Stakende ambtenaren kiezen eieren voor hun geld

10

PARAMARIBO, 15 feb – Stakende brandweerlieden en gezondheidswerkers kiezen eieren voor hun geld. Na gezamenlijk te zijn opgetrokken met hun looneisen, overwegen beide nu op te houden. De aanleiding: een ‘berisping’ van vicepresident Robert Ameerali. Hij pikt het niet te moeten praten “met het mes op de keel.”

Dat kregen de twee groepen te verstaan tijdens een bijeenkomst. Die was te elfder ure ingelast, na een protestactie bij het kabinet van de vicepresident. De brandweerlieden staan erop dat hun lonen “correct” worden opgenomen in het Fiso-functiewaarderingssysteem. Alleen voor huisbranden wordt nog uitgerukt. “Dat parool moeten jullie verlaten, omdat wat tien jaar fout gegaan is, niet in twee jaar gerepareerd kan worden”, zei Ameerali.

Het Fiso is een product van de vorige regering en zorgt aardig wat kopzorgen in het personeelsbeleid. “We gaan Fiso repareren, u bent niet alleen in de wachtkamer, er zijn ook andere vakbonden”, aldus Ameerali. De stakers dropen uiteindelijk af en overleggen binnenkort over hun strategie. In elk geval lieten de beide vakbonden doorschemeren te willen kijken naar het ‘groter plaatje.’ Dat is volgens Ameerali het sneeuwbaleffect, als straks ook andere ambtenaren de rekening presenteren. De bluf lijkt te werken.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Beste brandweer,
  Zolang er elementen onder u huizen, die er werk van maken om onbeschaamd met name brandblusslangen te verkopen aan gouddelvers, moet u zwijgen over elke verhoging. Houdt de dief, dan kunnen we verder praten.
  Zelf heb ik met alle gevaren van dien voor omwonenden een heuze nest van Brasiliaanse bijen moeten verdelgen.
  Voor dezulken heb ik hoegenaamd geen begrip!


  Maak melding

 2. DE VOLHARDING V/D AMBTENAAR

  ,,in het dagelijks leven 7-even
  ,,gaan niet gebukt onder het werk,maar dokken voor de werkdruk
  ,,zijn pas bereidt te presteren wanneer U UW portemonnee presenteert
  ,,gaan alleen brandblussen,..en nu,..nu druipen ze af,en mogen ze thuis verrichten… het spuitwerk,en dan maar hopen dat zij in deze wel VOLHARDEN 😉 🙂


  Maak melding

 3. Wie denkt Arme Ali dat hij is met zijn grote bek, in Nederland zouden de vakbonden allang zijn grote bek gesnoerd hebben, omhoog gevallen copier loopjongen van KKF die op misterieuze wijze vize president kon worden, dit soort figuren moet je hebben in dit land, dan ga je zeker vooruitgang krijgen.


  Maak melding

 4. Ameerali verwijt de stakers dat ze hem het mes op de keel zetten. Vraag mij af wat hij vindt van idioten die n.a.v. een arbeidsconflictje een coup plegen, vele gebouwen afbranden en zelfs vele 100 mensne vermoorden in de nasleep.

  Ameerali, kun je ook reageren?? Of laat je geheugen je in de steek??


  Maak melding

 5. Het was niet de bluf van de kleine baardige die de mensen deed afdruipen.Maar de andere baardige belde uit Haiti dat hij na aankomst het even gaat regelen.En als bout wat zegt,moet je gehoorzamen of je krijgt een enkeltje fort.Door op te schorten,hebben de bonden de kansen behouden om het later weer te proberen.En dan wil ik nu zien wat hoogie nog heeft..

  Cobie.


  Maak melding

 6. De ene leugenaar volgt braaf die andere op. Het is echt een muppetshow. De dieren in de zoo vragen zich nu af wie eigenlijk in een kooi thuis horen..


  Maak melding

 7. weet je mij neefje werkt als ambtenaar bij de overheid in su. en die vertelde dat een poppetje die nog geen MULODIPLOMA op zak heeft veel meer inkomen heeft dan hem met z’n vwo-diploma. kan het zijn dat zij de maitresse is van de leidinggevende van dat instituut??????


  Maak melding

 8. Terwijl ’t hele land valt over de AC ministers zegt niemand iets van de AC vp.De coupeplegers die hadden met alles wat ze tot hun beschikking hadden gebruikt om hun acties kracht bij te zetten Ze hebbebn zelf ‘slandsboten gebruikt om hun coupe te en ’t politiebureau weg te schieten.Ik zou heel graag van de A Combinatie vice presi- dent willen weten wat dat dan is? En waar was hij toen was hij soms bezig een kleine Dj..ka boi te worden?Liegbeest allemaal.Ik kan me niet voorstellen dat de brandweer is gezwicht voor 1 zo’n bluf come on,maarja zo zie je maar weer dat als je in Thalia zit je niet hoeft op testaan om ’t volklied te zingen,want te stree de voe stree sranang mang e frede echte echte mang BA BA BA woei mi heri skin e gro.A Sa Go houd aub hiermee op.Brabweer je hoefde helemaal niet erin te trappen ,want 2 min later zal Armali teger de pers zeggen dat hij dat niet had gezegd en dat de pers de zaak zit op teblazen.Odi odiGuno en Limbo
  de mannen die alleen maar zitten te brullen en 10 a15000 srd.verdienen en de brandweerman die krijgt 000000cent
  Glenny


  Maak melding

 9. Vak Bond!
  Het voorzittersschap van een Vakbond is een Vak. Je moet goed op de hoogte zijn van alle perikelen rond de werkkring en overtuigd zijn van je belangrijkste aandachtspunten of troeven. Je zomaar laten wegsturen bij het eerste de beste gebrul van een tamme Leeuw toont aan dat je je als Vakbondsleider niet voldoende hebt boorbereid. Wachten op het sneeuwbaleffect is net zo goed als de handdoek in de ring gooien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.