Zeloot, haal het wissel even om, want je zit overduidelijk op het verkeerde spoor. Toen Seedorf voor het eerst bij het nederlands elftal op de reservebank verzeild raakte, bestond de PVV nog niet. Seedorf is een zelfverzekerde persoonlijkheid, die van de trainer uitleg wenst, als hij ernaast staat. Een voetbalselectie is geen democratisch parlement. Slechts de trainer bepaalt wie bij de eerste elf zitten. Door die houding is hij door de laatste bondcoaches van het nederlands elftal genegeerd, want een te groot karakter voor op de bank. Ik zie het als meer geluk, dat hij de nederlandse speler is met de meeste Champion League overwinningen achter zijn naam. Bij Real Madrid werd hij ingeruild voor de betere Zinedine Zidane. Philip Cocu heeft Seedorf na het echec van het EK 1996 overvleugeld, omdat hij een meer complete voetballer was. Hij is simpelweg buiten de boot gevallen bij het Nederlands elftal, omdat anderen beter waren. Dat kan niet gezegd worden van de beste keeper die Nederland ooit heeft voortgebracht, de blanke – speciaal voor anna_z – Jan van Beveren. Zijn interlandcarriere was na een conflikt met Cruyff voorbij.


  Maak melding

 16. Gewoon gekletst Seedorf een mens kan niet altijd alles hebben.Bij sommige mensen lukt alles en bij de ander niet.Laat maar gaan.Je hoeft niet nog een keer erbij te zijn,want je hebt er ook enkele keren ingezeten(Ned elftal),maar fa a waka? houd toch op man.De hele wereld kent je en heeft respect voor je neem aub genoegen hiermee en stop now.Dan so ie kan tang bigie.Odi.
  Glenny


  Maak melding

 17. @Henk Molenaar

  Leuk te horen dat je doodziek van me wordt. De volgende stap is om geen medicijnen te slikken. Succes! 😉

  @Lasede_Bouta

  Ik heb het over de prestaties van Seedorf en jij hebt het over wie er allemaal beter is dan Seedorf. Als ik daarop inhaak dan was Pelé weer beter dan Cruyff. En de PVV is trouwens al heel oud. Vroeger heette het NSB. Het enige verschil was dat de NSB-kameraden graag in uniformen rondliepen.

  Je schrijft:

  “Ik zie het als meer geluk, dat hij de nederlandse speler is met de meeste Champion League overwinningen achter zijn naam.”

  Die mening mag je gerust hebben al ondersteun ik die niet. Meningen zijn immers geen feiten. Het is wel een feit dat Seedorf de Calimerostaanse voetballer is met de meeste Champion League overwinningen achter zijn naam. En dat vind ik geweldig voor Seedorf. 😉


  Maak melding

 18. @ Anna_z: Heb jij al verstand van voetbal ook? Ga eens praten met Kenneth Jaliens, misschien weet jij nog een paar goede blanke voetballers voor het Surinaamse nationaal elftal. Daar zouden ze absoluut verder mee kunnen komen. Overigens heb ik alle respect voor Seedorf, omdat hij de enige Surinaamse voetbal-multimiljonair is die ook zijn tijd, geld en energie wenst te steken in het Surinaamse voetbal.


  Maak melding

 19. Je kan hey linksom of rechtsomn proberen recht te lullen. het feit dat CS niet geselecteerd wordt door Oranje heeft 2 redenen: 1 God behoede ons dat een zwarte speler de meest succesvolle international aller tijden wordt en 2. White people can’t handle Black Royalty.
  Gelukkig heeft CS getoond meer karakter te hebben dan die onderkruipsels, a change is gonna come!


  Maak melding

 20. Ik ben het eens met de postings van Anna_Z.
  Clarence mattie no spang nanga deng witmang.
  Kom bij ons voetballen na je carriëre na de wedstrijd wo nak wang sopie ie sabie toch. Ma sang e soor a grontapoe abra voetbal no wang witmang no mang knap see you.
  Lib deng witmang nanga deng denkie Sranangmang.
  En oen musu luku boeng now now de ie sjee blakamang e kong fara nang bal now now de saide? Deng witmang kenka culturu ie feerie toch. Sang mi wang taigu yu opoh yu eye no kantie dong.

  Tang boeng sranangmang wiensi pe ye libie.
  kraktie.


  Maak melding

 21. Molenaar, ook al was het er maar 1 dan was dat nog altijd veel meer dan jij van je levensdagen zal presteren. Kritiek leveren is 1, zelf de handen aan de ploeg slaan is 2.


  Maak melding

 22. @blaka bakra

  Ik zou geen enkel probleem hebben met witte voetballers in het nationale team van Suriname. Als ze een Surinaams paspoort bezitten en ook nog kunnen voetballen is er toch niets aan de hand. Maar dat we daarmee plotseling kampioen zouden worden is natuurlijk onzin. Zwart of wit alleen is niet genoeg. Er spelen altijd zaken mee als voetbalintelligentie, mentaliteit, samenwerking, tactische vaardigheden en voetbalopleiding. Soms zijn al deze ingrediënten tegelijkertijd aanwezig en dan is er succes. Er bestaan compleet zwarte teams die nooit succes hebben, net zoals er compleet witte teams bestaan die nooit succes hebben. Het omgekeerde bestaat natuurlijk ook. Maar de ingrediënten van succes dienen wel aanwezig te zijn. Het Braziliaanse nationale team heeft de meeste WK’s gewonnen. Meestal met multi-etnische teams en alle onderdelen voor succes aanwezig. Daarna komen de WK-overwinningen van de Italianen en de Duitsers met zowat compleet homogene (witte) teams. Maar ook daar waren op die momenten alle ingrediënten voor succes aanwezig.

  Of ik verstand heb van voetbal? NEE!!!!! De meeste mensen (vooral mannen) beweren dat alleen mannen verstand hebben van voetbal. Ik neem aan dat ze denken gelijk te hebben. Wat vind jij daar eigenlijk van? 😉


  Maak melding

 23. @ Ba anansi

  Ja, kijk. Iedereen begint over die strafschoppen. Ja het klopt dat dat een zwarte bladzijde is die Seedorf blijft achtervolgen maar ik wil even benadruklken dat dat IN GEEN GEVAL DE REDEN IS WAAROM CLARENCE NIET IS GESELECTEERD. En dat weten de meeste hier ook. Na dat WK heeft hij ook nog voor Oranje gespeeld toch?

  De technische staff van Oranje volgt alle voetballers nauwkeurig die voor Oranje kunnen uitkomen. Ze moeten gewoon een keuze maken en daar vallen sommigen buiten de boot waaronder Seedorf. Seedorf is een goeie speler maar Oranje beschikt ook over goeie spelers.

  We doen hier net alsof Seedorf de enige echte beste zwarte Surinaamse voetballer is die Nederland wereldkampioen kan maken. ALs het om Oranje gaat dan zeg ik dat die nieuwe generatie voetballers net zoals Seedorf een sterke bijdrage leveren. Maar hoe dan ook blijft Seedorf een voetballegende z’n grootste successen buiten Oranje heet gehaald.

  En natuurlijk worden die zwarte spelers er dubbel op afgerekend als ze iets foueten maken. Maar dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.


  Maak melding

 24. Oh heerlijk om de reacties te lezen van zucht zwarte piet en die gekke henkie,
  Het bevestigd alleen maar meer wie jullie zijn en wat jullie achter liggende gedachte is omtrent Suriname en zijn bevolking.

  Surinamers dit zijn nou de mensen die het u bewust en onbewust niet gunnen op de maatschappelijke ladder. Zij hebben zelf niet door hoe dom en doorzichtig hun reacties zijn op dit forum.

  En volgens de zwarte pietjes is Bouterse heeel heeeeeeel slecht vanwege dat hij verantwoordelijk is voor wat er in de jaren 80 heeft plaats gevonden. Daar ben ik het mee eens dat Bouterse mede verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen in Suriname, maar ik vergeef het hem zolang hij bij zijn standpunt blijft om wat te doen aan de corruptie en wanbeleid van de afgelopen 30 jaar in Suriname.

  En een Seedorf een man die veel meer respect verdient dan wie dan ook wordt op dit forum die die onbenullige nietsnutten, vergaderaars van “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam” zwarte pietjes hier gewoon afgekraakt.

  Misgunt, jaloezie zit in deze carnaval geklede dingen. Echt zielig gewoon. Als het een Van Baste of een Van Nistelrooy of een Van Persie (met alle respect voor deze formidabele spelers) gaat weten de zwarte pietjes niet hoe snel en hoe elegant zij hun billen moeten draaien voor een “Incomming”.

  Jullie zijn vandaag die verraders die weggelopen slaven aangaven bij de slavenhouders.

  Lellebelletjes.

  En Anna_z you go Girl

  Ik wordt werkelijk KOTS misselijk van dit soort mensen die zichzelf als landgenoten van Suriname zien.


  Maak melding

 25. Donderdag 16 februari 2012 om 16:49 uur, door determinist,

  Ik ben het niet altijd eens met je, maar ik merk wel op dat je vaak geen onzin uit kraait in vergelijking met die zwarte pietjes hier en hun matti gekke henki.

  Die lellebelletjes zouden jou als voorbeeld moeten nemen.


  Maak melding

 26. Donderdag 16 februari 2012 om 17:29 uur, door Gekke henkie,

  Die racistische Hollanders achter die bomen van Holland staan er in een rij.

  Naieve lellebelletje.


  Maak melding

 27. Clarence Seedorf is een van de beste voetballers die niet alleen Nederland, maar tevens de wereld heeft voortgebracht. Seedorf is: mens sana in corpore sano, een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij een waarlijk sporter behoren een gezonde geest en een gezond lichaam samen te gaan. Vanuit die omstandigheid kon Seedorf ondanks tegenslagen – inherent aan ons dagelijkse leven – zich weten staande te houden in moeilijke situaties, waarbij hij desondanks in staat bleef, maatschappelijke en sociale activiteiten te ontplooien/verwezenlijken.

  Vanwege de sterke binding van Clarence Seedorf met Suriname, participeert hij regelmatig in maatschappelijke projecten. Onder meer liet hij een voetbalstadion bouwen. Clarence steunt met zijn stichting – Champions for Children Foundation – diverse goede doelen in Suriname en o.a. Zuid-Afrika.

  In Suriname is Clarence Seedorf bevorderd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Zijn sportieve en maatschappelijke betrokkenheid leverden hem in 2011 ook de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op.

  In Nederland was Clarence Seedorf tevens eigenaar van een motorteam dat actief was in de GP 125 klasse.
  In Italië werd Seedorf in 2009 mede-eigenaar van de Italiaanse club AC Monza Brianza 1912, die speelt in de Serie C.

  Bij topsport prevaleert het teambelang altijd boven het individuele. Seedorf maakt bij AC Milaan zo nu en dan ook plaats voor de jongere Emanuelson. Zo is een carrière binnen de topsport nu eenmaal. Derhalve is kritiek vanuit een bepaalde hoek naar coaches niet altijd terecht. Topsport heeft iets onmeedogends, waar ook Seedorf niet van onderuit komt.

  Kortom, Clarence Seedorf laat zien waartoe een mens in feite in staat is, sport zoals door hem bedreven, het menselijke niveau daarvan heeft hij weten te overstijgen. Wij mogen niet aarzelen om ook voetbalminnend Nederland en i.h.b. de Surinaamse gemeenschap in en buiten Suriname, te complementeren met het succes van Seedorf.

  KLASSE, welke door Clarence Seedorf op buitengewone wijze is geëtaleerd.

  Wij Surinamers mogen trots zijn dat Clarence Seedorf, Surinamer van geboorte, als – een van – zo niet de meest complete sporter(s) van onze aardbol mag worden beschouwd. Een gezonde geest in een gezond lichaam.


  Maak melding

 28. Afrikaanse Leeuw over mensen die zijn mening niet delen:

  “Jullie zijn vandaag die verraders die weggelopen slaven aangaven bij de slavenhouders”

  I rest my case……


  Maak melding

 29. T. R. Sleur: “Clarence Seedorf is een van de beste voetballers die niet alleen Nederland, maar tevens de wereld heeft voortgebracht”

  Relativeren is ook een deugd


  Maak melding

 30. Beste Afrikaanse Leeuw En volgens jouw bekrompen geest ( je bent waarschijnlijk nooit verder in je leven geweest dan einde Kwattaweg) hoort jou president thuis in het rijtje Ghandi, Obama en Mandela.

  En niet in het rijtje: Ghadaffi, Mugawbe, Idi Amin en Saddam Hussein.


  Maak melding

 31. Vrijdag 17 februari 2012 om 19:21 uur, door T. R. Sleur,

  Shapoo Sleur !!!

  Zaterdag 18 februari 2012 om 09:42 uur, door luke,

  Wellicht, maar wat is die niet waardering van Holland nou werkelijk waard !!!!

  De man Seedorf heeft dit ene kleine beetje niet nodig laat die misgunners maar lekker teren.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar

  Waar horen jouw idool Wilders en president Rutte dan thuis? In het rijtje Anton Mussert, Rost van Tonningen en Vidkun Quisling soms? Clarence Seedorf behoort inderdaad thuis in het rijtje beste voetballers aller tijden. En dat steekt je? Als je vroeger geleefd had zou je zeker deel uitgemaakt hebben van de VOC of de WIC. Admiraal zeerover Henk Molenaar!!!! Of misschien toch matroosje zeerovertje Henkie Molenaartje! 😆


  Maak melding

 33. Zaterdag 18 februari 2012 om 21:48 uur, door anna_z,

  Anna_z sorry hoor, maar ondanks ik weet dat het systeem niet echt betrouwbaar is heb ik per ongeluk op tumb down gedrukt. Maar je voed die lellebelletjes goed op. Ga zo door.

  Zaterdag 18 februari 2012 om 13:33 uur, door Gekke henkie,

  Wie ben ik om een ander te verbieden zijn mening te uiten ? Ik ben geen god of een rascistische hollander achter de Hollandse bomen, maar ben jij het niet die hier toestemming nodig heeft van een ene zucht zwarte pietje om als hollander op dit forum te mogen spreken?

  Probeer eerst maar eens aan je geestelijk gesteldheid te werken voor je denkt ook maar mij een beetje te bekritiseren, want zolang jij die zogenaamde zucht bille mati van je niet durft uit te leggen dat jij zijn toestemming niet nodig hebt om te mogen bloggen, dan wil ik je voor je eigen bestwil niet serieus nemen.

  Wat de vergelijking van President Bouterse met een Obama, Mandela Ghadaffi, Mugawbe, Idi Amin, Saddam Hussein of een Ghandi betreft, ik vergelijk hem met geen van deze personen.

  President Bouterse is een persoon opzich die met weinig middelen een land moet managen.

  Het is frustrerend als President Bouterse zijn goede wil niet kan uitvoeren om een land uit een eeuwige malaise te trekken en een aantal van zijn mensen benenden maat presteren, maar daar zal President Bouterse het mee moeten doen gezien de grote geldschieters van zich laten afweten en een gehele bevolking achter gesteld houdt.

  Voor Seedorf geld de zelfde misgunning door de rascistische Hollanders achter de Hollandse bomen, maar Suriname is jong en moet nog veel bouwen willen zij op level komen.

  Het komt met de jaren wel goed en zullen mesen zoals jou soort meer waardering tonen voor President Bouterse zijn werkwijze.


  Maak melding

 34. Zaterdag 18 februari 2012 om 21:48 uur, door anna_z,

  Goed gezegd anna_z de twee Rutte en Wilders brengen de hollander in financiele problemen. Denk aan die site tegen Polen. Ze gaan ervoor zorgen dat produkten uit het buitenland speciaal duurder worden voor Holland en hun exportprodukten meer invoerkosten moeten betalen.


  Maak melding

 35. Afrikaans Poesje “Het komt met de jaren wel goed en zullen mesen zoals jou soort meer waardering tonen voor President Bouterse zijn werkwijze”

  En wat is ‘mijn soort’dan precies Afrikaanse Poedel?


  Maak melding

 36. @Afrikaanse Leeuw

  Op dit moment zit Calimerostan maar ook bijna heel West Europa in een neerwaartse spiraal van racisme, uitsluiting, moslimhaat en ontmanteling van alle democratische beginselen. De euro staat onder druk en West Europa staat op instorten. Toch willen sommige inwoners van die landen met het vingertje wijzen richting de rest van de wereld. Met name China, India, Afrika, Zuid Amerika en bijna het gehele Caraibisch gebied doen het economisch heel goed.

  Je schreef:

  “Ik wordt werkelijk KOTS misselijk van dit soort mensen die zichzelf als landgenoten van Suriname zien.”

  Ik zie deze lieden niet als Surinamers. Surinamers kraken niet te pas en te onpas hun land af. Ze hebben niet alleen kritiek op Bouterse maar op alles wat Surinaams is. Ze zijn nooit positief maar altijd negatief. Kritiek mag, maar alleen maar afbrekende kritiek verraad een diepe haat voor hun eigen oorsprong. Ze kijken neer op zichzelf en verachten die. Onbegrijpelijk! Het zijn geen Surinamers.

  Maar om het met de woorden van kameraad Paraman te zeggen:

  De Surinaamse trein dendert ondanks de anti-Surinamers gestaag verder. Keep up the good work brother!

  @Henk Molenaar

  “Beste Anna_Z : Even voor de duidelijkheid: ik vind Wilders een gevaarlijke opportunist en ik zal NOOIT op hem stemmen. is dat duidelijk?”

  Mooi zo! Als je nu ook nog afstand neemt van die horkerige PVV-toon dan zul je weer licht zien aan het einde van de tunnel.


  Maak melding

 37. Joh gekke henkie,
  Eerst was het afrikaanse kakkerlak, afrikaanse kakkerlakje, leeuw zonder tanden, en nu afrikaans poesje wat gebeurt er nou allemaal in je hoofd ???

  Gekke henkie, Je doet het toch nu ook niet met dieren ??? Of doen die dieren het met jou gekke henkie ???

  Volgens mij geloof je nog steeds in sinterkaas en tarzan.

  Met mensen zoals jij bedoel ik zoals ik jullie altijd al omschrijf in mijn teksten: zwarte pietjes, sinterkaasjes, lellebelletjes en niet te vergeten de vergaderaars van “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam”
  Leuk ik heb je nu echt geirriteerd.


  Maak melding

 38. Zondag 19 februari 2012 om 14:12 uur, door Henk Molenaar
  Beste Anna_Z : Even voor de duidelijkheid: ik vind Wilders een gevaarlijke opportunist en ik zal NOOIT op hem stemmen. is dat duidelijk?

  Gekke henkie, jij moet jezelf echt eens een keer goed laten nakijken door een professional, want het afzeiken van Suriname en de bevolking is een PVV ideaal. Je hoort ze er niet over, maar ze denken het wel.


  Maak melding

 39. Dinsdag 21 februari 2012 om 15:41 uur, door @Gekke henkie,

  Je bent een “Cock Ring Rubberen Robby” vergaderaar vermomd in schaapsvacht gevlucht uit Nederland en probeert samen met die zwarte pietjes bij ons Surinamers onrust te veroorzaken.

  Sinterkaasje is het niet te nat door de zweet in je rubberenpakje en volgens mij kun je beter ook die schapenvacht af doen, want het is al heet genoeg voor jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.