Elektronisch volgsysteem voor politievoertuigen

14

PARAMARIBO, 15 feb – De politie beschikt binnenkort over auto’s met elektronisch volgsysteem. Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie moet de toegevoegde technologie de dienstverlening ten goede komen. Zo wordt het makkelijker te volgen hoe snel de politie reageert op meldingen van de burgerij.

Nu zijn er nogal wat klachten over de responstijd. Burgers klagen dat de politie wel eens erg laat arriveert op een plaats delict. Recente correcties moeten al tot verbetering hebben geleid. “In slechts drie en twintig procent van de gevallen komen ze later dan een half uur aan”, zegt Misiedjan tegenover de Ware Tijd. De politie verwacht ook beter te kunnen inspelen als collega’s op pad in de problemen raken. Het is dan makkelijker vaststellen waar ze zich bevinden.

Op het moment is een klein aantal politieauto’s al moderner uitgerust. De uitbreiding is er ook voor meer efficiëntie in het werk. Het wordt zo moeilijker uitstapjes te maken tijdens de surveillance. “Als ze dat wel doen, kunnen we door het systeem sneller ingrijpen”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Het ongecontroleerd razen door de straten zal ook minder worden. “Een politieagent mag slechts in speciale gevallen met hoge snelheid rijden.”

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Virago 535

  Uitstapjes maken tijdens de Surveillance

  ongecontroleerd razen door de straten.

  Burger onvriendelijk gedrag vertonen.

  Al deze zaken moeten tot het verleden gaan behoren!!


  Maak melding

 2. Zoveelste bewijs der rovers, allemaal misidjannies.

  Maandagmorgen omstreeks 10.00 uur is de 36–jarige G.W. verwond en beroofd in haar woning aan de Welgedacht B-weg. De vrouw is beroofd door een man van Boslandcreoolse komaf die gewapend was met een mes. De rover heeft de vrouw een steekverwonding toegebracht in haar linkerarm. Daarnaast knevelde hij haar met een laken. De buit is Euro 600, SRD 200 en enkele gouden sieraden. De verdachte heeft na zijn zeer laffe daad de plaats te voet verlaten en is het bos in gerend aan de achterzijde van de woning.


  Maak melding

 3. Handig dan worden de drugsdealers straks met een SMS-je gewaarschuwd als de politie er aankomt.

  Vraag mij af welk DNA lid dit er doorgedrukt heeft ondanks het regelmatige klagen over gebrek aan geld??

  Het toont in elk geval dat deze NDP-er wel kan organiseren….. als het hem uitkomt. 🙁


  Maak melding

 4. Misiedjan kan beter de boeven op roepen om zich bij de KvK in te schrijven.Het zijn tenslotte ook ondernemers en verdienen ook op hun rooftochten.Dan krijgt zowel de mini-ster en Naarden goed zicht op de criminaliteit.Want al vliegt men naar het PD toch zijn de daders al gevlogen.Anders krijgen ze als nog gratie van de president.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Neus, ik ben het vaak ook niet met de beslissingen van deze regering eens (ik heb geen paarse bril als anna-z), maar dat je zelfs in deze positieve ontwikkeling iets negatiefs kunt ontdekken, vind ik knap. We weten allemaal dat veel politieagenten denken dat hun dienstauto hun privébezit is , dat er nu beter gecontroleerd zal kunnen worden om dat in de toekomst te voorkomen, lijkt mij een goede zaak. Voordat we deze stap van de regering afkeuren, moeten we eerst afwachten om te zien hoe het in de praktijk uitpakt. Lijkt mij.


  Maak melding

 6. @ degene klagen dat andere te negatief zijn over die criminelen die aan de macht zijn in suriname wil vragen om mij twee dingen om te noemen wat deze criminele daadwerkelijk hebben gerealiseerd in suriname tot nu toe.
  Ik wacht af.


  Maak melding

 7. @Ba Anansi

  Voor die motieven die jij opgeeft zijn voldoende, veel goedkopere, andere alternatieven beschikbaar. Het geld kon beter aan iets zinnigs besteed worden.

  Mijn posting was dan ook vooral bedoeld om de onzin van de maatregel op de hak te nemen. Jammer dat je het cynisme niet doorzag. 😉


  Maak melding

 8. @WIKKILEAKS; Goede vraag, hoe zit het eigenlijk met die vierbaansweg, die 18000 huizen,en die investeerders die in rijen van 10 stonden te wachten om in Sur. te mogen investeren.En over Euro Frankrijk en de geweldige samenwerking die komen zou hoor ik ook niets meer.Misschien weten de NDP -groupies het antwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.